Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Δυστυχώς… «πτωχεύουμεν»…


Με νύχια και με δόντια προσπαθούν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου από το πρωί, να κρύψουν την παγκόσμια δημοσκόπηση που έκανε το διεθνούς εμβέλειας αμερικάνικο πρακτορείο Bloomberg για το πια χώρα είναι πιθανότερο να χρεοκοπήσει πρώτη. Η πλειοψηφία των 1.030 επενδυτών και αναλυτών, πιστεύουν σε ποσοστό 71% ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σίγουρα ενώ 51% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι θα χρεοκοπήσει η Ιρλανδία που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα!

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!

Κι ο Παπανδρέου δηλώνει βέβαιος ότι «η πολιτική μας παράγει αποτελέσματα και μας οδηγεί στην έξοδο από την κρίση»!


Στον «αέρα» τα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ


Στον αέρα βρίσκονται τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, εάν δεν εξασφαλιστεί η ένταξή τους στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Σήμερα, οι περίπου 4.500 απασχολούμενοι των προγραμμάτων κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο από 1-1-2011, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.).
Σημειώνεται ότι τα προγράμματα κοινωνικής φροντίδας των ΟΤΑ αποτελούν εδώ και δέκα χρόνια σημαντικό μέρος των υπηρεσιών πρόνοιας στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στις κοινωνίες της υπαίθρου. Σήμερα, λειτουργούν περίπου χίλια κοινωνικά προγράμματα στη χώρα και εξυπηρετούν χιλιάδες Έλληνες, ενώ στις υπηρεσίες «Βοήθεια στο σπίτι» απασχολούνται περίπου 4.500 εργαζόμενοι πανελλαδικά, οι οποίοι και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ (ν. 2190/94), καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Τα προγράμματα εξυπηρετούν περίπου 130.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ και εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή και υγιή διαβίωσή τους, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και αποτρέπουν τη χρήση ιδρυματικής περίθαλψης. Επομένως, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους και να μην κινδυνέψουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στο δρόμο, είναι κρίσιμο να ολοκληρωθεί η ένταξη των προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ

Άρης Σπηλιωτόπουλος : Πάμε καλά… αλλά όχι σε εκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία μπαίνει σε έναν καλό δρόμο, δεν σημαίνει όμως ότι αυτό τής επιτρέπει κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες να ζητήσει εκλογές», δήλωσε ο  βουλευτής της Ν.∆., στον Βήµα FM .

Σαφέστατος ο κύριος Άρης Σπηλιωτόπουλος...

Ο Ιωάννης Βρούτσης δήλωσε ότι η κλιμάκωση της ανεργίας στο 12,2%,το μήνα Αύγουστο, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του Μνημονίου


Ο Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Eργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για το ποσοστό της ανεργίας του περασμένου Αυγούστου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κλιμάκωση της ανεργίας στο 12,2%, το μήνα Αύγουστο - ποσοστό που αντιστοιχεί σε 613.108 άτομα - και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, είναι αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης αναπτυξιακής πολιτικής και, ιδίως, των πολιτικών του Μνημονίου.

Τι λέει ο Κ. Καραμανλής για τις εξελίξεις


Προβληματισμένος φέρεται ο Κώστας Καραμανλής για τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση της οικονομίας, στις συναντήσεις του τις τελευταίες μέρες  με στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο.

Παρά τις παροτρύνσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει για το διάστημα της διακυβέρνησής του, ώστε να αφαιρεθεί το σχετικό «βάρος» από τους ώμους του διαδόχου του, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί πως μόνο ο ίδιος  θα επιλέξει τον χρόνο και τον τρόπο της τοποθέτησής του. Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει: «θα μιλήσω οπωσδήποτε εφ’ όλης της ύλης όμως και όχι μόνο για την οικονομία». 

Ροκ, μπαλέτο και πεντοζάλης


Οι συνειρμοί της οικογενειοκρατίας με φέρνουν στο «Μπάντμιντον» όπου τη μεθεπόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα ανακοινώνει το κόμμα της.
Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα το πει – παλιά ακουγόταν κάτι περί «Νέας Πορείας» αλλά το Νου Που θα ακούγεται σαν το Νου Δου και γι’ αυτό το ξανασκέφτονται. Ξέρουμε όμως ότι η ημέρα της ανακοίνωσης επελέγη επειδή συμπίπτει με τη γιορτή της Μαρίκας Μητσοτάκη.
Με μια ματιά στο πρόγραμμα του Μπάντμιντον διαπιστώσαμε ότι αυτές τις μέρες δίνουν παράσταση οι Bad Boys of Dance και την επομένη της ανακοίνωσης του κόμματος της Ντόρας το Κρατικό Μπαλέτο της Μόσχας με τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι.
Μεταξύ ροκ και μπαλέτου θα παρεμβληθεί κι ένας πεντοζάλης...



Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Κατάργηση του κατώτατου βασικού μισθού από τον ΟΑΕΔ στα προγράμματα των ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών



Η νέα γενιά των 592 ευρώ


Από  την  Παρασκευή,  29 Οκτωβρίου  2010,  ξεκίνησε η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων για  τη συμμετοχή επιχειρήσεων και εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσω της απασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και παρέχει στους συμμετέχοντες σε αυτό νέους όχι μόνο μισθό, αλλά και ασφάλιση, ενώ έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, 6 έως 12 μήνες.


η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το εκρηκτικό πρόβλημα του Ασωπού με όρους επικοινωνίας και στη λογική των πυροτεχνημάτων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες επαναληπτικές εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θυμήθηκε τον Ασωπό. Με καταφανή μικροκομματική σκοπιμότητα, το αρμόδιο Υπουργείο έβγαλε από τα συρτάρια του άλλη μία ΚΥΑ, αυτή τη φορά για τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης.

Απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση!


Το έδαφος για απολύσεις υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα προετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση, αποφεύγοντας ωστόσο να ανοίξει τα «χαρτιά» της πριν από την αναμέτρηση του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η πολιτική αριθμητική της Ντόρας...


Η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ξεκίνησε με Μαρκογιαννάκη, Κιλτίδη, που δήλωσαν ότι θα ενταχτούν στο νέο σχήμα. Εχει προηγηθεί βεβαίως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά αυτό είναι οικογενειακό ζήτημα.
Πάντως, στην επιχειρηματολογία της Ντόρας υπέρ της ανάγκης ίδρυσης νέου κόμματος έχει παίξει αυτές τις μέρες σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ήρθε δεύτερος στην Κρήτη ο Μητσοτακικός υποψήφιος Δημήτρης Γιαννουλάκης. Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ο Γιαννουλάκης με 57.735 ψήφους δίνει άλλοθι ίδρυσης κόμματος, αν σκεφτούμε με βάση την πολιτική αριθμητική της Ντόρας, ο Δημαράς με 224.301 ψήφους στην Αττική μπορεί να πάει κατευθείαν για... πρωθυπουργός!



Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Από την μπλόφα στην παραπλάνηση μας πάει ο Πρωθυπουργός…


Μετά τον εκβιασμό και την μπλόφα της πρώτης Κυριακής ότι προτίθεται να προκηρύξει εθνικές εκλογές (δεν του «έκατσε» τελικά…), ο κ. Παπανδρέου άλλαξε και πάλι γραμμή και ξαναθυμήθηκε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών. Μιας και επιβραβεύτηκε η πολιτική της κυβέρνησης και δεν είναι ανάγκη εκλογών, τώρα οι εκλογές έχουν «καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα»…

Από την μπλόφα στην παραπλάνηση μας πάει… Μήπως δεν κατάλαβε το μήνυμα του ελληνικού λαού της πρώτης Κυριακής ή απλά μας δουλεύει ο κ. Πρωθυπουργός;

Ο μπλοφατζής...


Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας για την ερμηνεία του στην ταινία «Μπλοφατζής» κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου για την ερμηνεία του στο διακαναλικό σκετς «Θα σας πάω εκλογές» έχασε 1.100.000 ψήφους. Κακός ηθοποιός.
Μπλοφάρισε, εκβίασε, χασμουρήθηκε ο λαός, γύρισε πλευρό, κοιμήθηκε, δεν ξύπνησε να πάει να ψηφίσει. Μωρέ μήπως μπέρδεψε τους λόγους;
Με τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα, πού την είδε τη λαϊκή εντολή;


Πηγή: Απογευματινή