Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Καρατζαφέρης: Δεν επαρκεί η παράταση αποπληρωμής


Την εκτίμηση ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων δεν είναι επαρκής, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προτείνοντας τη συλλογή των ελληνικών χρεών σε ένα ομόλογο με χρονικό ορίζοντα 25ετίας. Προσέθεσε δε ότι η Τρόικα συνειδητοποίησε ότι το Μνημόνιο ως έχει «δεν τραβάει».

Μισή γενιά θα θυσιαστεί στην Ελλάδα


Ο ιταλός τραπεζίτης και νυν πρωθυπουργικός σύμβουλος εκτίμησε χτες ότι θα χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε χρόνια για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία....
Είπε χαρακτηριστικά «όσοι έχουν παιδιά που σήμερα είναι 15 ετών μπορεί να ευελπιστούν ότι από τις θυσίες που κάνουν σήμερα θα ωφεληθούν εκείνα όταν θα πλησιάζουν στα τριάντα τους».

Η απαισιόδοξη πρόβλεψη του κ. Σιόπα έγινε στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Μέσα στους 100 κορυφαίους στοχαστές ο Παπανδρέου...


Διεθνής διάκριση για τον Γιώργο Παπανδρέου! Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Foreign Policy στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές (global thinkers) και συγκεκριμένα στην 79η θέση, πάνω από τους Μαντλίν Ολμπράιτ, ο Μπρους Άκερμαν, ο Ντέιβιντ Γκρόσμαν και άλλοι.

Guadra come… Τζότζολα


Προσηλωμένη στην ομιλία του αρχηγού της κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Τζότζολα, δεν κοιτούσε δεξιά - αριστερά, παρά μόνο ευθεία. Κοιτούσε στα μάτια τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα έδειχνε να παρακολουθεί και με μεγάλη αφοσίωση τα λεγόμενά του στους βουλευτές. 

Θετική “αύρα” για επιμήκυνση από τον πρόεδρο της ΝΔ

Η ευθυγράμμισή μας με την Ιρλανδία δεν θα πρέπει να συνοδευθεί με επιπλέον δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα  νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας παράλληλα σύγκριση με το παράδειγμα της Ιρλανδίας και χρεώνοντάς της ότι δεν διαπραγματεύτηκε με την τρόικα τους όρους του Μνημονίου, ενώ ζήτησε ξανά  αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής.

Νέα «Αριστερή Ελιά» ενόψει


Ραντεβού με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλου αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο Γιάννης Δημαράς στοχεύοντας εμφανώς στην ίδρυση νέου «αριστερού» προς το ΠΑΣΟΚ πολιτικού φορέα. 

Ήδη, το νέο σχήμα έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά με στόχο να μαζέψει τους αντι-μνημονιακούς ενώ κανείς δεν αποκλείει ακόμα και σύμπλευση με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη υπό τη μορφή Συμμαχίας δυνάμεων. 

Στο νέο σχήμα ρόλο θα έχει και ο βουλευτής Αττικής κ. Οικονόμου ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί η στάση της Σ. Σακοράφα. 

Παράλληλες όμως είναι και οι διεργασίες με τους Οικολόγους Πράσινους οι οποίοι δεν φαίνεται - αρχικά τουλάχιστον - να διαφωνούν με τη δημιουργία ενός διευρυμένου φορέα στα αριστερά υπό τον τύπο της ιταλικής "Ελιάς" εκτός βέβαια συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ.


Νέα παράταση στο «ψήσιμο» της Siemens


Νέα δεκαήμερη παράταση έλαβε η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε στην Ολομέλεια της Βουλής. Το οριστικό πόρισμα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται να κατατεθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Προς μεγάλη αναταραχή στην Κεντροαριστερά


Με την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη «Free Sunday» ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς προετοίμασε το έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα κινείται στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και θα έχει αντιμνημονιακή πολιτική λογική.
Κίνδυνος διάσπασης
Ένα από τα βασικά πολιτικά πλεονεκτήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι η πολυδιάσπαση στο χώρο της Κεντροδεξιάς. Η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη επιδιώκει να μετατραπεί σε μνημονιακή εφεδρεία της κυβέρνησης και ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη έχει στόχο τη συμμετοχή σε μία οικουμενικού χαρακτήρα κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται το ΠΑΣΟΚ.