Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

«Πυρά» του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά των κυβερνήσεων


Διαχρονικές ευθύνες της εκτελεστικής εξουσίας απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης, καθώς -όπως είπε- δεν έχει αναθεωρήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να θεωρεί υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για την παραγραφή αδικημάτων υπουργών.
«Γνωρίζει ο λαός ότι δεν αποφασίζουν αόριστα τα δικαστήρια την παραγραφή, αλλά ο νόμος; Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Ποιος φταίει που παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά - καλά αποκαλυφθούν;»

«Άδειασε» την Ντόρα ο Γιώργος...


Μούδιασαν στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη με την απόφαση του πρωθυπουργού να μην συμπεριλάβει την ανεξάρτητη βουλευτή στον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και οι συνεργάτες της ήλπιζαν πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα την προσκαλούσε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν, καθώς όπως υποστήριζαν, μια τέτοια κίνηση θα καθιέρωνε το νέο κόμμα στις συνειδήσεις των πολιτών και θα το καθιστούσε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού συστήματος.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια...

Απολύσεις, "πέτρες" και "τζάμπα μάγκες" στη Βουλή...


«Μέτωπο» με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο Πρωθυπουργός. Βαριές κουβέντες και καταγγελίες στον απόηχο των αλλαγών στο εργασιακό.
Σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό για το εργασιακό εξαπέλυσε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας την κυβέρνησή του ως την «πιο επικίνδυνη της μεταπολίτευσης». 
«Γράφετε τον λαό στα παλιά σας τα παπούτσια» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ και τόνισε: «πάμε σε γενική ισοπέδωση αν δεν αντεπιτεθεί ο λαός και δεν σας πάρουν με τις πέτρες με την πολιτική έννοια».

«Ντροπή να μην έχουμε τζαμί στην Αττική»!


«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για τη λατρεία των μουσουλμάνων» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την «κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων στην Αθήνα κλπ.».