Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ούτε σηκωτός δεν εγκαταλείπει την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου!

Kαμιά απολύτως πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία δεν έχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Η απειλή του για προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών , αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις αυτοδιοικητικές , δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μπλόφα που αποσκοπεί να εκβιάσει εκείνο το τμήμα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που απομυζά οφέλη από την εξουσία.Είναι από τώρα βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα διακηρύξει ότι " Το ΠΑΣΟΚ νίκησε" οποιοδήποτε κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα! Η φύση των περιφερειακών εκλογών τον βοηθά σε αυτό.Βάσει των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε θεωρητικά και τις 13 περιφέρειες της χώρας. Στην αρχή έβαλε στόχο να πάρει τουλάχιστον τις 11. Έπειτα τις έριξε στις 9, κατόπιν στις 7, ενώ τώρα είναι "ικανοποιημένο" αν πάρει μόνο 6, έχοντας χάσει και την Αττική!

Οι σπασμοί κατάρρευσης του καθεστώτος


Πολλά σενάρια κυκλοφορούν για το μετεκλογικό τοπίο.

Ο κατοχικός μας πρωθυπουργός θέτει δικτατορικά διλήμματα τρομοκράτησης και εκβιασμού.

Θα προχωρήσει, μας λέει, σε άμεσες εθνικές εκλογές, αν ο ελληνικός λαός δεν εγκρίνει τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας που εκτελεί και τα φέρετρα που του κατασκευάζει.

Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί από τους «νταβάδες», ιδιαίτερα από το Συγκρότημα Λαμπράκη και τον Μητσοτάκη είναι τούτο: Άμεσο οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα με ΠΑΣΟΚ, Ντόρα, Καρατζαφέρη και ίσως Κουβέλη!!!

Ηγγικεν η ώρα της λαϊκής οργής.

Θα παραβλέψουμε το "αναρχοαυτόνομο" αξίωμα:"Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει"!Οπως επίσης και τη δομή της Δημοκρατίας μας,όπου νομοθέτες,ελεγκτές και ελεγχόμενοι είναι τα ίδια πρόσωπα,που πέραν των λοιπών προνομίων έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς των και το ατιμώρητο.Απαντες μάλιστα ξέχασαν τι εστί απλή αναλογική!
Θα σταθούμε στη συγκυρία που μας φέρνει την Κυριακή προ των ευθυνών μας.Σε λιγότερο από ένα χρόνο ήρθαν τα πάνω κάτω τόσο στα εργασιακά θέματα,όσο και στα ασφαλιστικά,μισθολογικά και συνταξιοδοτικά.Η ανεργία καλπάζει,τα μαγαζιά κλείνουν αλλά ανθούν το παραεμπόριο και η μαύρη αγορά εργασίας με παράλληλη αύξηση φόρων και τιμολογίων των ΔΕΚΟ.Ανέκαθεν εύκολος στόχος των κυβερνώντων η μικρομεσαία τάξη,όπου η παρακράτηση γίνεται εύκολα στην πηγή.
Ο θυμός και η δικαιολογημένη οργή όλων μας πνίγηκαν κείνο το μαύρο μεσημέρι στη Marfin,όπου αθώοι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.
Παρεμπιπτόντως πότε θα βρεθούν οι δράστες;

Ψήφος Ελπίδας


H σημερινή κρίσιμη ψήφος στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές αποκτά ευρύτερη πολιτική σημασία, πέραν του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των εκλογών, αφού, εφόσον επιβεβαιωθεί και στην κάλπη η μεγάλη αντιμνημονιακή πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία, θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για το αύριο.
Το μήνυμα ελπίδας για αλλαγή πολιτικής και έξοδο από την κρίση, το οποίο απευθύνει  ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, συγκρούεται σήμερα με την παραπλανητική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, το κλίμα φόβου και τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει ο πρωθυπουργός, καθώς και με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλει μετά τις εκλογές.

«Σήμερα το λόγο έχει ο Ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται».


Μετά το πέρας της άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα το λόγο έχει ο Ελληνικός λαός.
Οι Έλληνες δεν φοβούνται.
Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Μήνυμα για αλλαγή πορείας.
Η Ελπίδα θα νικήσει και πάλι.
Ευχαριστώ πολύ».