Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κατάντια ...


Εγώ αναρωτιέμαι : Αυτό το κράτος έχει χάσει πια κάθε κοινωνική του ευαισθησία?
Δεν φτάνει που θα αφήσουν στο δρόμο εκατοντάδες συμβασιούχους που δουλεύουν στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά θα επιβαρύνουν και τους γονείς που εργάζονται και δεν έχουν χρήματα να τα στείλουν σε ιδιωτικούς σταθμούς, αφού πολλά παιδιά δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε δημόσιους.
Εκτός εάν ποντάρουν στο γεγονός ότι οι γονείς είναι άνεργοι, οπότε θα προσέχουν οι ίδιοι τα παιδιά τους!

«Σε εξέλιξη η… κατάργηση της ιστορίας από τα σχολεία»


«Αφού δεν κατάφεραν να αλλάξουν την Ιστορία μας, τώρα επιχειρούν να την… καταργήσουν! » , δήλωσε ο , ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης και συμπλήρωσε :
«Παρά, μάλιστα, της πρόσφατες καθησυχαστικές περί του αντιθέτου δηλώσεις των υφυπουργών Χριστοφιλοπούλου και Πανάρετου. Φαίνεται ότι τα σχέδια για τον εξοστρακισμό της Ιστορίας από την παιδεία των νέων της Ελλάδας βρίσκονται πάλι σε πλήρη εξέλιξη, αφού σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη δομή και τη μορφή του νέου Λυκείου η Ιστορία δεν θα είναι πια υποχρεωτικό μάθημα στις δύο τελευταίες τάξεις. Αλήθεια, υπάρχει προηγούμενο χώρας που επέλεξε τα παιδιά της να μην μαθαίνουν την Ιστορία τους; Δεν θα τους περάσει ούτε αυτή τη φορά. Γιατί λαός που δεν ξέρει την Ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Μια Ιστορία γεμάτη ένδοξες σελίδες, όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι ξένοι, φίλοι κι εχθροί… 

«Η κοινωνική ένταση δεν πρέπει να αφήνει τη Βουλή αδιάφορη»


Συγκινημένος, ευχαρίστησε τους πολίτες και τους συναδέλφους του που του συμπαραστάθηκαν ο  Κ. Χατζηδάκης  όταν σήμερα ανέβηκε στο βήμα της βουλής πρώτη φορά μετά την επίθεση που δέχθηκε. Ο Κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι δεν αισθάνεται μίσος για εκείνους που του επιτέθηκαν τονίζοντας  ότι σε αυτή την δύσκολη για την χώρα συγκυρία το μίσος και η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν λύσεις. 
«Οι λύσεις-τόνισε- στις δημοκρατικές κοινωνίες δίνονται από τους πολίτες στις εκλογές, αν κυριαρχήσουν οι κανόνες της ζούγκλας θα οδηγηθούμε σε κανιβαλισμό» και συνέχισε: «Η κοινωνική ένταση δεν πρέπει να αφήνει τη Βουλή αδιάφορη και για αυτό πρέπει να σκύψουμε με προσοχή στο πρόβλημα και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Και αυτό είναι πατριωτικό προσκλητήριο», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συναδέλφους του.

Κλείνοντας επαγγέλματα...

Πριν αποφασίσει η κυβέρνηση ποια επαγγέλματα θα ανοίξει με το περιβόητο νομοσχέδιο το οποίο διαρκώς αναβάλλεται, καλό είναι πρώτα να σταματήσει να τα κλείνει. Τις τελευταίες εβδομάδες οι περισσότεροι υπουργοί κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να «τακτοποιήσουν» τους επαγγελματίες που κινούνται στον τομέα δράσης τους. Η υπουργός Ενέργειας κυρία Τίνα Μπιρμπίλη φρόντισε να κλείσει το επάγγελμα του «ενεργειακού επιθεωρητή» καθιερώνοντας ελάχιστες αμοιβές για τους μηχανικούς που θα καταφέρουν να αποκτήσουν τις προσωρινές άδειες για να χορηγούν πιστοποιητικά στα ακίνητα. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών στους μηχανικούς, όμως η κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε συγκεκριμένες τιμές όταν ο ανταγωνισμός θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ των ιδιοκτητών ακινήτων και της οικονομίας συνολικά.

Το τερπνόν και το ωφέλιμον μετά του ρουφιανιλικίου...


Δεν υπάρχει πλέον κανένας απολύτως λόγος να προσπαθείτε να αποδείξτε ότι εσείς ή κάποιος αντισυμβαλλόμενος, δεν είσαστε ελέφαντες. Χάρη στην έξυπνη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών θα υποχρεούνται να κρατάνε καβάτζα τα απόρρητα των πάσης φύσεως επαφών σας, χωρίς ωστόσο να δικαιούνται να κάνουν αυθαίρετη χρήση και να σας βγάλουνε βούκινο (πρώτα ο Θεός!), εφόσον δε συντρέχει θέμα: εθνικής άμυνας, κρατικής ασφάλειας, αποτροπής επικίνδυνης ενέργειας ή τέλος -στην περίπτωση των καταγεγραμμένων από τις υπαίθριες κάμερες δεδομένων- θέμα δημόσιας τάξης, παραβίασης του Κ.Ο.Κ. ή της κυκλοφορίας γενικότερα…  Στα παραπάνω ερχόμαστε και εμείς να προσθέσουμε -σκεπτόμενοι πάντα θετικά- τις άπειρες δυνατότητες ξεμπροστιάσματος που θα σας εξασφαλιστούν διά της ανασύρσεως παλαιότερων δεδομένων. Ακόμα κι αν έχετε κάνει delete στα chat, στα μηνύματα κλπ, οι πάροχοί σας θα δύνανται διά νόμου να σας εξυπηρετήσουν. Γιατί να σας αρνηθούν; Δικά σας είναι τα προσωπικά δεδομένα. Ακόμα και για λόγους καθαρής νοσταλγίας, ακόμα και για να ενθυμηθείτε τα θερμά λόγια που ανταλλάξατε με μια παλιά σας αγάπη, οι εντεταλμένοι τηλεπικοινωνικάριοι θα είναι εκεί…, για να σταλάξουν το παρελθόν ως βάλσαμο στις πληγές σας. Όπως ακριβώς θα μπορεί να ζητήσει η Ασφάλεια το αρχείο σας, έτσι κι εσείς θα μπορείτε να το απαιτήσετε μοναχοί σας… Αμ πώς;

Η Βουλή αρνήθηκε να άρει την ασυλία τεσσάρων βουλευτών


Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών για κατηγορίες που αφορούν σε διαφόρων ειδών αδικήματα.
Ειδικότερα, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας για τους:
-Γεώργιο Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ, Β΄Θεσσαλονίκης) που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών την εποχή που υπηρέτησε ως δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι 5 θετικών ψήφων.
-Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο που δεν διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι 6 θετικών ψήφων.
-Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, με εντολή του τοποθετήθηκαν μπάρες σε κεντρική αρτηρία, απαγορεύοντας την προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. 
Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι 4 θετικών ψήφων.
- Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. 
Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι 4 θετικών.

«Κάθε τι διαφανές δέν είναι ούτε ηθικό, ούτε τίμιο»



Το ΚΚΕ δεν θα δώσει τα ονόματα εκείνων που το ενισχύουν οικονομικά ξεκαθάρισε, για μια ακόμα φορά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε υποκριτική και επιφανειακή τη συζήτηση για την διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων. 
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με νέο θεσμικό πλαίσιο ως προς τα οικονομικά οδηγεί «ολοταχώς στο αμερικανικό σύστημα», δηλαδή να γίνεται διαφανής χρηματοδότηση των κομμάτων από τους επιχειρηματίες. Οπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα, «κάθε τι το διαφανές δεν είναι ούτε ηθικό ούτε τίμιο από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων». Η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «όταν το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «δεν θα δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων που με ένα κουπόνι δίνουν συνδρομή στο ΚΚΕ, είτε γιατί τηρούν το καταστατικό είτε γιατί είναι φίλοι του κόμματος, είτε γιατί θέλουν να ενισχύσουν το κόμμα ακόμα και αν δεν το ψηφίζουν, δεν σημαίνει αδιαφάνεια». Σύμφωνα με τον Περισσό, αυτό είναι δημοκρατική προστασία και επαγρύπνηση απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα «που ήδη έχει πάρει όλα του τα μέτρα για ενοχοποιήσει άρα και κατά περιόδους να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριότητα όλων εκείνων που αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική».

Gay parade… και φαντασία


Παρέλαση των γκέι πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης στον Υφυπουργό πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη, εκτιμώντας ότι έτσι θα έχουμε αύξηση του τουρισμού! 
Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει φαντασία και ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει όλους τους τρόπους που υπάρχουν για την αύξηση του τουρισμού λέγοντας ότι «ο τουρισμός είναι η φαρέτρα και ο πολιτισμός τα βέλη μας». Και ανέφερε ως παράδειγμα επί λέξει τα love parades (παρελάσεις γκέι). «Δεν έχετε φαντασία» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό.
«Εμείς δεν έχουμε φαντασία;» αντέδρασε ο κύριος Νικητιάδης. «Εμείς που οργανώσανε Μαραθώνιο με 22.000 συμμετοχές, που οργανώσαμε Μαραθώνιο οικονομίας στους Δελφούς με θέμα την οικονομία στην Αρχαία Ελλάδα και με συμμετοχή οικονομολόγων που έχουν πάρει Νόμπελ; Που οργανώσαμε Μαραθώνιο τέχνης στο Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι τις 4 το πρωί με συμμετοχή διανοουμένων από όλη την Ευρώπη;».
Σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη μας επιβεβαίωσε την αντιπαράθεση προσθέτοντας ότι αντιπαρήλθε εντέχνως την αναφορά για τα love parades. Σε ερώτηση μας αν θα σκεφτεί την πρόταση του Κώστα Καραγκούνη για οργάνωση παρελάσεων γκέι για το καλό του Ελληνικού τουρισμού μας απάντησε: «Next question» 

Συμπεριφορές που εξοργίζουν

Φοβούμαι ότι οι όποιες ελληνοτουρκικές διαφορές δεν θα βρουν ποτέ τη λύση τους. Γιατί; Επειδή κάθε σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια θα τορπιλισθεί από την αδιαλλαξία και την προκλητική συμπεριφορά ορισμένων κύκλων στην Αγκυρα, οι οποίοι επιμένουν να βάζουν βούτυρο στο ψωμί όσων θεωρούν ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα πρέπει να φτάνει μέχρι το... Εσκί Σεχίρ. Τελευταίο κρούσμα οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά την παραμονή της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός ορθώς ενοχλήθηκε σφόδρα από αυτήν την πρόκληση και μίλησε με αρκετά αιχμηρούς όρους κατά την επίσκεψή του. Αυτές οι υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά και οι ναυτικοί «περίπατοι» του στόλου περί το Σούνιο δηλητηριάζουν όσο τίποτα άλλο το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.
Είναι όμως ενδιαφέρον γιατί αδιαφόρησε αυτήν τη φορά ο κ. Ερντογάν και δεν «μάζεψε» τους στρατιωτικούς του εν όψει της επίσκεψης Παπανδρέου. Οταν ο Κώστας Καραμανλής επεσκέφθη την Αγκυρα, ο «κουμπάρος» Τούρκος ηγέτης τού είχε τηλεφωνήσει την προπαραμονή και του είχε πει πως «έχω μιλήσει με τους στρατιωτικούς, με όλους και δεν θα υπάρξει καμία πρόκληση που να δημιουργήσει πρόβλημα στην επίσκεψη». Αυτό δεν συνέβη πριν από αυτήν την επίσκεψη.