Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μεταφέρεται στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών το γραφείο του πρωθυπουργού...


Διέψευσε τις πληροφορίες ότι μεταφέρεται η έδρα του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η Γενική Γραμματεία του Γραφείου του Πρωθυπουργού θα μεταφερθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι  δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταφορά του υπουργείου στην πλατεία Κλαυθμώνος «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς τέτοια σκέψη δεν υπήρξε ποτέ».

Παραιτήθηκε σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής οργάνωσης Αρκαλοχωρίου της ΝΔ


Παραιτήθηκε σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής οργάνωσης Αρκαλοχωρίου της ΝΔ, στέλνοντας την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά :

Οικογενειακά δράματα...


Τραγελαφική η κατάσταση στην κεντροδεξιά...
Η Κυριακάτικη Real News δημοσιεύει δηλώσεις της Φ. Πετραλιά επιβεβαιώνοντας και τα δικά μας ρεπορτάζ περί διάστασης στην οικογένεια της πρώην υπουργού.
 Όπως όλα δείχνουν, μαμά και κόρη θα είναι υποψήφιες και οι δυο στην Β' Αθηνών με διαφορετικά κόμματα!
Οικογενειακά δράματα...



Τα καβούρια και ... η διάλυση του κοινωνικού κράτους



Ενώ η κοινωνία, επί μήνες, λοιδορείται και κατηγορείται για διάφορα θανάσιμα αμαρτήματα, όπως διαφθορά, οκνηρία, βόλεμα, συντηρητισμό, οπισθοδρομικότητα, οξύ και μονομερή «πελατειασμό» (υπάρχουν αυτοί που ζητούσαν ρουσφέτια, αυτοί που τα ικανοποιούσαν όμως είναι στη φαντασία μας), μέχρι και για «παιδικό εγωισμό» (!) έχει κατηγορηθεί γιατί δήθεν ζει στον δικό της κόσμο και δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σκληρή πραγματικότητα, κάποιοι άλλοι που στη συνείδηση του κόσμου ανήκουν στους υπαίτιους της κρίσης, κατηγορούνται απλώς ως «τσιγγούνηδες».

Κρίση στη ΓΣΕΕ


Κρίση ξέσπασε στη ΓΣΕΕ την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται όλο και πιο κοντά στον εφιάλτη της αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ελαστικά ωράρια.

Στο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας που συνεδριάζει από το πρωί τα πνεύματα φαίνεται ότι άναψαν για τα καλά με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τελικά από το προεδρείο ο γενικός γραμματέας, ο οποίος εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ, και ο αναπληρωτής πρόεδρος, που εκπροσωπεί την Αυτόνομη Παρέμβαση. 

«Εστία αποσταθεροποίησης η ΝΔ»


Σκληρό «παιχνίδι» από τον Γ. Λούλη με όχημα τη συναίνεση. Επίθεση στη ΝΔ και όσους λένε όχι στο μνημόνιο, εγκώμια για Ντόρα και Κουβέλη.

Ο γνωστός επικοινωνιολόγος μέσω της αρθρογραφίας του στην «Ημερησία» επιτίθεται στη ΝΔ, τον Αν. Σαμαρά αλλά και τον Δ. Αβραμόπουλο.

Χαρακτηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση «εστία αποσταθεροποίησης», για τον κ. Σαμαρά λέει πως εκφράζει τον «ακραίο λαϊκισμό» ενώ για τον αντιπρόεδρό του σημειώνει πως «εξοργίζει το πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή με το οποίο ζητά δήθεν εθνική συνεννόηση».

Απείλησε, στις 28 Οκτωβρίου, να φύγει η Γερμανία από το ευρώ, λέει ο Guardian



Η Αγκελα Μέρκελ απείλησε να αποσύρει τη Γερμανία από την Ευρωζώνη όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε ως «αντιδημοκρατική» την πρότασή της να στερούνται ψήφο όσες χώρες αναγκάζονταν να ζητήσουν την οικονομική στήριξη των εταίρων τους, σύμφωνα με τον χθεσινό Guardian.

Οι αντιΔοΝιΤές, το PIG, το κακό και το πολύ κακό σενάριο...


Τα χειρότερα δεν πέρασαν ακόμη. Σιγά το νέο, θα μου πείτε. 

Παρακολουθώντας και αναλύοντας την κατάσταση πολύ φοβάμαι ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. 

Μέχρι πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι το πρόγραμμα σταθερότητας θα ολοκληρωθεί το 2013 και ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν… ομαλά.

Ο Γιώργος και το άρθρο 16...


Πώς στοχάζεται, άραγε, ο κορυφαίος στοχαστής Γιώργος Παπανδρέου την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση; Ηδη στο ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται τι θα κάνει ο πρωθυπουργός, όταν η Ν.Δ. προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.

Οι εισβολείς και οι τουρίστες


Δεν πρόλαβε να βγει δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Θεσσαλονίκης. Μίλησε για πράγματα που λειτουργούσαν ως ταμπού σε μια πόλη που δοξάστηκε για τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, τον οποίο επί δεκαετίες οι πάσης φύσεως εξουσιαστικοί μηχανισμοί προσπάθησαν να αποκρύψουν. Διάβασα τις ανακοινώσεις κάποιων «θιγόμενων» σωματείων, άκουσα δηλώσεις αυτόκλητων προστατών της και πανικοβλήθηκα. Νόμισα ότι τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στην Ασπροβάλτα, με τον Μπουτάρη έτοιμο ν’ ανηφορίσει στο Δερβένι για να υποδεχθεί τους Πασάδες και να τους παραδώσει τα κλειδιά της πόλης.

Κάμερες παντού...


Κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία, σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους και άλλες διατάξεις.

Μεγάλες διαφορές μεταξύ πόθεν έσχες και λογαριασμών Μαντέλη


Σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των στοιχείων που δίνουν οι τράπεζες για τους λογαριασμούς του βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στους οποίους ανατέθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο έλεγχος όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρώην υπουργού δεν αναφέρονταν repos, swap και αμοιβαία κεφάλαια που είχε η σύζυγός του Ευθυμία με άλλους συνδικαιούχους, συνολικού ποσού άνω των 200 εκατ. δραχμών και άνω των 515.000 ευρώ.

Ευρωπαϊκή αποσύνθεση


Οι αρνητικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ιρλανδία και πιθανότατα θα ακολουθήσουν στην Πορτογαλία και στην Ισπανία ενισχύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του ελληνικού προβλήματος.
Διπλός λογαριασμός
Η Ελλάδα είναι μία χώρα με σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα και εξαιρετικά υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος. Δεν θα είχε περιέλθει, όμως, στη σημερινή τραγική κατάσταση εάν δεν είχαν προηγηθεί δύο ιστορικής σημασίας γεγονότα. Στα τέλη του 2008 εκδηλώθηκε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση εξαιτίας του κερδοσκοπικού χαρακτήρα του τραπεζικού, ασφαλιστικού συστήματος στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες χώρες. Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσε ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, με αποτέλεσμα να σπάσει η αναπτυξιακή δυναμική που επέτρεπε το δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου με καλούς όρους και τη σχετικά άνετη διαχείριση του δημόσιου χρέους.