Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μείωση αποδοχών σε κενό οικονομικής πολιτικής


Οι κυβερνητικές αποφάσεις προετοιμάζουν τη μεγάλη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Παρά την επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν παράγοντες των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι φανερό ότι πρέπει να υπάρξει μια λογική μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, για να διευκολυνθούν η αύξηση της παραγωγικότητας και η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Κακό παρελθόν
Όπως επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα δόθηκαν υπερβολικές μισθολογικές αυξήσεις σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης μετά το πέρασμα από τη δραχμή στο ευρώ.

Ζητά συναίνεση από κόμματα, συνδικάτα και το...ΠΑΣΟΚ


Συναίνεση εκτός αλλά κυρίως εντός ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Πρωθυπουργός παραμονή της μάχης του προϋπολογισμού και με τα "πράσινα" συνδικάτα να βγαίνουν στους δρόμους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου "φωτιά" για ΔΕΚΟ και εργασιακό φώναξε τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου περισσότερο για να ζητήσει τη σταθερότητα του πολιτικού κλίματος και όχι για να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη τους για τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό.

«Ποιος θα βρεθεί να μας δικάσει;»


Στην «Κ» της περασμένης Κυριακής, 5/12/2010, ο κ. Ευθ.-Φοίβος Παναγιωτίδης, επίκουρος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τόλμησε να θέσει το ερώτημα: «Ξέρει ο πρωθυπουργός (Γ. Α. Παπανδρέου) ελληνικά;». Αφορμή για το δημοσίευμά του αποτέλεσε κείμενο του Στάθη της «Ελευθεροτυπίας» και, συγκεκριμένα, η φράση: «Ο εντολοδόχος της τρόικας πρωθυπουργός Παπανδρέου άρχισε να κλίνει τη λέξη “πατριώτης” σε όλες τις πτώσεις – τις δύο που γνωρίζει».

Έρχεται η κυβέρνηση της τρόικας με επικεφαλής Γερμανό «διοικητή»


Δεκάδες κομισάριοι οικονομολόγοι, που έχουν την εντολή «τηρήστε αυστηρά το μνημόνιο», καταφθάνουν στην Αθήνα από τις αρχές του χρόνου κατόπιν εντολής της τρόικας των δανειστών της Ελλάδας προκειμένου να εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε νευραλγικές θέσεις σε κρίσιμα υπουργεία.