Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε κομπάρσοι σ’ ένα στημένο σκηνικό συναίνεσης


Την «απουσία» του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων υποστήριξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.
«Υπάρχει η θεσμική υποχρέωση να συνομιλούμε, όμως νομίζω σ’ αυτόν τον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, έχει αποδείξει ότι τα θεσμικώς αυτονόητα, τα εντάσσει σ’ ένα παιχνίδι επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
«Τις μάχες τις δίνουμε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Τις δίνουμε υπερασπιζόμενοι τον θεσμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που κάποιοι αυτόν τον θεσμό τον εξευτελίζουν» σημείωσε ο ίδιος.

«Νομοθετείς τη ζούγκλα, συμφωνείς με τους τοκογλύφους» είπαν στον «τσάρο»


Ως έναν κοινό εκβιαστή, που, με πρόσχημα την καταβολή των δόσεων, υφαρπάζει διαρκώς την ψήφο των βουλευτών, ενώ υπογράφει μόνος του τα επικαιροποιημένα μνημόνια, χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής, πράγμα που προκαλεί πρόβλημα δημοκρατίας, αντιμετώπισαν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στις επιτροπές, από τις οποίες περνά το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τα νέα φορολογικά μέτρα.
Η έκρηξη κατά του τσάρου της οικονομίας ήταν πρωτοφανής, σε μία πολύωρη συνεδρίαση, αφού όχι μόνο δεν βρέθηκε βουλευτής να υπερασπιστεί την πολιτική του, αλλά του ζήτησαν να αλλάξει -και γρήγορα μάλιστα- τη συνταγή που εφαρμόζει, διαφορετικά θα τους βρίσκει διαρκώς αντιμέτωπους.