Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ψάχνουν για «πελάτες»… Αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ιρλανδία


Η Ιρλανδία εξακολουθεί να αντιστέκεται στις πιέσεις για προσφυγή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, με τον πρωθυπουργό της να απορρίπτει την ανάγκη δανείου για τη στήριξη της χώρας.

Μέρκελ: Κακώς εντάχθηκε η Ελλάδα στο ευρώ


Λανθασμένη πολιτική απόφαση της τότε γερμανικής ηγεσίας, και συγκεκριμένα του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ και του υπουργού Οικονομικών Χανς Αϊχελ, χαρακτήρισε χθες την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2000, η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών στην Καρλσρούη.

Την ίδια στιγμή, από το Παρίσι, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατηγορούσε τη Γερμανία ότι με τις θέσεις που υιοθετεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, μπορεί να ωθήσει χώρες στη χρεοκοπία.

Τα ...κουστούμια


Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, ξέρουμε ποιοι ετοιμάζουν οριστικά ανά την Ελλάδα το βουλευτικό κουστούμι ή τελος πάντων το βουλευτικό ...ταγέρ.

Οι νέοι Βουλευτές λοιπόν είναι :


Η πρώτη εκλογική ήττα του Αντώνη Σαμαρά


Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της εποχής Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία έχασε μετά από δεκαετίες την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δυο δήμους που διεκδίκησε με τους ιδιαίτερα δημοφιλείς Κακλαμάνη και Γκιουλέκα.


Στην περιφέρεια Αττικής ο Κικίλιας πήρε ένα πολύ καλό ποσοστό αποδεικνύοντας ότι ένα δυνατό στέλεχος της Ν.Δ θα μπορούσε να είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου από την οποία κατάγονται οι Σαμαράς, Λυκουρέντζος, Δήμας και Αβραμόπουλος η Ν.Δ έχασε από ένα πρώην βουλευτή της.

Στην Περιφέρεια Κρήτης η Ν.Δ αναδείχθηκε 3ο κόμμα, ενώ στο δήμο της Πάτρας ο εκλεκτός της Ρηγίλλης δεν πέρασε στον β' γύρο. Βαριά ήταν και η ήττα στις Σέρρες, στην πατρίδα των Καραμανλήδων ενώ η μόνη πραγματική επιτυχία ήταν η επικράτηση Μιχαλολιάκου στον Πειραιά.

Αυτό μόνο «ολική επαναφορά» δεν είναι…


Πηγή: parapolitiki.com


Πρόσθετα μέτρα 4 δισ. φέρνει η αναθεώρηση


Επιπλέον μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ, πέραν των 9,15 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο φέρνει για το επόμενο έτος το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2010 το οποίο υπολογίζεται να διαμορφωθεί στο 9,4% του ΑΕΠ (από 7,8%).

Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ντόρα Μπακογιάννη μάχονται για να "εκφράσουν" τη (νέα)πολιτική πίτα


Ο ένας μετά τον άλλο, οι  γνωστοί-άγνωστοι “πολιτικά ορφανοί”της χώρας, σπεύδουν να ανακοινώνουν τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων. 
Είδαν φαίνεται  τον "ενθουσιασμό" με τον οποίο εκατομμύρια Έλληνες  ψήφισαν... στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
 Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν, ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός της στις 21 Νοεμβρίου και ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης ανακοινώνει το κίνημα ανεξάρτητων πολιτών 1η Δεκεμβρίου.  

Ευχές και υπόσχεση για συνεργασία


Επικοινωνία για ευχές, αλλά και για άμεση συνεργασία είχε με τους νέους Δημάρχους Φαιστού και Γόρτυνας, κ.κ. Πετρακογιώργη και Σχοιναράκη, ο Βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ως Μεσαρίτης υποσχέθηκε στήριξη στο έργο τους και ζήτησε να είναι σε συνεχή επαφή για το καλό της περιοχής.

Δεξιός αλλά και υπερκομματικός με 65%!


Από τους πιο έξυπνους υποψηφίους δημάρχους που ανήκουν στη Ν.Δ.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τη Ντόρα αλλά ποτέ δεν το έκανε ανοιχτά ούτε χρησιμοποίησε τους μηχανισμούς του δήμου του, όπως έκανε ο Κακλαμάνης. Ποτέ δεν σταμάτησε να λέει ότι είναι γαλάζιος (προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ) αλλά ποτέ δεν ζήτησε χρίσμα από την Ρηγίλλης γιατί έθετε υποψηφιότητα... σε έναν Δήμο (Βύρωνας) με αριστερές καταβολές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εναγκαλισμό του και με πεφωτισμένους αριστερούς τους οποίους πήρε μαζί του.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Να πάρει 65%(!) (47% στον πρώτο γύρο!) και να κερδίσει τον Δήμο για τρίτη συνεχόμενη φορά με μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση!
Μήπως εκεί στην Ρηγίλλης θα πρέπει να τον συμβουλευθούν για τα θέματα των δημοτικών εκλογών, ώστε να χαράσσουν καλύτερη στρατηγική και να μην τρώνε συνεχώς σφαλιάρες;


Πηγή : fimotro.blogspot.com

Η εξήγηση...


Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, θα περιμένουμε την εξήγηση από τον Καρχιμάκη  για το πώς το ΠΑΣΟΚ έχασε δέκα μονάδες (από τα ποσοστά του) στις εκλογές στο Λασίθι για την Περιφέρεια Κρήτης.
Εκτός κι αν θεωρεί ότι δεν έχει υποχρέωση να δώσει λόγο σε κανένα για τις επιλογές που έγιναν στην περιοχή του…

Συνάντηση Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Επικεφαλής Διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Εγκεμέν Μπαγκίς, στο Πολιτικό του Γραφείο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό και η θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο πλαίσιο της προώθησης κλίματος σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ο Τούρκος Υπουργός μετέφερε πρόσκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθεί την Τουρκία στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Μεχμέτ Χασάν Γκογκούς, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Βολκάν Μποζκίρ, καθώς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Υψηλάντης.

Το... τάμα!


Δεν ξέρω τι τάμα πρέπει να κάνουν εκεί κάτω στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά αυτή η παραλιακή θα τους κάψει!
Και χθες το οδόστρωμα …υποχώρησε στο νέο τμήμα του δρόμου που και πριν μερικούς μήνες είχε καταρρεύσει!
Φτου και από την αρχή δηλαδή… Άντε πάλι να τρέχουν να βρουν τους υπαίτιους της κακοτεχνίας.
Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι της Διοίκησης αλλά και κάποιοι σημερινοί συνεργάτες πρώην Υπουργού της ΝΔ κωφεύουν...

Μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Κρήτη η Μ.Πετρακογιώργη

Με ικανή διαφορά 659 ψήφων πήρε τελικά το δήμο Φαιστού η Μαρία Πετρακογιώργη έναντι του Γ.Αρμουτάκη και θα είναι από την πρώτη του έτους η μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Κρήτη αφού έχασε η κ.Σκουλάκη στην Κίσαμο

52,2% το τελικό ποσοστό της κ. Πετρακογιώργη, 47,8% του απερχόμενου δημάρχου Μοιρών, Γιώργου Αρμουτάκη. Στο 33,1% η αποχή.


Πηγή : cretalive.gr

Μόνιμος εκπρόσωπος ενός... υπό ίδρυση κόμματος!


Από τώρα στρώνουν χαλί για το κόμμα της Ντόρας. Δεν υπάρχει εκπομπή, δεν υπάρχει πάνελ τις τελευταίες ημέρες που να μην βρίσκεται εκεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Ντόρας Γιάννης Οικονόμου.
 Δεν... έχουμε τίποτα με τον άνθρωπο. Το αντίθετο μάλιστα. Μας είναι πολύ συμπαθής. Το θέμα είναι αλλού. Πως γίνεται να παρουσιάζουν ως υπαρκτό κόμμα κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί και πως γίνεται να υπάρχει μονίμως ένας εκπρόσωπος αυτού του κόμματος που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί;


Πηγή : fimotro.blogspot.com

Ετοιμάζει 'Εκτακτο Συνέδριο ο Σαμαράς


Ετοιμάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής...
Οι κακές γλώσσες της Ρηγίλλης λένε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Κυριακής. Χρεώνει στον Σαμαρά πολλά και διάφορα. Και... θεωρεί τον εαυτό του ως τον μόνο φυσικό ηγέτη που μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά (ΝΔ-Ντόρα-ΛΑΟΣ).
Η αίσθησή μας είναι ότι θα μιλήσει. Θα αποδεχθεί τις εισηγήσεις των συνεργατών του. Μόνο που δεν θα μιλήσει σε ΜΜΕ. Θα επιλέξει να μιλήσει σε θεσμικό όργανο της Ν.Δ. Ίσως, στο έκτακτο συνέδριο που όπως αποκαλύπτει το Fimotro, ετοιμάζεται να κάνει ο Σαμαράς.
Είναι διαφορετικό να μιλάς στην κοινωνία και διαφορετικό σε κομματικό ακροατήριο. Εκεί είναι πιο ασφαλής η συμπεριφορά των παρατηρητών...


Πηγή : fimotro.blogspot.com

168 εκατομμύρια Ευρώ οι οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων!

Σε 168 εκατομμύρια Ευρώ ανέρχονται τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τις Ιδιωτικές Κλινικές, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη.
«Μαύρη τρύπα» ο ΟΓΑ με 90 εκατομμύρια Ευρώ οφειλές

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός παραθέτει τις οφειλές των Ταμείων και σημειώνει αναλυτικά για τα χρέη του κάθε ταμείου:

Ολική επαναφορά στο... ίδιο σημείο!


Μεγάλες στιγμές χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα!
Οι παρουσιαστές γέλαγαν δυνατά. Ο Πρετεντέρης χτυπιόταν! Καθόλου δεν λυπήθηκαν τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον χτύπησαν αλύπητα!
"Ήταν ολική επαναφορά  τα αποτελέσματα των εκλογών?"  ρώτησε τον δυστυχή Πάνο η Όλγα Τρέμη. Και αφού πήρε καταφατική απάντηση στην ερώτησή της, την σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Πρετεντέρης που είπε το αμίμητο : "Ολική επαναφορά, που? Στο σημείο που ήσασταν πριν κύριε Παναγιωτόπουλε?" ...
Απίστευτο γέλιο! Ο "Προφιτερόπουλος" δεν ήξερε από που να ξεφύγει... 

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...



Τι έχει να πει για το αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία του κόμματος; Μήπως τελικά από εκεί πρέπει να ξεκινήσει την ανασύστασή του ο κ. Σαμαράς;

Διατηρούνται τα σοβαρά προβλήματα στην αγορά του λαδιού στην Κρήτη

Κατά τη φετινή περίοδο,  στη αγορά του ελαιόλαδου στην Κρήτη διακρίνονται πρωτοφανείς αρνητικές συνθήκες, καθώς αρκετοί παραγωγοί, όπως όλα δείχνουν, θα ψάχνουν να πουλήσουν το λάδι τους και δεν θα βρίσκουν αγοραστές, αφού οι περισσότερες Ενώσεις και οι έμποροι αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες στη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες για την αγορά του προϊόντος.

Ακόμα και όσες Κρητικές επιχειρήσεις ψάχνουν προχρηματοδότηση από την Ιταλία για να πληρώσουν τους παραγωγούς δυσκολεύονται πάρα πολύ, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη, αλλά και της επιφυλακτικότητας που δείχνουν οι ξένες εταιρείες απέναντι στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις της.


Kίνημα ανεξάρτητων πολιτών ιδρύει ο Μίκης Θεοδωράκης

Την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά θέματα θα ανακοινώσει ο Μίκης Θεοδωράκης το μεσημέρι(12:00) της Τετάρτης, 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Η πρωτοβουλία του συνθέτη ανακοινώθηκε στην σημερινή συνέντευξη τύπου με θέμα τις συναυλίες με έργα Θεοδωράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έργα σύμβολα του Μίκη Θεοδωράκη για την ελευθερία και τη δημοκρατία των λαών της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Χιλής όπως το «Πνευματικό Εμβατήριο», το «Canto General» και σε πρώτη εκτέλεση το έργο για πιάνο και ορχήστρα «Ένας Όμηρος» θα παρουσιαστούν στις 27 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στους Φίλους του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη της Εντατικής Θεραπείας και της Πρόληψης των Νοσημάτων που οδηγούν σ' αυτήν και κυρίως των νοσημάτων του θώρακος. Τα έσοδα θα δοθούν για τη Νέα Πτέρυγα και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
  

Πηγή : ksipnistere.blogspot.com