Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές επιλογές. Πήραν την εκστρατεία λάθος.

Ξεκίνησε με σιγουριά το ΠΑΣΟΚ ότι στις περιφερειακές εκλογές θα επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές πλησιάζει στο τέρμα με κομμένα τα φτερά και με ορατό το ενδεχόμενο μιας ήττας, κυρίως στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ηδη στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για χαλαρότητα στην αρχή της περιόδου, που έφερε τα πράγματα σε τούτη τη δύσκολη κατάσταση, για επικοινωνιακά λάθη και πρόχειρη προετοιμασία όσον αφορά τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην προεκλογική εκστρατεία.
Παράλληλα, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα οι εκτιμήσεις ότι αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα βγουν μαχαίρια στο εσωτερικό του κόμματος και θα περιέλθει σε κατάσταση εσωστρέφειας, με αρνητικά αποτελέσματα για την κυβερνητική πολιτική στην πιο κρίσιμη και καθοριστική φάση της.

Δεν είδε δεν άκουσε δεν κατάλαβε τίποτε...


Είναι γνωστό πλέον σε όλους μας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που τελικά αναφέρθηκε υποτιμητικά για την Ελλάδα λέγοντας ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα! Όμως ο κύριος πρωθυπουργός ξέχασε κάτι βασικό! Ότι σε αυτή τη χώρα είναι βουλευτής 30 περίπου χρόνια (από το 1981) και σε υπουργικές θέσεις από το 1985!! Δεν είδε δεν άκουσε δεν κατάλαβε τίποτε. Και πραγματικά σκεφτόμαστε ποιο άραγε να είναι τελικά το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ατόπημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, η παραδοχή της διαφθοράς στην Ελλάδα ή μήπως η εξόφθαλμη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος με προεκλογική συνθηματολογία του τύπου "Λεφτά υπάρχουν";
Για την ιστορία αναφέρουμε τα υπουργικά πόστα στα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου .....κυνήγησε την διαφθορά στην Ελλάδα!

* Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004)
* Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999) Αρμόδιος για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα (1996-1997)
* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 - Σεπτέμβριος 1996)
* Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτ. 1993 - Ιούλ. 1994) Τομείς ευθύνης: (α) Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, (β) Απόδημου Ελληνισμού
* Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989) Αρμόδιος για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 στην Ελλάδα (1988 - 1989)
* Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987) Αρμοδιότητες: (α) Απόδημου Ελληνισμού, (β) Λαϊκής Επιμόρφωσης Νέας Γενιάς.



Πηγή : online-pressblog.blogspot.com

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή, προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Για άλλη μια φορά η αντίδραση του κόσμου και ο φόβος των πολιτικών εν όψει κόστους σε ψήφους αποδίδει. Η γνωστή μισελληνίς Θάλεια Δραγώνα που έχει αναφερθεί από το παρόν ιστολόγιο ουκ ολίγες φορές για το μίσος εναντίον της Ελλάδας και το ανθελληνικό της έργο παραιτήθηκε από την θέση της ΓΓ του υπουργείου Παιδείας. Η στερούμενη βασικού πτυχίου γεν. γραμματέας (αφού στις μέρες που ζούμε, το μεγαλύτερο πτυχίο για να επιτύχεις στην πολιτική είναι ο ανθελληνισμός), προσέφερε από την θέση της μεγάλες υπηρεσίες στην …Τουρκία. Έπαυσε τους Έλληνες δασκάλους και καθηγητές από τα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και τους αντικατέστησε με τουρκόφρονες, συνέβαλε τα μέγιστα στην de facto αναγνώριση της ανύπαρκτης “ τουρκικής μειονότητας στην Θράκη”, ενώ μνημειώδεις είναι οι δηλώσεις της για την ελληνική γλώσσα που την χαρακτήρισε μικρή ενώ τα αρχαία ελληνικά μια νεκρή και ουσιαστικά άχρηστη γλώσσα…
Κα Δραγώνα δεν θα μας λείψετε καθόλου!!!! Αν και είμαι πεπεισμένος ότι οι υπηρεσίες σας προς τα ανθελληνικά κέντρα δεν πέρασαν απαρατήρητες και γρήγορα θα σας βολέψουν κάπου αλλού! Προδότες σαν κι εσάς σπανίζουν άλλωστε… Να μην μείνει και το έργο σας ημιτελές!!!



Πηγή : filologos10.wordpress.com