Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μια Ανατολή που ξεκινάει απο τη Δύση...



Δημοκρατική Συμμαχία λοιπόν η επωνυμία του κόμματος των τριών (Ντόρας, Κιλτίδη, Μαρκογιαννάκη). Το αρτικόλεξο της επωνυμίας, δυστυχώς για τους εμπνευστές της, το ΔΗ.ΣΥ. δηλαδή, παραπέμπει στην τελειωτική Δύση του Παλαιοκομματικού συστήματος που εκφράζουν κατ'εξοχήν οι τρεις πρώτοι των πρώτων του κόμματος. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι :  

Κανένας εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν πήγε τελικά στην εκδήλωση της Ντόρας.

Κανένας εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν πήγε τελικά στην εκδήλωση της Ντόρας. Ούτε η κολλητή... της Έλσα Παπαδημητρίου δεν στάθηκε δίπλα της. Τους μάντρωσε όλους ο Σαμαράς. Μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!


Ο Λευτέρης Αυγενάκης βλέπει επιτυχία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και δίνει συμβουλές στη Ντόρα! Σκληρή κριτική στην ηγετική ομάδα Σαμαρά...

Υπό... άλλες συνθήκες συνεντεύξεις σαν αυτές που έδωσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης θα οδηγούσαν στην άμεση διαγραφή του από το Στάλιν της Ρηγίλλης... Τουλάχιστον, σύμφωνα με τις συνθήκες που οδήγησαν «εκτός» το Θ. Σκυλακάκη, το Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την ίδια τη Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν ξέρουμε τι θα πράξει τελικά ο Σταλιναντώνης. Πάντως ο βουλευτής του κόμματός του (μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε...) του τα χώνει γερά, ενώ βλέπει επιτυχία του κινήματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και δίνει συμβουλές γι’ αυτήν την επιτυχία στη Ντόρα... Ακούστε τον!


 

Πηγή: Περιοδικό

Ο τραγικός απολογισμός Σαμαρά

Σε μία εβδομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς κλείνει ένα χρόνο στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιο είναι το κομματικό έργο που πρόκειται να παρουσιάσει. Η μέχρι τώρα πολιτική του έχει επιφέρει τραγικά αποτελέσματα, αφού:

«Η Μπακογιάννη ίδρυσε κόμμα από πείσμα γιατί δε θέλει να δει το Σαμαρά Πρωθυπουργό»


Για προσωπικό πείσμα και με σκοπό να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς δημιούργησε το κόμμα της η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος στον real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ θεωρεί πως κόμμα μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας,αυτό που πρέπει να προσέξει όμως είναι αν αυτό έχει κοινωνικές αντιστοιχήσεις. 

Προορίζεται για γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας η Βαγγελιώ Σχοιναράκη;


Τις επόμενες ημέρες αλλάζουν γραμματείς τα υπουργεία καθώς μετά τον ανασχηματισμό, οι υπουργοί που άλλαξαν κυβερνητικά πόστα θέλουν να έχουν κοντά τους, πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης τους.
O Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να θέλει για γραμματέα στο υπουργείο την Αθηνά Δρέτα, που είναι γραμματέας μέχρι σήμερα στο υπουργείο εργασίας για να την τοποθετήσει στη θέση του κ. Πολύζου, τον Γρηγόρη Τασούλα απο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, να μετακινείται στο υπουργείο επενδύσεων γενικός γραμματέας του "Investingrees" υπό την πολιτική εποπτεία του Χάρη Παμπούκη, ενώ για θέση γραμματέα αναμένεται να λάβει- πιθανότατα στο υπουργείο παιδείας- η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη.


Πηγή : cretalive.gr

Financial Times : Eκτιμά στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα


Σε επικείμενη ελεγχόμενη στάση πληρωμών της Ελλάδας αναφέρεται αρθρογράφος των «Financial Times», προβλέποντας «σφοδρή» κοινωνική αντίδραση στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Σύμφωνα με τον Τζον Ντίζαρντ οι στόχοι για τις δαπάνες και τα έσοδα της Ελλάδας δεν έχουν επιτευχθεί, αν και υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια για το επόμενο έτος. Ο ίδιος εκτιμά ότι η επόμενη δόση των 9 δισ. ευρώ των κεφαλαίων Ε.Ε.- ΔΝΤ θα αποδοθεί, αφού οι νέες, αναθεωρημένες υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, λαμβάνονται υπόψη ως πραγματική προσαρμογή.

Προς αδιέξοδο...


Απογοητευτική είναι η συμπεριφορά των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Ο πρωθυπουργός όχι απλώς δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση για να προωθήσει τη συναίνεση, αλλά δείχνει να μην μπορεί να την πετύχει μέσα στην ίδια του την κυβέρνηση. Είναι πρωτοφανές να ξεκινά μια απίθανα δύσκολη μάχη για μεγάλες αλλαγές και την περικοπή της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ορισμένοι υπουργοί, όπως η υπουργός Εργασίας, να ακολουθούν δική τους πολιτική αγνοώντας επιδεικτικά τον κ. Παπανδρέου και τις υποχρεώσεις της χώρας.

Αντί να αλλάξουν πολιτική, ζητούν να αλλάξει η κριτική...

Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν έλαβαν το μήνυμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ερμήνευσαν το ρεκόρ αποχής και το ισχνό ποσοστό της τάξης του 35% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών σαν έγκριση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

“Χαμηλή” χρηματοδότηση για τα ΤΕΙ

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ, αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη Σύνοδο των προέδρων τους.
Αναφερόμενη στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, τόνισε ότι για τα δύο επόμενα χρόνια θα παραμείνει χαμηλά, ίσως και μέχρι το 2014.

«Ηρωική έξοδο» για Κατσέλη;

Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες σχετικά με την τύχη της Λούκας Κατσέλη και τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα. Η υπουργός Εργασίας αργά το απόγευμα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα από τη Λισαβόνα και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις από την κυρία Κατσέλη για το άρθρο στο «Βήμα», όπου επιτέθηκε στην τρόικα και ουσιαστικά στις επιλογές της ίδιας της κυβέρνησης.

 

Οι «σαμαροφύλακες» κατηγορούν το Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και εκείνος απαντά ότι οι ευθύνες ξεκινούν από ψηλά...


Κύριος στόχος, ειδικά στο Ηράκλειο, όπου η ήττα ήταν ακόμη πιο βαριά, έχει γίνει μετά τις 7 Νοεμβρίου ο Βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

 Ο "φαλλοκράτης" Μπαντουβάς (αποτυχημένος πρώην βουλευτής) και ο "σαμαρογλείφτης" Ροκαδάκης ("δοτός" πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου), πνέουν μένεα κατά του νεώτερου Βουλευτή της Κρήτης (μόλις 38 χρονών) και πολλά υποσχόμενου, κ. Αυγενάκη. Με δηλώσεις τους στα κανάλια και τον τύπο του Ηρακλείου επιρρίπτουν τις ευθύνες της πρωτόγνωρης ήττας στο ότι, όπως ισχυρίζονται, «ο Αυγενάκης δεν βοήθησε»... Αυτές είναι οι επιεικέστερες αναφορές κατά του Βουλευτή γιατί υπάρχουν και τα... χειρότερα, όπως αρμόζει στα φασιστοειδή του σαμαρισμού.


Το «κεντρομόλο» ρίσκο της Ντόρας...


Η «Δημοκρατική Συμμαχία» είναι γεγονός. Βαμμένη στο μπλε και στο πορτοκαλί, ένα κίνημα που ξέρει τι θέλει και που θέλει να πάει, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την ποιότητα των στελεχών του.
Κακά τα ψέματα, αυτή την εποχή οι σοβαροί δεν ασχολούνται με τα κόμματα, και υπό αυτή την έννοια η πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη έχει πολλά ρίσκα.
Το κυριότερο είναι πως θα καταφέρει να αποφύγει την «τυποποίηση» και να απαλλαγεί την ίδια στιγμή από όλους αυτούς τους «πικραμένους» των άλλων κομμάτων οι οποίοι θα θελήσουν να βρουν κομματική στέγη.

Αντώνης Σαμαράς : "Tο πολιτικό σύστημα θα αναγεννηθεί με το να αναλάβει τις ευθύνες του. Όχι με το να τις απεμπολήσει!"

Δεν διακρίνει περιθώρια συναίνεσης με την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού, όπως σημειώνει, κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα, τα οποία σήμερα δεν βλέπει. 
«Έχω ήδη καθίσει στο τραπέζι περισσότερες από μία φορές. Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα. Τα οποία σήμερα δεν τα βλέπω.
Εκτός αν ως συνεννόηση η κυβέρνηση εννοεί την προσχώρησή μας στις δικές τις θέσεις. Κι αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει...», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει «πολιτικές μαζικών απολύσεων». «Οι μαζικές απολύσεις του Δημοσίου είναι λάθος πολιτική.