Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Έχουν απύθμενο θράσος οι Σκοπιανοί!


Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα, με την οποία ζητάει υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση «για τη λήψη απόφασης σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ, εν όψει των επικείμενων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του Δεκεμβρίου.

"Άδειασε" και απαξίωσε χθες τον Πάγκαλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας


"Άδειασε" και απαξίωσε χθες τον Πάγκαλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την επισκεψή του στο Πεντάγωνο.
 είπε, απαντώντας στον άδικο διασυρμό τους από τον Πάγκαλο, ο οποίος τούς είχε χαρακτηρίσει "αντιπαραγωγικούς" και σχεδόν...άχρηστους.!
Παράλληλα έστειλε μήνυμα και στόν Πρωθυπουργό να τον απολύσει γιά εσχάτη...ανοησία όπως επιγραμματικά είπε σοβαρό στέλεχος του Κυβερνώντος κόμματος...

Φουντώνει η αναταραχή στην Παιδεία



Εντείνεται το κλίμα αντίδρασης στα πανεπιστήμια με αφορμή τις επιχειρούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και ενόψει της συμπλήρωσης δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ούτε καλημέρα από δω και πέρα…


Επί δέκα μέρες έτρεχε να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, έλεγε και ξαναέλεγε πως παραμένει στρατιώτης του κόμματος και ότι δεν έχει υπάρχει περίπτωση να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας


Με σαφείς αναφορές για την ενότητα της Αριστεράς με δυνάμεις από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Μητρόπουλος παρουσίασε χθες την ιδρυτική διακήρυξη της Ενωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στη Γερμανία και το λογοπαίγνιό του περί "PIGS"...


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα του συνεδρίου των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο χαρακτηρισμό «PIGS (γουρούνια)» που χρησιμοποιούν για τις προβληματικές οικονομίες του νότου {Πορτογαλία (Portugal), Ιταλία (Italy), Ελλάδα (Greece), Ισπανία (Spain). 

Σιωπηρή... κακοφωνία ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις


Τον δρόμο της...«ηχηρής σιωπής» ακολουθεί η ΝΔ στο θέμα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, καθώς τόσο ο πρόεδρός της κ. Αντ.Σαμαράς όσο και μια σειρά κορυφαίων στελεχών έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν σε όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Η σύγχυση είναι εμφανής στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πέρα από γενικόλογες ανακοινώσεις του τομεάρχη Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, καταγράφεται έλλειψη κεντρικής γραμμής. 



Πηγή : tovima.gr

Η μοναδική ευκαιρία της κυβέρνησης να αντιληφθεί τα λάθη της


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προέβη σε μια σειρά από άστοχες φορολογικές κινήσεις κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένες εξ’ αυτών έπληξαν καίρια σημαντικούς κλάδους της οικονομίας οδηγώντας χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία.
Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τα λάθη της, αλλά πρέπει να βρει τη δύναμη να τα διορθώσει αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος. Η μοναδική της ευκαιρία θα είναι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιασθεί την επόμενη εβδομάδα. Αλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει, γιατί σε πολλούς τομείς της οικονομίας η ασφυξία ελλοχεύει.

Bloomberg: “Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους”


Την άποψη ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ακόμη κι αν επιτύχει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της διατυπώνει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις μερίδας αναλυτών, τονίζοντας ότι “η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει στην ύφεση”.

Αργός θάνατος; Και ποιος βιάζεται να πεθάνουμε γρήγορα;


Το υψηλό χρέος και οι υψηλοί τόκοι για την εξυπηρέτησή του συνιστούν έναν αργό θάνατο για την ελληνική Οικονομία. Ένα μακρόσυρτο μοιρολόι για μία γενιά Ελλήνων που θα ζήσει σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή δεν συνεπάγεται καταδίκη του μνημονίου, αλλά υπαγορεύει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του...
 
Η χρεοκοπία είναι μία «εύκολη επιλογή» στα λόγια, αλλά δεν αποτελεί καν επιλογή. Το πρόβλημα είναι ότι οι φίλοι μας και συνεταίροι μας ωθούν με χέρια και με πόδια την Οικονομία μας στα τάρταρα του Άδη. Είναι αστείο να υποστηρίξει κανείς ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει το επιτόκιο που μας έχουν επιβάλει. Το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Ότι η βοήθεια από το εξωτερικό ήταν επιβεβλημένη για να συνεχίσουμε να αναπνέουμε, έστω και με αναπνευστήρα, αλλά ότι το σχέδιο δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμο με ένα τέτοιο επιτόκιο.