Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στημένο σκηνικό … για την επιτυχία της υποτιθέμενης αποτυχίας!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός.

Την περιβόητη διακαναλική συνέντευξη της Δευτέρας ομολογώ...
ότι απέφυγα να την παρακολουθήσω σε απευθείας μετάδοση μια και είχα κάτι πολύ καλύτερο να κάνω (πρόβα με μία ορχήστρα.)

Αργά το βράδυ είδα κάποια αποσπάσματα και φυσικά διάβασα στα blogs και σε πολλά εξώφυλλα των εφημερίδων της Τρίτης την υποτιθέμενη παταγώδη αποτυχία της!... ναι λέω την λέξη υποτιθέμενη γιατί στην ουσία αυτοί που κινούν τα νήματα και παίρνουν τις αποφάσεις ήξεραν εκ των προτέρων ότι η συνέντευξη θα αποτύχει αλλά αυτοί θα πετύχουν τον στόχο τους!!!

Κάνω μια παρένθεση πριν ολοκληρώσω την σκέψη μου και σας ζητώ να θυμηθείτε το στήσιμο της συνέντευξης. Ο Πρωθυπουργός έμοιαζε απολογούμενος, κακομοίρης και επαίτης μίας επιβράβευσης της καταστροφικής πολιτικής του, μέσων των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Θυμίζω ότι μέχρι πρότινος αυτές τις εκλογές και το αποτέλεσμα τους δεν το συσχέτιζε με το πριν και το μετά της κυβερνητικής του πορείας!!!

Κοτσώνης και Ανδριανόπουλος στο νέο κόμμα της Ντόρας...

Και ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κοτσώνης, θα είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  στο νέο κόμμα που ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Θα δηλώσει επίσης παρών και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην Υπουργός της ΝΔ...
Αυτά είναι άραγε τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που επαγγέλλεται ότι θα έχει στο κόμμα της η κόρη του επίτιμου?
"Ωραίο" ξεκίνημα...

Κλείστε τα ΚΑΠΗ, συγχωνεύεστε την ΕΡΤ οι προτάσεις Προβόπουλου...

Ποτέ δεν πρέπει να βάζεις έναν μάνατζερ να διοικήσει μία χώρα. Πολύ περισσότερο ποτέ δεν πρέπει να τον ακούς να λέει την άποψή του, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται κάτω από τη φράση «ενδιάμεση έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας». Διότι, οι μάνταζερς έχουν μία δουλειά: Να βρίσκουν λύσεις σε προφανή προβλήματα με τον πιο ωμό τρόπο: απολύσεις, μειώσεις, περικοπές.
Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Διότι, εάν τα δέκα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα, στις ημέρες μας, σε αυτό που λέγεται αφηρημένα κοινωνικό Κράτος, τα αντιστρέψουμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να έχουμε καν Κράτος.
Τί λέει όμως ο κ.Προβόπουλος;
Να κλείσουν οι Δήμοι τα ΚΑΠΗ. Γιατί αυτά λειτουργούν με επιδότηση. Στην ίδια συλλογιστική θα έπρεπε να κλείσουμε και τα νοσοκομεία γιατί και αυτά λειτουργούν με την ίδια – πολλαπλασιασμένη επί χίλια – επιδότηση. Να κλείσουμε επίσης τα θέατρα, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, να σταματήσουν να επιδοτούνται τα πλοία να πηγαίνουν στα νησιά ειδικά το χειμώνα, να σταματήσουν οι φοιτητές και μαθητές να χρησιμοποιούν πάσο, και πάει λέγοντας.
Το θέμα είναι ότι αυτές τις λύσεις θα τις πρότεινε ο ανειδίκευτος πρωτοετής σπουδαστής του τελευταίου ΙΕΚ για μάνατζερς της χώρας. Διότι, εάν είναι μέσα από μία σειρά δήθεν λύσεων να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο ’50, το ’60 ή το ’70, τότε να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας για να συμμετέχουμε από τώρα σε αυτό που θα ονομαστεί «νέο μεταναστευτικό ρεύμα».
 Τότε βέβαια ο κόσμος έφευγε για να βρει δουλειά. Τώρα θα φεύγει γιατί δεν αντέχει άλλο την ανοησία στη χώρα του…



Πηγή : newsblog.gr

Δραγώνα τέλος. Μία ακόμα νίκη της σοβαρότητας.

Η παραίτηση της κυρίας Θάλειας Δραγώνα, δεν αποτέλεσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για τους γνώστες της υπόθεσης.
Οι νεοταξίτες φανερώθηκαν έγκαιρα και τα τείχη έμειναν όρθια. Δεν έπεσε η πόλη από μέσα.
Για πόσο όμως θα αντέχει στις επιθέσεις της πέμπτης φάλαγγας;
Θα αντέχει όσο υπάρχουν οι ελεύθερες φωνές των..
blogs στο διαδίκτυο που θα προειδοποιούν σαν φωτεινοί φάροι για τους κινδύνους που μας απειλούν.

Το πρώτο μάθημα των ανυπόταχτων Ελλήνων το πήραν οι Νεοταξίτες γκαουλάιτερ της παγκοσμιοποίησης το 2007 και το 2008 με την απόσυρση του βιβλίου ιστορίας της κυρίας Ρεπούση.

Ξαναγύρισαν όμως.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: "ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ"

Εγκαταλείπει τη μάχιμη πολιτική ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και δεν θα ξαναείναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές! Άγριο ξέσπασμα του πρώην υπουργού Άμυνας πριν απο λίγο σε ξαφνική συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Γιάννη Παπαγιάννη στο Patron στο N.Ψυχικό. "Δεν μου λέει τίποτα πια η Βουλή. Άλλωστε το κέντρο λήψης των αποφάσεων έχει μετατοπιστεί απο το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ...
Ποιος γνωρίζει οτι στο Μνημόνιο υπάρχει δέσμευση για οποιαδήποτε αλλαγή που αποφασίζει η Βουλή θα πρέπει να υπάρξει προεδρικό διάταγμα; Eγώ θα παραμείνω στην ενεργό πολιτική μέσω του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Θα έχω να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα." Στο Patron τώρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γευματίζει με τον σύμβουλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Νίκο Καραχάλιο. Οι ειδήσεις που θα βγουν είναι πολλές. Το Fimotro έχει τον κοριό του εκεί...
 
 
 
Πηγή : fimotro.blogspot.com

Αντάρτικο στο Λασίθι από το Φοίβο Ιωαννίδη!


Στο πλευρό του Αντώνη Ανηψιτάκη τάχθηκε με δηλώσεις του ο πρώην Υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, κος Φοίβος Ιωαννίδης, ο οποίος πιστεύει ότι αν εκλεγεί  ο Αντώνης Ανηψιτάκης, θα είναι ο καλύτερος Περιφερειάρχης για την Κρήτη.
Ξεκάθαρος και ντόμπρος, όπως πάντα στις τοποθετήσεις του, ο κος Φοίβος Ιωαννίδης είπε χαρακτηριστικά : “Είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά ψηφίζω Ανηψιτάκη” !


Τι Καρπενήσι, τι... Μιζούρι !

Ενα μεγάλο «δώρο» για τους δημότες του Καρπενησίου υποσχέθηκε προχθές ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σε ετεροδημότες στην Αθήνα. Δεν ήταν ότι αναφέρθηκε στην «ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς τη Χελιδόνα και τη Καταβόθρα» και «στην έλλειψη αποχέτευσης στη Βράχα» - αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ότι δεσμεύτηκε να εφαρμόσει στο Καρπενήσι την ηλεκτρονική πύλη διαφάνειας στα πρότυπα του... Μιζούρι των ΗΠΑ! Θα πείτε, τι γνωρίζουν οι ψηφοφόροι του Καρπενησίου για τις μιζουριανές πατέντες
διαφάνειας; Μάλλον τίποτα, όμως αυτό ακριβώς κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή και βαρύγδουπη δήλωση!




Πηγή : Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ


Όλοι... Γιώργο!

Τι φιρμάνι έβγαλε από προχθές το πρωί ο Μ. Καρχιμάκης προς τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ; Να... ανοίξουν τις τηλεοράσεις σε όλα τα «πράσινα» εκλογικά κέντρα και τα στέκια των υποψηφίων για να παρακολουθήσουν τη διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου! Ο ίδιος, πάντως, είχε - δεν είχε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει, αφού την ίδια ώρα μιλούσε στον Πειραιά, με Μίχα και Σγουρό στο πλευρό του. Τρέχουν να προκάμουν - όπως λένε οι Κρητικοί...




Πηγή : Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Ο Ψεύτης κι ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται...

Ο Ψεύτης κι ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λένε στο χωριό μου -και υποθέτω σε όλα τα χωριά της επικράτειας, νέων τε και παλαιών χωρών...
Ε, ο πρώτος χρόνος αυτής της κυβέρνησης πέρασε.
Το γαρ πολύ της θλίψεως περίσσεψε χθες από πλευράς πρωθυπουργού στη διακαναλική... 
Ευτυχώς που έγινε χθες η διακαναλική και μάθαμε ότι ο «κόσμος είναι άδικος» (Γιωργάκης). Μάθαμε επίσης ότι το...
 Μνημόνιο περιέχει «επαχθείς όρους» (πάλι Γιωργάκης). Ηταν μάλιστα τόσο στενοχωρημένος ο κ. Πρωθυπουργός για τη σφαγή μισθών και συντάξεων που αναγκάστηκε να κάνει (χάριν των πλουσίων), τόσο θλιμμένος για τα πογκρόμ που αναγκάστηκε πάλι (χάριν των πλουσίων) να εξαπολύσει κατά των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων κι άλλων πολλών, ώστε  δακρυόεσσα η θεία Φωτούλα αναρωτιόταν: «γιατί δεν κατέβασε αυτό το παιδί (τον Γιωργάκη) υποψήφιο περιφερειάρχη ο Τσίπρας;». 
Μάθαμε επίσης ότι ενώ ο Γιωργάκης έδινε έως τώρα τη μάχη να ψηφίσουμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια, αίφνης αισθάνθηκε ότι αν δεν εκλεγεί ο κ. Καμίνης, η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει! Κι αμέσως έκανε κωλοτούμπα, κήρυξε συναγερμό, κάλεσε τα ΜΜΕ υπό τα όπλα και μας έδωκε συνέντευξη. Στην οποίαν μάς  εξήγησε: ψηφίστε με, διότι αν χάσω τις εκλογές θα προκηρύξω εκλογές! (για να τις ξαναχάσω)...  Θεϊκό. (Με την έννοιαν ότι το θείον είναι ακατανόητο). 

ΚαιΙ μετά πήγαμε όλοι για ύπνο...


Κατ' αρχήν (και αν δεν το καταλάβατε...) στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έδωσε τρεις σημαντικές ειδήσεις:
1. Παρά τα όσα υποδηλώνει η πολιτική του είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
2. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι άδικο! Χωρίς όμως να διευκρινίσει απολύτως για ποιους...
3. Πριν από δύο χρόνια είχαμε μια μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση! Την οποία τότε θεωρούσε αμέτοχη στη δραματική ελληνική πραγματικότητα...
ΓΕΝΙΚΑ ο πρωθυπουργός της χώρας φαίνεται ότι μας θεωρεί κάφρους. Γιατί αυτό που θέλησε να μας περάσει χθες ήταν μια παραλλαγή του συνθήματος «Καραμανλής ή τανκς». Στον δικό του εκβιασμό προς τον ελληνικό λαό έδωσε τον τίτλο «Παπανδρέου ή Κραχ» και τον διάνθισε με μελλοντικά εκλογικά σενάρια, που μπορεί να μην είναι μέσα στα σχέδιά του, αλλά ενδεχομένως να καταστούν αναπόφευκτα αν ο λαός δεν τον οπλίσει με τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει τον τόπο!

Μίκης Θεοδωράκης: "Ο Γιώργος Παπανδρέου εκβιάζει τον ελληνικό λαό"

Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε απόψε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος.
Μεταξύ άλλων ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε απόψε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα» δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ακόμη ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».


Πηγή : kostasxan.blogspot.com