Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ήξεραν τα πάντα! Απάτη το Μνημόνιο!

του Γιώργου Δελαστίκ

Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας.

Τίναξε στον αέρα τη βάση όλης της πολιτικής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η δημόσια ομολογία του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν επί δεκαετίες τα........
πάντα για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μιλούσαν και δεν πίεζαν να αλλάξει τίποτα, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας!

Διακόπηκε η παρέλαση στα Χανιά

Δεν ολοκληρώθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση, διακόπηκε όταν ομάδα μαθητών από σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, φοιτητών και άλλων ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να κάνουν πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να διακοπεί η παρέλαση, πριν προλάβουν να περάσουν τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων.
Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση το παρών έδωσαν μόλις οκτώ σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα υπόλοιπα λόγω των καταλήψεων δεν είχαν κάνει προετοιμασίες για να παρελάσουν.
Οι αστυνομικοί, αφού απομάκρυναν από την εξέδρα των επισήμων όλα τα άτομα,  επέστρεψαν στην ομάδα των νεαρών να πραγματοποιήσουν την πορεία τους, η οποία είχε ως τελικό προορισμό την πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου εκεί πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Ο Γ. Παπανδέου προετοιμάζει σενάρια διαφυγής από την εξουσία

Ο κ. Καραμανλής εγκατέλειψε την εξουσία μόλις έγινε δύσκολη η διαχείρισή της εξαιτίας της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και άρχισε να δέχεται μεγάλη προσωπική πολιτική πίεση. Δεν δέχθηκε να συνεχίσει την προσπάθεια και να υποστεί μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία. Οργάνωσε, λοιπόν, πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε περίοδο αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος το αίτημα του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων μέσω της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ομοιότητες τζακιών
Τα μεγάλα πολιτικά τζάκια έχουν σημαντικές πολιτικές ομοιότητες. Οι εκπρόσωποί τους θεωρούν ότι περίπου τους ανήκει η χώρα και εξυπηρετούνται με κάθε τρόπο σε βάρος του δημόσιου και του εθνικού συμφέροντος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιολογεί τα μέτρα που θα πάρουν μετά τις εκλογές

Αρχισαν νέες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση για την ύφεση του 2011. Ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού κάνει λόγο για ύφεση 2,6% σε συνέδριο στη Λεμεσό ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας προέβλεψε ότι φέτος το ΑΕΠ θα κλείσει με -4% και του χρόνου θα κυμανθεί από -2,5% έως -3%.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το μπούσουλα με τους αριθμούς οι οποίοι δεν είναι απλά αριθμοί αλλά το μέλλον της χώρας. Πώς είναι δυνατόν ο ίδιος υπουργός να υπογράφει πριν μερικές εβδομάδες ένα προσχέδιο με άλλη πρόβλεψη και στη συνέχεια να αυξάνει το ποσοστό αυτό το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της χώρας;
Πώς μπορεί να εμπιστευτεί ο πολίτης κάποιους που άλλα λένε πριν κι άλλα μετά; Το ίδιο δε συνέβη με το έλλειμμα που θα κλείσει υψηλότερα από την πρόβλεψη; Το ίδιο δε συμβαίνει με την ανεργία που τρέχει πάνω από 12% ή με τον πληθωρισμό που είναι στο 5,6% και θα κλείσει κατά μέσο όρο στο 4,5;

Έφτασε η ώρα της πληρωμής κύριε Παπανδρέου

Εκβιαστικά διλήμματα έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας κύριος Παπανδρέου ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου, η οποία έχει λάβει το χαρακτήρα εθνικού δημοψηφίσματος, σχετικά με τη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό της πολιτικής του μνημονίου.

Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός ακολούθησε την τακτική του εκφοβισμού στη διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χρησιμοποιώντας το διακύβευμα των πρόωρων εκλογών στη βάση της λογικής πώς η πολιτική που ακολουθεί η...
κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Η ανάδειξη του διλήμματος «μεταρρύθμιση ή πτώχευση», ως της μόνης λύσης για το ξεπέρασμα της κρίσης, έγινε στην προσπάθεια ανατροπής του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος, καθώς σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ήττας για τον κυβερνητικό σχηματισμό.