Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δεν αφήνουν κανένα θέμα να «πέσει κάτω» οι δύο Κρητικοί Βουλευτές, Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης


Κινητικότητα στη Δημοκρατική Συμμαχία, αφού οι δύο Κρητικοί Βουλευτές, Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης, δεν αφήνουν κανένα θέμα να «πέσει κάτω».
Σε τρεις εργάσιμες ημέρες μάλιστα έχουν καταθέσει, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τριάντα (!) και πλέον θέματα που αφορούν και τους τέσσερις νομούς της Κρήτη.
Και οι δύο Βουλευτές εργάζονται  σκληρά χωρίς να παραγωντίζουν.
Θα έχει ενδιαφέρον δε αν καταφέρουν να ενεργοποιήσουν, από το λήθαργο της αλαζονείας και της σιγουριάς τους, τους  Κεφαλογιάννηδες (σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο)…

Πάγκαλος : Πήρε το μήνυμα και “μαζεύτηκε”


Σε διαστρέβλωση των δηλώσεών του απέδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον πονοκέφαλο που δημιούργησε στην κυβέρνηση με τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους», το «μαζί τα φάγαμε» και τα λοιπά προκλητικά που έχει πει το τελευταίο διάστημα.
Στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι είναι στοχοποιημένος από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που διαστρεβλώνει τα όσα λέει και δημιουργεί θέμα.
Στην ερώτηση εάν πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος απάντησε «μην είστε σίγουροι ότι θέλει να με δει», εννοώντας ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του. «Κάτι θα ξέρω εγώ που το λέω» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι κάποιοι θέλουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι «κάτι τρέχει».

Χαμένος από τον «Ανασχηματισμό» Σαμαρά είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Ηράκλειο...



Τελικά ο μόνος χαμένος από τον «Ανασχηματισμό» Σαμαρά είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, αφού είναι ο μόνος που ούτε τομέα ευθύνης πήρε αλλά του μπήκε και  καπέλο ο Μπαντουβάς ως «Κρητικάρχης» και πάνω από τους βουλευτές!
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος από τους δύο θα έχει τον πρώτο λόγο στο νομό… Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα ο Κεφαλογιάννης θα βλέπει τον Μπαντουβά με άλλο μάτι!!! Αφού η έδρα στο νομό στην καλύτερη περίπτωση για τη ΝΔ θα είναι μία... 
Αλήθεια, ποιος θα την πρωτοπάρει? 
Στο υποτιθέμενο σενάριο προσφυγής στις κάλπες με λίστα, ποιος θα είναι πρώτος στη λίστα της ΝΔ στο Ηράκλειο?
Ο αναβαθμισμένος από τον πρόεδρο Σαμαρά π. Βουλευτής  Κωστής Μπαντουβάς ή ο νυν Μανώλης Κεφαλογιάννης, που απ΄ ότι  φάνηκε δεν απολαμβάνει της ίδιας εμπιστοσύνης από τον Πρόεδρο...?
Τα μαχαίρια σιγά σιγά βγαίνουν ήδη στην πληγωμένη ΝΔ στο Ηράκλειο και τα αλληλοκαρφώματα  στη Ρηγίλλης πάνε και έρχονται...
Πάντως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μαθαίνω ότι ήδη ζήτησε ραντεβού από το Σαμαρά… αλλά ακόμα δεν έχει πάρει απάντηση…!

Πάμε Χάγη για το Δίστομο


Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε προ ολίγου στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γεμανικής κατοχής.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη σοβαρότητα αλλά και στον ιδιαίτερο συμβολισμό του θέματος και όπως τόνισε «στην λήψη της απαιτούμενης απόφασης έπρεπε να εξετάσουμε προφανείς ηθικούς, νομικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά και σημαντικά ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας και τα συνολικά συμφέροντα της χώρας, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας».
Υπογράμμισε ότι όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και πως «με τις οφειλόμενες πράξεις και ενέργειές μας επιτελούμε χρέος αυτονόητο, να τιμήσουμε εμπράκτως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση απόφασισε να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας. 

Πόσο δημοκρατικά είναι τα ελληνικά κόμματα;


Πάντα είχα τις αντιρρήσεις μου και τις επιφυλάξεις μου για τη δημοκρατικότητα της λειτουργίας των ελληνικών κομμάτων. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γκρινιάζω…
Τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει. Και θα χειροτερεύσει περισσότερο αν γίνουν εκλογές μέχρι τις 3 Απριλίου, οπότε θα γίνουν με λίστα, όχι με εκλογή!..
Υποτίθεται ότι τα ελληνικά κόμματα –και ιδίως τα δύο μεγάλα– έχουν σωρεία Οργάνων: Κεντρικές Επιτροπές, Κοινοβουλευτικές Ομάδες, Κυβερνητικά Συμβούλια κ.ά.
Πόσο όμως λειτουργούν όλα αυτά; Από ελάχιστα έως καθόλου!.. Και όλες οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται από τον έναν και μοναδικό Αρχηγό!..
Το Ελληνικό Σύνταγμα το επιτάσσει ξεκάθαρα: Κάθε βουλευτής μπορεί να έχει γνώμη και να την εκφράζει αβίαστα…
…Πράγμα, βέβαια, που δεν ισχύει στο πολιτικό μας σύστημα!..
Βουλευτής που θα εκφράσει γνώμη μη σύμφωνη με εκείνη του Αρχηγού διαγράφεται πάραυτα! Και μάλιστα χωρίς να αποφασίσει κάποιο από τα κομματικά Οργανα!..
«Αποφασίζει και διατάσσει» ο Αρχηγός, κλεισμένος στο άβατο του γραφείου του. Εστω και με δυο – τρεις παρατρεχάμενούς του της παρεούλας του!..
Και ως να μην έφθανε αυτή η παρατυπία, αναθεώρησαν το Σύνταγμα, θεσμοθετώντας και τη διαβόητη λίστα!.. Που σημαίνει:
Μια μικρή αρχηγική παρεούλα αποφασίζει να διορίζει δύο στους τρεις βουλευτές και όχι να εκλέγονται αυτοί από τον λαό!!! 
Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή, αλήθεια;
Υπάρχουν και άλλες αδύνατες πλευρές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος… Σημείωσα μόνο τις κυριότερες…
Αλλά έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί η Ελληνική Δημοκρατία; Και ώς πότε;

Tα κοπρόσκυλα του Πάγκαλου

«Τα δώδεκα κοπρόσκυλα που φυλάνε εκείνον, τη γυναίκα και τα παιδιά του δεν τα υπολόγισε ο κύριος Πάγκαλος όταν άνοιγε το στόμα του;» είπε ένας αστυνομικός στη zougla.gr για να εκφράσει την αγανάκτησή του στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί κοπριτών του δημόσιου τομέα.
«Μια μέρα ο διοικητής της περιοχής ενημέρωσε τον κύριο Πάγκαλο ότι για δύο ώρες δεν θα μπορούσε να καλύψει τη φύλαξη του σπιτιού του στη Σαρωνίδα, αφού είχε πρόβλημα με τις βάρδιες και γι’ αυτό ζητούσε την κατανόηση του αντιπροέδρου. Όμως ο αντιπρόεδρος, αντί να του πει και ευχαριστώ για την ειλικρίνειά του, έδωσε εντολή να τον μεταθέσουν σε άλλη υπηρεσία. Κι έτσι ο προϊστάμενος έφυγε γδαρμένος και... κερατωμένος!» σχολίασε ένας ακόμη αστυνομικός.
«Γιατί, παρακαλώ, δώδεκα κοπρίτες να φυλάνε τον κύριο Πάγκαλο; Ας ζητήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μείωση των αστυνομικών της φρουράς του, γιατί τόσα άτομα δεν έχει ούτε ο Πρωθυπουργός! Ούτε ο Πρωθυπουργός, σας λέω!» συνέχισε να λέει καταιγιστικά ο αστυνομικός.
Αντιπρόεδρε, καλή η θεωρία, αλλά η ζωή θέλει και πράξεις! Τυχαίος ο διορισμός της κόρης σας στη Βουλή για ένα τρίμηνο, ώσπου να πάρει το “διαβατήριο” της για το δημόσιο; Τυχαία η μετάθεση του αστυνομικού, τυχαία η μεγάλη κληρονομιά, τυχαίος κι εσείς…;

Η Mπακογιάννη καλωσόρισε τον Κοντογιάννη


Την ένταξη του βουλευτή Ηλείας, Γιώργου Κοντογιάννη, στη «Δημοκρατική Συμμαχία» καλωσόρισε με δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι ο βουλευτής έχει διακριθεί για το ήθος του και την ευπρέπεια τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στη δημοσιογραφία και έχει επιδείξει πλούσια κοινοβουλευτική δράση.
«Η συμμετοχή του στο κίνημά μας δίνει πνοή στη "Δημοκρατική Συμμαχία" και συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες πολίτες που ενεργοποιούνται στη Συμμαχία, με στόχο να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για την αναμόρφωση της χώρας μας», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη. 

Καραμπόλα νούμερο 1...


Κέρδισαν όσοι στοιχημάτισαν ότι η πρώτη «καραμπόλα» θα γίνει στον τομέα εξωτερικών της ΝΔ. 
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν το πρώτο «θύμα» της «καραμπόλας» που έγινε στην εκπροσώπηση της ΝΔ στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχοντας τη γενική εποπτεία του τομέα δεν θα μπορούσε να λείψει από την ενημέρωση του Δ. Δρούτσα. Ειδικά τώρα που έχει και νέο τομεάρχη να...επιβλέπει.  Το ίδιο όμως και ο  Πάνος Παναγιωτόπουλος. Εκτός ο Κουμουτσάκος που, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν πέντε και πλέον χρόνια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Όχι, ο ίδιος δεν είναι δυσαρεστημένος. Απόδειξη; Πήγε κανονικά στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. 

Αγοράσαμε ηλεκτράμαξες χωρίς δίκτυο, αναφέρει στο προσχέδιο του πορίσματος της Εξεταστικής για Siemens


Αποκλειστικά στοιχεία από το προσχέδιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της Siemens που δημοσιεύουμε σήμερα δείχνουν πώς μεθοδεύτηκε από οργανισμούς, όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΣΕ, η μη υλοποίηση των συμβάσεων, σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί, αλλά και πώς συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί ευνοούσαν τη γερμανική εταιρεία, παρά τις ενστάσεις ακόμη και συναδέλφων τους. Παράλληλα συναντήσεις κινηματογραφικού τύπου σε εστιατόριο του Μονάχου δείχνουν πώς οργανώθηκε κεντρικά η λειτουργία των «μαύρων» ταμείων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ειδικότερα στο κεφάλαιο που αφορά τις συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens στο κείμενο του πορίσματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό Δημόσιο το 2002 είχε παραγγείλει ηλεκτράμαξες χωρίς να διαθέτει εξηλεκτρισμένο δίκτυο και χωρίς να είναι σε θέση να διασφαλίσει τους όρους για την έγκαιρη εγκατάστασή του»! Σε άλλο σημείο σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ πλήρωσε από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2006 για στάθμευση βαγονιών στο αμαξοστάσιο του Ρέντη το ποσό των 5.000.000 ευρώ! Και αυτό διότι ο ΟΣΕ αποφάσισε να παρατείνει τη σύμβαση παραχώρησης οκτώ συρμών για ακόμη ένα έτος! Ο ΟΣΕ θα μπορούσε να αγοράσει τους συρμούς με τίμημα 1.000.000 ευρώ αντί του ποσού των 2.600.000 ευρώ, που είχε καθοριστεί αρχικά, αφού τότε ήταν μεταχειρισμένοι. Το ΔΣ όμως του οργανισμού αποφάσισε κατόπιν εισήγησης του διευθύνοντος συμβούλου να τους ενοικιάσει. Κατά παρέκκλιση μάλιστα της απόφασης του ΔΣ, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αποδέχθηκε μηνιαίο τίμημα για 600.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος συντήρησης και ασφάλισης των συρμών! ?«Το ταχύτερο δυνατόν»
Χαρακτηριστικά αναφέρεται επίσης ότι πρώην υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της Siemens και σύμφωνα με πρακτικό της συνάντησης «ο τότε υπουργός θεωρούσε τη γερμανική εταιρεία αξιόπιστο εταίρο, ο οποίος έπρεπε να αναλάβει το ταχύτερο δυνατόν την ολοκλήρωση των συμφωνιών και τη διαχείριση των συγκεκριμένων έργων. Τόνιζε δε ο ίδιος ότι το υπουργείο του θα αναλάμβανε ηγετικό ρόλο στην εφαρμογή αυτής της λύσης, ώστε να πείσει τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης να προωθηθεί η συγκεκριμένη λύση».