Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει κι άλλος δρόμος

ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ αν η αλαζονεία και η αμετροέπεια είναι στοιχεία κυρίαρχα στην προσωπικότητα ενός πολιτικού καλό θα ήταν ο ψηφοφόρος να βρει άλλους δρόμους ανάπτυξης και ελπίδας. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμμένει να κινείται προς τις επικίνδυνες ατραπούς που ο ίδιος επέλεξε να βαδίσει. Το έχουμε ξαναγράψει: Αν ήταν μόνος του, με γεια του με χαρά του. Ομως δεν είναι. Τον ακολουθούν υποχρεωτικά θέλοντας και μη κι άλλοι πολλοί. Ο πρωθυπουργός ακόμη και την τελευταία ώρα, σε συνέντευξή του σε γνωστό ιταλικό περιοδικό, προσδιορίζει τις αδιανόητες επόμενες κινήσεις του.  
Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ είναι η πρώτη του πολιτική πράξη. Ολα τα άλλα έπονται. Ξανάπε ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αν αντιληφθεί ότι ο κόσμος δεν τον στηρίζει πλέον. Μα δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση που να βάλει μυαλό και στους υπόλοιπους; Ο κόσμος έξω υποφέρει, βρίσκεται σε κατάσταση καταθλιπτική και αυτό που έχει να τους πει ο Γιωργάκης είναι ότι θα παραιτηθεί αν δεν ψηφισθεί ο Σγουρός; Είναι τρελά πράγματα αυτά. Παντού τα προβλήματα είναι δυσβάστακτα. Ραγδαία η αύξηση της ανεργίας, εκατοντάδες λουκέτα στα μαγαζιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει στην αλαζονική κυβέρνηση έναν άλλο δρόμο, αλλαγή πολιτικής με ανάπτυξη κι ελπίδα. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση το μόνο που κατορθώνει είναι να σηκώνει νέο κύμα διαμαρτυρίας με τα αδιανόητα σημειώματα της περιβόητης περαίωσης.  
Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ με την οποία το υπουργείο Οικονομικών χειρίσθηκε την όλη υπόθεση δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας της παρούσης κυβέρνησης προς τα πραγματικά προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σήμερα ο… αγοραστής ξύπνησε και βλέπει καθαρά.


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Φοβούνται το ξέσπασμα του λαού. Για αυτό ακύρωσαν τα exit-polls.

Θέλει να καθυστερήσει και να κατευθύνει τη ροή των αποτελεσμάτων για να έχει χρόνο να τα ..."αξιολογήσει".!
Δεν γίνεται σε καμία Χώρα της Ευρώπης.!
Η "Κυβέρνηση του Μνημονίου", κάτω από το κράτος του φόβου της έγκαιρης μετάδοσης των αποτελεσμάτων, έβαλε το "οργανό" της, την Κρατική ΕΡΤ, να αθετήσει την συμφωνία που είχε με τα κανάλια Mega, ΑΝΤ1, Alter, προκειμένου με τις εταιρίες που θα αναλάμβαναν το exit poll (Marc, MRB, Alco, Kappa Research, Metron Analysis), να μεταδόσουν, πρίν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα εκλογικά αποτελέσματα...
Η "πλάκα" και το γέλιο είναι ότι η πλέον σπάταλη και διεφθαρμένη υπηρεσία επικαλέσθηκε την...οικονομική κρίση.!
* -- Τρέμουν την έγκαιρη μετάδοση, διότι σε περίπτωση που είναι αρνητικά γιά την Κυβέρνηση, φοβούνται ξέσπασμα λαού και θέλουν να νυχτώσει, μπάς και το αποφύγουν.
* -- Θέλουν στην Κυβέρνηση με την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων να έχουν χρόνο να σκεφθούν πως θα τα "αξιολογήσουν", προκειμένου να πάρουν και τις σχετικές αποφάσεις γιά το...μέλλον της "Κυβέρνησης του Μνημονίου".!
Πρόκειται περί αποφάσεων μιάς πανικόβλητης Κυβέρνησης που θυμίζουν εποχή Τσαουσέσκου
...


Πηγή : politikosafari.blogspot.com

Πάλι ο "Επίτιμος" στην τηλεόραση ?

Αν ισχύει το δημοσίευμα, και το λέμε αυτό γιατί δημοσιεύεται στο "ΚΑΡΦΙ", που αν μη τι άλλο δεν τη λες και την πιο έγκυρη εφημερίδα, τότε είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ εκλογικής συντριβής αύριο.

Φανταστείτε ότι αναγκάζεται να ξαναβγεί ο "Επίτιμος" στην τηλεόραση για... να υποστηρίξει τον Παπανδρέου ή τα σενάρια συγκυβέρνησης.

Ε ρε γλέντια! Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας...!


Πηγή : paspartoy.blogspot.com


Δώστε απάντηση

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι η κρισιμότερη αναμέτρηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης από τη μεταπολίτευση. Έχουν σαφές πολιτικό περιεχόμενο.
Άλλωστε διεξάγονται με το νέο νόμο του «Καλλικράτη». Μια μεταρρύθμιση στα χαρτιά που θα δοκιμασθεί στην πράξη, καθώς δεν συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους. Γι’ αυτόν επιπλέον το λόγο θα πρέπει να εκλεγούν πρόσωπα που θα έχουν το σθένος να διεκδικήσουν από την κεντρική κυβέρνηση τα αναγκαία για να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.Και τέτοιο ρόλο δεν μπορούν να διαδραματίσουν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι.Οι εκλογές αυτές είναι και μια ευκαιρία προς τους πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του Μνημονίου και της τριμερούς επιτήρησης ότι διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική.
Πριν τις κάλπες κάθε πολίτης οφείλει να θυμηθεί το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν του κ. Παπανδρέου και να το συγκρίνει με τις μετεκλογικές του πράξεις: την εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, την καταιγίδα των «λουκέτων» και τη βαθιά ύφεση, την κατάρρευση της οικοδομής, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και τις περικοπές των συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης.

Άντε γεια και να μας γράφετε …

Οταν ακούς να συνωμοσιολογούν ανερυθρίαστα όσοι, μόλις πέρυσι ή πρόπερσι, ξόρκιζαν τη συνωμοσιολογία ,έγραφε προ ημερών ο Β. Δεληπέτρος στην «Ε», καταλαβαίνεις ότι, ανεξαρτήτως του τι πλασάρεται διακαναλικά, έχουν αρχίσει να ζορίζονται.
Όταν λοιπόν πιάνουν το τροπάρι για μηνύματα που πρέπει να σταλούν «σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας στο εσωτερικό αλλά και σε όσους καραδοκούν στο εξωτερικό», την ώρα που -με τις δικές τους δηλώσεις!- βάζουν νέφτι στα spreads για να τα ξαναγκαζώσουν, καταλαβαίνουμε ότι είναι αποφασισμένοι να μη μας αφήσουν να βγούμε από το μαντρί του Μνημονίου και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους γι’ αυτό.
Ολα τα άλλα είναι… λόγια, σαν τα βαρύγδουπα του φετινού πρωθυπουργικού μηνύματος για την 28η Οκτωβρίου, που θυμίζει ότι τότε «ο λαός μας λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στην υποταγή στις δυνάμεις του Αξονα ξεκίνησε έναν πόλεμο που αποτέλεσε τη ζωντανή απόδειξη της αγάπης για την πατρίδα μας» και πως «η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων» και «ανύψωσε το ηθικό στη σκλαβωμένη Ευρώπη».

Με τις πέτρες!

Τέρμα τα ψέματα! Τέρμα οι απειλές και οι εκβιασμοί! Τέρμα ο φόβος και η ανασφάλεια που καλλιεργεί συνειδητά ο κυνισμός τους. Τέρμα οι προσβολές εκ μέρους των ολετήρων.

Τέρμα στη φλυαρία, την προπαγάνδα και τις φωτοβολίδες με τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν την ανικανότητα και τον λαϊκισμό τους. Τέρμα στα ψεύτικα πιστόλια τους, στις πομφόλυγες και στη μάσκα με την οποία κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Τέρμα στους εξαρτημένους που αλυσόδεσαν τη χώρα και την έκαναν πειραματόζωο. Τέρμα στους δεδομένους!
*** Ούτε ένας από τους βαρείς χαρακτηρισμούς δεν είναι άδικος. Μία-μία οι λέξεις το μαρτυρούν: Με χυδαία ψέματα πήραν την εξουσία. Ηξεραν με το νι και με το σίγμα τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν».
Ηξεραν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε από αυτά που έταζαν και -ενώ είχαν έτοιμο το σημερινό, τραγικό σχέδιό τους- καθυστερούσαν εγκληματικά να πάρουν αποφάσεις γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν και να γίνουν αμέσως περίγελως στα μάτια των εξαπατημένων ψηφοφόρων τους. Και σκάρωσαν ψέματα μεγαλύτερα από τα προεκλογικά.
Οτι δήθεν μάχονται σκληρά και διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους εταίρους. Οτι δήθεν ακούγεται η φωνή τους.

Ε, όχι να κάνει μάθημα πατριωτισμού και ο ΓΑΠ!

Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο θράσος του ΓΑΠ. Από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη διάθεση του ελληνικού λαού να καταψηφίσει μαζικά το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές ως “αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης“.
Τι να πρωτοχαρακτηρίσει κανείς σε αυτή τη φράση;
Τον μόλις υποκρυπτόμενο φασισμό του να αρνείται στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να έχει άλλη γνώμη, σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης;
Τον δυναμιτισμό του πολιτικού τοπίου, που μάλιστα, όταν δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα στη διαφωνία, καταλήγει να είναι δυναμιτισμός του ίδιου του πολιτεύματος;
Την πλήρη διαστροφή της έννοιας πατριωτισμός;
- Αυτός που υποδούλωσε τη χώρα, εκχωρώντας τη διακυβέρνησή της σε απρόσωπους ξένους υπαλλήλους του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ, υπό τον εύσχημο τίτλο “τρόικα”!
-  Αυτός που εξασθένισε την Ελλάδα όσο κανένας άλλος στη νεώτερη ιστορία, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, και έτσι εξασθενημένη την έβαλε να “διαπραγματεύεται” με τους εχθρούς της όλα τα ανοιχτά εθνικά της θέματα, εξαναγκάζοντάς την στην ουσία σε αποδοχή όλων των αξιώσεων του εχθρού!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Ο κ. Παπανδρέου παίζοντας τα ρέστα του, αρχίζει να Παγκαλίζει!...συγκεκριμένα είπε στο περιοδικό «Panorama» και το δημοσιογράφο, Pino Buongiorno ότι
«εάν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας πούνε ‘φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε
εξέλιξη’, τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό».
κ. Πρωθυπουργέ όλοι καταλαβαίνουμε το ασυνάρτητο και το παράλογο του επιχειρήματος σας δηλ. πως είναι δυνατόν τα πληγέντα συμφέροντα των μικροομάδων να σας στερήσουν την πλειοψηφία των ευχαριστημένων από τα πεπραγμένα σας πολιτών!...αναγκάζοντας σας να προσφύγετε σε εκλογές!!!
Ίσως θα πρέπει για να βάλετε μια τάξη στις σκέψεις σας κάποιος να σας εξηγήσει ότι αυτούς που πλήξατε με τις πολιτικές και τις αποφάσεις σας δεν είναι μικρές ομάδες, αλλά μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού όπως συνταξιούχοι, υπάλληλοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αγρότες, κ.α.
Άρα το εκβιαστικό δίλημμα που προβάλλετε να σας ψηφίσουμε σώνει και καλά για να συνεχίσετε την άνευ όρων παράδοση της ζωής μας στους ΔουΝουΤάδες μας προκαλεί, όπως το κόκκινο πανί τους ταύρους!
Να είστε σίγουρος δε ότι αν προχωρήσετε στην απειλή των τελευταίων ημερών και προκηρύξετε εκλογές αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ μια και ο Ελληνικός λαός στα δύσκολα σηκώνει το ανάστημα του και συνθλίβει όσους τον λοιδορούν και παίζουν με την υπομονή και την αξιοπρέπεια του!!!
Ιδού (λοιπόν) η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!



Πηγή : ksipnistere.blogspot.com - Γιάννης Πρεβενιός