Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ποιος πρώην υπουργός απειλεί την εξεταστική με αυτοκτονία;



Η βούληση της κυβέρνησης να «χοντρύνει» το παιχνίδι στο θέμα της Εξεταστικής για τη Siemens σε βάρος πρώην υπουργών και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει ότι θα έχει πολλές παράπλευρες… συνέπειες.
Μία εξ αυτών είναι και η …προειδοποιητική στάση πρώην υπουργού και βουλευτή Β’ Αθήνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος περιφερόταν χθες στους διαδρόμους της Βουλής και «απειλούσε» με αυτοκτονία τους βουλευτές τους κυβερνώντος κόμματος σε περίπτωση που το όνομά του συμπεριληφθεί στο πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens…
Το πόρισμα πάντως, αναμένεται να έχει συγγραφεί και κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη.
Μέχρι τότε θα ζούμε με την αγωνία…

Παρουσιάστηκε το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών»


Τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης με το όνομα «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» ανακοίνωσαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, που είχαν διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όταν αρνήθηκαν να ψηφίσουν το Μνημόνιο.

«Δεν πρόκειται για μια χαλαρή κίνηση φιλολογικού προσανατολισμού», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Δημαράς.
Στόχος είναι, όπως είπε, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών να αγωνιστεί με τους πολίτες που πιστεύουν και επιθυμούν να ενισχύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και να διεκδικήσουν δικαιώματα που σήμερα τους αφαιρούνται. 
«Εμείς τοποθετούμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα και θέλουμε το δημοκρατικό πολίτευμα να είναι η βάση για τις όποιες πολιτικές δραστηριότητες και τους λαϊκούς αγώνες», είπε και εξήγησε πως το κίνημα «ονομάζεται Ανεξάρτητο γιατί εμείς θέλουμε, οι αγώνες των πολιτών να μην ποδηγετούνται από κόμματα και συμφέροντα, αλλά να ποδηγετούν τα κόμματα και να ποδοπατούν τα άνομα συμφέροντα. Ονομάζεται Κίνημα Πολιτών, γιατί εμείς δεν χαρακτηρίζουμε τους κατοίκους της πατρίδας άτομα, αλλά πολίτες με προσωπικότητα και υπερηφάνεια. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον όλων μας».
Σχετικά με την παραμονή των στελεχών του Κινήματος στην περιφέρεια, ο κ. Δημαράς απάντησε πως και οι οκτώ που βρίσκονται στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα εκπληρώσουν το αντιπολιτευτικό τους χρέος. 
Επιπλέον, είπε, και ο Βασίλης Οικονόμου και ο ίδιος θα μπορούν από τη θέση τους στο Κοινοβούλιο να προβάλλουν και και να αναδεικνύουν αιτήματα και προβλήματα της Αττικής. 



Λίγες σκέψεις... για ένα πείραμα!


Πριν από λίγα χρόνια έκαναν ένα πείραμα στην Ελλάδα!  Να μας κάνουν πάλι να πληρώνουμε σηματάκια για τα μεταφορικά μας μέσα! Κάτι που αν το καλοσκεφτόταν κάποιος με παιδική αθωότητα θα γέλαγε! Τα σηματάκια γιατί τα πληρώνουμε? Γιατί πρέπει να συντηρήσουν και να κατασκευάσουν δρόμους! Μάλιστα, άρα τα χρήματα που δίνουμε στους δήμους, τα χρήματα που δίνουμε στο δημόσιο και διαχειρίζεται το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων γιατί τα πληρώνουμε? Τα χρήματα για τους φόρους? Τα χρήματα που πήραν από την εφορία για το μεταφορικό μέσο που αγοράσαμε? Δεν πληρώσαμε μέχρι για τη καταστροφή του όταν εμείς αποφασίσουμε πως μας είναι πια άχρηστο? Δεν πληρώνουμε αδρά φόρους για τη βενζίνη με τη κάθε μας μετακίνηση? Μετά σκέφτηκαν τα χρήματα που δίνουν κάποιοι (ελάχιστοι πια) για την έλευσή τους στα διόδια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια κάθε λίγα χλμ?

...το αστείο ποιο είναι?  Πως μετά σκέφτηκαν να προχωρήσουν αυτό το πείραμα! Είπαν πως όποιο μεταφορικό μέσο είναι παλιό, να πληρώνει ακριβότερα τέλη! Μα, μισό λεπτό! Αυτός που έχει παλιό μεταφορικό μέσο, δεν το έχει από βίτσιο, είναι γιατί δεν έχει τρόπο να το αντικαταστήσει! Κανένας δεν βρήκε λύση, απλά κάποιες φωνές βγήκαν και έδωσαν τη λύση που κάποιοι έβαλαν στο μυαλό μας! Να καταθέσουν πινακίδες αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το σηματάκι! Και μάλιστα ένιωσαν αυτοί που το έκαναν και "επαναστάτες" και πως έτριψαν τη μούρη αυτών που έβγαλαν το νέο χαράτσι! Πόσο βαθιά κοιμόμαστε...


...Αντίσταση δεν είναι να παραδώσουν κάποιοι τις πινακίδες, αντίσταση είναι να απαιτήσουν να μη πληρώνουν ηλίθια χαράτσια! Τα ηλίθια χαράτσια είναι αυτά που πριονίζουν τη ποιότητα ζωής μας και όχι οι κινήσεις εντυπωσιασμού, να παραδώσουμε κάτι που αγοράσαμε κάποτε, που πια αναγκάζονται κάποιοι να μην έχουν μεταφορικό μέσο και να νιώθουν ακόμα πιο φτωχοί! 

Διπλωματικός «διάδρομος» για τον υφυπουργό



Ξενάγηση στο χώρο του γυμναστηρίου έκανε η ψηλή, όμορφη, καστανόξανθη γυμνάστρια του Κοινοβουλίου στον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη.

«Για να δώσουμε στροφές στη διπλωματία...» ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός στην ερώτηση που του έγινε από τους δημοσιογράφους για την εμφάνισή του στο κτήριο της Μητροπόλεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να ρίξει κάποια περιττά του κιλάκια και γι’ αυτό από χθες άρχισε να επισκέπτεται το γυμναστήριο της Βουλής.

Βλέποντας, βέβαια, και τα σημαντικά βήματα που έκανε ο συνάδελφός του, βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, (έχασε αρκετά κιλά, αλλά τα μισά του τα πήρε η Ευγενία), ο Σπύρος Κουβέλης ενέδωσε στην καθημερινή άσκηση και στη ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιή».

Όταν δε η «ξεναγός» του έδειξε και το χώρο του χαμάμ, δεν έμεινε κανένας ενδοιασμός στον υπουργό ότι θα έπρεπε να επιστρέψει στο χώρο πάραυτα.

Εγώ πάντως, αν ήμουν υφυπουργός, και γυμναστική να μην έκανα, θα επέστρεφα ενίοτε στο γυμναστήριο μόνο και μόνο για να δω την όμορφη γυμνάστρια πως κάνει... βαράκια!

"Θα σας ποτίσω τσίπουρο για να πάρω τις υπογραφές σας"



Τις θερμές ευχές των συναδέλφων του δεχόταν σήμερα ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.

"Τι θα μας κεράσεις Θανάση;", τον ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. "Θα φέρω μέσα στην επιτροπή μία νταμιτζάνα τσίπουρο να σας ποτίσω όλους και μετά να σας βάλω να υπογράψετε το πόρισμα του ΚΚΕ", απάντησε γελώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ. Ποιος είπε ότι στον Περισσό δεν διαθέτουν χιούμορ;

Ο Γκλέτσος ως μετεξέλιξη του Ψωμιάδη



«Τσαμπουκάς όταν έχεις άδικο είναι βλακεία, είναι απάνθρωπος και χαζός. Οταν όμως έχεις το δίκιο με το μέρος σου και έχεις τη λαϊκή συναίνεση στο 100%, τότε αυτή η οδός είναι ευλογημένη».
Υπό το πρίσμα της πολιτικής κουλτούρας του τόπου μας, η ως άνω δήλωση του Αποστόλη του Γκλέτσου, δημάρχου Στυλίδος κ. λπ., έχει τεράστια σημασία. Συνιστά ένα ποιοτικό άλμα, υπό την πίεση της κρίσης, στην εξέλιξη της κυρίαρχης ιδεολογίας του λαϊκισμού. 
Ως τώρα ο καλύτερος εκφραστής του λαϊκισμού, στο επίπεδο της θεωρίας, ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οποτε αντιμετώπιζε κριτική για διάφορες πρωτοβουλίες του (είτε επειδή ήσαν άκαιρες είτε γελοίες) εκείνος απαντούσε με το, κατά την αντίληψή του, ακλόνητο στην απλοϊκότητά του επιχείρημα: «Εμένα με ψηφίζει πάνω από το 50% του λαού» - και, άρα, δεν με νοιάζει τι νομίζει η μειοψηφία, αφού έχω την πλειοψηφία μαζί μου. Οταν πάλι τον επέκριναν για παρατυπίες, όπως λ. χ. όταν χάρισε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο καυσίμων ο οποίος εξαπατούσε την πελατεία του, η δικαιολογία της επιείκειάς του ήταν τα φιλολαϊκά αισθήματά του. Εμφορούμενος από βαθιά κατανόηση για τον πόνο κάθε βιοπαλαιστή, δεν μπορούσε να οδηγήσει τον παραβάτη πρατηριούχο στην οικονομική εξόντωση, έλεγε. Τ
ώρα όμως έρχεται ο Αποστόλης ο Γκλέτσος και πηγαίνει την θεωρία ένα βήμα παραπάνω. Οταν ξέρεις ότι έχεις δίκιο και, επιπλέον, το 100% του κόσμου μαζί σου, μας λέει, τότε η βία ή η απειλή της βίας (αυτό δεν σημαίνει τσαμπουκάς και νταηλίκι;) είναι ευλογημένη. Επομένως, αν ο Ψωμιάδης είναι, κατά κάποιο τρόπο, ο Μαρξ του ιδιότυπου ελληνικού λαϊκισμού, ο Αποστόλης ο Γκλέτσος είναι ο Λένιν του...