Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τα έχεις κάνει θάλασσα!


Η καθημερινότητα του Γιώργου Παπανδρέου έχει γίνει πολύ δύσκολη. «Τα ’χεις κάνει θάλασσα», του φώναξε ένας από τους πολίτες που τον συνάντησε σε μια από τις βόλτες που επιχείρησε να κάνει στη Θεσσαλονίκη, δικαιώνοντας την πρωθυπουργική προφητεία «θα μας πάρουν με τις
πέτρες».

Αντίθετα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πολύ ζεστή υποδοχή από τους πολίτες στη συμπρωτεύουσα και το επικριτικότερο σχόλιο που άκουσε από μία νεαρή ήταν η ερώτηση: «Θα τα κάνεις αυτά που λες;».



 

Πηγή : Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος









                                                                               

Τώρα μόνο κατάλαβε ο Καρχιμάκης ότι ο Δημαράς θα έρθει πρώτος από την πρώτη Κυριακή!

Ο δεύτερος μετά τον Σγουρό που θα του την... πέσουν οι ΠΑΣΟΚοι. Από το ίδιο το βράδυ των εκλογών θα τρέχει και δεν θα φτάνει ο Καρχιμάκης. Ξέρει από τώρα ότι ο Δημαράς θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και ασχέτως τι λέει δημοσίως, έχει αντιληφθεί ότι θα...
χαθεί η περιφέρεια Αττικής. Γι αυτό βγήκε μπροστά σήμερα εξαπολύοντας επίθεση στον Δημαρά και αγνοώντας παντελώς τον Κικίλια. Μόνο που η επίθεση αυτή έκανε καλό στον Δημαρά. Αφενός γιατί αποδόμησε τα επιχειρήματα των Νεοδημοκρατών ότι αποτελεί δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου γιατί με την επίθεση αυτή οι αγανακτισμένοι για τους δικούς τους λόγους ψηφοφόροι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρουν μια ακόμα αφορμή να διαμαρτυρηθούν στην Ιπποκράτους που όλοι τα έχουν με αυτήν. Λάθος η στρατηγική του Καρχιμάκη. Θα μας θυμηθείτε την ημέρα των εκλογών...
 

  

Πηγή : fimotro.blogspot.com

Ζήτω το έθνος. Ζήτω η φλεξικιούριτι!


«Η Ελλάδα αξίζει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της [γι’ αυτό άλλωστε περάσαμε από το ‘’ΟΧΙ’’ στο ‘’Οου Γιέα (Oh yeah)’’. Nai!!! Περάστε κύριοι! Καθίστε! Το οίκημα χαρίζεται όπως είναι επιπλωμένο!]».
Στη λέξη «ιστορία», στο μήνυμά της στη χθεσινή παρέλαση, η υπουργός σταύρωσε από πίσω της τα δυο της δάχτυλα και κοίταξε με νοήμα λίγο πιο πέρα προς την πιστή της φίλη Θάλεια που έχει την ίδια αντίληψη για την ιστορία με την Άννα και σνομπάρει εξ ίσου τους ηρωισμούς του παρελθόντος, οι οποίοι άλλωστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πολυκουμπώνουν με τους «ηρωισμούς» της κυβέρνησης.
Και συνέχισε το μήνυμά της προς τους μαθητές και τις μαθήτριες: «Προϋπόθεση για αυτό είναι να προτάξουμε το ''συλλογικό'' έναντι του ''ατομικού''. Να προτάξουμε το ''εθνικό'' [ανεπαίσθητο τρεμούλιασμα του κορμιού από εκσυγχρονιστική ανατριχίλα] έναντι του ''κομματικού'', σε όλα τα επίπεδα και να προσπαθήσουμε για δημοκρατική συνεννόηση σε όλους τους τομείς, κυρίως στην Παιδεία. Για μια Παιδεία υψηλής πχιότητας [ξέφυγε λίγο η προφορά Σημίτη...δε βαριέσαι] και για όλους».

Περιφρόνησε το πολιτικό μας σύστημα ο Χριστοφοράκος

Κόλαφος για το ελληνικό κοινοβούλιο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι το κοινοβουλευτικό φιάσκο της Γερμανίας. 
Το πολυδιαφημισμένο και πολυσυζητημένο ταξίδι στο Μόναχο κλιμακίου βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής κατέληξε στην απόλυτη αποτυχία. Ο Σίκατσεκ παρέπεμψε στον Χριστοφοράκο και ο Χριστοφοράκος είχε πάθει…
 αμνησία! 
Τους κορόιδεψε μπροστά στα μάτια τους, ουσιαστικά τους χλεύασε, δηλώνοντας ότι δεν ξέρει τίποτε από όλα όσα ο ίδιος είχε καταθέσει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης (βλέπε εδώ) προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στην Ελλάδα, να δικαστεί στην Γερμανία και τελικά να μην είναι δυνατόν να ξαναδικαστεί στην Ελλάδα για το ίδιο αδίκημα. 
Ερώτηση: Τι ακριβώς περίμεναν να τους πει ο Χριστοφοράκος; Στην καλύτερη περίπτωση και αν ήσαν τυχεροί, θα τους επαναλάμβανε όσα είπε στην γερμανική δικαιοσύνη. Αν τους έκανε την χάρη, θα επέστρεφαν με το ύφος του θριαμβευτή, κομίζοντας γλαύκα εις Αθήνας. Φυσικά δεν τους έκανε την χάρη. 
Αποδεικνύεται άχρηστη η διαδικασία της εξεταστικής. Έχει καταλήξει σε οπερέτα, στην απόλυτη γελοιοποίηση. Και οι Έλληνες βουλευτές δεν έχουν ιώβεια υπομονή, όπως είπε ο κ. Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ. Απλώς δεν θέλουν να παραδεχθούν πως χάνουν άδικα τόσον καιρό τον καιρό τους – και τον δικό μας. Έτσι κι’ αλλιώς, δεν μας ενδιαφέρει αν η υπομονή τους είναι ιώβεια ή όχι.
 

Με ποιον Ηρακλειώτη Βουλευτή της ΝΔ «τα έχει πάρει» ο Πλακιωτάκης ?


 
Φωτιές έβγαζε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης στηριζόμενος από τη ΝΔ, εβρισκόμενος χθες στα Χανιά για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Και το φυσικό θα ήταν «να τα έχει πάρει» με τις γνωστές τρικλοποδιές της Ντόρας που ως γνωστό στηρίζει το Γιαννουλάκη για Περιφερειάρχη Κρήτης. Όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος αλλά τα καμώματα Ηρακλειώτη Βουλευτή της ΝΔ !...
Ενώ παρακολουθούσε την παρέλαση σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, κάποιος εκ των στενών συνεργατών του τον ενημέρωνε στο ψιθυριστό για τα γραφόμενα του γνωστού πλέον σε όλους blog – Στέκι του Ηρακλειώτη Βουλευτή, ο οποίος από τη μια εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Πλακιωτάκη, από την άλλη όμως μια εβδομάδα πριν  τις εκλογές φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει προβολή και συστηματική διαδικτυακή στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Αρναουτάκη. Δίχως να χάσει χρόνο ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ανοίγει το i  Phone του, που δεν το αποχωρίζεται όλη την προεκλογική περίοδο, διαπιστώνει τα γραφόμενο και χωρίς δεύτερη σκέψη καλεί για να ενημερώσει, τώρα το ποιόν δε το γνωρίζουμε?
Το βέβαιο είναι ότι έχοντας κακό προηγούμενο ο Ηρακλειώτης Βουλευτής  με την υπόγεια στήριξή του Κουράκη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, την οποία γνωρίζουν πλέον όλοι οι Νεοδημοκράτες του Ηρακλείου, δείχνει έτοιμος να πράξει το ίδιο και με τον Πλακιωτάκη αυτή τη φορά.
Γιατί ως γνωστό κάποιοι παλαιότεροι πολιτικοί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους και η δική τους επικράτηση...



Πηγή : kritisnea.blogspot.com

Διορθωτική δήλωση Χριστόφια


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας στις Βρυξέλλες, στη δεξαμενή σκέψης «European Policy Centre»  ευχαρίστησε την Ελλάδα, τη σημερινή καθώς και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επειδή στηρίζουν τις προσπάθειες λύσεις και επειδή «αισθάνεται ελεύθερος να διαπραγματεύεται» σε αντίθεση με την περίπτωση του φίλου του Ταλάτ και τώρα του Ντερβίς Έρογλου, οι οποίοι τελούν υπό την κηδεμονία της Τουρκίας.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος, δεν θέλει φρουρούς και υπό αυτήν την έννοια ευχαρίστησε την Ελλάδα και ονομαστικά το νυν και τον τέως Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ουσιαστικά προχώρησε σε μια διορθωτική κίνηση των όσων είχε πει στις ΗΠA, και τότε στη δεξαμενή σκέψης του «Brookings», περί των «λεγόμενων μητέρων πατρίδων που εισέβαλαν στην Κύπρο». Και αυτό συνάγεται και από το γεγονός ότι στην ομιλία του, ο Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημαπαράνομης εισβολής και κατοχής του 37% του εδάφους από τον τουρκικό στρατό, καθώς και συνεχούς παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Αττίλα.
Πρόσθεσε μάλιστα τα εξής: «Θέλω να δηλώσω με έμφαση την έλλειψη προϋποθέσεων ομοσπονδίας στην Κύπρο λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ζούσαν μαζί για αιώνες σε όλες τις γωνιές του νησιού». Και επισήμανε ότι μόνο μετά την εισβολή και την κατοχή ο Μακάριος έλαβε την ιστορική και γενναία απόφαση να κινηθούμε στο συμβιβασμό και στην εξέλιξη του κράτους από ενιαίο σε ομόσπονδο ώστε να απαλύνει τις καταστροφικές συνέπειες της τουρκικής εισβολής». 


Πηγή : statesmen.gr

Άναψαν τα αίματα στη εξέδρα των επισήμων στα Χανιά

Η ψηφοθηρία αυτές τις μέρες έχει ανάψει για τα καλά άλλωστε είμαστεν στην τελική ευθεία…
Και δεν θα γράφαμε κάτι γιάυτό όμως το ποτήρι ξεχείλισε στα Χανιά μόλις χθες...
 
Παραφορτωμένη η εξέδρα με υποψηφίους συνδυασμών του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας δεν ήθελε πολύ να ξεκινήσει η συζήτηση για τους σταυρούς και του «σίγουρους» ψηφοφόρους.
Η συζήτηση εξελίχθηκε και κάποιοι πιο θερμόαιμοι και ίσως πιο αγχωμένοι για τα αποτελέσματα ξέχασαν που βρίσκονταν και άρχισαν οι κουβέντες να "χόντραινουν".
 
Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η συζήτηση  σταμάτησε. Όμως είχε δοθεί ήδη αρκετό «υλικό» στους χανιώτες που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων  να αρχίσουν για άλλη μια φορά να μιλάνε με τα χειρότερα λόγια για τους πολιτικούς και τους λογής λογής εκλογομαγειρέματα...
 
 
 
Πηγή : kritisnea.blogspot.com

Άσχημα τα νέα των δημοσκοπήσεων για ΠΑΣΟΚ - Ντόρα στην περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τελευταία "μυστική" δημοσκόπηση που έγινε για την περιφέρεια Κρήτης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εκλογή περιφερειάρχη στην Κρήτη θα πάει λογικά στο δεύτερο γύρο.
Σε αυτή τη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Στάυρος Αρναουτάκης, βρίσκεται στο 46% και δείχνει ότι παρά την πόλωση που αναπτύσσεται από κυβερνητικούς παράγοντες και από το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, δε θα καταφέρει να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, κάτι που θα είναι μεγάλη αποτυχία, καθώς ένα χρόνο πριν, στις εθνικές εκλογές, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη άγγιζαν το 60%.
Αντιθέτως, ο υποψήφιος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του και προσεγγίζει στο 23%, την στιγμή που ο συνδυασμός του Δημήτρη Γιαννουλάκη, που στηρίζεται ανοιχτά από την Ντόρα και την οικογένεια Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της δημοσκόπησης δε θα συγκεντρώσει ούτε το 10%.
Αν επαληθευτεί αυτό το πολύ μικρό ποσοστό του Δημήτρη Γιαννουλάκη, αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Ντόρα Μπακογιάννη, εν όψει της δημοσιοποιημένης, από την ίδια, πρόθεσή της να δημιουργήσει νέο κόμμα τον προσεχή Νοέμβρη.