Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η Δημοκρατία μετατρέπεται σε τυπική υπόθεση. Απειλούνται βασικά πολιτικά μας δικαιώματα.

Ο εγκλωβισμός της Ελλάδας στην πολιτική του μνημονίου έχει σοβαρές πολιτικές παρενέργειες. Η προβληματική Δημοκρατία μας μετατρέπεται με το πέρασμα του χρόνου σε μια καθαρά τυπική υπόθεση, που δεν αφορά τους πολίτες.
Πρωτοφανής υποβάθμιση
Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών άνοιξε ο δρόμος για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μία πολιτικά περιθωριοποιημένη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση της κ. Μέρκελ είναι να αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου από τις χώρες-μέλη με σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα και υπερβολικό δημόσιο χρέος, όπως η Ελλάδα, και η αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η πολιτική μας τιμωρία σε ζητήματα που αφορούν στη δημοσιονομική και την οικονομική διαχείριση. Ουσιαστικά δηλαδή δεχόμαστε την παραίτηση από τα πολιτικά δικαιώματα που έχει η Ελλάδα για το 90% των θεμάτων που συζητούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι γνωστό ότι στη διαρκή κοινοτική διαπραγμάτευση δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στα δημοσιονομικά, νομισματικά, οικονομικά θέματα, εφόσον δεν υπάρχει κοινή πολιτική άμυνας και κοινή εξωτερική πολιτική.

Σαμαράς: Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του

Στην χθεσινή του συνέντευξη στον Γ. Πρετεντέρη ο κ.Α.Σαμαράς τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.
«Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του. Ψηφίστε για αλλαγή πολιτικής. Για διέξοδο από την κρίση, με ανάπτυξη, όχι με ασφυξία»...

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για την πολιτική του, ενώ έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι καλλιέργησε το φόβο και το μύθο του μονόδρομου για το μνημόνιο και τώρα αποκαλύπτεται.

Πρόσθεσε πως κι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν πανάκριβα μεν, αλλά δεν υπέγραψαν μνημόνια και δεν «έδεσαν» τους λαούς χειροπόδαρα και οι κυβερνήσεις τους, τόνισε, δεν βγήκαν να διασύρουν τη χώρα τους όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου.

Εξαφανίστηκαν λογαριασμοί...540.000 ευρώ από το λιμάνι του Ηρακλείου!

Ο ΟΛΗ πρέπει να πληρώσει στον εργολάβο χωρίς να έχει έγγραφα τα οποία ως διά μαγείας χάθηκαν...
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο η απόφαση του δικαστηρίου ,με βάση την οποία πρέπει άμεσα ο ΟΛΗ να καταβάλει , χωρίς άλλη καθυστέρηση, το ποσό των 540.000 ευρώ στον εργολάβο της πολύπαθης παραλιακής λεωφόρου και μάλιστα για την αμφισβητούμενη συμπληρωματική σύμβαση! Το πιο σημαντικό όμως για τη διοίκηση του ΟΛΗ είναι ότι ανακάλυψε τόσους μήνες μετά ότι τα αντίγραφα των λογαριασμών που είχαν σταλεί στον οργανισμό έχουν… εξαφανιστεί! Η διοίκηση όπως αποκαλύπτει σήμερα η ‘Πατρίδα’ ενημέρωσε για το πολύ σοβαρό αυτό γεγονός το υπουργείο και τον γγ κ.Βλάχο και είναι έτοιμοι εκτός από την ΕΔΕ που διέταξαν να προσφύγουν με μηνυτήρια αναφορά και στον εισαγγελέα!
Ο ΟΛΗ διαφωνεί με το ποσό των 540.000 ευρώ (είναι το 25% της ρευστότητας που διαθέτει!) που πρέπει να δώσει και θα ζητήσει ανεξάρτητη επιμέτρηση των εργασιών με μηχανικούς από το ΤΕΕ/ΤΑΚ, αλλά σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και πρέπει να πληρώσει τώρα αφού ο εργολάβος έχει κερδίσει τη δικαστική διαμάχη εκμεταλλευόμενος την αβελτηρία των υπηρεσιών ή την …σκοπιμότητα κάποιων. Στις τεχνικές υπηρεσίες έλεγαν χθες ότι δεν είναι πάνω από…70.000 ευρώ αυτά που πρέπει να δώσουν. Αλλά το δικαστήριο έχει ήδη επιδικάσει 540.000 μαζί με τους τόκους. Ο εργολάβος από την πλευρά του πάντως θεωρεί ότι το ποσό που του αναλογεί τελικά είναι πολύ μεγαλύτερο και μπορεί να προσεγγίσει τα 900.000 ευρώ!

Τι θα κάνει ο Γιαννουλάκης στο δεύτερο γύρο!

Δεν ξέρω αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος και ποιός θα είναι μαζί με τον Αρναουτάκη (αν και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ απομακρύνουν αυτό το ενδεχόμενο), ωστόσο ο Δημήτρης Γιαννουλάκης σήμερα το πρωί το ξεκαθάρισε στο Ράδιο Κρήτη: εάν δεν είναι αυτός δεύτερος και είναι ο Πλακιωτάκης θα στηρίξει τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας!



Πηγή : cretalive.gr

Η Ντόρα η... μοβόρα!

Άμα θέλει να σε ανεβάσει ο Πάγκαλος έχει τον τρόπο του.
Είναι πραγματικά συγκινητικός και τόσο άμεσος ο τρόπος που μίλησε στο «Βήμα» για τη φίλη του, την Ντόρα Μπακογιάννη, που μένει κανείς άναυδος με την ακρίβεια των λεγομένων του: «Είναι νέα κοπέλα, γεμάτη δυνάμεις και γνώσεις. Κάτι θα κάνει! Η πολιτική παιδεία της τής επιτρέπει να αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες του αντιπάλου. Μυρίζει αίμα, she smells blood, που θα έλεγαν οι Αμερικανοί, χωρίς να λέω ότι αυτό είναι κάτι άγριο».
Με άλλα λόγια μιλάμε για την Ντόρα τη... μοβόρα!  Άμα σε παινεύει ο Πάγκαλος τότε σημαίνει ότι είσαι τουλάχιστον σαν και αυτόν, δηλαδή άσ'το καλύτερα...
Μάλλον είναι καλύτερα να σε πει «κύριο Τίποτα», τι λέτε κι εσείς;



Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Σε καιρό κρίσης, 700 ευρώ για να κουρευτεί η οικογένεια Παπανδρέου...

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του politicsnews.gr, o κ.Παπανδρέου με την σύζυγό του και την κόρη του πήγαν για κούρεμα στον “Χατζή” και πλήρωσαν 700 ευρώ.”Καλά δεν συμπάσχεται με τον ελληνικό λαό που πεινάει” ρώτησε γυναίκα εφοπλιστή τον Έλληνα πρωθυπουργό για να λάβει την ...
ειρωνική του απάντηση: “Γιατί εσείς που κουρεύεστε;”.

Η γυναίκα του εφοπλιστή-δεν είναι γνωστός- απάντησε πως “όσα λεφτά έχω βγάλει εγώ με τον άντρα μου είναι δουλεμένα και βάση επιχειρηματικών σχεδίων.Και εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε τα έχω κάνει θάλασσα…”.

Ο κ.Παπανδρέου χαμογέλασε και έφυγε από το ακριβό κουρείο του Νέου Ψυχικού αφήνοντας πίσω του 700 ευρώ. Λίγο παραπάνω από τον βασικό πρώτο μισθό που επιβάλλει η Τρόικα με την συγκατάθεση της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.
 
 
 
Πηγή : taxalia.blogspot.com