Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακουφίστηκε η κυβέρνηση με την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων

Από το υψηλό κόστος της διοργάνωσης απαλλάσσεται μια και καλή η Ελλάδα.
Μπορεί να μην... τολμούν να το πουν δημοσίως, αλλά στην κυβέρνηση είναι πολλοί αυτοί που ανακουφίστηκαν στο άκουσμα της είδησης για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Ο λόγος προφανής: το υψηλό κόστος των Αγώνων, για το οποίο είχαν επιδιωχθεί και στο παρελθόν σημαντικές περικοπές και από το οποίο τελικά απαλλάσσεται μια και καλή η Ελλάδα - όχι, όμως, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το πρεστίζ της, αλλά και για τα έσοδα που θα χάσει από τους επισκέπτες των Αγώνων και τον τουρισμό.

Φασιστική νοοτροπία το "Όποιος δεν είναι αριστερός είναι φασίστας, ρατσιστής και εθνικιστής”!

Η φαρσοκωμωδία που έστησαν κάποιοι στις πλάτες 250 παράνομων μεταναστών, έφερε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο μία από τις πιο φασιστικές νοοτροπίες που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!
Σύμφωνα λοιπόν, με αυτήν όποιος δεν είναι "αριστερός", αυτομάτως ανήκει στην κατηγορία των "φασιστών", των "εθνικιστών", των "ρατσιστών" και των "ξενόφοβων"! Η προστασία των μειονοτήτων αποτελεί εργολαβία διαφόρων αυτοαποκαλούμενων "αριστεριστών", "προοδευτικών", "αντιεξουσιαστών" όπως αυτών των ανεγκέφαλων που κουβάλησαν 250 ψυχές, τις έκλεισαν στη Νομική, φόρεσαν το αμπέχωνο και βγήκαν να μας απειλήσουν δια τηλεοράσεως ότι "ετοιμάζουν κοινωνική εξέγερση"!
Κι όμως, είναι πιο ορατό παρά ποτέ ότι όλοι αυτοί οι παρωχημένοι αριστεριστές- γιαλαντζί είναι ο βασικός λόγος που στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει κοινωνική αντίδραση και εξέγερση! Με την αριστερά να "τρώει τις σάρκες της" και τους μεν να κατηγορούν τους δε, δυστυχώς δεν υπάρχουν οι συνθήκες που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και θα ξεσηκώσουν τους πολίτες!
Η αντίδραση των πολιτών μπορεί να έρθει μόνο από αριστερά, αλλά όχι με εκδηλώσεις τύπου «Δελφινάριο», όπως αυτή που ζούμε τα τελευταία 24ωρα! Η αριστρερά στην Ελλάδα - η αυθεντική, όχι η "μαϊμού"- διαθέτει μονάδες που θα πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος τους στην πιο κρίσιμη στιγμή που έζησε αυτή η χώρα μεταπολιτευτικά!
Οφείλουμε να πούμε ότι η άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα -προς την παράταξη του οποίου στράφηκαν όλα τα πυρά-, έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να "καθαρίσει" τον χώρο από τα "βαρίδια". Ελπίζω να το κάνει το συντομότερο δυνατό, γιατί το παράδειγμα της Νομικής έδειξε ότι οι καιροί είναι επικίνδυνοι για "ερασιτεχνισμούς", αφού καραδοκούν δυνάμεις που χρόνια τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν προνόμια που έχουν αποκτηθεί με αίμα!

H ΟΝΝΕΔ, οι μετανάστες και ο …αξονικός τομογράφος!

Τη στάση της απέναντι στο μεταναστευτικό αναμένεται να σκληρύνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η νεολαία της ΝΔ.
Μετά την καθαρή στάση της, υπέρ της κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, τις επόμενες ώρες θα τοποθετηθεί με συγκεκριμένο και αυστηρό τρόπο και για τα συνολικότερα ζητήματα της μετανάστευσης.
Μεταξύ άλλων αναμένεται να απαιτήσει άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών αλλά και έλεγχο της ηλικίας των παρανόμως ευρισκομένων στη χώρα μας με…αξονικούς τομογράφους!!!
Σύμφωνα με στελέχη της ΟΝΝΕΔ, πολλοί λαθρομετανάστες κάνουν χρήση ευεργετικών διατάξεων του νόμου, δηλώνοντας ψευδώς «ανήλικοι». Η νέα τεχνολογία ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα, με εξέταση των άκρων τους από αξονικούς τομογράφους να διαπιστωθεί η αλήθεια ή όχι των λεγομένων τους σχετικά με την ηλικία τους.
Η ΟΝΝΕΔ έχει ήδη ταχθεί υπέρ του φράγματος στον Έβρο. Έχει ζητήσει εντατικοποίηση των ελέγχων σε στεριά και θάλασσα αλλά και γενικούς αστυνομικούς ελέγχους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Έχει ακόμα καλέσει του ιθύνοντες να βάλουν τέλος στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς αλλά και να προωθηθεί η αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.
Τα τελευταία επεισόδια στη Νομική ωστόσο, φαίνεται πως ενόχλησαν έντονα τους ΟΝΝΕΔίτες που ετοιμάζονται να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις.
 

Φλωρίδης: Στον Σημίτη οφείλει πολλά η χώρα...


"Μέλι" έσταζε το στόμα του Γ. Φλωρίδη για τον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπίστη «Προχωρώντας και αναθεωρώντας» ο πρώην υπουργός τόνισε πώς «εάν η Ελλάδα σήμερα έχει σταθερότητα αυτό έχει όνομα και υπογραφή. Το όνομα είναι η ΟΝΕ και η υπογραφή του Κώστα Σημίτη». 

Ο Γ. Φλωρίδης υποστήριξε πως ο τέως πρωθυπουργός «δίδαξε με λόγια και πράξεις τον πολιτικό πολιτισμό» ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά και στην είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. επί Κώστα Σημίτη χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον τότε Υπουργό Εξωτερικών και σημερινό Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου...

«Ντου» νταβατζήδων για τα 15 δισ. του τζόγου


Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά κοστίζει... Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερη είναι η απελπισία – όπως ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο με την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας – τόσο μεγαλώνει ο τζίρος των «μαγαζιών» που πουλούν ελπίδα. Ένα τέτοιο μαγαζί γωνία, ο ΟΠΑΠ, βρίσκεται στο στόχαστρο της παγκόσμιας βιομηχανίας του τζόγου, καθώς, σύμφωνα και με τους όρους της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την τρόικα η ελληνική κυβέρνηση, κάθε ελληνική κότα που γεννά χρυσά αυγά είναι για (ξε)πούλημα.
Είναι, προφανώς, δύσκολο να οικοδομήσει κανείς επιχειρήματα για το ξεπούλημα μιας επιχείρησης όπως ο ΟΠΑΠ, καθώς:
● Όχι μόνο δεν έχει ελλείμματα, αλλά «γράφει» κέρδη.
● Ο κύκλος των εργασιών του διευρύνεται.
 Συνεισφέρει στην κοινωνική πολιτική.

Νέος ή παλαιός κόσμος: ώρα να επιλέξουμε


Οι παραξενιές του πρωθυπουργού ενοχλούν. «Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;», λένε οι δημοσιολογούντες, θυμίζοντας πως εις τα καθ’ ημάς ισχύει το «εδώ είναι αλλιώς». Σωστό στη συγκεκριμένη συλλογιστική είναι ότι η Ελλάδα έχει μείνει εκπληκτικά πίσω απ’ όλα τα σύγχρονα και πλούσια κράτη, σε όλους τους δείκτες προόδου. Δυστυχώς, η χώρα μας περνά μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της.
Κάντε μια σύντομη απογραφή, χωρίς ωραιοποιήσεις, και δείτε τη σύγκριση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά των άλλων κρατών. Πώς μοιάζει η Ελλάδα; Προσκολλημένη σε παρωχημένες πολιτικές παραδοχές. Καχύποπτη στη νεωτερικότητα που τόσο απασχολεί την κοινότητα των κρατών στην οποία (ακόμη) ανήκουμε. Κράτος διαλυμένο, που απλώς συντηρεί μια κάστα πολιτικών χωρίς ικανότητες, δικαιολογεί τους επιλήσμονες δημοσίους υπαλλήλους και εξυπηρετεί διαπλεκόμενους «επιχειρηματίες». Ενα σύστημα παιδείας, που βυθίζεται στην αδιαφορία δασκάλων και σπουδαστών. Μια κοινωνία ευνουχισμένη από το εύκολο χρήμα, που έφερε το ισχυρό ευρώ, τα ευρωπαϊκά ταμεία και η φοροδιαφυγή.
Αν πάντως δικαιολογούσα τους επικριτές των πρωθυπουργικών εκκεντρικοτήτων, θα το έκανα από μια άλλη οπτική. Εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε τον χρόνο να κατεβάσει από το YouTube την ομιλία του Sir Ken Robinson, που έπαιξε στο υπουργικό πριν ολίγων ημερών και του Simon Sinek, μόλις στο προχθεσινό υπουργικό, εξίσου μπορεί να κάνει και τις άλλες δουλειές του πρωθυπουργού. Με την κυριότερη να είναι η κυβερνητική παρουσία του, οι εμπνευσμένες και πειστικές λύσεις που θα δίνει στην καθημερινή κυβερνητική δουλειά, ώστε, προϊόντος του χρόνου, η χώρα να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις για την έξοδο από την κρίση και, κυρίως, να αλλάζει, ώστε να γίνει ικανή να σταθεί μόνη της στον διεθνή ανταγωνισμό.