Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Ελληνικό λαό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής


Ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι η κορυφαία πολιτική στιγμή αυτής της αναμέτρησης.
Αυτές οι εκλογές, από την αρχή, πολιτικές ήταν, πολιτικές παραμένουν και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές.
Επιβεβαιώθηκε πλέον ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος. Οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε. Όλα τα μεγέθη ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Παρά τις πρωτοφανείς θυσίες που επέβαλε η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα παρά ελάχιστα…
Και τώρα ετοιμάζουν και νέα έκτακτα μέτρα. Που επίσης δεν θα αποδώσουν. Αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.
Το αντέχει η κοινωνία; Σίγουρα δεν το αντέχει…
Το αντέχει η Οικονομία; Σίγουρα όχι.
Τώρα, λοιπόν, το ψηφοδέλτιο «κύριε Παπανδρέου, αλλάξτε πορεία» πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες!

Σε εκκρεμότητα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης


Αθέτηση της δέσμευσης του Υπ. Οικονομικών καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής των παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης, καθώς καταγγέλλεται αθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, της συμφωνίας για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Επιπλέον, σημειώνεται ότι η αρχική απόφαση της Ομοσπονδίας προέβλεπε τη διακοπή των παραδόσεων από την 1η Νοεμβρίου, ωστόσο η ίδια έδωσε το περιθώριο μερικών ημερών, καθώς το Υπουργείο δεσμεύτηκε για την επίλυση του θέματος έως την περασμένη Τετάρτη, πράγμα που δεν έχει ακόμα συμβεί.

«Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και εγκλωβισμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών»

Διανύοντας τον 11ο μήνα χωρίς χρηματοδότηση, μόνο με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ατελείωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορούμε να περιγράψουμε την κατάσταση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών (ΦΔΕΔΠ).ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ … ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ: 13 υπάλληλοι, 11 μήνες απλήρωτοι και πληθώρα προβλημάτων από την αδυναμία κάλυψης ακόμα και των βασικών λειτουργικών αναγκών.




Πηγή : tro-ma-ktiko.blogspot.com

Ανδρέας Ανδριανόπουλος : θα βοηθήσω τη Ντόρα...


Θα βοηθήσει την προσπάθεια του νέου κομματικού φορέα της  Ντόρας Μπακογιάννη ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, όπως δήλωσε στο «Κανάλι 1». «Η κ. Μπακογιάννη, εκ πρώτης όψεως, εμφανίζεται με σωστές θέσεις. Δεν ξέρω τελικά ποια θα είναι η διακήρυξη που θα βγάλει και οι ιδρυτικές της τοποθετήσεις. Αλλά εμφανίζεται να υποστηρίζει μια πραγματικά ανατρεπτική, ριζοσπαστική, φιλελεύθερη πολιτική. Εγώ αυτό θα το βοηθήσω» τόνισε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Νέα μείωση κονδυλίων στα ΑΤΕΙ της χώρας


Παρά τις δεδηλωμένες δεσμεύσεις για την έμπρακτη ενίσχυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η κυβέρνηση προέβη και σε νέες περικοπές κονδυλίων στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ της χώρας. Ειδικότερα, με τροποποιητική απόφαση της 1ης Νοεμβρίου, έκοψε από τον ήδη περιορισμένο προϋπολογισμό των ΤΕΙ ακόμη 8,5 εκατ. Ευρώ και παρόλο που η κατάργηση της βάση του 10 στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αύξησε το φοιτητικό δυναμικό των εν λόγω ιδρυμάτων.  Ως εκ τούτου, και δεδομένων των νέων περικοπών κονδυλίων που αποφάσισε η κυβέρνηση, από το ποσό των 90.675.000€ που επρόκειτο να κατανεμηθούν στα 15 ΤΕΙ της χώρας, ο προϋπολογισμός τους θα περιοριστεί τα 82.132.000€, περικοπές που αφορούν μόνο στο σκέλος των λειτουργικών τους δαπανών.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως αποτυπώνεται στον εφετινό κατάλογο του ειδικού ενθέτου της βρετανικής εφημερίδας "Times", για την εκπαίδευση. Η Ευρώπη εκπροσωπείται με 82 Πανεπιστήμια, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα Ελληνικό!

Απλήρωτοι οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου


Κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων

Τα απογευματινά ιατρεία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κινδυνεύουν από τις 15 Νοεμβρίου να παύσουν τη λειτουργία τους, καθώς οι γιατροί που εργάζονται σε αυτά παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Μάλιστα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου το αίτημά τους δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα. 
Συγκεκριμένα, από τα μέσα του μήνα υπάρχει η πιθανότητα να μην εκτελούνται διαγνωστικές εξετάσεις (αξονική και μαγνητική τομογραφία, υπέρηχος, στεφανιογραφία, κ.ά.). Οι γιατροί προχωρούν στην κινητοποίηση αυτή καθώς εδώ και μήνες δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και επιπλέον γίνονται παράνομα περικοπές στις αμοιβές τους. Τη σχετική ανακοίνωση, που απεστάλη στο διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Νίκο Κοκκίνη, τον προϊστάμενο των απογευματινών ιατρείων καθηγητή Ηλία Καστανά και τον διοικητή της ΔΥΠΕ, Μάνο Φραγκιαδουλάκη, υπογράφουν 32 γιατροί. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή τους στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων αναστέλλεται επ'αόριστον, ως την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων τους.


Βουτιά 4,5% του ΑΕΠ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010


Βουτιά του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 4,5% στο γ' τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το γ' τρίμηνο τρίμηνο του 2009, και μείωση κατά 1,1% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2010 κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την Αρχή η σημαντική μείωση που καταγράφεται στην τελική καταναλωτική δαπάνη και τις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, συνέβαλε στη μείωση του ΑΕΠ...

Δε μας διαφώτισε και πολύ με τις δηλώσεις του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης...


Ο Βουλευτής Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, κύριος Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση : "Όπως έπραξα στις Δημοτικές Εκλογές της περασμένης Κυριακής, έτσι και στις επαναληπτικές Εκλογές της προσεχούς Κυριακής, εμπιστευόμενος την κρίση των δημοτών στους Δήμους Μινώα Πεδιάδα, Φαιστού, Γόρτυνας και Μαλεβυζίου, δεν στηρίζω κανένα από τους υποψηφίους Δημάρχους που συμμετέχουν στις εκλογές αυτές. Είναι γνωστό ότι σε όλους τους συνδυασμούς των υποψηφίων συμμετέχουν αξιόλογα στελέχη της παράταξης της ΝΔ".

- Αλήθεια κύριε Κεφαλογιάννη, πότε θα μας απαντήσετε αν στηρίξατε (εσείς ο ίδιος ή οι συνεργάτες σας...) για Δήμαρχο Ηρακλείου  το Γιάννη Κουράκη, τόσο την περασμένη Κυριακή όσο και στις Δημοτικές Εκλογές του 2006...?

Καταργείται σταδιακά το παραδοσιακό επάγγελμα του αποσταγματοποιού τσικουδιάς με νομοσχέδιο της κυβέρνησης


Προς κατάργηση «οδεύει» το παραδοσιακό επάγγελμα του αποσταγματοποιού τσικουδιάς, όπως φαίνεται με σε προσχέδιο νομοσχεδίου που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομίας. 
Ειδικότερα, το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στην ουσία καταργεί το επάγγελμα των Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς και το παραδίδει στις μεγάλες ποτοποιίες,  ενώ σύμφωνα με αυτό ο καζανάρης δεν θα μπορεί από τώρα και στο εξής να πουλά τσικουδιά, αλλά θα μπορεί μόνο να παράγει το προϊόν για ιδιωτική χρήση, να εξυπηρετεί άλλους αμπελουργούς και αν θέλει να πουλήσει πρέπει να απευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο σε ποτοποιό με τον οποίο υποχρεώνεται να υπογράψει σύμβαση. Μέχρι σήμερα οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί μετά από έναν κυκεώνα  γραφειοκρατικών διαδικασιών λαμβάνουν άδειες για την παραγωγή τσικουδιάς και έχουν, μάλιστα, νόμιμα το δικαίωμα να την εμπορεύονται χύμα σε όλη την Ελλάδα. 
Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου, το Υπουργείο παραδίδει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής και της διακίνησης τσικουδιάς στους ποτοποιούς, οι οποίοι αποτελούν και ανταγωνιστές των αποσταγματοποιών τσικουδιάς, μιας και οι ίδιοι διατηρούν καζάνια., Σημειώνεται ότι το κόστος για τη δημιουργία υποδομής ποτοποιείου ανέρχεται τουλάχιστον στις 200.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για έναν παραδοσιακό καζανάρη.