Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Όλγα: οι απειλές και πιέσεις της Ντόρας


"Εμείς κάναμε ένα αγώνα έντιμο στην Κρήτη" είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στον 'Φλας' και εξέφρασε την...θλίψη της για τις παλαιοκομματικές μεθόδους και την αναχρονιστική τακτική της Ντόρας Μπακογιάννη και τους ψηφοδελτίου στην Κρήτη.
Μάλιστα η Όλγα είπε ότι 'δεχτήκαμε όλοι πιέσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη' ανέφερε εκβιασμούς, απειλές, ταξίματα και υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιο Γιαννουλάκη στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και στήριξε το ΠΑΣΟΚ!


Η Ιβηρική στο «μάτι του κυκλώνα»



«Τσουνάμι» ρευστοποιήσεων σάρωσε τις μετοχές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου ύστερα από δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times» κατά το οποίο εντείνονται οι πιέσεις στην Πορτογαλία για προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης
Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν χθες οι χώρες της Ιβηρικής με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times» βάσει του οποίου εντείνονται οι πιέσεις στην Πορτογαλία να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

 

H κρίση και παρακμή στο χώρο της δεξιάς


Ο Σαμαράς κατευθύνεται από μια μονομανή ιδεοληψία: Tην αντιμνημονιακή σταυροφορία. Mε αυτό το λαϊκιστικό μαυρόασπρο ιδεολόγημα ο Σαμαράς πορεύεται μονοσήμαντα. Kαι αδιέξοδα.
 

Προβληματισμοί για το μέλλον του Συνασπισμού


Μορφή θρίλερ έλαβαν οι αγωνιώδεις προπάθειες της ηγετικής ομάδας να υπάρξει ένα κείμενο-εισήγηση ως βάση συζήτησης για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) η οποία συνεδριάζει σήμερα και αύριο Κυριακή 28/11, με θέμα «Εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και κατευθύνσεις δράσης».

Μορατόριουμ ζητά ο Γιώργος από το κόμμα

Άνοιγμα στο κόμμα, από τα κορυφαία στελέχη του οποίου ζήτησε να υπάρξει μορατόριουμ ενός χρόνου, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, που έχουν τεθεί για τη σωτηρία της χώρας, έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα, που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική πολιτική ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του Μαξίμου με την Ιπποκράτους, ώστε να μην προκύψουν εσωκομματικές αμφισβητήσεις, που θα θέσουν σε αμφιβολία την υλοποίηση του μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια.

Ψάχνουν γραφείο για την Ντόρα


Κι αν οι καλοί χωράνε παντού τότε γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη αίθουσα ώστε να μπορέσει η αρχηγός του νέου κόμματος να στεγάσει στη Βουλή τα πολιτικά της όνειρα;

 

Και στην Ιρλανδία μαζί τα έφαγαν...



Μετά τον Θόδωρο Πάγκαλο και ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μπράιαν Λένιχαν εκφράζει τη δική του εκδοχή για το πώς η χώρα έφτασε στο σημείο της οικονομικής κατάρρευσης.

Μητσοτάκηδες Vs Κεφαλογιάννηδων : Το κρητικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας


Πριν από μερικούς μήνες η «Τόλμη» είχε τολμήσει και είχε δημοσιεύσει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις κινήσεις του μητσοτακέικου και μια τεκμηριωμένη με γεγονότα ανάλυση για τη γαλάζια μάχη στην Κρήτη.
Θα επαναλάβουμε. Η μάχη είναι διπλή. Σε επίπεδο χώρας η Μπακογιάννη δίνει μάχη με το Σαμαρά, ενώ σε επίπεδο Κρήτης η μάχη δίνεται από τα λεγόμενα τζάκια. Την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται ότι Κεφαλογιάννηδες και Μητσοτάκηδες βρίσκονται σε μεγάλες κόντρες. Και δεν είναι οι παλιές και γνωστές. Ούτε οι μετριοπαθείς. Εδώ κρίνεται το πολιτικό μέλλον της κάθε οικογένειας.