Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίασαν η Συντονιστική Επιτροπή και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου



Η Συντονιστική Επιτροπή και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου συνεδρίασαν χθες (16/01) Κυριακή στα γραφεία του κινήματος υπό την Προεδρεία του Βουλευτή και Γραμματέα Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη και των δύο μελών της Διοικούσας Επιτροπής κ.κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη και Μιλτιάδη Καράτζη.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η οργανωτική δομή του κινήματος σε επίπεδο Νομού.

Στον Οργανωτικό τομέα: συντονιστής ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Σπαθαράκης, Ιατρός συνεπικουρούμενος από τους κ.κ. Μανώλη Παπαχατζάκη, Φαρμακοποιό – π. Νομάρχη και Γιώργο Χαλκιαδάκη, Μηχανικό.

Στο τομέα Αυτοδιοίκησης: ο κ. Νεκτάριος Σερμάκης, Εκδότης – Περιφερειακός Σύμβουλος συνεπικουρούμενος από τους κ.κ. Μπάμπη Φραγκιαδάκη, π. Νομαρχιακό Σύμβουλο και Γιώργο Μπαγουράκης, Ιδιωτικό Υπάλληλο – Δημ. Σύμβουλο Χερσονήσου.
 
Στον Επιστημονικό τομέα οριστήκαν ανά τμήματα οι εξής:
Υγείας ο κ. Χάρης Βαβουρανάκης, Ιατρός – Γραμμ. Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Α.ΜΕ.Α. ο κ. Μαρίνος Γαρεφαλάκης Φυσιοθεραπευτή,  Νομικών ο κ. Απόστολος Σφακιανάκης Δικηγόρος, Πολιτικών Μηχανικών η κ. Μαρία Λυδάκη Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγων Μηχανικών ο κ. Γρηγόρης Φραγκουλιδάκης Μηχανολόγος Μηχανικός και Εκπαίδευσης η κ. Μαριάννα Κανδεράκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης.

Στη ΔΗΣΥ ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Δαμιανός


Την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία ανακοίνωσε, με επιστολή του στην πρόεδρο του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Θεόδωρος Δαμιανός.
Στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων “πως από τα πρώτα δείγματα γραφής της Δημοκρατικής Συμμαχίας διαπιστώνει πως δημιουργείται ένα νέος πολιτικός χώρος, από ανθρώπους αποφασισμένους να πουν αλήθειες και να δουλέψουν προς την κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος”.
"Αποφάσισα να προσχωρήσω στη Δημοκρατική Συμμαχία και δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τα νέα στελέχη που την ακολουθούν, να προσθέσω την εμπειρία και τις ιδέες μου", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δαμιανός.

Νέες αιχμές Καρατζαφέρη για την Ντόρα

Με αιχμές απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της οικονομικής κατάστασης του χώρου της Υγείας.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε απαντητική επιστολή προς την κ. Μπακογιάννη, η οποία είχε αποτανθεί στους αρχηγούς των κομμάτων, δηλώνει θετικός στην πρότασή της για Εξεταστική. Παράλληλα όμως, επισημαίνει ότι το πρόβλημα της Υγείας εκτείνεται σε βάθος χρόνου και τονίζει ότι από την τελευταία δεκαετία, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και η κ.Μπακογιάννη ήταν υπουργός πρώτης γραμμής. 
«Δεν τα βλέπατε όλα αυτά που περιγράφετε; Σε ποιες ενέργειες προβήκατε για να σταματήσει αυτή η εθνική αιμορραγία; Πόσες φορές και με ποιόν τρόπο θέσατε το τεράστιο αυτό θέμα στον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ή εκφράσατε την αγωνία σας στους φίλους σας και συνεργάτες σας στο παρελθόν Υπουργούς Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλο;» ρωτά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την κ.Μπακογιαννη.
Επίσης ρωτά γιατί, εάν προϋπήρχε η κακοδαιμονία στο χώρο της υγείας, δεν πρότεινε «ως νούμερο 2 της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την περίοδο των Υπουργών του ΠΑΣΟΚ;». 
Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη τρεις είναι οι εξηγήσεις: «Ή τότε δεν είδατε την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ή τα είδατε και δεν αντιδράσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ή τώρα σας εξυπηρετεί πολιτικά».

Θ. Πάγκαλος : «Δε θα τους κάνω το χατίρι»


Για απόπειρα εξόντωσης της προσωπικότητάς του από συγκεκριμένα έντυπα της ΝΔ, αλλά και από το ίδιο το επιτελείο της έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του... Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι», είπε ο κ. Πάγκαλος.

«Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνο, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτού του είδους της πολιτικής... Ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης...», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος και διέψευσε ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή. «Έβαλα την κόρη μου στο πολιτικό μου γραφείο, όπως είχε το δικαίωμα. Πού είναι η εκτροπή;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς τους προς τους δημοσίους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν είπε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία χαρακτήρισε «λαμπρά», αλλά όπως – υποστήριξε- δεν τα έχουμε αξιοποιήσει.

Στο καμίνι του Καμίνη η Κωνσταντινούπολη


Με το αριστερό μπήκε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στο Δημαρχιακό του Μέγαρο. 
Το γραφείο Τύπου του δημάρχου μας ενημερώνει ότι σήμερα έρχεται στην Αθήνα ο δήμαρχος της... Istanbul! 
«Tον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Istanbul κ.Κadir Topbas θα δεχθεί αύριο (σήμερα) στις 11 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ.Topbas ηγείται πολυμελούς αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Δήμου της Ιstanbul και επισκέπτεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ιστορικών Δήμων» αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων. 

Άντε, δήμαρχε, και σ’ ανώτερα! Mε μια επίσκεψη στο «τζαμί» της Αγιάς.

Τσοχατζόπουλος : «Πορεύθηκα πάντα στο φως, με όπλο μου τη διαφάνεια»


Την αντίδραση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις ιστολογίων που του απέδιδαν προθέσεις για "απειλές" κατά της κυβέρνησης με αφορμή έρευνες για την περιουσιακή του κατάσταση. 

"Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε συγκεκριμένες εφημερίδες και μπλόγκς μια σειρά από μυθεύματα σχετικά με εμένα προσωπικά, τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου, που σκοπό είχαν έναν δεύτερο γύρο στοχοποίησής μας, με ασύστολα ψεύδη, συκοφαντίες, μπόλικη λάσπη, σκόπιμες διαστρεβλώσεις, αλλά και προβοκατόρικες αναφορές περί δήθεν "απειλών", αναφέρει σε ανακοίνωση του πρώην υπουργού. 

"Στα σαράντα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, όπως με έχει γνωρίσει η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ και ο λαός μας, ήμουν πάντα αντίθετος και πολέμησα τέτοια μέσα και όσους τα χρησιμοποιούσαν. Το ίδιο θα κάνω και τώρα", συμπληρώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος και καταλήγει: "Πορεύθηκα πάντα στο φως, με όπλο μου τη διαφάνεια και την αλήθεια, την ανάδειξη της οποίας και σήμερα ζητώ, προκειμένου να αποκαλυφθεί η βρώμικη σκευωρία που εξελίσσεται εδώ και μήνες σε βάρος μου".

«Εγώ και οι υπουργοί είμαστε περαστικοί»


«Εγώ και οι υπουργοί είμαστε περαστικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα των ακολούθων Τύπου εξωτερικού που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. 

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπανδρέου θέλησε να επισημάνει ότι η αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση υπερβαίνουν τον πολιτικό κύκλο της κυβέρνησης και θα πρέπει να συντελεστούν με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε σε αυτό το πλαίσιο την ενεργοποίηση και συνειδητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις σημειώνοντας ότι αυτές θα προχωρήσουν χωρίς αμφινταλαντεύσεις.

Θέλησε έτσι ο πρωθυπουργός να πάρει αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων.