Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η γελοιογραφία της ημέρας από τον Ευγένιο.

Αποτελέσματα Διαδικτυακής Ψηφοφορίας ιστοσελίδας zougla.gr

Την εικόνα μιας μαζικής μεταστροφής της κοινής γνώμης καταγράφει η Διαδικτυακή Ψηφοφορία από την «zougla.gr» που διεξήχθη κατά την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε και που έληξε το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου. Ψήφισαν 8.126 χρήστες του Διαδικτύου. Το 38% εξ αυτών δήλωσαν ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 28% Νέα Δημοκρατία, με λίγα λόγια, δηλαδή, το δείγμα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας αντιστοιχεί στην πραγματική εκλογική εικόνα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που καταγράφει αυτή η Ψηφοφορία αφορά κυρίως την Περιφέρεια Αττικής που αποτελεί και πρόκριμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σγουρός, έρχεται στην τρίτη θέση με ένα 11%, ενώ πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας με 24,3%, και δεύτερος ο Γιάννης Δημαράς, ανεξάρτητος μεν αλλά Πασοκογενής, με 23%. Τέταρτος έρχεται ο Θανάσης Παφίλης υποψήφιος του ΚΚΕ, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 10%.

Για περισσότερα στοιχεία γύρω από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση διαβάστε στην ιστόλεσίδα

Δημοσκόπηση σοκ για τις απεργίες στη Γαλλία-Ακούει κανείς;

Παρά τις προβλέψεις για κούραση των απεργών και της κοινής γνώμης και τα ευχολόγια για κάμψη των κινητοποιήσεων η πραγματικότητα στη Γαλλία  έχει το δικό της λόγο.
Η νέα δημοσκόπηση μάλιστα του Canal+ που παρουσίασε και η le Monde δείχνει πως οι θετικές γνώμες για τις κινητοποιήσεις αγγίζουν το 70% με τάση μάλιστα αυξητική για την υποστήριξη των απεργιών.
Ριχνοντας μάλιστα μια πιο προσεκτική ματια βλέπουμε οτι τα πράγματα ειναι ακόμη καλύτερα από όσο δείχνουν για αυτούς που αντιστέκονται.
Ακόμη και αυτό το 70% γίνεται πολύ μεγαλύτερο στις ηλικίες κάτω των 65 ετων -στον ενεργό πληθυσμό δηλαδή- φθάνοντας το 84% όταν οι ερωτόμενοι είναι εργάτες!!!

Ας  δούμε λοιπόν την έρευνα λίγο πιο προσεκτικά.

69% είναι υπερ των κινητοποιήσεων ενώ μόνο 29% είναι αρνητικοί.(+2% θετικοί από την περασμένη εβδομάδα-έρευνα της ίδιας εταιρειας)

Στους συμπαθούντες την ευρύτερη αριστερά(σοσιαλιστές ,κομμουνιστές, αντικαπιταλιστικη αριστερά κ.α.) το ποσοστό των θετικών απαντησεων είναι 92% ενώ και από τους ψηφοφόρους της δεξιάς θετικό είναι το 32%!

Σαμαράς: «Πρέπει να επενδύσουμε στην αλήθεια και όχι στο ψέμα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τα Τρίκαλα που βρίσκεται στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Σε ώρες μεγάλης και βαθιάς οικονομικής κρίσης, μια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέμα. Τα ψευτοδιλήμματα, τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να βάλει τις επόμενες μέρες ο κ. Παπανδρέου, θα πέσουν στο κενό. Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι εμείς αγωνιζόμαστε με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και αληθινό και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρά μόνο την οικονομική πραγματικότητα, η οποία σήμερα έχει κάνει τον ελληνικό λαό πραγματικά να στενάζει»  

Μαθητευόμενοι κυβερνητικοί μάγοι...

Σε πολλές σημερινές εφημερίδες διαβάζουμε ότι "Μετά το «κραχ» στην αγορά αυτοκινήτου η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μείωση του τέλους ταξινόμησης και αύξηση του ορίου της εργοστασιακής αξίας πάνω στο οποίο μπαίνει φόρος πολυτελείας"

Η κυβέρνηση ανακαλώντας τα πεπραγμένα της, μας υπενθυμίζει καθημερινά πόσο ανίκανα και άσχετα στελέχη διαθέτει, και πόσο βλακώδεις και λανθασμένες αποφάσεις έχει ήδη λάβει.
Μόνο που τα σπασμένα δεν τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι μαθητευόμενοι κυβερνητικοί μάγοι αλλά η αγορά, οι επιχειρήσεις και οι φορολογούμενοι.

Μετά τις εκλογές θα δημοσιοποιηθούν από την Eurostat τα στοιχεία του χρέους της Ελλάδας. Τυχαίο; Δε νομίζω...


 Δημοσιοποιήθηκε χθες η αναφορά της Eurostat για το ύψος των ελλειμμάτων στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης χωρίς φυσικά να αναφέρονται στοιχεία για την Ελλάδα!





Τα στοιχεία για την Ελλάδα  θα δημοσιοποιηθούν στα μέσα Νοεμβρίου... μετά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές στην Ελλάδα δηλαδή... Τυχαίο; Δε νομίζω...

Ιδού ο δρόμος που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ.

Έχει πλέον αποδειχθεί πλήρως ότι η ηγετική ελίτ του ΠΑΣΟΚ γνώριζε από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση την πλήρη οικονομική κατάσταση της χώρας. Γνώριζε πολύ καλά λοιπόν ότι έπρεπε να ληφθούν το ταχύτερο επώδυνα οικονομικά μέτρα. Επομένως οι λύσεις που είχε να επιλέξει ήταν τρεις:
Α) Να μην αναλάβει την κυβέρνηση προκειμένου να μην φθαρεί και να αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να...
πάρει τα σκληρά μέτρα. Αν π.χ έλεγε ότι θα στήριζε τελικά τον κ. Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αφαιρούσε από τη Νέα Δημοκρατία το λόγο να προκηρύξει εκλογές και επομένως θα την εξανάγκαζε να πάρει εκείνη τα σκληρά μέτρα ή να παραιτηθεί ως ανίκανη. Η Νέα Δημοκρατία είχε ήδη αρχίσει την κατιούσα, οπότε και με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών του οργάνων, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να την διαλύσει. Απόδειξη αυτής της δυνατότητας επιλογής είναι η ίδια η ομολογία του κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2009, προς τον τότε υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας Πιεερ Σταινμπουρκ, ότι δεν είναι βέβαιος πλέον αν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όμως η λύση αυτή είχε τον εξής απλό κίνδυνο. Αν η Νέα Δημοκρατία έπαιρνε σκληρά μέτρα, χωρίς να πάει στο ΔΝΤ, τότε το ΠΑΣΟΚ ή θα την υποστήριζε καθιστάμενο συνυπεύθυνο ή θα την έριχνε οπότε θα έπρεπε να συνεχίσει το ίδιο μετά τα σκληρά μέτρα, πράγμα που δεν ήθελε, γιατί θα παρουσιαζόταν ως ανακόλουθο. Αν μάλιστα δεν προσπαθούσε να πάρει μόνο του τα σκληρά μέτρα, αλλά, ακόμα χειρότερα, προσέφευγε στο ΔΝΤ, τότε θα αποτελούσε μόνο μια μικρή παρένθεση οδηγούμενο όχι απλά στην ήττα του, αλλά στην πλήρη εξαφάνισή του.
Αυτή τη λύση την απέρριψε.

"Κυβέρνηση μυστικών διαλόγων και φανερών παραλογισμών..."

Υπέρ της διαφάνειας είναι αυτή η κυβέρνηση, αλλά με μόνιμη ροπή στους μυστικούς διαλόγους πολιτικού χαρακτήρα για την οικονομία και τις εξωτερικές μας σχέσεις. Μυστικά τα έλεγε ο υπουργός οικονομικών στις ΗΠΑ με το ΔΝΤ και μετά με το ΔΝΤ και την Επιτροπή της ΕΕ, για να συσταθεί ο περίφημος μηχανισμός που, όπως ενθυμίστε, δεν επρόκειτο να ενεργοποιηθεί! Μυστικά κουβέντιαζαν το σκοπιανό με τη γειτονική κυβέρνηση κάτι φίλοι του Γιώργου! Μυστικά τα έλεγαν ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες με τους άλλους γείτονες, τους Τούρκους, για ρυθμίσεις στρατιωτικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο! Μυστικά με τους Κινέζους, μυστικά και με τους Άραβες επενδυτές! Πολύ μυστήριο στην υπόθεση της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας από μία κυβέρνηση που διαρρηγνύει μέχρι παρεξηγήσεως τα ιμάτιά της για διαφάνεια. Με την έννοια ότι...
 θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει τους κυβερνώντες πως έχουν επιτρέψει στην τρόικα να ερευνήσει και να μάθει πράγματα για το ελληνικό κράτος, που θα καταστήσουν αδύνατη πλέον την οποιαδήποτε πιθανότητα άσκησης αυτόνομης πολιτικής στο μέλλον.
Εάν τρίτοι γνωρίζουν κάθε πτυχή απόρρητων σχεδιασμών και φακέλων του ελληνικού κράτους, είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει κράτος. Βασική αρχή των Westphalian states είναι η διατήρηση κάποιων κεντρικών απόρρητων πληροφοριών, που ουσιαστικά αποτελούν την απόκρυφη γνώση των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, ώστε αυτή, χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία να διαμορφώνει ή να μεταβάλει στρατηγικές σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αν τα δείξεις όλα, όπως κάνει τούτη η κυβέρνηση, τότε ουσιαστικά παραδίδεις την ιδιαίτερη γνώση και μεθοδολογία που συστήνει την κυριαρχία του κράτους, σε άλλους. Στην περίπτωσή μας στους εταίρους μας και σε κείνους που ανέλαβαν να εγγυηθούν στους δανειστές μας ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντά τους.

Το ΕΣΥ, το Εγώ και οι «Άλλοι»

Καθώς η κυβέρνηση του Μνημονίου ξηλώνει συστηματικά την (όποια) δημόσια κοινωνική υπηρεσία έχει απομείνει, προστρέχει και η ξενόφοβη Ακροδεξιά να υποδείξει τους ενόχους για να δικαιολογήσει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Την Πέμπτη 14.10.10 στη Βουλή το πουλέν του Καρατζαφέρη, ο Αδωνις Γεωργιάδης, αναρωτήθηκε ρητορικά «πόσα χρήματα πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι το χρόνο για την περίθαλψη όλων αυτών των ανθρώπων που ήρθαν απρόσκλητοι στη χώρα μας». Με λίγα λόγια, η μπακάλικη λογική του ΛΑΟΣ θεωρεί ότι το ΕΣΥ (δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας κ.λπ.) κινδυνεύει από την ακριβή περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων, οι οποίοι σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν συνεισφέρουν με τις ασφαλιστικές τους εισφορές στην οικονομική στήριξή του.
Πολύ ωραίο επιχείρημα για να μαζέψει κανένα ψηφαλάκι ο Αδωνις, αλλά και πολύ ωραία πάσα στον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για να επαναλάβει, χωρίς στοιχεία, ότι δεν «υπάρχει σάλιο» για την Υγεία, πόσω μάλλον για τους ξένους. Να πώς υποστήριξε το συλλογισμό του Αδώνιδος ο υπουργός: «Ποιοι είναι αυτοί για τους οποίους δαπανά το ελληνικό Δημόσιο 150 εκατ. ευρώ και άνω; Είναι οι αλλοδαποί, όχι αυτοί που βρίσκονται νομίμως στη χώρα και είναι ασφαλισμένοι, γιατί αυτών οι δαπάνες είναι στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά είναι αυτοί που δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και καταφεύγουν στο σύστημα υγείας διά των εφημεριών και νοσηλεύονται επί πολλές ημέρες. Τους δίδεται φαρμακευτική περίθαλψη χωρίς να πληρώνουν ευρώ».

Προεκλογικές υποσχέσεις με ακάλυπτες επιταγές.

Οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, έχουν την ίδια αξία με τις περυσινές διαβεβαιώσεις του  ότι …..«λεφτά υπάρχουν»!
Ή με τις εξίσου … «βαρυσήμαντες» δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα πληγούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων , για να ακολουθήσουν μετά από λίγο καιρό τα πιο ελεεινά μέτρα για τους εργαζομένους που έχουν ληφθεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση!
Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πουλά προεκλογικές υποσχέσεις με ακάλυπτες επιταγές. Μόνο που αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Γνωρίζουν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου συνειδητά ψεύδεται!
Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα επιβαρυνθούν περαιτέρω, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει τους επόμενους μήνες -και να εφαρμόσει οπωσδήποτε μέσα στο 2011 – ακόμα δύο νέα μέτρα.

Φρεναπάτη και μνημόνιο...

Επειδή η πολιτική είναι πάνω απ’ όλα συμβολισμοί, ο πρωθυπουργός
διάλεξε τη σωστή θεατρική παράσταση και το σωστό εστιατόριο για την
προχθεσινή βραδινή του έξοδο με τη σύζυγό του. Το έργο του Κορνέιγ που
είδε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου έχει τον τίτλο
«Φρεναπάτη», ενώ η ταβέρνα στην οποία έφαγε μπάμιες και μελιτζάνες με
την Αντα μετά την παράσταση λέγεται «Το στέκι του Οικονόμου». Διότι
μόνο αν είσαι πολύ... οικονόμος μπορείς να ξεφύγεις από τη φρεναπάτη
του μνημονίου.



Πηγή : Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Ακούγοντας χθες τον Θεόδωρο Σκυλακάκη στον Αθήνα 9,84 είχες την εντύπωση ότι έχασε η Ντόρα ένα στρατιώτη της και τον κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ακούγοντας χθες τον Θεόδωρο Σκυλακάκη στον Αθήνα 9,84 είχες την εντύπωση ότι έχασε η Ντόρα ένα στρατιώτη της και τον κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου: «Οσο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα τόσο ο κίνδυνος της χρεοκοπίας απομακρύνεται... Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας είναι ακριβώς ότι υπάρχει μπόλικη αντίθεση από πολιτικές δυνάμεις, υποκριτική σε αυτά τα οποία συμβαίνουν... Η κυβέρνηση λαμβάνει αυτά τα μέτρα, διότι, ως κυβέρνηση, δεν έχει εναλλακτική λύση». Μετά απ’
αυτές τις δηλώσεις Σκυλακάκη δύο άνθρωποι ανησυχούν: Ο Γιώργος Πεταλωτής μήπως του πάρει τη θέση και ο Γιώργος Παπανδρέου μήπως καταλήξει σαν τον Στέφανο Μάνο και την Ντόρα Μπακογιάννη, τους δύο τελευταίους δηλαδή που υποστήριζε ο Σκυλακάκης...



Πηγή : Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Άνθρακες ο θησαυρός : Παρακράτησαν 500 εκατ. και θα δώσουν 100 εκατ. προεκλογικά !

Άνθρακες ο θησαυρός της πομπώδους προεκλογικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, αφού λίγες ώρες μετά ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποδέχθηκε πιεζόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ότι το μέτρο θα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και θα δοθεί ως αντικατάσταση της αναστολής καταβολής της δεύτερης δόσης του επιδόματος Αλληλεγγύης που ήταν 500 εκατ. ευρώ!
«Δίνετε το ένα πέμπτο απ' αυτά ως κόλλυβα, ως ψίχουλα και καλή ψυχή» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Δ. Παπαδημούλης καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική που επιστρέφει προεκλογικά και υπό την πίεση αρνητικών δημοσκοπήσεων μικρό τμήμα των ήδη παρακρατηθέντων που είχαν κατοχυρωθεί και νομικά.

Η Έλενα Ράπτη παίρνει θέση για την Κρήτη

“Δε θα σας κρύψω πως ήρθα να στηρίξω τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Για αυτό ήρθα. Δεν είναι όμως από κομματική υποχρέωση. Είναι από αισθήματα φιλίας και εκτίμησης για έναν άνθρωπο με ήθος και ικανότητες.
Δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Τον ξέρουν οι πολίτες ως άνθρωπο, τον γνωρίσανε ως βουλευτή και υφυπουργό. Νομίζω πως είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα για την Κρήτη”.
Αυτά δήλωσε η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη κατά τη σημερινή επίσκεψή της στο Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα δε δίστασε να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «Πάρε Θέση για την Κρήτη», όπου, όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα και κέρδισε τις εντυπώσεις.
Σημ: Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία δίνει στους Κρητικούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των προτάσεων του Συνδυασμού "Η Κρήτη μας ενώνει", καθώς καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά πέντε (5) συγκεκριμένων προτάσεων για καίρια ζητήματα που αφορούν στο νησί μας.

Γιαούρτια στον Αλέκο Αλαβάνο!

Επίθεση με πέτρες, γιαούρτια και αυγά από ομάδα «φασιστών», όπως τους χαρακτήρισε, δέχτηκε ο Αλέκος Αλαβάνος και τα άτομα που τον συνόδευαν, στον Άγιο Παντελεήμονα, κατά την περιοδεία του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης με την παράταξη «Ελεύθερη Αττική». Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε από αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν κατά του υποψήφιου, ενώ η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, που κάλυπτε την περιοδεία, δέχτηκε ανώνυμο, απειλητικό τηλεφώνημα για τη σωματική της ακεραιότητα.
Ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε το γεγονός τονίζοντας ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να καλλιεργηθεί η βία, ενώ στη συνέχεια με την...
παρουσία της επάνω στην πλατεία συγκάλυψε τους δράστες της επίθεσης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η παράταξη «Ελεύθερη Αττική» δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο πουθενά στην πόλη και ιδιαίτερα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα.
Ανάμεσα σε όσους δέχτηκαν επίθεση ήταν και μια νεαρή κοπέλα που ακολουθούσε την περιοδεία και είναι μέλος της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό», με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της, όταν την απομόνωσαν μέλη των ίδιων φασιστικών ομάδων και τη χτύπησαν. Απειλητικό τηλεφώνημα για τη σωματική της ακεραιότητα δέχτηκε, πριν από λίγο, από άγνωστο, η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, την ώρα που κάλυπτε την περιοδεία ασκώντας το δημοσιογραφικό της καθήκον.
Ο Αλέκος Αλαβάνος συνεχίζει αυτή τη στιγμή την περιοδεία του στην πλατεία Αμερικής. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε καμία προσαγωγή.
αποσπασμα απο το δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ για την επιθεση κατα Αλαβάνου και Ελευθερης Αττικής

Πράξη και όχι θεωρία για το "Λαβύρινθο" της Μεσσαράς.

Επανέρχεται ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης στο θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης του σπηλαίου "Λαβύρινθος" στη Μεσσαρά, με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Όπως προκύπτει από την απάντηση σε παλαιότερη ερώτηση του κ.Στρατάκη (348/23-08-2010), η αρμόδια εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας–Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος έχει ασχοληθεί μόνο θεωρητικά για την αξιοποίηση του σπηλαίου. Η απλή επίσκεψη των αρμόδιων και η ανάθεση σε τρίτους να σφραγίσουν τις εισόδους, πράγμα που δεν έγινε εδώ και έξι μήνες ενώ στην πράξη θα έπρεπε οι ίδιοι οι αρμόδιοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του σπηλαίου, αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον είναι ελλιπές.

Αλλαγές για την αναμόρφωση των Πανεπιστημίων .

Να αποσαφηνιστούν οι συγκεκριμένοι άξονες των αλλαγών σε επίπεδο διοίκησης και  λειτουργίας των Πανεπιστημίων της χώρας, οι οποίες προωθούνται με νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ζητά με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, από την αρμόδια Υπουργό, κα. Α. Διαμαντοπούλου. Ταυτόχρονα, δεν παραλείπει να σημειώσει ότι για το θέμα πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο η Σύνοδος των Πρυτάνεων, για την οποία υπάρχουν ήδη δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά των φοιτητών.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής σημειώνει στην παρέμβασή του ότι «την Παρασκευή και το Σάββατο 22 και 23 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο η Σύνοδος των πρυτάνεων» και υπογραμμίζει ότι «κατά τη διάρκεια της Συνόδου πρόκειται να συζητηθούν οι βασικές αλλαγές, στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας».

Διαμαρτυρία στο Ηράκλειο για το αρχαιολογικό μουσείο.

Με κεριά στα χέρια οι Ηρακλειώτες διαμαρτυρήθηκαν χθες βράδυ, για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της μουσειολογικής μελέτης για το αρχαιολογικό μουσείο, με αποτέλεσμα να το κρατούν κλειστό και τα πλούσια εκθέματα του μακριά από τα βλέμματα των χιλιάδων επισκεπτών, που έρχονται κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου, για να θαυμάσουν το Μινωικό πολιτισμό.
Οι Ηρακλειώτες έστειλαν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Πολιτισμού, μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε μια πρωτοβουλία πολιτών που «αγκαλιάστηκε» από το Τεχνικό Επιμελητήριο (τμήμα Ανατολικής Κρήτης) και από πολλούς φορείς και πολίτες, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.
Εκτός από τους απλούς πολίτες, στην διαμαρτυρία συμμετείχαν οι φορείς: Δήμος Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Εργατικό κέντρο Ηρακλείου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Διαμερισμάτων Ηρακλείου «Φιλοξενία», Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας Σητείας, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Ένωση Ξενοδόχων Λασιθίου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Μετόχων ΟΦΗ, ΠΑΕ ΟΦΗ, Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.
Στο πλαίσια της συμπαράστασής της, επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο έστειλε η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, με την οποία διαμαρτύρεται επειδή το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραμένει για πέντε χρόνια κλειστό.
Το Παράρτημα Κρήτης του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή του στην διαμαρτυρία των κοινωνικών φορέων της πόλης του Ηρακλείου και συμμετείχε στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Μουσείο.



Πηγή : 2810.gr

Το μεγάλο παιγνίδι της διαπλοκής.

Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα: Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων!

Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. Έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η προπαγάνδα είναι ένα σπουδαίο όπλο, όταν βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. Αυτό είναι το σκεπτικό μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαπλοκής που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια. Με πρόσχημα την κρίση και τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων επιχειρείται ένα γενικό ξεκαθάρισμα στον χώρο του Τύπου.

Η αγορά βοά για τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται για να σωθούν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες. Σε μία αγορά που «σηκώνει» το πολύ 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να διατηρήσει τα τηλεπαράθυρα των 8. Κι αυτό, φυσικά, με το αζημίωτο. Παρελαύνοντας όλα τα κυβερνητικά στελέχη κάθε βράδυ από κανάλι σε κανάλι για να κάνουν πιο... κατανοητό το έργο τους στις πλατιές λαϊκές μάζες.


Οι ΔΕΚΟ: Ποιοι τα ’φαγαν;

Δεν ξέρουμε αν η επικοινωνιακή ομάδα Ραγκούση – με όσους συμμετέχουν σ’ αυτήν – μπορεί να χαράξει τη στρατηγική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, εν όψει μάλιστα των περιφερειακών εκλογών, ή την κυβερνητική επικοινωνιακή στρατηγική, είναι βέβαιο όμως ότι ξέρει καλά να παίζει το παιχνίδι κατασυκοφάντησης των εργαζομένων…
Γέμισε τα παράθυρα της τηλεόρασης με απίστευτες ιστορίες υψηλόμισθων που πληρώνονται από τις ΔΕΚΟ, με τα δήθεν απίστευτα επιδόματα που παίρνουν, όμως έναν κατάλογο ποιοι είναι αυτοί δεν είδαμε…
Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα παίρνουν τα περίφημα στελέχη της αγοράς που άρχισαν να μπαίνουν στις ΔΕΚΟ από τον Σημίτη και στη συνέχεια και επί Καραμανλή, και κυριολεκτικά τις έγδυσαν με αμφισβητούμενη προσφορά…
Με τεράστιους μισθούς κάθε μήνα, με ακριβοπληρωμένες και αφορολόγητες αποζημιώσεις για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις των Δ.Σ., με χρυσές κάρτες που αγόραζαν ό,τι «ήθελαν», από πανάκριβα λευκά οικιακά είδη μέχρι πανάκριβα δώρα για τις «ερωμένες», με πάμφθηνη εξαγορά πολυτελών και πανάκριβων αυτοκινήτων που είχαν ξεπληρώσει οι ΔΕΚΟ με λίζινγκ, με πληρωμένα πολυτελή ταξίδια που συμμετείχαν διάφοροι απίθανοι φιλοξενούμενοί τους, με τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου που όλως τυχαίως έβγαιναν κερδισμένοι και αυτοί και πολλοί φίλοι τους…

Μείον 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2013...

Σαρωτικές απολύσεις στον ευρύτερο δημό­σιο τομέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη δεσμευ­τεί στην τρόικα ότι θα προχωρήσει σε περίπου 300.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2013. Οι απολύσεις θα ονομαστούν «καταργή­σεις θέσεων» και θα γίνουν στο πλαίσιο εξοικονό­μησης λειτουργικών δαπανών του κράτους και βέ­βαια με τη δικαιολογία της επιτακτικής ανάγκης «για να μην πληγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι».
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρεώσει και αυτό το μέτρο στην τρόικα και να το εντάξει στην επι­κείμενη αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμ­ματος και του χρέους του 2009 από την Eurostat. Τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών και το Μαξίμου επιχειρεί να τα ρίξει στις «αμαρτωλές μέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ., που ευθύνεται για τις ανα­θεωρήσεις».