Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πόσα χρωστάνε οι δήμοι;

Οι ψηφοφόροι καλούνται σε λίγες ημέρες να εκλέξουν τους νέους δημοτικούς τους άρχοντες, αλλά δεν έχουν ιδέα για το ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση των δήμων τους. Διαβάζουν σε επίσημες εκθέσεις ότι οι δήμοι είναι άντρα διαφθοράς, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει μία σοβαρή συζήτηση επί του θέματος. Οι πολίτες καλούνται μέσω των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης να πουν ένα ναι ή ένα όχι στο... μνημόνιο, όταν οι δήμοι για τους οποίους θα ψηφίσουν μπορεί να είναι η επόμενη βόμβα...
Η κυβέρνηση γνωρίζει πόσα χρήματα οφείλουν οι δήμοι, πόσα δάνεια υπέγραψαν οι δημοτικοί μας άρχοντες. Γνωρίζει, επίσης, ότι πολλοί δήμοι θυμίζουν... Ελλάδα του 2009. Δηλαδή, όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής άποψης, αλλά κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα.
Σε αυτή την φάση προσπαθούμε να μάθουμε πόσα ακριβώς χρωστάνε οι ΔΕΚΟ. Το επόμενο κεφάλαιο θα έχει τίτλο «Δήμοι υπό κατάρρευση». Τότε ίσως μάθουμε έκπληκτοι ότι το χρέος μας δεν είναι ακριβώς όσο το υπολογίζουμε, αλλά κατά κάτι τις μεγαλύτερο ως πολύ μεγαλύτερο.
Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε. Αν πραγματικά θέλαμε να αλλάξουμε την κατάσταση, θα έπρεπε να απαιτήσουμε ως πολίτες διαχειριστικούς ελέγχους σε όλους τους δήμους.

O αναβαθμισμένος ρόλος των Τραπεζών και οι συνέπειες του...

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ε.Ε. ισχυροποιώντας τη θέση τους ως ρυθμιστές της ευρωπαικής οικονομίας.
Σιγά σιγά –και με το δεδομένο ότι η αμερικάνικη οικονομία ασθμαίνει επικίνδυνα-θα γίνουν και της παγκόσμιας οικονομίας…

Είχαμε αναφέρει ότι η οικονομική διακυβέρνηση που ευαγγελίζεται.... ο κύριος Ρομπάι αποτελεί βασικό πυλώνα της παγκόσμιας διακυβέρνησης….Το ηθικό ζήτημα που τίθεται είναι ότι έστω και σε ευρωπαικό επίπεδο θέλουμε μια ανεξάρτητη Ευρώπη με τις οικονομίες των λαών αυτοπροσδιοριζόμενες ή απλά ζητάμε μια Ευρώπη πλήρως υποταγμένη στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα…;

Τρέχει κάτι στο Αιγαίο ?

«Εχουµε διδαχθεί ότι η ελληνοτουρκική φιλία είναι εφικτή αλλά είναι και εύθραυστη». Με αυτά τα λόγια το 2000 ο Γ. Παπανδρέου υποδεχόταν στην Αθήνα τον τότε οµόλογό του Ισµαήλ Τζεµ. Ο Πρωθυπουργός ξαναπιάνει το νήµα του ελληνοτουρκικού διαλόγου από εκεί που το άφησε το 2004 και παρ’ ότι η Αθήνα διαψεύδει τα περί επικείµενης συµφωνίας το βέβαιο είναι ότι κάτι κινείται στο Αιγαίο.

Οι διερευνητικές επαφές, σύµφωνα µε την πολιτική εντολή των δύο Πρωθυπουργών, προχωρούν και εντατικοποιούνται – ο επόµενος γύρος συνοµιλιών ανάµεσα στον πρεσβευτή Παύλο Αποστολίδη και τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου αναµένεται να πραγµατοποιηθεί στα µέσα Νοεµβρίου – αλλά... σύµφωνα µε την Αθήνα είναι νωρίς να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε συµφωνία. Αυτό, όµως, δεν εµποδίζει την Αγκυρα να παίζει το επικοινωνιακό της παιχνίδι, διαµηνύοντας τόσο στο εσωτερικό όσο και προς τις Βρυξέλλες ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εξοµαλύνονται και πως η συµφωνία είναι θέµα µηνών.

Προσφέρει σπίτι στο... ΔΝΤ ο Καρατζαφέρης !

Αποφασισμένος να προσφέρει δωρεάν διαμέρισμα στον Ολλανδό επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, που βρίσκεται στην χώρα μας, εμφανίστηκε σήμερα με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η πρότασή του έρχεται ως αποτέλεσμα δημοσιευμάτων που αποκάλυπταν το εξωφρενικό κόστος ενοικίασης ενός διαμερίσματος για τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Διάβασα στον Τύπο ότι ο Επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, που βρίσκεται στην Ελλάδα, πήγε να νοικιάσει διαμέρισμα Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα στου Άκη Τσοχατζόπουλου για να σας δώσω το στίγμα, με 9.100 ευρώ το μήνα ενοίκιο. Προς τον Αξιότιμο Εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ., για όσο χρόνο μείνει στην Ελλάδα, που ευχή μας είναι να είναι ο ελάχιστος δυνατός, του προσφέρω στην παραλιακή ζώνη διαμέρισμα 250 τετραγωνικών ρετιρέ με εκπληκτική θέα στον όρμο του Φαλήρου, υπό την προϋπόθεση ότι τα 9.100 ευρώ του ενοικίου θα κατατίθενται στο Ταμείο της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους», αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης.

Και καταλήγει: «Τον προσκαλώ δε, να έρθει ο ίδιος ή εκπρόσωπος του να δει την ποιότητα της προσφοράς. Πιστεύω λοιπόν ότι η προσφορά μου θα γίνει αποδεκτή και θα πάψει όλη αυτή η προκλητική διαδικασία».



Πηγή : eglimatikotita.blogspot.com

Αντώνης Σαμαράς : Όχι στην Ελεγχόμενη Χρεοκωπία

"Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα της ελεγχόμενης χρεοκωπίας, που πολλοί εμφανίζουν ως ουσιώδες στοιχείο στον υπό σύσταση μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό.
Μία ελεγχόμενη πτώχευση, είναι πτώχευση για τη χώρα που την υφίσταται και ελεγχόμενη για όλες τις υπόλοιπες. 
Μπορεί να λειτουργήσει, όχι ως μηχανισμός διάσωσης των αδύναμων χωρών, αλλά ως μηχανισμός που τις διαχωρίζει, τις ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, τις ισχυρότερες. 
Και, αντί να καθιστά έτσι ισχυρότερη, γενικά, την Ευρωζώνη, αποδυναμώνει την ενότητα της Ευρωζώνης. 
Και θα ήταν μεγάλο λάθος".

Βατερλό η διακαναλική. Το 84,1% λέει «όχι» στον Γιώργο


Διαδικτυακό χαστούκι στη διακαναλική . Ψηφοφορία της «zougla.gr», που ξεκίνησε αμέσως μετά τη συνέντευξη, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής και συμμετείχαν σε αυτήν 9.115 πολίτες, δείχνει πως το 84,1% των Ελλήνων διαφωνεί με τον τρόπο που επενέβη ο πρωθυπουργός στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, το 79,9% θεωρεί εκβιαστικό το δίλλημα που έθεσε, ενώ το 72,4% πιστεύει πως δεν θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.



Πηγή : zougla.gr