Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Χολωμένη η Ντόρα με Έλσα και Γιαννόπουλο...



Χολωμένη... εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη απο τους πρώην επιστήθιους φίλους της, Έλσα Παπαδημητρίου και Θανάση Γιαννόπουλο, οι οποίοι διαψεύδοντας... όλα τα προγνωστικά παραμένουν στη ΝΔ και αναμένεται μάλιστα να αναλάβουν θέσεις στο νέο οργανόγραμμα της ΝΔ, που θα ανακοινωθεί την Δευτέρα απο τον Σαμαρά.
Άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στην Δημοκρατική Συμμαχία μιλούν με πικρία για την στάση των δύο βουλευτών, ενώ ορισμένοι από αυτούς αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν ακολούθησαν την Ψηλή στο εγχείρημά της, αφού πείστηκαν απο τους ανθρώπους του Σαμαρά, ότι θα τους αξιοποιήσει...

Οι “εκρήξεις” Πάγκαλου ενοχλούν το Μαξίμου


Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου παίρνει η κυβέρνηση , χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να αποδοκιμάζει και τον αντιπρόεδρό της.
Οι συνεχείς εκρήξεις του κ. Πάγκαλου, τον τελευταίο καιρό, έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε συναδέλφους του υπουργούς, οι οποίοι παρακολουθούν άφωνοι αψυχολόγητες επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά των πάντων με φρασεολογία, αλλά και αισθητική που δεν αρμόζει σε πολιτικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής με μια πολύ προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι τα όσα λέει ο κ. Πάγκαλος δεν εκφράζουν την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο κ. Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει η κυβέρνηση η οποία με σοβαρότητα υπευθυνότητα έχει δείξει πως εννοεί το δημόσιο διοικητικό σύστημα.»
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πάγκαλος είχε μιλήσει για «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους και για «ζώα δημοσιογράφους και αναγνώστες» συγκεκριμένης εφημερίδας.

Ξεπλένουν λαδωμένο χρήμα εικοσαετίας...



Την Τρίτη συνεδριάζει η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens. Είναι η τελευταία της συνεδρίαση, στην οποία θα αποφασιστούν οι παραπομπές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής (ΠΑΣΟΚ), έκτασης  περίπου 100σελίδων, με εκτενέστατες αναφορές στις υποθέσεις του C4I, των προμηθειών στην Υγεία, των εξοπλιστικών προμηθειών (συστήματα Patriot και Ερμής), της ροής μαύρου χρήματος, της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, των προμηθειών του ΟΤΕ και του ΟΣΕ.
Στο μέρος που αφορά τον ΟΤΕ γίνεται μια συνοπτική καταγραφή της ιστορίας «απομύζησης» του Οργανισμού κατά τη διαδικασία του απαραίτητου εκσυγχρονισμού του. Στην εν λόγω ιστορία περιγράφεται η διαδικασία της υπονόμευσης της κρατικής Ελληνικής Βιομηχανίας Ηλεκτρονικών (ΕΒΗΛ): «Μαντέλης(πρόεδρος) και Τόμπρας (διευθύνων σύμβουλος) του ΟΤΕ πιέζουν για την κατάργησή της (ΕΒΗΛ)», η οποία, σύμφωνα με το πόρισμα, ήταν «το μοναδικό εμπόδιο για τη μονοδρόμηση των προμηθειών του ΟΤΕ».

Διαπραγματεύεται… τα διόδια ο Μαγκριώτης μία ημέρα πριν τις κινητοποιήσεις κατά της πληρωμής διοδίων



Ένα 24ωρο προτού ξεκινήσουν οι νέες κινητοποιήσεις των φορέων κατά της πληρωμής διοδίων, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες, ώστε να υπάρξει μείωση των τιμών των διοδίων και των έμμεσων φόρων που τα συνοδεύουν.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑonline, o κ. Μαγκριώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι προχώρησε σε προβληματικές συμβάσεις γεμάτες λάθη και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση ως τη λύση του ζητήματος.
Όπως επισημαίνει, τα διόδια θεωρούνται έσοδα των κατασκευαστικών κοινοπραξιών και τονίζει ότι «δεν θα αναλάβει το Δημόσιο την είσπραξη των διοδίων των συμβάσεων παραχώρησης. Ούτε το θέλουμε ούτε μπορούμε νομικά να το κάνουμε».

Πλούσιοι και φτωχοί θύματα της κρίσης


Φαντάζει ίσως προκλητικό, αλλά, πέρα από δόγματα και ιδεοληψίες, η τρέχουσα οικονομική κρίση πλήττει τους πάντες, δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. 

Δεν πλήττονται μόνο οι φτωχότεροι, οι εισοδηματικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ίσως και πρόβλημα επιβίωσης, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, αλλά είναι ακριβές ότι και οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μικρότερες απειλούνται, ότι πολλές κινούνται στο όριο, ότι η ύπαρξή τους κινδυνεύει, μπορεί να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή, να απολέσουν όσα οικοδόμησαν τα πολλά προηγούμενα χρόνια. 
Ακόμη και οι θεωρούμενες άτρωτες τράπεζες αντιμετωπίζουν αντίστοιχο κίνδυνο και οι κεφαλαιούχοι και όσοι έχουν αποθησαυρίσει σε μεγάλα ακριβά ακίνητα, οι πάντες βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης, απειλούνται με απώλειες, χάνουν συνεχώς δυνάμεις, αν μακροημερεύσει η κρίση δεν θα είναι σε θέση να συντηρήσουν ή να διατηρήσουν τον πλούτο τους. 
Και αν είναι υπερδανεισμένοι για να τον αποκτήσουν, μπορεί και αυτοί να χάσουν τα πάντα, να βρεθούν σε κατάσταση δεινή, σε κατάσταση εξαθλίωσης, που τώρα πιθανώς δεν φαντάζονται. 

Στη «γραμμή» της Ντόρας...



Κοινή θέση για την ΕΡΤ με αυτήν της ...Ντόρας εκφράζει ο απογαλακτισμένος Κυριάκος Μητσοτάκης...
Λέγεται ότι στις αλλαγές που θα ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς θα αναβαθμιστεί. Ο Κυριάκος μέχρι στιγμής είναι πολύ προσεκτικός με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας. Αυτό όμως δεν του απαγορεύει να συντάσσεται με κάποιες από τις θέσεις της. Για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ επιμένει ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά. «Είναι αυτό που είναι. Τέσσερα ευρώ τον μήνα» του απάντησε (ΣΚΑΪ) ο Τ. Χυτήρης. «Τι τα θέλει τα τρία κανάλια και τα οκτώ ραδιόφωνα;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος. Σκληρή «γραμμή» Ντόρας. 

Κρίσιμο για την Ελλάδα χαρακτήρισε το επόμενο τρίμηνο, η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντόρα Μπακογιάννη.


Η κ Μπακογιάννη, μίλησε σε πολιτικούς φίλους της, στα Χανιά κατά την τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του κόμματός της, που έγινε στα γραφεία της " Δημοκρατικής Συμμαχίας".
"Ο τόπος περνά πολύ δύσκολες ώρες, η Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο θα δώσει τις πιο δύσκολες εξετάσεις που μπορεί να δώσει, είναι βέβαιο ότι έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες αλλά κυρίως, στις προκλήσεις των καιρών, παλινωδεί και κάθε μέρα αλλάζει άποψη, κλασσικό παράδειγμα αυτό που συνέβη προχθές με το ΦΠΑ", είπε η κ.Μπακογιάννη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, " είναι αδιανόητο η Ελλάδα να δίνει την μάχη, να ζητάμε από τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους να μην φοροδιαφεύγουν - ορθώς, και το κράτος από την άλλη μέρια να εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της Ευρώπης.

Η φιλανθρωπία της σπατάλης...


Διάβασα στο πρωτοχρονιάτικο «Πρώτο Θέμα» ότι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου έχει διοριστεί (!) στο υπουργείο Εξωτερικών από τον καιρό που ήταν η υπεύθυνη της ελληνικής εργολαβίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο διορισμός της έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα, το 1998 – από την εποχή της διεκδίκησης ακόμα!
Γιατί χρειάζονταν ο διορισμός; Γιατί η κ. Αγγελοπούλου, λέει η εφημερίδα, ήταν μεταξύ άλλων και Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων – δηλαδή ένα είδος διπλωματικού εκπροσώπου της Ελλάδας και θα έπρεπε η επίσημη διπλωματική της ιδιότητα να είναι αμειβόμενη.
Γιατί; Γιατί έτσι συμβαίνει στην Ελλάδα: Κάθε σχέση με το κράτος πληρώνεται – ακόμα και η εκπροσώπησή του. Γιατί κάτι τέτοιο πρέπει ντε και καλά να γίνεται έναντι αμοιβής; Γιατί τότε στην Ελλάδα είχαμε λεφτά κι έπρεπε να τα σκορπάμε. Δε μπορούσε κάποιος να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αμισθί: όχι γιατί, προφανώς, θα θίγονταν οι υπόλοιποι που το κάνουν εξ επαγγέλματος.
Έτσι, η κ. Αγγελοπούλου έγινε κάτι σαν δημόσιος υπάλληλος πολυτελείας σε μια Ελλάδα έτσι κι αλλιώς πολυτελείας!