Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο ;»…


Αναμφισβήτητα όμως είχες δίκιο μπάρμπα – ταβερνιάρη!
-Μαζί τα φάγαμε!
Αλλά… όταν εσύ μας κάλεσες για να γιορτάσουμε - μιας και επιλέξαμε το δικό σου μαγαζί - (κι όχι το διπλανό) και μας πέταξες τα φτηνά πιάτα στο τραπέζι (που κι εμείς με τη σειρά μας τα δεχτήκαμε κι είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι γι' αυτό) δεν μας είπες τίποτα, για τις κοψιδάρεςπου είχες κρατήσει στην κουζίνα για να φάτε οι εκλεκτοί!!!....
Και τώρα μας ζητάς, όχι μόνο να πληρώσουμε υπερτιμημένα τα πιατάκια μας (ενώ ξαναλέω, ότι μας είχες καλέσει για κέρασμα), αλλά μας χρεώνεις και τις πιατάρες που είχατε για πάρτι σας!
Κάποιος πιάστηκε κορόιδο στο τέλος;
- ΟΕΟ!
- ….Έτσι είναι όμως ….όταν η πολιτική από λειτούργημα προσφοράς στα κοινά, καταντά επάγγελμα εκτόνωσης της ματαιοδοξίας του κάθε τυχάρπαστου… Είμαστε άξιοι της ταβέρνας που τα πίνουμε!!!....
 

«Casus belli η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία»


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης σε σημερινές δηλώσεις του επισημαίνει ότι «η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία, αποτελεί για μας casus belli. Ομοίως και η καθυστέρηση προσδιορισμού της ΑΟΖ, που αγγίζει τα όρια ενός προελαύνοντος ενδοτισμού».
«Η Κύπρος έδειξε τον δρόμο. Η Ελλάδα δείχνει να τον έχει χάσει. Πάντως, δεν θα τον βρει ο κ. Παπανδρέου τον δρόμο αυτόν στο Ερζερούμ», πρόσθεσε.
Εξ άλλου, ο κ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του για τα κλειστά επαγγέλματα σημειώνει: «Για τις φερόμενες ως διαρθρωτικές αλλαγές, ενέργειες και πράξεις της κυβέρνησης, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, είναι σαν να πατάει γκάζι, ενώ από πίσω της, το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, άγχεται και σέρνεται. Κάθε όχημα έχει γκάζι, αλλά έχει και φρένο. Προφανώς, το όχημα της κυβέρνησης δεν διαθέτει φρένο».


Σωρεία σκανδάλων στα γραφεία τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολλές φορές ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει μιλήσει για τις καθαρές σχέσεις τύπου , δημοσιογράφων και κυβέρνησης. Αν υποθέσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου το εννοεί, οι συνεργάτες του δεν τον ακούνε. Δεν νοείται διαφορετικά δημοσιογράφος στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ να εισπράττει περισσότερο από τρία χρόνια παχυλή αμοιβή και από τον πολύπαθο δημοτικό σταθμό της Αθήνας χωρίς να πατάει ούτε καν να πληρωθεί, καθώς τα χρήματα μπαίνουν κατ’ ευθείαν σε τραπεζικό λογαριασμό.
Αυτό δεν εκθέτει μόνο την απερχόμενη δημοτική αρχή αλλά και τον Πρωθυπουργό, που ανέχεται τέτοιου είδους αργομισθία στο Γραφείο Τύπου του κόμματός του.
Ωστόσο δεν είναι η μόνη περίπτωση. Αν ο κ. Παπανδρέου ζητήσει να πληροφορηθεί που αλλού δουλεύουν οι δημοσιογράφοι των γραφείων τύπου των υπουργών του θα αντιληφθεί ότι η παράνομη πολυθεσία στο δημόσιο καλά κρατεί και μάλιστα από τους «κολλητούς» της σημερινής εξουσίας.

150 οι πρωθυπουργικοί «σύμβουλοι», αλλά αναζητά και άλλους!

Σε αναζήτηση νέων συμβούλων είναι πάλι ο Γ. Παπανδρέου!.. Ως να μην του φθάνουν οι... 150 που έχει σήμερα, και αναζητά και άλλους. Μεταξύ τους, πλεονάζουν οι σύμβουλοι που έφερε από το εξωτερικό!..
Οι 150 πρωθυπουργικοί «σύμβουλοι» είναι οι επίσημοι. Οπως αποκαλύπτει, όμως, φιλοκυβερνητική εφημερίδα, υπάρχουν δεκάδες άλλοι, που πληρώνονται, χωρίς να έχουν την επίσημη ιδιότητα.
Χρόνια στην πολιτική δημοσιογραφία, δεν είχαμε συναντήσει ποτέ τόσες στρατιές συμβούλων σε πρωθυπουργικό Γραφείο. Οι συνεργάτες του εκάστοτε πρωθυπουργού ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών. Θυμόμαστε τον Πασχ. Κόντα, τον Λιβάνη, τον Λαμπρία κ.ά. επικεφαλής πέντε – δέκα το πολύ συνεργατών τους...
Τι συνέβη σήμερα και κατακλύσθηκε το πρωθυπουργικό Γραφείο με τη στρατιά των αμέτρητων «συμβούλων»;
Δε θα το πιστέψετε, αλλά αυτή τη στιγμή 7... Μονάδες συγκροτούν το πρωθυπουργικό Γραφείο. Απολαύστε τις...

Κηρύγματα...



Αντιλαμβάνομαι γιατί η εκάστοτε κυβέρνηση επιθυμεί η Εκκλησία της Ελλάδος να παραμένει άφωνη, τυφλή, κωφή. Η αλήθεια είναι ότι η φωνή της είναι δυνατή, όταν αποφασίσει να μιλήσει. Οτι η «όρασή» της φτάνει εκεί που δεν θέλει να κοιτάξει η Πολιτεία. Και, επίσης, αλήθεια είναι ότι μπορεί να ακούει ακόμη και τους ψιθύρους εκείνων των Πολιτών που δεν ακούγεται από κανέναν η φωνή τους. Ομως μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι μια τέτοια Εκκλησία χρειάζεται λεβεντιά. Χρειάζεται η ίδια να είναι παράδειγμα. Να μην είναι δίπλα στον Πολίτη, αλλά μέσα στο σπίτι του Πολίτη. 

Φαήλος Κρανιδιώτης : «Δεν χρειαζόμαστε αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες»!


Ο επικεφαλής του «Δικτύου 21», ο δικηγόρος κ. Φ. Κρανιδιώτης, στέλεχος που διατηρεί καθημερινή επικοινωνία με κεντρικά στελέχη της Ρηγίλλης, τα οποία ανήκουν στον κύκλο των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ, περιέγραψε το ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές. 

«Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές» αναφέρει με άρθρο του ο κ. Κρανιδιώτης και συνεχίζει, ρίχνοντας το «καρφί» του στους οπαδούς του «μεσαίου χώρου»: «...Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την “επικοινωνία΄΄, πουλώντας τη γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος “αυτισμός΄΄» . 
εγώ του». 

Από την «ισχυρή οικονομία» στη χρεοκοπία

Μπορεί τα δύο μεγάλα κόμματα να επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη για την κατάντια, αλλά στην πραγματικότητα και τα δύο έβλαψαν καίρια την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ευθύνη για τη δημοσιονομική βόμβα, που κληρονόμησε. Εχει βαρύτατη ευθύνη, όμως, για το γεγονός ότι με τους χειρισμούς της, αντί να προσπαθήσει να απενεργοποιήσει αυτή τη βόμβα, την πυροδότησε. Με άλλα λόγια, μετέτρεψε τη δημοσιονομική κρίση σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα η χώρα να περιέλθει σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ λογαριασμός μοναχού


Τον τραπεζικό λογαριασμό μοναχού του Αγίου Όρους με καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ εξετάζουν οι διωκτικές αρχές.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» ο λογαριασμός εντοπίστηκε από την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος), η υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Βέροιας. 

Ν. Φωτόπουλος : Κάποιοι δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ


Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας στον real fm 97.8 και τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Βασίλη Σκουρή.
Στο «μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απάντησε «πριν ανοίξει το στόμα του ο κ. Πάγκαλος να βουτά τη γλώσσα του στο μυαλό του».
Όπως είπε για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από το κόμμα, λέγοντας χαρακτηριστικά άλλοι πρέπει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν αρμόζει σε ένα κόμμα σοσιαλιστικό.
Στην ερώτηση αν αναφέρεται στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: «Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο».

Στο εδώλιο και πάλι ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση


Στο εδώλιο (και πάλι) προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, θα καθίσει ο Πέτρος Μαντούβαλος. 
Την εξέλιξη αυτή δρομολογεί  το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο αναίρεσε την απόφαση  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά το μέρος που αθώωσε τον Π. Μαντούβαλο από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων, η οποία του αποδόθηκε  για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα. 

Ήταν όντως λερωμένη η χαρτοπετσέτα;


Το ερώτημα στροβιλίζει μέρες τώρα στο μυαλό μου. Ο κ. Παπαθανασίου, ο τελευταίος τσάρος της Οικονομίας  των κυβερνήσεων Καραμανλή, έγραψε τις προτάσεις του προς τη Γαλλίδα ομόλογό του πάνω σε μία χαρτοπετσέτα. Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει.  Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν η χαρτοπετσέτα ήταν λερωμένη. Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της Γαλλίδας, η χαρτοπετσέτα ήταν πράγματι λαδωμένη. Αλλά! Ένας Γιάννης Παπαθανασίου, ένα παιδί του επιχειρηματικού κόσμου, θα έκανε ποτέ μία τέτοια απρέπεια;
Υποψιαζόμαστε βασίμως ότι σε εκείνο το μοιραίο γεύμα δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες για  μία πολιτισμική σύγκρουση, η οποία, κάτω από τη δυναμική της ειδικής σχέσης του δυνατού και του αδυνάτου, όπως αυτή εκφράστηκε από την προοπτική του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, προκάλεσε την απέχθεια της κυρίας υπουργού. 

Έξω από τα δόντια...


Αντιπολίτευση έξω από τα δόντια εγκαινιάζει εφεξής η Ντόρα Μπακογιάννη.
Τα βασικά κεφάλαια της νέας τακτικής; Κλιμάκωση της κριτικής προς την κυβέρνηση, έντονη κριτική προς το χάσμα που χωρίζει έναν εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ από αυτόν του ιδιωτικού τομέα και βέλη για το ρόλο των ΜΜΕ, αρχής γενομένης με τα 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.
Το τελευταίο έχει εξάψει τη φαντασία των βουλευτών, που ρωτούσαν να μάθουν πως θα απαντήσει ο Θέμος με το… οκτασέλιδο στην εφημερίδα του.



Πηγή : Ημερησία

Με μαντινάδα εύχεται ο Καρχιμάκης!


Συνταυτισμένη με το… ζορισμένο κλίμα στην κοινωνία είναι η μαντινάδα που όπως κάθε χρόνο συνοδεύει τις Χριστουγεννιάτικες ευχές του Μιχάλη  Καρχιμάκη.
«Μέρες χρονιάρες έρχονται και να'ναι ευτυχισμένες, ξέροντας πως τα πράγματα τις έχουν πιεσμένες»… γράφει στην ευχετήρια κάρτα του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, που με την ίδια ρίμα προτρέπει: «Γιορτές σε μέρες δύσκολες μα πρέπει να χαρούμε, με επιμονή και υπομονή το δρόμο μας θα βρούμε».

Πάμε στοίχημα;


Μέρες που έρχονται τα τυχερά παιγνίδια επιτρέπονται. Είναι μια ευκαιρία ο καθένας μας να δοκιμάσει την τύχη του για την επόμενη χρονιά.
Πάμε στοίχημα λοιπόν ότι με τα νέα μέτρα για οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα μέχρι του κατώτατου ορίου των 740 ευρώ η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει τους στόχους της;
Εντάξει, αν ο στόχος είναι η υποτιθέμενη εσωτερική υποτίμηση αυτό θα επιτευχθεί. Πριν όμως αναφωνήσουμε τρία ζήτω, να διευκρινίσω σε ποια πεδία εννοώ ότι δεν θα έρθει η επιτυχία.
Η οριζόντια μείωση μισθών δεν θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση. Τουλάχιστον όχι από μόνη της. Για να γίνεις ανταγωνιστικός απαιτείται για παράδειγμα ότι θα είσαι και παραγωγικός.
Πάμε στοίχημα, για παράδειγμα, ότι με το κούρεμα των μισθών σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ανεξαιρέτως το σύστημα θα μπλοκάρει εντελώς;