Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Καθήκον το εκλέγειν

Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού τελικώς δόθηκε, τα πρόσωπα που θα έκαναν τις ερωτήσεις λίγο πολύ τα γνωρίζαμε, τις ερωτήσεις τους τις αναμέναμε, τις απαντήσεις τις γνωρίζαμε και στο τέλος μας μας έμεινε μια μεγάλη απορία: τελικά ποιος ήταν ο σκοπός της πολυδιαφημισμένης και καλοστημένης – τάχα και δήθεν – συνέντευξης του πρωθυπουργού; Τι το καινούργιο ακούσαμε; Τι το διαφορετικό εισπράξαμε απ’ όσα καθημερινώς προπαγανδίζουν υπέρ αυτού και του «κυβερνητικού» του έργου από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης;
Απολύτως τίποτα. Και πάλι τον ακούσαμε να κλαψουρίζει για την οικτρή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, να μεταθέτει επ’ αόριστον την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, να προσποιείται ότι συμπάσχει με το χειμαζόμενο από τη σοσιαλιστική βαρβαρότητα Έλληνα βιοπαλαιστή και στο τέλος να θέτει – κατά την προσφιλή του τακτική – ένα ακόμα ψευδοδίλλημα του τύπου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»: ή με ψηφίζετε στις αυτοδιοικητικές  εκλογές ή τα μαζεύω και φεύγω.
Η αλήθεια είναι ότι μεγάλη ανησυχία έχουν προξενήσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάποιες σφυγμομετρήσεις, όχι από αυτές που μεταδίδουν τα κανάλια του ψεύδους για λαϊκή κατανάλωση, αλλά που παραγγέλλουν τα επιτελεία των κομμάτων για εσωτερική χρήση.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Η παρέλαση των υποψηφίων και το χειροκρότημα του λαού

Αυτό που βιώνουμε στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει προηγούμενο. Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο, για χάρη του Καλλικράτη, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτε στην οικονομικοκοινωνική ζωή του τόπου.
Η παρέλαση των υποψηφίων Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Συμβούλων, και ότι φανταστεί κανείς, δεν διαφέρει καθόλου από τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους.
Αν και ο λαός προδόθηκε κατά καιρούς από τους άρχοντες που εξέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες, δεν μπορεί να ξεπεράσει, ούτε και τώρα, το σύνδρομο του δούναι-λαβείν, δεν μπορεί να απελευθερωθεί από τη γάγγραινα των πολιτικών κομμάτων.
Οι Έλληνες ως πολίτες μιας καταχρεωμένης χώρας, πληρώνουν το τίμημα της...
κακοδιαχείρισης του τόπου, έχουν απωλέσει κεκτημένα με ιστορική σημασία, έχουν στερηθεί σημαντικά ποσά από τους μισθούς και τις συντάξεις και εντούτοις εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από το άρμα που δεσμεύει, υπόσχεται και παραπλανά.

«Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ»

Η Γερμανική Bild το αποκαλύπτει και η Deutsche Welle το δημοσιεύει.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.
Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».
Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild.

Ο Καρατζαφέρης έχει εξελιχθεί σε νέο... τηλεμαϊντανό! Τυχαίο? Δε νομίζω...

Αυτό που γίνεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη τους τελευταίους μήνες, αλλά κυρίως τώρα προεκλογικά, δεν έχει προηγούμενο. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έχει εξελιχθεί σε νέο... τηλεμαϊντανό, αφού σχεδόν καθημερινά βρίσκεται σε διαφορετικό τηλεοπτικό σταθμό και προπαγανδίζει εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως βέβαια συμβαίνει ....και με άλλα στελέχη του κόμματός του, τα οποία βλέπουμε συχνά στο «γυαλί».
Είναι φανερό και δεν χρειάζεται νομίζουμε να το σχολιάσουμε περαιτέρω ότι τα κανάλια έχουν πάρει ρητή εντολή να παίζουν Καρατζαφέρη, καθώς είναι σαφές ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει στον Γιώργο Παπανδρέου είναι πολύτιμες, στην φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει για να εξοντώσει εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, κατά λάθος ο ίδιος ο Καρατζαφέρης πριν μερικές ημέρες στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μέχρι και για... κρασάκια στο σπίτι του Πάγκαλου πηγαίνει και τα λένε μαζί τα δυο τους όμορφα κι ωραία! Δεν είδαμε βέβαια να το σχολιάσει κανείς, αλλά έχει καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει, δεν είναι αναγκαίο.
Την ίδια στιγμή, έχει φάει το... μαύρο σκοτάδι άλλα κόμματα, όπως π.χ. της αριστεράς, αφού βλέπουμε εκπροσώπους τους πολύ σπάνια στα κανάλια. Βλέπετε, η Παπαρήγα και ο Τσίπρας δεν ψήφισαν το Μνημόνιο, οπότε δεν βολεύουν και, εκτός αυτού, προβολή επί ίσοις όροις για όλους δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η τηλεοπτική δικτατορία σε όλο της το μεγαλείο.



Πηγή : tempo.gr

Έκανε το πρώτο βήμα της επαναδιαπραγμάτευσης κι απο πάνω θριαμβολογεί !!!

Οσο κι αν  οι περισσότεροι πλέον δεν πιστεύουν λέξη απ’ αυτά που λέει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια. Εχει πάρει φοβερά μαθήματα για το πώς το μαύρο μπορεί να το κάνει άσπρο. Η συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής το αποδεικνύουν έμπρακτα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι η Ελλάδα έδωσε μάχη και βγήκε νικήτρια διότι, όπως υποστήριξε, δεν πέρασε των ισχυρών η άποψη ώστε να μην ψηφίζουν οι χώρες με προβλήματα. Μα αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα ψηφίζουμε ή ότι και που ψηφίζουμε δεν έγινε και τίποτε αφού η Ελλάδα είναι πλέον υπό κατοχή;
Ολόκληρο κείμενο συμπερασμάτων και πήρε ο κ. Παπανδρέου την άρνησή του για την ψήφο των αδυνάτων και την έκανε παντιέρα που θα σηκώσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική: