Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τους μπλόκαρε η ΔΑΚΕ


Καθοριστικές για το συνδικαλιστικό κίνημα αποδεικνύονται οι τελευταίες αποφάσεις της ΔΑΚΕ.
Το περασμένο Σάββατο αποχώρησε από το συμβούλιο της ΓΣΕΕ με αποτέλεσμα να εκτεθούν οι πράσινοι συνδικαλιστές και τη Δευτέρα συγκαλεί το διευρυμένο προεδρείο της παράταξης «για να καθορίσει την περαιτέρω αντίδρασή της απέναντι στις εργασιακές τριτοκοσμικές σχέσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση».

Καφεδάκι στο Da Capo...


Καφεδάκι στο Da Capo χθες για τον πολιτικό συντάκτη των Νέων Γ. Παπαχρήστο και τον πρώην υπουργό Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Που είναι το περίεργο; Ότι τον γνωστό δημοσιογράφο χαιρέτησαν πάνω από 20 περαστικοί ή θαμώνες και τον ανεξάρτητο βουλευτή κανένας...


Κομισιόν: Μόνοι σας βάλατε φωτιά στα spreads!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, περί του ύψους του ελλείμματος, “έβαλε φωτιά” στα spreads , τον Οκτώβριο του ΄09, με άμεση συνέπεια το κόστος δανεισμού να πάει στα ύψη και να οδηγηθούμε από τον κ. Παπανδρέου – στη συνέχεια- στο Μνημόνιο και την επιτήρηση.
Μέχρι τώρα, αυτό υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία.
Τώρα, έρχεται να το επιβεβαιώσει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο.
Η έκθεση αναδεικνύει τις συντριπτικές ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και για τα δεινά τα οποία υφίσταται ο Ελληνικός λαός.

Θεράπων Ιατρός-Καν...


Σαν Στρος–Καν τον ξέραμε τον διευθυντή του ΔΝΤ, Ιατρός–Καν μας προέκυψε (ενώ ο κ. Ολι Ρεν μας προέκυψε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που το ελληνικό πρόβλημα του στέρησε τις κυριακάτικες προπονήσεις του). Για ασθενείς, φάρμακα και θεραπείες μίλησε στη Βουλή, αντλώντας από την ακένωτη αποθήκη των κοινοτοπιών και με το ύφος που παίρνουν κάποιοι γιατροί όταν πιστεύουν ότι ελάχιστα υπολείπονται του Θεού, έτσι ντυμένοι στα ιερατικά λευκά τους.

«Χάνω την μπάλα, για να ασχολούμαι με την Ελλάδα»


«Κάθε Κυριακή πρωί παίζω ποδόσφαιρό, αλλά χάνω πια κάθε προπόνηση, γιατί ασχολούμαι με τα ζητήματα της Ελλάδας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, κ. Όλι Ρεν, κατά τη συμμετοχή του στην κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Ευρωπαϊκων Υποθέσεων της Βουλής, συμπληρώνοντας όμως πως αξίζει η «θυσία» που κάνει, καθώς... «πρέπει να ασχοληθώ με την Ελλάδα».