Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

“Πυρετός” στην κεντροδεξιά πολυκατοικία


Πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ των ενοίκων της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας πρόκειται να αποτελέσει η συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη βουλή, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κόντρα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με την αρχηγό της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Αυγά στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο!

Ομελέτα έκαναν σήμερα τους τοίχους και τις τζαμαρίες της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο οι μαθητές στην μεγάλη τους πορεία.
Εκατοντάδες ήταν τα αυγά που έσπασαν πάνω στους τοίχους και τις τζαμαρίες του κτιρίου όπου στεγάζεται η  Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Αβέρωφ στο κέντρο του Ηρακλείου.

"Η Ισπανία δεν χρειάζεται τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης"


Η Ισπανία δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, στη διάρκεια συνέντευξής του στο οικονομικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC...

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης την ανάγκη μιας "πολύ πιο ολοκληρωμένης δημοσιονομικής πολιτικής" για την ευρωζώνη.

«Να εναρμονιστεί με το αίσθημα της κοινής γνώμης»

Σε ανακοίνωση της εν μέσω της εργασιακής θύελλας που έχει ξεσπάσει, η Δημοκρατική Αριστερά ζητά από τον ΣΕΒ να λάβει υπόψη του τη δύσκολη κατάσταση της χώρας. Υποστηρίζει την άποψη που εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας που τάχτηκε υπέρ των εργαζομένων. Στην ίδια ανακοίνωση θέτει και την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τις εξελίξεις.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κόψε κάτι Γεράσιμε!

Η φωνή του στεντόρια και το ύφος του με αέρα απ’το νησί του…αέρα!
Ένα τηλεφώνημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο βουλευτή του κόμματος, Γεράσιμο Γιακουμάτο, έδωσε στον πρώην υπουργό την ευκαιρία να πετάξει την σκούφια του από χαρά.
Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ότι δηλαδή του βρέθηκε ρόλος.

Στο 12% αναμένεται να φθάσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το 2012


Eντός του 2012 εκτιμά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την κορύφωση των επισφαλειών στην Ελλάδα, τοποθετώντας τον «πήχη» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υψηλότερα του 12%.
Στην ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2010, η διοίκηση εκτίμησε ότι το ανώτατο επίπεδο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενδέχεται να διαμορφωθεί λίγο υψηλότερα από το 12%, κάποια στιγμή εντός του 2012, προσθέτοντας πάντως ότι κάθε πρόβλεψη έχει ρίσκο, ιδίως στην τρέχουσα μακροοικονομική συγκυρία.
Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, τα «κόκκινα δάνεια» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 31 δισ. ευρώ το 2012 από περίπου 23,5 δισ. ευρώ που ήταν το 6μηνο του 2010.

Στην Ντόρα η κόρη της Πετραλιά


Άλλη μια απώλεια μετρά το κόμμα της ΝΔ, καθώς η κόρη της τέως υπουργού και βουλευτίνας του κόμματος, Φάνης Πετραλιά, επιχειρηματίας Αλεξάνδρα Πάλλη, συμμετέχει στη νέα διοικούσα επιτροπή του κόμματος.

Η «κομμένη» από τη Ρηγίλλης για υποψήφια δήμαρχος Γλυφάδας απάντησε με το... χειρότερο τρόπο στις πιέσεις που είχε δεχθεί, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όσους της έταζαν κάθοδο στη Β' Αθήνας στις επόμενες εκλογές.
Κανείς επίσης δεν γνωρίζει τι τελικά θα κάνει και η ιδιαίτερα ισχυρή στη Β' Αθήνας μητέρα της κας. Πάλλη, Φάνη Πετραλιά, η οποία εδώ και καιρό τηρεί στάση αναμονής έναντι της ηγεσίας του κόμματος.


«Σημαντική η παρουσία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ»


Η παρουσία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο στην προεδρία του Οργανισμού, όσο και στην λεγόμενη "τρόϊκα" (απερχόμενη, νυν και επόμενη προεδρία) του ΟΑΣΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στην Αστάνα του Καζακστάν, όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ.

Aιχμές Βαγιωνά για «εχθρούς εντός των τειχών» της ΝΔ


Σοβαρότατες αιχμές για πρόσωπα και τακτικές εντός της ΝΔ διατυπώνει, χωρίς να κατανομάζει ποιους εννοεί, ο  βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην στήλη «Απόψεις» της ιστοσελίδας του Σκάι.    

Αν και ο βουλευτής  της ΝΔ επιτίθεται σε όσους «υποκινούμενοι είτε από προσωπικές φιλοδοξίες είτε από αρχηγικές φιλοδοξίες είτε ακόμα από γινάτι, προσπαθούν να προκαλέσουν διασπαστικές φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στη ΝΔ» και ότι  χρειάζεται «όλοι μας να είμαστε ενωμένοι σαν μία δυνατή γροθιά», στη συνέχεια προσθέτει:  

Η μοναδική επιλογή


Συμμεριζόμαστε το αίσθημα ανακουφίσεως που δημιούργησε η προοπτική επιμηκύνσεως της αποπληρωμής του δανείου, το οποίο άρχισε να εισπράττει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου για τη «διάσωση της ελληνικής οικονομίας». Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε βεβαίως πόσο ανύπαρκτη υπήρξε η διαπραγμάτευση του όλου θέματος από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αγνωστο είναι επίσης το μέγεθος της επιπλέον επιβαρύνσεως που θα προκύψει με τη νέα ρύθμιση.
Εγκληματική εμμονή σε επικοινωνιακές πρακτικές, που έχουν ξεπερασθεί εκ των πραγμάτων, πολιτική απειρία υπουργών οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν πρακτικώς με την οικονομία και θεωρητικολογούσαν επί παντός του επιστητού, είχαν ως αποτέλεσμα τη συνομολόγηση δέσμης μέτρων, που απλούστατα οδηγούν σε διαρκή ύφεση και πλήττουν κατ’ εξοχήν τη μεσαία τάξη - επιχειρηματική και υπαλληλική.

Η ανάγκη «ολικής επαναφοράς» της ΝΔ στην πραγματικότητα

Από τα όσα δηλώνει κατά καιρούς ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη του προεδρικού περιβάλλοντος, έχω την αίσθηση ότι η ΝΔ ή βρίσκεται σε φάση πλήρους πολιτικής καταστολής ή είναι πολιτικά ανίκανη να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω μας. Όλο αυτό το διάστημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλώνεται σε μία αντι-μνημονιακή ρητορική, από την οποία ούτε ιδιαίτερα πολιτικά οφέλη έχει αποκομίσει μέχρι τώρα αλλά ούτε είναι συμβατή με την πραγματικότητα, τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις, τη θέση της Ελλάδας και τις ελληνικής οικονομίας μέσα σε αυτές. Ας προσπεράσουμε την καταψήφιση του Μνημονίου, που ούτως ή άλλως ήταν μία πολιτική επιλογή που έκανε η ΝΔ και εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ίσως και να ήταν σωστή, υπό την έννοια ότι- όπως αποδεικνύεται- η κυβέρνηση προσχώρησε τυφλά σε ένα μνημόνιο χωρίς να δείξει τη στοιχειώδη διαπραγματευτική ικανότητα, όπως πράττει σήμερα η αντίστοιχη κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα από την μετέπειτα στάση της ΝΔ, που στη συγκεκριμένη συγκυρία θα τη χαρακτήριζε κάποιος ως πολιτικό τυχοδιωκτισμό, για να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια βαρύτερη έκφραση.

Την «Σπίθα», ένα Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ίδρυσε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης


Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε χθες ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
Όπως είπε ο ιδρυτής της «Σπίθας», το εγχείρημα προωθεί τη «ζύμωση ιδεών μακριά από το υπάρχον πολιτικό – κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο». Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σχηματίσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση, τον προβληματισμό και τη δραστηριοποίηση γύρω από τη σημερινή πολυεπίπεδη κρίση.