Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δίδυμο Τζότζολα - Λαζαρίδη...


Αγκαζέ με την Τζότζολα και σήμερα o Λαζαρίδης.
Επιλέγει τις ημέρες που στη Βαλαωρίτου βρίσκονται πολλά δημοσιογραφικά μάτια λόγω των κινητοποιήσεων, για να τους πείσει ότι την στηρίζει. Πολύ καλά κάνει.
Μήπως θα μπορούσε να της πει να λέει και καμιά κουβέντα για αυτά που συμβαίνουν με την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Παραπομπή για τα ομόλογα ζητάει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής


Στα χέρια του Φίλιππου Πετσάλνικου βρίσκεται από χθες το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Σύμφωνα με αυτό παραπέμπονται σε Προανακριτική Επιτροπή, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και ο πρώην υπουργός Εργασίας Σάββας Τσιτουρίδης.
Στην περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες καταλήγουν τα περισσότερα κόμματα που μετείχαν στην επιτροπή αν και σε αυτή την εξεταστική δεν επιτεύχθη κοινό πόρισμα αλλά πέντε ξεχωριστά.λανθασμένη η πληροφορία για κοινή εταιρεία του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Κουρή με τον πρωην πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα, που εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι το λάθος οφείλεται σε απλή συνωνυμία.

Ομίλία Ανεξάρτητου Βουλευτή Λ. Αυγενάκη σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες της Μεσσαράς

Μια ζεστή αγκαλιά και ξεκάθαρη στήριξη επιφύλαξαν οι Μεσσαρίτες στον Ανεξάρτητο Βουλευτή Λ. Αυγενάκη.
Το κλίμα ήταν φορτισμένο και  στα πηγαδάκια ακουγόταν συνέχεια σχόλια εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και υπέρ του Λευτέρη Αυγενάκη. Ιδιαίτερα σχολιαζόταν κατά λέξη, ότι η διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. ήταν «προσβολή από τον Α. Σαμαρά στο πρόσωπο του κάθε ενός από εμάς που σε στηρίξαμε και σε στηρίζουμε».

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του,  Ανεξάρτητου πλέον Βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη :

Μερική στάση πληρωμών ?


Από όλους τους συνταξιούχους όλων των ταμείων έχουν κόψει το ΕΚΑΣ και τους ζητάνε δικαιολογητικά..., τα οποία λένε θα ελέγξουν και μετά από πέντε μήνες θα το πάρουν όσοι δικαιούνται αναδρομικά.
Γιατί τα ταμεία δεν έστειλαν πέντε μήνες πριν μια επιστολή να ζητάνε τα δικαιολογητικά έτσι ώστε να κόψουν μόνο από όσους δεν το δικαιούνται και οι υπόλοιποι να το πάρουν κανονικά χωρίς πρόβλημα?
Ρωτήσανε τους συνταξιούχους των 400 ευρώ πώς θα ζήσουνε πέντε μήνες ?

Τμήματα των αμερικανικών εγγράφων που διέρρευσαν μέσω του WikiLeaks και έχουν σχέση με την Ελλάδα



Ικανοποιημένες οι ΗΠΑ από τον Γ. Παπανδρέου
Σε έγγραφο της 15ης Φεβρουαρίου 2010 περιλαμβάνονται συμπεράσματα Αμερικανών διπλωματικών αξιωματούχων σχετικά για το κυπριακό και την Ελλάδα. Εκεί, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ είναι ευχαριστημένες από την πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ερντογάν για την έναρξη μιας νέας και ειλικρινούς συζήτησης εφ’ όλης της ύλης.

K. Παπούλιας: “Οι έχοντες έχουν καβούρια στις τσέπες”


«Να πληρώσουν και οι έχοντες», ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας. «Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν “καβούρια” μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο» για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση.«Και βέβαια υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς» σημείωσε.

Μ. Θεοδωράκης: «Δεν αποσκοπώ στο σχηματισμό νέου κόμματος»


«Με την εξαγγελία για τη δημιουργία Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στο σχηματισμό νέου κόμματος», τόνισε σε ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης, στην ιδρυτική εκδήλωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. 

 Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την ΕΕ και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».
Ο Μ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι το μοναδικό του κίνητρο είναι να βοηθήσει στο να δημιουργεί Κίνημα για μία ζύμωση ιδεών, μακριά από το υπάρχον πολιτικό – κομματικό κατεστημένο, με στόχο να συμβάλει στην έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση.


«Προσωρινός πρόεδρος ο Σαμαράς», δήλωσε στην ολομέλεια της Βουλής ο κ. Αυγενάκης



Νέες πολιτικές ρουκέτες εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης εναντίον του κ. Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον «προσωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», «αυταρχικό» και «μονόχνοτο». 
Αναλυτικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την oδική ασφάλεια ο κ. Αυγενάκης βρήκε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει «αυθαίρετη, αυταρχική και αντιδημοκρατική» την διαγραφή την οποία έμαθε από τα ΜΜΕ. 
Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας: «Όταν αυτές οι διαδικασίες ακολουθούνται στο εσωτερικό ενός κόμματος, τότε το κόμμα αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατία όταν έρθει στην εξουσία… πολύ περισσότερο ο κ. Σαμαράς. Εκδιώκονται οι δημοσιογράφοι από την ΚΟ για να μην ακουστεί άλλη άποψη από αυτήν του προέδρου». 
 

Θετική απόφαση η επιμήκυνση δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου


Για «θετική απόφαση γύρω από τη δρομολόγηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου» που «ουσιαστικά αίρει ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής-ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ρωτήστε την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά για την στάση της Ν.Δ. απέναντι στο μνημόνιο...


Αν αναρωτιέστε τι σκέφτεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, για τη κρίση και τις συνέπειες της έχετε την ευκαιρία να μάθετε σήμερα στις 4 το μεσημέρι. 
Ο Ζόζεφ Ντολ θα απαντήσει μέσω Facebook και Twitter σε ερωτήσεις του κοινού πάνω στην ανάπτυξη, στην εργασία, στην ασφάλεια και στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. 

Το ερώτημα είναι αν κάποιος από την Ελλάδα θα τον ρωτήσει την άποψη του για τη στάση της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο, ένα «αγκάθι» στις σχέσεις Ν.Δ.-ΕΛΚ...


TROIKA-GREECE ?


Τι σημαίνει πάλι αυτό;

Η ταμπελίτσα μπροστά από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στη σύνοδο κορυφής του   Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη  στο Καζακστάν, γράφει "TROIKA-GREECE" !
Σε αντίθεση με του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα που γράφει σκέτο Greece.

Ελπίζουμε να υπάρχει μια λογική εξήγηση στην εικόνα που μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Alter.


Σωτηρία μόνο με αλλαγή οικονομικής πολιτικής



Τα νέα δεν είναι καλά για την ελληνική οικονομία. Οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική προοπτική των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2011-2012 οδηγούν σε ιδιαίτερα αρνητικά συμπεράσματα για την Ελλάδα.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «27» θα υπάρξει ασταθής και άνιση οικονομική ανάπτυξη, με ρυθμό 1,75% το 2011 και 2% το 2012. Η Ελλάδα θα αποτελέσει μία από τις βασικές εξαιρέσεις του κανόνα της ανάπτυξης, εφόσον στη μείωση κατά 4,2% του ΑΕΠ που παρατηρείται το 2010 θα προστεθεί νέα μείωση του ΑΕΠ, της τάξης του 3%, το 2011. Από το 2012 μπορούμε να ελπίζουμε σε οριακή ανάπτυξη, που μόλις θα ξεπερνά το 1% του ΑΕΠ, η οποία, όμως, δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισορροπίες που συνδέονται με τα φαινόμενα ύφεσης.