Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η "double score" ήττα στο δήμο Σαρωνικού είναι ορφανή κύριε Πάγκαλε ?

Η ήττα είναι ορφανή και στο Δήμο Σαρωνικού;
Όχι, γι'αυτό άλλωστε ο Πάγκαλος έχει επιδοθεί σε έναν απεγνωσμένο αγώνα να βρεί τους ..."γονείς" της μετά το στραπάτσο της περασμένης Κυριακής για την υποψηφιότητα της συζύγου του.
Προσπαθεί, με διαρροές, από δω κι απο κεί, να αποδείξει ότι δεν είναι... ελέφαντας και ό,τι για την ήττα της αγαπητής του συζύγου φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την υποψήφια και τον ίδιο.
Προσπαθεί, με διαρροές, να πείσει τον κόσμο και τον Πρωθυπουργό ότι φταίνε οι συνάδελφοί του στην Περιφέρεια Αττικής που "δεν βοήθησαν" μία υποψηφιότητα η οποία τελικώς ουδέποτε "περπάτησε" και ποτέ δεν έπεισε την τοπική κοινωνία.
  

Πελάτισσα του Λάκη η Ντόρα!


Η Ντόρα και το υπό ίδρυση κόμμα, που θα ανακοινώσει λίαν συντόμως, ήταν από τα πρώτα θέματα στην χθεσινή εκπομπή του Λαζόπουλου. Την περιέλαβε  και για όσα είπε στο Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας με την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Έχει μια (δικαιολογημένη) αγάπη...  για το Μητσοτακέικο ο Λαζόπουλος. Από τις εσωκομματικές εκλογές και μετά δεν είχε ασχοληθεί με αυτούς. Τώρα, με την ίδρυση νέου κόμματος η Ντόρα θα παίζει σε πρώτο πλάνο!
Κάθε Τρίτη βράδυ θα την "περιποιείται" ιδιαιτέρως...



Πηγή : fimotro.blogspot.com

Στόχος ο Ραγκούσης

Ως γνωστόν η νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά η ήττα είναι ορφανή.

Στο ΠΑΣΟΚ όμως δεν την αντέχουν την ορφάνια. Οργιάζουν λοιπόν στο παρασκήνιο οι αναλύσεις που χρεώνουν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως τη διαχείρισή του στον πρωθυπουργεύοντα Γιάννη Ραγκούση.
Ειδικά από την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «υπάρχουν μόνο οι αρχές και οι αξίες του Καλλικράτη» κι ότι «το πολιτικό σκέλος των εκλογών έκλεισε», οι άσπονδοι φίλοι του υποστηρίζουν ότι οδηγεί τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο σε περιπέτειες.
Ο Ραγκούσης χρεώνεται επίσης τους αδέξιους επικοινωνιακούς χειρισμούς της βραδιάς των εκλογών, όταν ο πρωθυπουργός έκανε το γνωστό διάγγελμα – τούμπα στο θέμα των πρόωρων εκλογών, στηριζόμενος σε ένα ανύπαρκτο υποτιθέμενο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ της τάξεως των 4 - 5 μονάδων και σε ένα επίσης ανύπαρκτο σκορ 8 - 5 στις περιφέρειες.
Μαζί με την αποκατάσταση της πραγματικότητας ήρθε και η αποκάλυψη της πολιτικής,
επικοινωνιακής προχειρότητας του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού.



Πηγή : Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Η Ντόρα υποψήφια στο... Ρέθυμνο ?


Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε!
Η Ντόρα ακούγεται πως ετοιμάζει δυσάρεστη έκπληξη… στην οικογένεια Κεφαλογιάννη και ως πρόεδρος του νέου κόμματος, που θα έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφια σε δύο νομούς, μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και στο Ρέθυμνο!
Έχοντας ήδη δυνατά ονόματα για υποψήφιους στα Χανιά και στο Ηράκλειο, φαίνεται ότι έχει βάλει στο μάτι... την Όλγα!
Κάτι τέτοια ακούει τώρα τελευταία ο πατέρας της Όλγας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και βγάζει καπνούς...!

Ο Σαμαράς ανοίγει τον... δρόμο στον Άρη

Τον ...δρόμο για την επαναφορά του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην διαμόρφωση της γαλάζιας στρατηγικής φαίνεται να ανοίγει σιγά, σιγά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα έγιναν χθες κατά την διάρκεια σύσκεψης στη Ρηγίλλης, με την συμμετοχή των γαλάζιων στελεχών του Λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί ο πρώην υπουργός Παιδείας πρότεινε να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός και προγραμματισμός για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών της ΝΔ, προκειμένου να αποφεύγονται τα λάθη και οι... γκάφες.
Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι στο εξής όλες οι εμφανίσεις των στελεχών θα πρέπει να είναι σε γνώση της Ρηγίλλης.



Πηγή : parapolitika.gr

Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης δήλωσαν την πρόθεσή τους να πάνε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη


Δύο πρώην βουλευτές της ΝΔ ανακοίνωσαν πάντως την πρόθεσή τους να ενταχθούν, στις 21 Νοεμβρίου, στο κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κιλτίδη, οι οποίοι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ALTER επανέλαβαν ότι είναι δεδομένη η επιθυμία τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος.

«Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων Χ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσδιόρισε πως το νέο κόμμα τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της κεντροδεξιάς, χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει τη νέα ΝΔ ο κ. Σαμαράς».
Σε ερώτηση αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει. «Θα μιλήσει ο καθένας για τον εαυτό του», ανέφερε και σημείωσε πως δεν γνωρίζει το όνομα του νέου κόμματος.

Στην ίδια εκπομπή ο Κώστας Κιλτίδης δήλωσε πως είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του εδώ και μήνες να ενταχθεί στο νέο κόμμα.

Έτσι «στήριξε» το κόμμα του!…


Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή της «ΚΡΗΤΗ TV», το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. Ηρακλείου Γιώργος Μπαμιεδάκης, ότι όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , και προπαντός οι βουλευτές  του, δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν τον συνδυασμό του Γιάννη Πλακιωτάκη.
Αμέσως παρενέβη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπαντουβάς, που είπε πως ο ίδιος μόνο με τον Γιάννη Πλακιωτάκη σήκωσαν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας στην Κρήτη, και μάλιστα ο κ. Μπαντουβάς διέθεσε και δικό του λεωφορείο για τις περιοδείες.
Τις εντυπώσεις πάντως κέρδισε αυτό που είπε ο κ. Μπαμιεδάκης, και επιβεβαίωσε ο κ. Μπαντουβάς σημειώνοντας ότι «αυτό λέει πολλά»: Ότι δηλαδή, στο χωριό της καταγωγής του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, τις Καμάρες, το ΠΑΣΟΚ πήρε 293 ψήφους, ο συνδυασμός Γιαννουλάκη, που στήριξε η Ντόρα, 81 ψήφους, ενώ ο συνδυασμός Πλακιωτάκη πήρε μόλις 16 ψήφους, ενώ η αποχή έφτασε εκεί στο 30,5%!
Τόση ήταν η «στήριξη» του βουλευτή Αυγενάκη στο κόμμα του!…



Πηγή : Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Συνεχίζονται τα παιχνίδια των εργολάβων στις δημοπρασίες έργων. Μόνο που κάποιοι άρχισαν να “σπάνε”…

Δύο διαγωνισμοί για αναθέσεις έργων διεξήχθηκαν χθες στο Δήμο Ηρακλείου. Και, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, οι εργολάβοι δεν ήθελαν πάλι να καταθέσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργολάβοι ήταν και πάλι μαζεμένοι στο χώρο όπου διεξάγονταν οι διαγωνισμοί, και είχαν αποφασίσει να μη δώσουν προσφορές σε κανένα από τις δύο. Όμως, κυριολεκτικά στο “παρά ένα”, σηκώθηκε ένας από αυτούς (εξ’ Αθηνών), και κατέθεσε προσφορά στον ένα διαγωνισμό (ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΠΥΛΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) , και οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν!!! Συμπλήρωσαν γρήγορα γρήγορα τις προσφορές τους, και κατέθεσαν και αυτοί!!!
Στον άλλο διαγωνισμό (ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ), που είχε χρηματοδότηση από το Δήμο Ηρακλείου, κράτησαν τη συμφωνία και δεν κατέθεσαν προσφορές…

Κρούουν τον κώδωνα! Με απώλεια εδρών κινδυνεύει η Ν.Δ. στην Κρήτη...


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για τη Ν.Δ. τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής στην Κρήτη, γιατί εάν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με το νέο κόμμα της πετύχει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό πανελλαδικά για να εισέλθει στη Βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές και παράλληλα καταφέρει στο νησί μας τα ποσοστά των περιφερειακών εκλογών, τότε η Ν.Δ. θα απολέσει τουλάχιστον δύο έδρες της στην Κρήτη.
Από το νησί μας εξασφάλισε την Κυριακή 57.735 ψήφους, δηλαδή το 28% των ψήφων που ζητά σε όλη τη χώρα (205.750) για να μπει το κόμμα της στη Βουλή.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο έχουν αρχίσει να ανησυχούν πραγματικά για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει, εφόσον συνεχιστεί το ίδιο... βιολί στο κόμμα τους και δε γίνουν κινήσεις προσέγγισης των Κρητικών ψηφοφόρων.