Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σε δίκη ο απερχόμενος δήμαρχος Γαζίου


Με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπονται να δικαστούν, στις 4 Φεβρουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης, ο απερχόμενος δήμαρχος Γαζίου, κ.Γιώργος Μαρκογιαννάκης, τέσσερα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής και η νομική σύμβουλος του δήμου, για την υπόθεση της παραχώρησης 465 στρεμμάτων σε ιδιώτες, στην περιοχή Κορακιά.  Επίσης παραπέπονται και 25 δημότες για ψευδορκία. 
Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι ο δήμαρχος και τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, αντί να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία, ζημίωσαν εν γνώσει τους το δήμο κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ.



Πηγή : 2810.gr

Ενημέρωση Σαρκοζί από Στρος-Καν για το πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας στη G20


Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ντομινίκ Στρος-Καν είχε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ώστε να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της γαλλικής προεδρίας στη G20, αν και ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012, οπότε οι δύο άνδρες φέρονται σαν οι πιθανότεροι μονομάχοι, υπάρχει και εσωτερικό πολιτικό ενδιαφέρον...
 

Μανώλης Στρατάκης : "Προσπάθειες για υφαρπαγή της έδρας του ENISA"


Τις καταγγελίες του συλλόγου Φίλων του ENISA, σχετικά με τις μεθοδεύσεις για την απομάκρυνση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών από την Κρήτη και την Ελλάδα μεταφέρει στη Βουλή ο κ. Μ. Στρατάκης, με αναφορά του προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εξωτερικών.


"Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει να σταματήσει να παίζει με την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ασθενών"


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, με αφορμή σχετικές αναφορές  του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα πρέπει να σταματήσει να παίζει με την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ασθενών.
Η διορία προσαρμογής τελείωσε.


Για 25.568 ψήφους το 5-8 θα ήταν 8-5! Κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους...


Συνέβησαν «μαγικά» πράγματα για να μείνει η ΝΔ στις 5 Περιφέρειες. 

Στην Αττική οι 462.000 ψήφοι δεν έφτασαν στον Κικίλια, καθώς ο Σγουρός... έφθασε στις 520.000 και παρά το γεγονός ότι κέρδισε Ανατολική και Δυτική Αττική. Θυμίζουμε ότι ο Άδωνις πήρε 92.000 ψήφους την πρώτη Κυριακή. Που πήγαν στην δεύτερη; 


Χαμός στη Νέα Δημοκρατία, στο Ηράκλειο!


Άρχισε ο χαμός στη Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, στο Ηράκλειο!
Οι παρατρεχάμενοι του ενός βουλευτή ενοχοποιούν τον άλλο για τις παραιτήσεις!
Και είναι εύκολο να σκεφτεί κάποιος πως αυτά τα πράγματα γίνονται με ελεύθερη βούληση. Αναλογιστείτε μόνο πως κάποιοι εκλεγμένοι με την Ντόρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έχουν ακόμη κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχουν διαγραφεί από τα κιτάπια της ΝΟΔΕ Ηρακλείου! Εκτός κι αν έτσι αρέσει στη ΝΟΔΕ να λέγεται...

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, Γρηγόρης Ροκαδάκης, έχει πει σε ανύποπτο χρόνο, ότι θα παραιτηθεί αν το κόμμα της Ντόρας κατέβει σε εθνικές εκλογές και πάρει τα ίδια ποσοστά που πήρε η παράταξη του Γιαννουλάκη στις περιφερειακές εκλογές...


Πηγή : Εφημερίδα Τόλμη

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης έκλεψε την παράσταση...



Το πρώτο τηλέφωνο που έκαναν οι νικητές του ΠΑΣΟΚ ήταν στον Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο νέος Γραμματέας του Κινήματος είναι τελικά... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! 
Με χαμηλό προφίλ και σκληρή δουλειά κέρδισε στα σημεία και τελικά κατάφερε να αναστήσει το ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ.
Αυτά ακούστηκαν μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών της Δημοκρατικής παράταξης, λίγο πριν εμφανιστούν στο εκλογικό κέντρο του Καμίνη, Γιάννης Σγουρός και Μιχάλης Καρχιμάκης.
Αναρωτιόμαστε... Ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα είναι το νέο πρότυπο-στόχος του...
 Πάνου Παναγιωτόπουλου;


Πηγή : 24wro.blogspot.com

Ατιμωρησία για το ΠΑΣΟΚ και... συναίνεση


Βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν το γράφουν ο Παπανδρέου με τον Πεταλωτή δεν είναι και δύσκολο!
Χθες γράφαμε ότι τα περί συναίνεσης είναι απλώς επικοινωνιακά τρικ, το μεσημέρι στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας επιβεβαίωσε περίτρανα, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει πίσω στην Εξεταστική για την Οικονομία, προκειμένου να βοηθήσει την πιθανότητα συναίνεσης. «Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τη συναίνεση και τη συνεννόηση με την ατιμωρησία και το συμψηφισμό».
 Μάλιστα, καταλάβαμε... Μόνο που εσείς τα συγχέετε απολύτως, διότι αποφασίζετε και διατάσσετε ατιμωρησία για τα δικά σας πεπραγμένα και πιθανή τιμωρία μόνο για τους αντιπάλους σας.
ΠΑΣΟΚ, το μεγαλείο σου!


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Μ. Κεφαλογιάννης: "Η κυβέρνηση κόβει τα δώρα στους συνταξιούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων"


Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Μ.Κ. Κεφαλογιαννη στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, περικόπτει οριστικά τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα των συνταξιούχων δημοσίων υπάλληλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων διότι, όπως τονίζεται, αυτά «δεν αντισταθμίζονται από ασφαλιστικές εισφορές και διότι αποτελούν συγκυριακή καταβολή έκτακτων χορηγημάτων σε βάρος των ισχνών αποθεματικών του…».

Βρήκε μπελά η Όλγα...


Έχει βρει, λέει, τον μπελά της από τον Σαμαρά, έχει βρει τον μπελά της από την Ντόρα, έχει βρει τον μπελά της και από τον πατέρα της!
Καλά, επειδή ο Πλακιωτάκης ήρθε τρίτος στις εκλογές της Περιφέρειας, όλοι πάνω στην Όλγα Κεφαλογιάννη έπεσαν;
Ο Σαμαράς λέει ότι δεν βοήθησε όσο έπρεπε στο Ρέθυμνο, η Ντόρα πως δεν την στήριξε και ο πατέρας της πως δεν έπρεπε να βρεθεί στο στόχαστρο κάνοντας άλλες επιλογές από εκείνον!
Καλά ξεμπερδέματα, αν και πιστεύουμε πως σύντομα θα στρώσει η κατάσταση! Ευτυχώς που την καταλαβαίνει ο θείος της ο Βαρδής!


Πηγή : Εφημερίδα Τόλμη

Στελέχη της ΝΔ εναντίον Μανώλη Κεφαλογιάννη, χρεώνοντάς τον ως υπαίτιο της ήττας σε Δήμο και Περιφέρεια

Σε παραιτήσεις προχώρησαν οι τέσσερεις Σαμαρικοί και προσφάτως εκλεγμένοι της Τοπικής Οργάνωσης του διευρυμένου Δήμου Μίνωα Πεδιάδος. Με την επιστολή παραίτησής τους προς τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κοινοποιώντας την και στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά,  οι Γιώργος Οικονομάκης Πρόεδρος, Μιχάλης Ρουσάκης Αντιπρόεδρος, Γιώργος Μαραγκάκης μέλος και Μανώλης Ανδρουλάκης μέλος,  ¨καρφώνουν¨ τον αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ως υπαίτιο για την ήττα που υπέστη  η Νέα Δημοκρατία τόσο σε επίπεδο Δήμου αλλά και η κομματική υποψηφιότητα του Γιάννη Πλακιωτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Μάλιστα στην επιστολή παραίτησής τους καταγγέλλουν για «συναλλαγή ψήφων δώσε πάρε», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά όπως και οι ίδιοι δηλώνουν, την παράδοση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ηράκλειο.

Το βέβαιο ήταν ότι κάποια στιγμή θα έπεφταν οι μάσκες, απλώς αυτή τη φορά έπεσαν λίγο νωρίτερα…

Παραπομπή Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα για το Βατοπαίδι ψήφισε η Βουλή


Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον καταλογισμό ή όχι ποινικών ευθυνών σε πέντε πρώην υπουργούς της ΝΔ για την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου.

Βάσει του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Πέτρος Δούκας.

Η κατηγορία αφορά αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου για τους κ.κ. Μπασιάκο και Δούκα, μόνο συναυτουργία στην περίπτωση του κ. Κοντού.  

“Πράσινο” ρεύμα από Αίγυπτο στην Κρήτη


Η πρόταση του ομίλου Κοπελούζου για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αίγυπτο, όπου ο όμιλος φέρεται να αναπτύσσει σημαντικής ισχύος αιολικά πάρκα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του επικεφαλής του Δ. Κοπελούζου με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα. Ο όμιλος έχει ήδη στα σκαριά, μετά και από την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, έργο - μαμούθ 1.000 MW από αιολικά στην Κρήτη, σε συνδυασμό με τη σύνδεση του νησιού με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε η παραγωγή στην Κρήτη και αυτή που θα φτάνει στην Κρήτη, να μπορεί να διοχετευτεί στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.



Πηγή : 2810.gr

Χωρίς οικογενειακούς γιατρούς το ΙΚΑ Ηρακλείου. Την άμεση ανάγκη προσλήψεων επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης


Τα σοβαρά προβλήματα στο ΙΚΑ Ηρακλείου με τις μεγάλες αναμονές για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων, αλλά και το χάος που επικρατεί με τις συνταγογραφήσεις επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ,  Λευτέρης Αυγενάκης, στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Λ. Κατσέλη, ζητώντας της να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση πρόσληψη ιατρών παθολόγων.


Δεν θέλω ενεργή κομματική στήριξη!


Σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ...είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να μην έχει ενεργή στήριξη στον προεκλογικό του αγώνα από πρώην υπουργούς και κομματικά στελέχη!

Κίνδυνος-θάνατος για τους οδηγούς ο δρόμος της παραλιακής στο Ηράκλειο. Νέα καθίζηση στο ύψος του Καρνάγιου


Στο ίδιο έργο θεατές οι οδηγοί οι οποίοι διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η παραλιακή της Αλικαρνασσού στο ύψος του Καρνάγιου υπέστη και πάλι καθίζηση, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο όπου είχαν σημειωθεί προβλήματα πριν από μήνες. Στο σημείο έχουν τοποθετηθεί κώνοι και με επιστολές η διοίκηση του πιέζει τον εργολάβο να αποκαταστήσει το πρόβλημα, αλλά οι οδηγοί κάνουν λόγο για μια από τις γνωστές κακοτεχνίες. Ο δρόμος δίπλωσε... ή μάλλον ξαναδίπλωσε αφού αποτελεί όπως όλα δείχνουν μια αμαρτωλή ιστορία.


Η προβολή του νέου κόμματος


Ευρεία προβολή της νέας προσπάθειας, που ξεκινά στις 21 Νοεμβρίου, κάνει μέσω Facebook και άλλων σελίδων κοινωνικής δικτύωσης το επιτελείο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα η προσπάθεια εντείνεται, ρίχνοντας το βάρος τόσο στην ημερομηνία ανακοίνωσης του νέου κόμματος όσο και σε λέξεις – κλειδιά, που μάλλον θα παίξουν ρόλο σε επίπεδο αρχών του πολιτικού φορέα.
Ανάμεσα τους ξεχωρίσαμε τις λέξεις φιλελευθερισμός, δημοκρατία, διαφάνεια, πατρίδα και αλήθεια.

- Η φωτογραφία που προηγείται της παρούσας δημοσίευσης, βρέθηκε τυχαία στο διαδίκτυο και την χρησιμοποιούμε με καθαρά χιουμοριστική διάθεση. Τα σχόλια δικά σας...

Απορίες για το αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την προώθηση και προβολή του νόμου περί “άρσης” του καμποτάζ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με την προβολή του νόμου για τη άρση του καμποτάζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά το φιάσκο της κατ’ ευφημισμόν άρσης του καμποτάζ, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια μορφή αδειοδότησης αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας, οι εύλογες απορίες όλων συνεχίζονται.
Πραγματικά διερωτόμαστε εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έχουν συνεργαστεί και ενδιαφερθεί για την προώθηση και προβολή των υποτιθέμενων οφελών του νέου νόμου.

Aυστρία: "Η Ελλάδα, δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της, η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλλει το μερίδιό της, για την τρίτη δόση του δανείου"

Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της, δήλωσε σήμερα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ, σημειώνοντας ότι η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλει το μερίδιό της στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο.
  1.     Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας, προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.
  2.     Η Βιένη απειλεί κατά συνέπεια να μην καταβάλει το μερίδιό της των 190 εκατομμυρίων ευρώ στη βοήθεια για το Δεκέμβριο. "Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου", σημείωσε.