Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Ρεβεράντζα" Καρατζαφέρη σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ...


Συνεπής με τον εαυτό του ο Καρατζαφέρης επέλεξε να στηρίξει Νικήτα και Γκιουλέκα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταλογίζοντας σε Καμίνη και Μπουτάρη αριστερόστροφες απόψεις για τους λαθρομετανάστες (στον πρώτο) και για το Σκοπιανό (στον δεύτερο)! Οσο για τον Πειραιά, μάλλον δεν ετίθετο εξαρχής κανένα...
θέμα. Ψήφος στον Μιχαλολιάκο -"όσο δεξιότερα τόσο καλύτερα"- και μαύρο στον Μίχα. Κάπως έτσι ενοποιείται η δεξιά "πολυκατοικία" και μπορεί ο Σαμαράς να ελπίζει ότι την Κυριακή το βράδυ θα δει γαλάζιους τους τρεις μεγάλους δήμους! Η μόνη διαφοροποίηση του Καρατζαφέρη υπήρξε στην περιφέρεια Αττικής. Πήγαινε πολύ να στηρίξει τον Κικίλια -τον είχε "στολίσει" με διάφορα, άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα! Πέραν αυτού δε, είχε μιλήσει θετικά σε ανύποπτο χρόνο για τον Σγουρό ως νομάρχη. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να δώσει "γραμμή" στήριξης του Κικίλια; Ετσι, με ένα σμπάρο πέτυχε δυο τρυγόνια: κάνει "ρεβεράντζα" και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ...



Πηγή : veto300.blogspot.com

Απάντηση Πάγκαλου – Παμπούκη για τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων

Ανακοινώσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας στα πολιτικά τους γραφεία, εξέδωσαν οι κύριοι Πάγκαλος και Παμπούκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου δεν αφορούν έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας του Γραφείου.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του (σημειώνεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής και δεδομένων).

"Μαζί τα φάγαμε"


Κύριε Πάγκαλε, μαζί τα φάγαμε τα λεφτά?
Μαζί κάναμε λογαριασμό τηλεφώνου 2500 ευρώ?
Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς! Και από μάσημα, βλέπω ότι πας πολύ καλά!
Το ελάχιστο που μπορώ να πω είναι ΝΤΡΟΠΗ...
Σας αξίζουν "πολλά γαλλικά" κύριε Πάγκαλε!


Πηγή : tro-ma-ktiko.blogspot.com - Ανώνυμος

Νίπτει τας χείρας του ο Κωστής Χατζηδάκης



Λίγες μέρες μένουν μέχρι την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου κόμματος της Ντόρας. Ήδη η (πιθανή) προσχώρηση των ανεξάρτητων κ. Κιλτίδη και Μαρκογιαννάκη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Χθες, ήταν η σειρά του πρώην υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη να πάρει θέση. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash επεσήμανε ότι «α προτιμούσα να ήμασταν όλοι μαζί, στη βάση βέβαια μιας πολιτικής συμφωνίας, όχι να είμαστε ένα ετερόκλητο άθροισμα προσωπικοτήτων.
Από ‘κει και πέρα δε θέλω να κάνω τον τιμητή της δημόσιας ζωής, ούτε να επιβραβεύω ή να επικρίνω πολύ περισσότερο πρόσωπα δημόσια, ιδιαίτερα αν συνδέομαι κιόλας μαζί τους» είπε ο πρώην ευρωβουλευτής.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΚΚΕ και ΝΔ.
«Πιστεύω ότι οι πολίτες δεν καθοδηγούνται και το είδαμε και στις δημοτικές εκλογές σε σχέση και με τις περιφερειακές που σε έναν συγκεκριμένο δήμο ψηφίστηκε υποψήφιος, ξέρω ‘γω, της Νέας Δημοκρατίας και στην περιφέρεια επικράτησε ο άλλος και ούτω καθεξής.
Δεν έχω αντιληφθεί επιδίωξη συνεργασίας με το ΚΚΕ» ξεκαθάρισε.



Πηγή : parapolitika.gr

Άντε, σύντομα να τα δούμε αυτά και στην Ελλάδα!


Επιτέλους! Μια ιδέα που θα φέρει πίσω τον κόσμο,και ειδικά τους νέους, στις κάλπες!
Η νεαρή Τσέχα πολιτικός Ιβόνα Φισέροβα υπσχέθηκε να κάνει στριπτίζ σε αντάλλαγμα τη στήριξη των πολιτών!
Οι σύντροφοι της νεαρής Τσέχας πολιτικού είχαν αντιδράσει όταν σε συνέδριο του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατικών της Τσεχίας (στο οποίο ανήκει) η ίδια εμφανίστηκε με ροζ μίνι φούστα με αποτέλεσμα οι περισσότερα να κοιτούν τα πόδια της αντί να παρακολουθούν το συνέδριο…
Η αντίδραση της ίδιας ήταν να δηλώσει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το κόμμα και ν’ ανακοινώσει ότι θα κάνει στριπτίζ και φωτογράφιση στο Playboy με αντάλλαγμα… ψήφους!
 Για να σώσει, δε, κάπως τα προσχήματα υποσχέθηκε να δώσει την αμοιβή από την φωτογράφιση σε φιλανθρωπίες!
«Αν μπορώ να βοηθήσω τότε είναι καθήκον μου να το κάνω» δήλωσε η Ιβόνα για να συμπληρώσει πως «πρέπει επιτέλους σε αυτό το κόμμα να καταλάβουν τι θέλουν οι νέοι»!
Η Ιβόνα... το κατάλαβε και τη βρήκε τη λύση για να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες!
Κανείς (η μάλλον... καμιά) εδώ στην Ελλάδα;;


Πηγή : trelokouneli.blogspot.com

Ψάχνει λύσεις για την Κρήτη η Ρηγίλλης...


Πλήρη εικόνα φαίνεται να έχει πλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη σε εσωκομματικό επίπεδο μετά τις περιφερειακές εκλογές και τα άσχημα αποτελέσματα που έδωσαν στο κόμμα του. Έτσι, προεκλογικά όσοι έδειχναν πως εργάζονται με ζήλο για να δώσουν στον κ. Πλακιωτάκη την επιθυμητή δεύτερη θέση από τα τελικά αποτελέσματα διαψεύστηκαν πανηγυρικά και τώρα τα γεγονότα θέτουν τον κ. Σαμαρά προ των ευθυνών του, αφού κι εκείνος όταν εδώ και καιρό ενημερωνόταν για το τι συμβαίνει δεν έκανε το παραμικρό για να μη χαλάσει τη σχέση του με κανένα παράγοντα του κόμματός του στην Κρήτη.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει η Ρηγίλλης τα πράγματα και να δώσει στη Ν.Δ. στο νησί μας μια ισορροπία, έχει αρχίσει να βολιδοσκοπεί προθέσεις και διαθέσεις, κάνοντας ελεγχόμενη διαρροή πληροφοριών με επίκεντρο το βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη. Στα δημοσιογραφικά γραφεία στην Αθήνα γίνονται συζητήσεις ακόμα και για ανάθεση συγκεκριμένου τομέα μέσα στη Ν.Δ. στον Ηρακλειώτη βουλευτή, ο οποίος όμως σε δημόσιες συζητήσεις του έχει ξεκαθαρίσει πως εκείνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι τα αξιώματα αλλά το να επανακτήσει το κόμμα του με κάθε τρόπο τη δύναμη που είχε και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ώστε κι εκείνοι από την πλευρά τους να έχουν αύριο τη δύναμη να βγουν έξω και να ζητήσουν την ψήφο του.


Πηγή : goodnet.gr

Πόσο πληρώνουμε για το κινητό του Πάγκαλου;


Εκτός από… καλοφαγάς (μαζί τα φάγαμε τα λεφτά) φαίνεται ότι είναι και πολυλογάς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, ο οποίος σημείωσε λογαριασμό– ρεκόρ στο κινητό του τηλέφωνο, ύψους 2.530 ευρώ για έναν μόνο μήνα.

Και μπορεί να σας ήρθε ζαλάδα από το υπέρογκο ποσό, ο κ. Πάγκαλος όμως δεν πτοείται, αφού δεν θα βάλει δεκάρα από την τσέπη του, καθώς τα χρήματα μπαίνουν  στα κρατικά έξοδα.

Ο Αρναουτάκης έσωσε τον Σαμαρά!


Την επικράτηση του από τον α' γύρο εξασφάλισε ο Σταύρος Αρναουτάκης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Κρήτης, γλιτώνοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από ένα...σίγουρο εγκεφαλικό!
Αν η αναμέτρηση πήγαινε στον β' γύρο, ο Αρναουτάκης θα είχε να αντιμετωπίσει τον εκλεκτό της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος τερμάτισε πάνω από τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας...


Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Σαμαράς θα έπρεπε να δηλώσει δημοσίως αν θα στήριζε τον Ντορικό υποψήφιο ή όχι, ενώ φυσικά θα έπρεπε να εξηγήσει και το γιατί...

Τους έσωσε όλους ο Αρναουτάκης...

Η "αναγεννημένη" Νέα Δημοκρατία βλέπει… Πολιτική Άνοιξη…

Ενθουσιασμένος ήταν ο Πρόεδρος της νέας Νέας Δημοκρατίας με τις επιδόσεις της παράταξής του, την οποία και χαρακτήρισε "αναγεννημένη".
Θυμίζουμε ότι στην Αθήνα η Νέα Δημοκρατία είδε τον Κακλαμάνη να λαμβάνει μόλις 35%, ενώ στην Αττική ο Κικίλιας ευχαριστεί τον Θεό (και το δίλημμα Παπανδρέου), για το...θρυλικό 20% που εξασφάλισε.
Στη Θεσσαλονίκη ο Γκιουλέκας δεν ξεπέρασε το 38%, ενώ ο "άτρωτος" Πανίκας έφτασε μέχρι το 43%.
Στην Κρήτη, η αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία βγήκε 3η σε μια εκλογική περιφέρεια 500.000 ανθρώπων. Η Ντόρα τον κέρδισε στα ίσια υποστηρίζοντας μάλιστα και ένα μάλλον άγνωστο πολιτευτή.
Όσο για την Πάτρα, εκτός 2ου γύρου με 17,71% ο Χριστόπουλος, πρώτος και ο Τατούλης στο κάστρο του Σαμαρά και συγχρόνως τόπο καταγωγής του Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα!

Μάλλον "Πολιτική Άνοιξη" βλέπει ο Πρόεδρος…



Πηγή : parapolitiki.com

Έξι μήνες Μνημόνιο...

Πριν από μερικές μέρες είχαμε μια επέτειο που πέρασε απαρατήρητη.
Έκλεισαν έξι μήνες από την κύρωση του Μνημονίου στη Βουλή. Πέρασαν δηλαδή 180 μέρες από τότε που ουσιαστικά ξεκίνησε ο ανήφορος της ελληνικής κοινωνίας για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Έξι μήνες, είπαμε; Μόνο; Γιατί μοιάζει σαν να πέρασαν χρόνια από εκείνο το απόγευμα του Μαΐου που 172 βουλευτές πήραν την ιστορική ευθύνη να σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία; Γιατί, πρώτον, συμπυκνώθηκε ο πολιτικός χρόνος. Υπήρξε ένας καταιγισμός μέτρων, μέτρα που πριν από έξι μήνες ήταν αδιανόητο έστω να τα εκστομίσει ως πρόθεση κάποιος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ακόμη και μια δήλωση κυβερνητικού στελέχους του στυλ «πρέπει να δούμε τα δημογραφικά του ασφαλιστικού» ξεσήκωνε την μήνιν ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Τα πρωτοσέλιδα με τίτλο «Ανοίγουν το ασφαλιστικό!» (σ. σ. με υπογραμμισμένο το θαυμαστικό) ήταν κανόνας, ενώ οι κλαυθμοί για τη «συνταξούλα του εργαζομένου» έπαιζαν επί μέρες στα δελτία των οκτώ.
Ολόκληρη, λοιπόν, αυτή η διαδικασία, υπονοούμενα - αντιδράσεις - υπαναχώρηση - επανατοποθέτηση επί του προβλήματος - νέες αντιδράσεις κ. λπ., συμπυκνώθηκε σε μερικούς μήνες.



Πηγή : Εφημερίδα Καθημερινή

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης!


Σε τραπέζι συνεργάτη της Όλγας Κεφαλογιάννη βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες λίγο μετά τις εκλογές ο Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέα με τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ, μαζί με τον οποίο είχαν καταδικαστεί για ψευδορκία (είναι η γνωστή ιστορία που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο) συνοδευόμενοι από τη θυγατέρα του πρώτου, Όλγα.
Όλα πήγαιναν καλά, παρά την πικρία του εκλογικού αποτελέσματος, έως τη στιγμή που εμφανίστηκε ο γνωστός λυράρης και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Μανόλης Κονταρός. Με το που εμφανίστηκε ´τα πήρε στο κρανίο´ ο πρώην Υπουργός και αρχισε με το γνωστό στομφώδες ύφος να απειλεί το Μανόλη Κονταρό ότι θα τον διώξει από το νομό Ρεθύμνου νύχτα! Ο Κονταρός φυσικά δε "μάσησε" ακούγοντας τις απειλές του γέρου Κεφαλογιάννη και του απάντησε "αντί να απειλείς σκέψου ότι για να ξαναπάρει την έδρα η κόρη σου θα πρέπει να έρθει στο κόμμα της Ντόρας"!

Λες να το σκέφτεται η Όλγα...?

Η Κρήτη υπερψήφισε το μνημόνιο!


Αυτά μάλλον μόνο στην Κρήτη θα μπορούσαν να συμβούν!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής ένα ποσοστό 67.8% της Κρήτης φαίνεται να ψήφισε υπέρ του μνημονίου  (50.3%+17.5%=67.8%), ενώ το 32.2% φήφισε κατά του μνημονίου.
Αντιθέτως, στην υπόλοιπη Ελλάδα, το 62% ψήφισε όχι στο μνημόνιο και το 38% (34%+4%) ψήφισε ναι στο μνημόνιο.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αναταράξεις στη ΝΔ Ρεθύμνου μετά το ατυχές αποτέλεσμα...


Η ήττα φέρνει γκρίνια και...παραιτήσεις. Και στο Ρέθυμνο άρχισαν ήδη τα προβλήματα καθώς την παραίτηση της από τη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου κατέθεσε η κα Άννα Σταματεράκη, αναλαμβάνοντας με την αποχώρηση της, όπως αναφέρει στην επιστολή της, το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.
Το ποσοστό του περιφερειακού συνδυασμού του Γιάννη Πλακιωτάκη και στον νομό Ρεθύμνου, που κατέληξε στην τρίτη θέση, αλλά και η πορεία του συνδυασμού του Νίκου Νίνου στον δήμο Ρεθύμνου, που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν, όπως φαίνεται, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η κα Σταματεράκη εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από το αποτέλεσμα, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας δεν συνεδρίασε προεκλογικά, κάνει λόγο για «ανυπαρξία οργάνων» στο κόμμα και για το «διακοσμητικό τους ρόλο στην επιλογή υποψηφίων».

Το κόμμα του Λευκού και του Άκυρου μπαίνει στη Βουλή!


Διακόσιοι είκοσι τέσσερις χιλιάδες τριακόσιοι ένας άνθρωποι ξύπνησαν την Κυριακή, ντυθήκαν, μπήκαν στο ΙΧ τους, έφτασαν στο εκλογικό τμήμα, περίμεναν στην ουρά και μόλις βρέθηκαν στο παραβάν πέταξαν στα σκουπίδια συνειδητά όλους ανεξαιρέτως τους υποψήφιους και έβαλαν στον φάκελο ένα λευκό χαρτί.
Συνειδητοποιείται τον αριθμό; 224.301 πολίτες!!!
Μόνο στην Αττική οι πολίτες που εξέφρασαν μέσω αυτής της οδούς την αγανάκτησή τους, ήταν 63.986! Δηλαδή ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο ή για να καταδείξουμε το ιστορικό αυτό ρεκόρ στην εκλογική του διάσταση, ήταν ακριβώς όσοι ψήφισαν τον Νικήτα Κακλαμάνη και περισσότεροι από εκείνους που στήριξαν Ψαριανό του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βέβαιο είναι ότι αν είχαμε Εθνικές εκλογές θα έπαιρναν τουλάχιστον 6 έως 8 έδρες στη Βουλή!!!


Πηγή : kathimerini.gr

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Σταύρος Αρναουτάκης!

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Σταύρος Αρναουτάκης το γεγονός ότι έφτασε ξημερώματα Δευτέρας για να κατοχυρωθεί η αυτοδυναμία (η ξεφτίλα οριακή νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη) του συνδυασμού του!
Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία, καταφτάνοντας ιδιαιτέρα  μαγκωμένος στη δοξολογία του προστάτη της πόλης  του Ηρακλείου, Αγίου Μηνά και αφού είχαν καταφτάσει πολύ πριν από αυτόν σχεδόν όλοι οι νεοεκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, να δείξει ποικιλοτρόπως την ενόχλησή του...
Ευρισκόμενος μέσα στο ναό στη θέση των επισήμων και με δυνατή φωνή, πράγμα που έδειξε να ενοχλεί  τους τριγύρω εκκλησιαζομένους, απευθυνόταν συνεχώς σε διάφορα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, εκφράζοντάς τους την έντονη ενόχλησή του για τα χαμηλότατα ποσοστά που συγκέντρωσε ο συνδυασμός του στις περιοχές επιρροής τους.
Το μεγαλύτερο χώσιμο δε, δεν άντεξε και το έκανε στο Βαγγέλη Σισαμάκη, απερχόμενο Δήμαρχο Νέας Αλικαρνασσού,  λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι «με τη στάση σου αν έλειπαν οι δικοί μου υποψήφιοι σύμβουλοι, το ΠΑΣΟΚ δε θα έπαιρνε ούτε το 30% στην Αλικαρνασσό».

Εμπόριο χρήματος...


Ο Χάρης Καστανίδης δεν κάθεται σούζα όταν ομιλούν για το μνημόνιο. Αυτό είναι το μήνυμα, δεν χρειάζεται να κάθεται κανείς σούζα απέναντι στους δανειστές του. Ισχύει για όλα τα επίπεδα δανεισμού.
Το εμπόριο του χρήματος πρέπει να συμφέρει τόσο τον πωλητή όσο και τον πελάτη...



Πηγή : Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ

Στηρίζει τα φαβορί για να πείσει ότι είναι ο ρυθμιστής!

Η (κουτο)πόνηρη στρατηγική του Καρατζαφέρη...
Μετά το στραπάτσο της Κυριακής, προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή (για να θυμηθούμε και τις φράσεις - κλισέ και τα σκονάκια του Κικίλια).
Τι έκανε χθες το βράδυ ο Καρατζαφέρης; Εξασφάλισε πέντε λεπτά επικαιρότητας με ζωντανές συνδέσεις στα κεντρικά δελτία ειδήσεων ώστε να... μας πείσει για τα αυτονόητα.
Ότι δηλαδή θα στηρίξει τα φαβορί. Οι πιθανότητες να βγουν αυτοί που θα ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει είναι μεγαλύτερες του 50%. Εάν του κάτσει κάποια αποτυχία δεν θα την χρεωθεί. Θα λέει ότι αυτός έβγαλε τους άλλους τέσσερις που θα εκλεγούν!
Μόνο ο Καρατζαφέρης τα σκέφτεται αυτά...



Πηγή : fimotro.blogspot.com