Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τι ετοιμάζει ο Σαμαράς.


Με αλλαγές και άλλες «εκπλήξεις» ετοιμάζεται να απαντήσει ο Αντώνης Σαμαράς στην Ντόρα Μπακογιάννη και στα περί «κεντροδεξιάς επανένωσης» του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να αλλάξει πολλά στη λειτουργία και στη δομή του κομματικού σχηματισμού, με την ευκαιρία μάλιστα και των εγκαινίων των κεντρικών γραφείων του κόμματος, αμέσως μετά τις εκλογές.
Το αποτέλεσμα θα καθορίσει και τον βαθμό των αλλαγών, αφού σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος τότε θα επέλθει ριζική μεταβολή στη σύνθεση των τομεαρχών, αλλά και στη δομή του σχήματος το οποίο θα πάρει μορφή σκιώδους κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι οι εκλογές θα αποτελέσουν μονόδρομο για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αλλά και στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν κατορθώσει να πετύχει την ανατροπή των υφιστάμενων συσχετισμών, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες και θα υπάρξουν αλλαγές έστω κι αν δεν θα λάβουν τον χαρακτήρα της πρώτης περίπτωσης.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος να πάρει πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν αίσθηση. Σε πρώτη φάση θα αξιοποιήσει στελέχη τα οποία αυτή τη στιγμή κρατούν αποστάσεις, όπως για παράδειγμα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ την δύσκολη αποστολή της προσέγγισης με προσωπικότητες-όχι απαραίτητα πολιτικούς- που κινούνται στον ευρύτερο κεντροδεξιό και κεντρώο χώρο θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στόχος είναι οι κινήσεις να γίνουν πριν από τις 21 Νοεμβρίου, ώστε αφενός να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις από τις όποιες μετακινήσεις στελεχών προς το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, και αφετέρου να περιοριστεί η δυναμική του στο χώρο του κέντρου.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι, ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία δεν αυξήσει αλλά έστω συγκρατήσει τα ποσοστά της σε εθνικό επίπεδο, η διεύρυνση των ορίων του κόμματός του είναι μονόδρομος. Τη στιγμή μάλιστα που στο χώρο της κεντροδεξιάς θα υπάρχει ακόμα άλλο ένα κόμμα.






Πηγή :  statesmen.gr

Δημήτρη πάρε βαθιές ανάσες και τρέχα...



Ο Δημήτρης Γιαννουλάκης (ο εκλεκτός της Ντόρας στη Κρήτη) σε επίπεδο Περιφέρειας, φαίνεται μέχρι αυτή την ώρα σε δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγο, να βλέπει την πλάτη του Γιάννη Πλακιωτάκη ( του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας ). Όχι όμως με διαφορά τέτοια που να μπορεί να χαμογελάει ο Γιάννης με άνεση…
Τρεχάτε ποδαράκια μου, με βαθιές ανάσες!

Νικητής στις Περιφερειακές Εκλογές στην Κρήτη ... ο «Κανένας»... και ο «Δεν ξέρω Δεν Απαντώ»!


Σύμφωνα με Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου σε μεγάλο δείγμα, το ποσοστό του «κανέναν» και δεν «δεν ξέρω δεν απαντώ» συγκεντρώνει περίπου 40% !
Όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στις τελευταίες εθνικές εκλογές 56% στη Κρήτη και η Ν.Δ. 26% !

Έφτασε άραγε το τέλος του δικομματισμού ή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος?

Στο δεύτερο γύρο θα «συρθεί» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη...


Στο δεύτερο γύρο θα «συρθεί» το ΠΑΣΟΚ και ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη, στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν, ο Σταύρος Αρναουτάκης συγκεντρώνει αυτή την ώρα λίγο λιγότερο από το 35%, όταν το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές συγκέντρωσε το 55,6% στην Κρήτη!
Τι θα καταφέρει να κάνει τελικά, μόνο ένας Καρχιμάκης ξέρει…

Έριξαν χοντρά «μπινελίκια» θαμώνες καφενείου στις Αρχάνες, στο Βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη !

Ως άλλος «Κέννεντυ» που εμφανίστηκε να σώσει την Κρήτη μπήκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, τέως Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε νεοδημοκρατικό καφενείο στις Αρχάνες στα πλαίσια περιοδείας του συνδυασμού του Γιάννη Πλακιωτάκη… Τι ήταν όμως να μπει; Αμέσως σηκώθηκαν τέσσερις και έφυγαν επιδεικτικά ενώ οι πιο «σκληροί» που έμειναν δεν έχασαν ώρα και άρχισαν να του ρίχνουν «μπινελίκια»! … «Είσαι νούμερο και επιμένεις να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις»!, … «Είσαι ψεύτης και έχεις κοροϊδέψει τους Ηρακλειώτες»!. Απευθυνόμενοι δε προς τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος αφού άκουσε τα πρώτα έφυγε σαν λαδωμένος γάτος, είπαν « Τι τον κουβαλάς μαζί σου το νούμερο; Μόνο ζημιά σου κάνει»!. Και βέβαια μετά από όλα αυτά την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια και ο τέως Υπουργός ο οποίος προτίμησε να μην συνεχίσει την περιοδεία στις Αγίες Παρασκιές… Έχεις να πεις κάτι για όλα αυτά Μανώλη ή θα τρέξει πάλι το «Ηρακλειώτικο Στέκι» να σε εξαγνίσει, για να σου να ανεβάσει το ηθικό;