Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος στον ατμό...


Το ζεμάτισμα είναι όρος της μαγειρικής με γαλλικές καταβολές και περιγράφει τη διαδικασία της σύντομης εμβάπτισης των τροφίμων, κυρίως των λαχανικών και των φρούτων, σε καυτό νερό. (Αν τα τρόφιμα αυτά, αμέσως μετά, περιχυθούν με κρύο νερό, τότε διατηρούν τη φρεσκάδα τους, σε οπτικό και γευστικό επίπεδο). Με το ζεμάτισμα, τα πικρά οξέα που εμπεριέχουν οι τροφές απελευθερώνονται και απομακρύνονται μια για πάντα, ενώ τα βακτήρια βρίσκουν ακαριαίο θάνατο… Επιπλέον, διευκολύνεται συχνά η αποφλοίωση των τροφών, δεδομένου ότι το νερό υψηλής θερμοκρασίας χαλαρώνει το δέρμα τους.
Θα σκέφτεστε τώρα πως το καλπάζον Μάστερ Σεφ έκανε μετάσταση και στο Ποντίκι κι ότι το πολύ το φ(ι)λετάρειν το λούτσο, κάνει το παιδί Σκαρμούτσο… Όμως, η αναφορά μας στο ζεμάτισμα, εν προκειμένω, δεν είναι κυριολεκτική- κουζινική. Ο όρος ακούστηκε τις παραμονές των εκλογών ως προτροπή (να ζεματίσουμε το ΠΑΣΟΚ) και εν συνεχεία, ξανακούστηκε, από το βράδυ των αποτελεσμάτων και εντεύθεν, από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που χαριτολογούσαν λέγοντας: «Τελικά, δε μας ζεμάτισαν και τόσο…»
Και πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου -λιγάκι ηλιοκαμένος μονάχα μετά την πρόσφατη έκθεσή του στον ήλιο του Μαραθωνίου- προφανέστατα δεν επωφελήθηκε από τις ευεργεσίες του ζεματίσματος, ούτε σε γευστικό ούτε σε οπτικό επίπεδο.

Άκυρα ψηφοδέλτια του Κουράκη...


Από το συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη, έλεγαν χθες ότι μέσα στον απίστευτα μεγάλο αριθμό άκυρων ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στις κάλπες του Δήμου Ηρακλείου την περασμένη Κυριακή, είναι τόσα πολλά τα άκυρα ψηφοδέλτια που προέρχονται από το δικό τους συνδυασμό (πολλά από λάθος στις κάλπες που ήταν διπλές), που ο αριθμός τους ξεπερνάει τον αριθμό των ψήφων που πήρε άλλος συνδυασμός!

Τα έχουν αυτά οι εκλογές Γιάννη...

Το Ηράκλειο έσωσε το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη!


Πάντως, ο Δήμος Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι δεν έκανε τη χάρη στο Μητσοτακέικο!
Ο Πλακιωτάκης κράτησε δυνάμεις, αν και το ΠΑΣΟΚ ήταν το κυρίαρχο κόμμα!
Και αν δεν ήταν το Ηράκλειο, το ΠΑΣΟΚ δε θα έβγαζε περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή στην Κρήτη!

Περίεργη σύμπτωση...



Ο Γιάννης Σκουλάς είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον Σταύρο Αρναουτάκη για αθέτηση της υπόσχεσής του να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Ακολούθησε εξίσου σκληρή απάντηση του Αρναουτάκη που διέψευδε το γεγονός.

Σκεφτείτε όμως ότι την περασμένη Κυριακή, τα άκυρα του Σταύρου Αρναουτάκη, που βρέθηκαν στις κάλπες, είναι όσα και οι σταυροί που έλαβε ο Γιάννης Σκουλάς  στις εκλογές του 2009, ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ...

Λέτε να έχει γίνει καμιά τέτοια "στραβή"?

Ψήφισε δύο(!) φορές στις εκλογές χωρίς κανένα πρόβλημα...

Αυτά μόνο στην Ελλάδα του 2010 μπορεί να συμβαίνουν...

Δείτε το παρακάτω βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας!



http://www.youtube.com/watch?v=6rt0kvB-avY&feature=player_embedded

Ψάχνουν «αποδιοπομπαίο τράγο». Ανταλλάσουν πυρά στη Ν.Δ. για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κρήτης


Καζάνι που "βράζει" είναι η Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη μετά το αναπάντεχο αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, που έφερε το συνδυασμό του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη τρίτη δύναμη, πίσω από τον κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη. Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει στο κόμμα κεντρικά, αλλά και οι διαβεβαιώσεις των κομματαρχών στους τέσσερις νομούς, έδειχναν πως όχι μόνο θα ήταν δεύτερος ο κ. Πλακιωτάκης αλλά και με αρκετή διαφορά από τον κ. Γιαννουλάκη. Ομως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Ετσι, τώρα, ο "αποδιοπομπαίος τράγος" αναζητείται εναγωνίως από τα στελέχη της Ν.Δ., χωρίς όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα να επιτρέπουν το βάρος της ευθύνης για τη συρρίκνωση της δύναμής της στην Κρήτη να μπορεί να το σηκώσει μόνο ένα άτομο ή μόνο ένας παράγοντας.