Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Λήψη μέτρων για την προστασία, στήριξη και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, ζήτησαν οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Μαρκογιαννάκης, Κιλτίδης, Κοντογιάννης και Αυγενάκης


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Μαρκογιαννάκης, Κιλτίδης, Κοντογιάννης και Αυγενάκης, με θέμα τη λήψη μέτρων για την προστασία, στήριξη και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
Στην ερώτησή τους οι 4 Ανεξάρτητοι Βουλευτές αναφέρουν :
Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση παρενέβη ουσιαστικά στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα και στις εργασιακές σχέσεις που τον διέπουν, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μειώσεις μισθών των εργαζομένων σε αυτόν.

Σενάρια για αναδιάρθρωση το 2013


Έπειτα από αλλεπάλληλες µυστικές διαβουλεύσεις, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο κ. Λουκάς Παπαδήµος, ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, αλλά και τραπεζίτες στους οποίους έχει εµπιστοσύνη η κυβέρνηση. Το οικονοµικό επιτελείο κατέληξε σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους µετά το 2013 χωρίς κούρεµα της αξίας των οµολόγων, το οποίο κοινοποίησε ανεπισήµως στις Βρυξέλλες, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και στο Βερολίνο και αντιµετωπίζεται κατ’ αρχήν θετικά από τις Βρυξέλλες.
Το σχέδιο απορρίπτει κάθε ιδέα αναδιάρθρωσης οποιασδήποτε µορφής πριν από τη λήξη του προγράµµατος δανειοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ (2013), κάτι που πολλοί κοινοτικοί παράγοντες είχαν προτείνει, µε ταυτόχρονη µάλιστα κίνηση των τριών «επικίνδυνων χωρών» (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία). 

Διαρροές από Στρατόπεδο Καρατζαφέρη...


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog omikropolitikos δύο είναι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, o Κυριάκος Βελόπουλος και Μάκης Βορίδης, οι οποίοι δεν κρύβουν το τελευταίο διάστημα την ενόχλησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα τους...
Μάλιστα όπως ακούστηκε να λένε χθες στο εντευκτήριο της Βουλής, «Επιχείρηση το έχει ο Πρόεδρος το κόμμα»...
Πάντως δε λείπουν τα γλυκοκοιτάγματα μεταξύ των βουλευτών που έχουν προσχωρήσει στην Δημοκρατική Συμμαχία και των δύο βουλευτών του ΛΑΟΣ...


Έπεσε από τον εξώστη της βουλής της Ρουμανίας την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός – Δείτε το βίντεο

- “Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου” φώναξε ο άνδρας και έπεσε από τον εξώστη του κοινοβουλίου
- Εκείνη την ώρα μιλούσε ο πρωθυπουργός
- Ήταν τεχνικός της κρατικής τηλεόρασης της χώρας
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο σοκάρει!


 

Όλα αυτά έγιναν σήμερα το πρωί στο ρουμανικό κοινοβούλιο. Οι περικοπές που κάνει και η ρουμανική κυβέρνηση στο δημόσιο φαίνεται πως οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φαινόμενα αφού πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν. Καθημερινά βρίσκονται σε απόγνωση. Έτσι και ο άνδρας αυτός, που είναι τεχνικός στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος, δεν άντεξε άλλο να βλέπει τον μισθό του να μειώνετε. 

Μεταμεσονύκτιο «μασάζ» στους βουλευτές...


Ποτάκι και χαλαρή συζήτηση με τους βουλευτές του μετά από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τον Γ. Παπανδρέου. 
Το πενθήμερο της συζήτησης στη βουλή ήταν «καυτό» για το Μέγαρο Μαξίμου. Οι «πράσινοι» βουλευτές ξιφούλκησαν εναντίον των μέτρων και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Πολλοί είπαν ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν». Άλλοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξιοπιστία του προϋπολογισμού.
Οι γκρίνιες περίσσεψαν καθώς η συζήτηση ακολούθησε της διαδικασίας του κατεπείγοντος που αποφάσισε το Μαξίμου για το νομοσχέδιο «φωτιά» για ΔΕΚΟ και εργασιακά. 
Τις πρώτες πρωινές ώρες αμέσως μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο Γ. Παπανδρέου φώναξε όλους τους βουλευτές του στη Βουλή για ένα...ποτάκι χαλάρωσης και ανταλλαγή ευχών. 

Γ. Καρατζαφέρης: Ζούμε την κατάληξη μιας λαθεμένης πορείας


«Ζούμε την κατάληξη μιας πορείας λαθεμένης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011. Ο κ. Καρατζαφέρης επέρριψε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της οικονομίας, σημειώνοντας πως από το 1974 έως σήμερα άλλαξαν 23 υπουργοί Οικονομικών, ενώ επεσήμανε πως «είμαστε η 28η πιο ισχυρή οικονομία και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά».

Τα αίτια της σημερινής κρίσης


Το 2011 θα φανεί εάν το οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο μπορεί να βάλει τις βάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ή θα μας οδηγήσει σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Με ή χωρίς μνημόνιο, είμαστε, πάντως, υποχρεωμένοι να πληρώσουμε ένα λογαριασμό που δημιουργήθηκε, με ευθύνη των κυβερνήσεων και μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, σε βάθος δεκαετιών.
Το δημόσιο χρέος
Μια ματιά στην εξέλιξη του χρέους του ελληνικού Δημοσίου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυξήθηκε θεαματικά κατά την περίοδο της παπανδρεϊκής Αλλαγής, ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα του 100% του ΑΕΠ το 1993, τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σταθεροποιήθηκε με τα κατάλληλα λογιστικά τρικ και τις αναθεωρήσεις του ΑΕΠ σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2005. Από το 2006 μέχρι το 2008 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε 110% του ΑΕΠ και στη συνέχεια παρατηρήθηκε μια εκρηκτική αύξησή του, που αναμένεται να το φτάσει πάνω από 150% του ΑΕΠ πριν από τα τέλη του 2011.

Σε ποιον ανήκουν τα δημόσια αγαθά;


Σε ποιον ανήκουν τα δημόσια πράγματα; Πριν απαντήσετε προσέξτε όσα συμβαίνουν με τον ευρύ δημόσιο τομέα. Κάποιοι πιστεύουν πως τα δημόσια αγαθά «ανήκουν» σε όσους απασχολούνται στους αντίστοιχους οργανισμούς. Ούτε καν στους φορολογουμένους. Κι ας τα έχουν πληρώσει πανάκριβα. Ούτε, προφανώς, στους πελάτες τους. Κι ας υποφέρουν από μια απαράδεκτη, συχνά, σχέση τιμής προς την ποιότητα ενώ, σε κάθε περίπτωση, είναι οι απαραίτητοι αποδέκτες των όποιων προσφερόμενων υπηρεσιών ή προϊόντων.
Ισως, σημειώνει καλός φίλος, τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα. Ισως, επιμένει εκείνος, δεν πρέπει να μιλούμε για «δημόσια», αλλά για κρατικά. Κάν' το και θα καταλάβεις, συνεχίζει ο ίδιος, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημόσια αλλά κρατική ιδιοκτησία. Επειδή όμως το κράτος ανήκει σε όποιον, ανά εκλογική περίοδο κατορθώνει να το «κατακτήσει», οι υπηρεσίες είναι «κομματικές». Αλλος φίλος, λέει πως τα κρατικά πράγματα δεν καθοδηγούνται από τα κόμματα. Ούτε καν από τους υπουργούς. Οι πραγματικοί «ιδιοκτήτες» είναι οι συνδικαλιστές! Που μας επιστρέφει όμως στις κομματικές μειοψηφίες.

Στυμμένη Λεμονόκουπα !



Η νεοφιλελεύθερη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση εξαντλεί το πολιτικό της (ζουμί) κεφάλαιο: Ψηφίζει τον προϋπολογισμό του ΔΝΤ (και των συναφών τοκογλυφικών λαμόγιων), αφού έχει ήδη ολοκληρώσει την εκθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων. Σε ποιους είναι ακόμη χρήσιμη;
Προφανώς, η κυβέρνηση δεν είναι χρήσιμη στους υποαμειβόμενους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους- δια βίου-- απασχολήσιμους. Η χειραγώγηση έχει εξαντλήσει τα όριά της...
Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι εξαντλούνται και οι ψευδαισθήσεις της ντόπιας «πλουτοκρατίας» η οποία κατ αρχήν ίσως φαντάστηκε ότι το γονάτισμα των εργαζομένων θα της εξασφαλίσει τους απαραίτητους «ανταγωνιστικούς» δουλοπάροικους. Η εξόντωση, όμως, της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας, τινάζει στον αέρα το σύστημα που εξασφάλιζε το παντεσπάνι των οικονομικά ισχυρών. Γιατί, μαζί με το γονάτισμα των εργαζομένων η προτεινόμενη νεοφιλελεύθερη συνταγή του ΔΝΤ που κατά γράμμα ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, απαιτεί τη διάλυση του δημοσίου τομέα και την εκχώρησή του (ιδιωτικοποίηση) σε πολύ μεγάλα ψάρια, μπροστά στα οποία τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα, φαντάζουν ...μαρίδες.

Η τρόικα απειλεί την επιτυχία του μνημονίου...


Η επιμονή των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για την προώθηση ΤΩΡΑ μέτρων που απειλούν τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ακόμα χειρότερα την κοινωνική συνοχή, συνιστούν εν δυνάμει τη μεγαλύτερη απειλή.
Ενδεχόμενη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού απειλεί να συμπαρασύρει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να προκαλέσει ανατροπές που με τη μορφή χιονοστιβάδας θα εκμηδενίσουν ότι πέτυχε ο λαός τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Το αντίβαρο στο βολονταρισμό είναι η πολιτική. Οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον και η Φραγκφούρτη οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι παρεμβάσεις δεν πρέπει για κανένα λόγο να ξεπεράσουν τις αντοχές της κοινωνίες.
Οι ίδιοι, αλλά προπαντός η κυβέρνηση οφείλουν να επεξεργαστούν ένα σχέδιο το οποίο θα δείχνει την έξοδο από το τούνελ και την επιστροφή σε ομαλούς ρυθμούς για την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Ως που θα φτάσει η ξεφτίλα;


Η άμυνα της χώρας είναι μέγιστο καθήκον των εκάστοτε υπουργών Αμύνης. Επί δεκαετίες τώρα αγοράζουμε σύγχρονα οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίσουμε τους κακούς που επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα. Αγοράζουμε τανκς, αεροπλάνα, πλοία. Αγοράζουμε και υποβρύχια. Ακόμη κι αν αυτά γέρνουν. Ακόμη κι αν σε μία θαλασσοταραχή 7-8 μποφόρ αποκολλούνται τα κομμάτια του, σαν να πρόκειται για  πλαστικά Playmobil...
Την είδηση την βρήκα στο defencenet.gr 
και ομολογώ ότι την διάβασα πολλές φορές. Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Λοιπόν, το «θρυλικό», πλέον, υποβρύχιο Παπανικολής κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο στο Σκαραμαγκά έπαθε «αβαρίες». Δηλαδή, ξεκόλλησαν κάποιες βίδες και αποκολλήθηκαν πλάκες από το εξωτερικό τοίχωμα του. Επίσης, ξεκόλλησε και χάθηκε στα βάθη του ωκεανού ο αισθητήρας του αντιναρκικού σονάρ.
Από κάτω διάβασα την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΓΕΝ: «Το υποβρύχιο «Παπανικολής» προσορμίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες, ώρα 21:00, στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκάς) προκειμένου να αντικατασταθεί μικρό τμήμα επικαλυπτικής λαμαρίνας που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα και στο Βισκαϊκό Κόλπο (άνεμοι 8-9 Μποφόρ και ύψος κύματος μεγαλύτερο των έξι μέτρων)».

Δεν κλείνουμε και κανά σχολείο να περάσει η ώρα;

Αποκλειστικό! Χέρι στα ληγμένα που καταπίνει με τις χούφτες ο Παπανδρέου έχει βάλει η Διαμαντοπούλου και τα καταπίνει με τις κούπες!
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι η Αννούλα έχει παραισθήσεις και βλέπει οράματα. Στον κόσμο της, αυτόν της «μονής κατεύθυνσης» του μνημονίου, έχει φτάσει σε ένα ξέφωτο που βλέπει την «μετά την κρίση» εποχή. Δεν μας είπε βέβαια στην ομιλία της για τον "Προϋπολογισμό", αν το «μετά την κρίση» το βλέπει ως Άννα, στην παρούσα ζωή, ή ως η μεθεπόμενη μετενσάρκωσή της, σε μια άλλη ζωή, αφού θα έχει κλείσει τους λογαριασμούς της με την τωρινή.  Ας είναι. Με τους αλαφροϊσκιωτους και τους λοξούς ανθρώπους εδώ, σ΄αυτό το μετερίζι, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι με τους πολιτικούς απατεώνες οι οποίοι εμφανίζονται ως «μεσσίες» την ώρα που διαπράττουν εγκλήματα.
Από το βήμα της Βουλής  η Διαμαντοπούλου για μία ακόμη φορά διατράνωσε το διαζύγιό της με την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, εμφορούμενη από συγκίνηση για τη νέα Ελλάδα που θα αναδυθεί μετά την κρίση και «θα διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες τέτοιες, που θα δίνουν υψηλή προστιθέμενη αξία στη χώρα [χώρα – εμπόρευμα προφανώς], με απτά οφέλη για όλους».