Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εξεταστική επιτροπή για τη σπατάλη στη δημόσια υγεία ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη


Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση περιπτώσεων υπερτιμολογήσεων ιατρικών εξετάσεων, ιατρικών συσκευών και ειδικών υλικών, καθώς και για σπατάλες στη χρήση φαρμάκων εντός όλων των νοσοκομείων, εισηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάνει λόγο ίσως για το μεγαλύτερο διαχρονικά σκάνδαλο, επισημαίνοντας πως δεν είναι απαράγραπτο και οι πολίτες ζητούν τώρα το λογαριασμό.
Αναφέρει μάλιστα ότι δια στόματος του αρμόδιου υπουργού επιβεβαιώθηκε «αδίστακτο κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτατου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη και ειδικότερα τα ιατρικά υλικά που αγοράζονταν σε τιμές όχι απλώς διπλάσιες, αλλά συχνά πολλαπλάσιες του πραγματικού τους κόστους».
Η κ. Μπακογιάννη εισηγείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση τουλάχιστον για τα τελευταία 10 χρόνια, αξιοποιώντας όλες τις σχετικές δυνατότητες του κράτους.
«Ποιοι ήταν οι κατά τον κ. Λοβέρδο 'ενδιάμεσοι'; Πώς διασφάλιζαν την 'ομαδική τύφλωση' όλων όσοι είχαν ευθύνη για τις σχετικές αγορές και το πραγματικό κόστος των αγοραζομένων; Ποιοι πλούτισαν παράνομα και μπορεί ο φορολογούμενος να πάρει πίσω μέρος έστω του παράνομου αυτού πλούτου;» αναφέρει η κ. Μπακογιάννη.

Γιούχα στην Αράχωβα για Lyfestyler πολιτικό...


Πριν από λίγες ημέρες, σε πολύ γνωστό restaurant-bar της Αράχωβας, βρέθηκε με την παρέα του, πολύ γνωστός έλληνας πολιτικός. Με την άφιξή του, συγκέντρωσε πάνω του, τα βλέμματα όλων. Δεν άργησαν όμως να αρχίσουν τα παρατράγουδα!!!
Μεσα σε λιγότερη από μία ώρα, άρχισαν να προσγειώνονται στο τραπέζι του παγάκια!!! Αρχικά, εκείνος διατήρησε την ψυχραιμία του και παρέμεινε στη θέση του, συνεχίζοντας τη διασκέδασή του. Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί…
Μετά τα παγάκια, σειρά είχαν καπάκια απο μπουκάλια που εκσφενδονίζονταν από τα γύρω τραπέζια. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και αυτός ήταν ο λόγος που ο ιδιοκτήτης του resaturant-bar, παρακάλεσε τον πολιτικό να αποχωρήσει απο το μαγαζί του. Κατά τη αποχώρησή του, αγανακτησμένοι πολίτες φρόντισαν να τον στολίσουν με διάφορα κοσμητικά επίθετα και να εκφράσουν έτσι την αγανάκτησή τους, στο πρόσωπο εκείνων που ευθύνονται για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο τόπος μας.

Διαφοροποίηση Καμμένου από Ν.Δ. για Siemens


Ο Βουλευτής Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του δήλωσε  ότι κατά την άποψη του «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πιθανών πολιτικών και ποινικών ευθυνών κι απ’ όλες τις κυβερνήσεις». Ανέφερε ότι θα ζητήσει προανακριτική ενώ άφησε ανοιχτο το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί από τη ΝΔ και να μην ψηφίσει το πόρισμα της. Είπε χαρακτηριστικά στο Βήμα99,5 fm:  «Θα ζητήσω την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, για τα πρόσωπα θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες, ανεξαρτήτως το τι θα κάνουν οι άλλοι συνάδελφοι μου».
«Καμία πικρία» δήλωσε για το γεγονός ότι είναι από τους ελάχιστους βουλευτές που δεν αξιοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει διοριστεί ποτέ παρά μόνο μία φορά από τον Κώστα Καραμανλή στα 18 χρόνια που είναι στη πολιτική. Ξεκαθάρισε πάντως ότι μιλάει απευθείας με τον πρόεδρο της Ν.Δ. και όχι «με περιβάλλοντα».

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε και ο Γ. Κοντογιάννης


Στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη δήλωσε ότι προσχωρεί ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης. Είναι ο τέταρτος κατά σειρά βουλευτής που προσχωρεί στο κόμμα της πρώην υπουργού, το οποίο αριθμεί πλέον πέντε βουλευτές.
Ο Γ. Κοντογιάννης είχε αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., διατηρώντας την κοινοβουλευτική του έδρα. Κατά την ανακοίνωση αποχώρησής του από το κόμμα άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι συρρικνώνει την παράταξη.
"Είναι περίοδος που η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση και όραμα για το αύριο, ώστε να συγκροτηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συγκρότηση εθνικού μετώπου. Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώνω τη φωνή μου με αυτήν της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως βασική αρχή έχει την έναρξη διαλόγου ουσίας για να διαμορφωθεί ένα νέο Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης. Ως βουλευτής Ηλείας θα συνεχίσω να μάχομαι για τα συμφέροντα του νομού του χωρίς να υπολογίζω το οποιοδήποτε πολιτικό προσωπικό κόστος", τόνισε, σε σημερινή δήλωσή του.
Ο βουλευτής Ηλείας σημείωσε δε ότι η επιλογή του δεν σημαίνει ότι απεμπολεί "τους αγώνες που από μικρό παιδί έδωσα για τη Ν.Δ., ούτε τις αρχές και τις αξίες μου για μια μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη".

Προβλέψεις-”σοκ” για την ανεργία μέχρι το τέλος του 2011


Φόβους για το ποσοστό που θα καταγράψει ο δείκτης ανεργίας μέχρι το τέλος του 2011 εκφράζει ο επιστημονικούς διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ “Flash”, ο κ. Ρομπόλης υποστήριξε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, η πραγματική ανεργία μπορεί να φτάσει και στο 22%, με 1.150.000 ανθρώπους στη χώρα μας να μην έχουν εργασία.
Παράλληλα, προέβλεψε ότι στην επιχειρηματική πρακτική απέναντι στους εργαζόμενους θα κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπο ώστε να υπερβούν ακόμη και τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, τις οποίες ρύθμισε πρόσφατα η κυβέρνηση. «Οι επιχειρήσεις καλούν τους εργαζόμενους θέτοντας το ζήτημα ή πηγαίνουμε σε ανεργία ή πηγαίνουμε σε περιορισμό των ημερών εργασίας ή μπαίνουμε σε μια διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης και διαμόρφωσης ένα άλλο επίπεδο μισθών» αποκάλυψε, εκτιμώντας ότι αυτό οδηγεί στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Γ. Δημαράς : Δεν παραιτούμαι


Την απόφασή του να μην παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή έκανε γνωστή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς.
Ο κ. Δημαράς, ο οποίος στις 19 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικού φορέα, μίλησε για μια ομάδα ανθρώπων που τον πλαισιώνει.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε, ότι υπάρχει δυναμική που εκφράστηκε στις περιφερειακές εκλογές με 250 χιλιάδες ψήφους, που τίμησαν την αντιμνημονιακή του στάση.

Ευθύνες στους πολιτικούς από τον γνωστό ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη

Αιχμηρός εμφανίζεται ο Βασίλειος Μαρκεζίνης με σημερινό του δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Εκεί αναφέρει πως «τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι μυστικά διαπραγματευόμενοι Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες χειρίζονται δύο ειδών προβλήματα».  
«Στο Αιγαίο διακυβεύεται κυρίως η χερσαία ακεραιότητα της πατρίδας μας, εαν οι Τούρκοι καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτό το θέμα των βραχονησίδων και των συνδεόμενων δικαιωμάτων, αλλά και, ενδεχομένως, τα δικαιώματα μας που θα χαθούν εάν οι ποικίλες αρμοδιότητες στο Αιγαίο χωριστούν μεταξύ των δύο κρατών με βάση τον 25ο Μεσημβρινό» συνεχίζει. 
Ο Β. Μαρκεζίνης κατηγορεί τους πολιτικούς χωρίς να τους ονοματίζει «στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο δικός μας πλούτος θα μοιραστεί γιατί όλοι (ή μερικοί;) φοβούνται να πουν "όχι"στον ένοπλο γείτονα και ταραξία». Συνεχίζει τη κριτική του λέγοντας: «αν και εξαιρέσεις βεβαίως υπάρχουν, ευρέως διαδεδομένη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι η εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία (πρώην και νυν) φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας».

Σακοράφα για Γ. Παπανδρέου : «Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό»


Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ύστερα από συνέντευξη της ανεξάρτητης πια βουλευτή, Σοφίας Σακοράφα, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και στην οικογενειοκρατία.
«Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός επιχειρούσε μια τέτοιου μεγέθους επίθεση θα είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Έχω ξαναπεί ένα επίθετο, τίποτε άλλο, ένα μόνο επίθετο, το επίθετο Παπανδρέου, "κρατάει" μια ολόκληρη παράταξη δέσμια των επιλογών του. Είναι, όμως, η ώρα του πολιτικού απογαλακτισμού από σύμβολα και ονόματα που έχουν σημείο αναφοράς στο παρελθόν. Είναι η ώρα να διακρίνουμε πολιτικές και να αποδώσουμε τις ιστορικές ευθύνες ή τα ιστορικά εύσημα αναλόγως των πολιτικών πράξεων και όχι των οικογενειακών καταβολών», δήλωσε η κ. Σακοράφα στη «Real News».
Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι στην ίδια εφημερίδα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προτείνει την επιστροφή όλων των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συνεπώς της κ. Σακοράφα, ωστόσο εκείνη είναι απόλυτα αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και απαντά με τους εξής στίχους: «Έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ και το μεγάλο ΟΧΙ να πούμε… Έπειτα από αυτή τη μέρα, καθένας χαράζει το δρόμο του…»
Αναμφίβολα, αξίζει ένα ακόμα μεγάλο μπράβο στη Σοφία Σακοράφα, που δεν στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα της και διαχώρισε από την πρώτη στιγμή τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία δεν ξεχνάει και όταν έρθει η ώρα σίγουρα θα την ανταμείψει! Δυστυχώς, τέτοιου ήθους πολιτικοί είναι υπό... εξαφάνιση σε αυτό το κατοχικό κοινοβούλιο...

Ορκίστηκαν τέσσερις νέοι βουλευτές


Ορκίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή τέσσερις νέοι βουλευτές, αντικαθιστώντας όσους εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και οι οποίοι ήδη παραιτήθηκαν.
Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουν βουλευτικά καθήκοντα: η Ευαγγελία Κουρουπάκη (ΠΑΣΟΚ Χανίων) στη θέση του εκλεγέντος ως δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου) στη θέση του εκλεγέντος ως περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η Μαρία Κυριακοπούλου (ΠΑΣΟΚ Αχαΐας) στη θέση του εκλεγέντος ως περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και ο Γιώργος Κασσάρας (ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου) στη θέση του εκλεγέντος ως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά.