Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ναι της "Τρόικας" στις προτάσεις Λοβέρδου

Την πλήρη αποδοχή της τρόικας είχαν οι προτάσεις του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου για εξοικονόμηση 846 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2011 στο χώρο της Υγείας.
Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι το υπουργείο Υγείας με τις πολιτικές που τους παρουσίασε μπορεί να κάνει τις απαραίτητες οικονομίες και μάλιστα άφησαν περιθώριο, καθώς δήλωσαν ικανοποιημένοι ακόμη και αν εξοικονομηθούν 700 εκατομμύρια από τα 846.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής εκτροχιάστηκε

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μεταβολή της δημοσιονομικής προσαρμογής του 2010:

«Μετά την ανακοίνωση των οριστικών δημοσιονομικών μεγεθών για την περίοδο 2006-2009, η Κυβέρνηση αναθεώρησε και τις δικές της εκτιμήσεις για το ύψος του ελλείμματος του 2010.
Έτσι, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, το έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 9,4% του ΑΕΠ το 2010, από 7,8% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού.
Πρόκειται συνεπώς για μία αύξηση στο εκτιμώμενο έλλειμμα της τάξεως του 1,6% του ΑΕΠ για το 2010.


Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% το 2011


Δημοσιονομική παρέμβαση, ύψους 14,3 δισ. ευρώ, προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2011, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα στο 7,4%του ΑΕΠ.

Πρόκειται για παρεμβάσεις και μέτρα που αφορούν τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το νέο προϋπολογισμό, οι παρεμβάσεις και τα μέτρα στην πλευρά των εσόδων αναμένεται να αποδώσουν 7,830 δισ. ευρώ και θα προέλθουν από:


Επανάληψη της ψηφοφορίας για το Βατοπέδι ζητά η ΝΔ

Να επαναληφθεί η ψηφοφορία της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου ζητά η Νέα Δημοκρατία σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη κάνοντας λόγο για «κατάρρευση της πολιτικής και της νομικής σκευωρίας, αφού από τους πέντε υπουργούς φθάσαμε στους τρεις για ένα μόνον αδίκημα και αυτό κολοβό».
Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, είπε ότι οι τρεις πρώην υπουργοί αντί για την απιστία του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα έχει γραφτεί η απιστία του άρθρου 390, άρα παραπέμφθηκαν για άλλο αδίκημα και ως εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Απροθυμία δημάρχων να δώσουν οικονομικά στοιχεία




Η απροθυμία ή και η άρνηση σε πολλές περιπτώσεις, «καποδιστριακών» δημάρχων, να παραδώσουν τα οικονομικά στοιχεία των δήμων τους στους νεοεκλεγέντες συναδέλφους τους, των «καλλικρατικών» δήμων, στους οποίους συνενώθηκαν, προκειμένου να προετοιμάσουν τον σχεδιασμό τους για τους νέους ΟΤΑ ώστε την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβουν καθήκοντα να έχουν εικόνα για τα ταμεία που θα παραλάβουν, ανάγκασε τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, Αθανάσιο Καρούντζο να καινοτομήσει και να παρέμβει ζητώντας από όλους τους δημάρχους του νησιού να του παραδώσουν εντός δέκα ημερών, την οικονομική κατάσταση του δήμου τους.
Ο κ. Καρούντζος, δεν ζητά απλά τον ισολογισμό κάθε δήμου αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα, υποχρεώνοντας τους δημάρχους να παραδώσουν στην Περιφέρεια αναλυτικό πίνακα εσόδων-εξόδων και δανείων με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Προσεκτική ως προς τις προσχωρήσεις «γαλάζιων» βουλευτών στο κόμμα της η Ντ.Μπακογιάννη

Με νέο αίμα κατά 80%, αλλά και με παλιά, δοκιμασμένα και άφθαρτα πρόσωπα κατά το υπόλοιπο 20% υπόσχεται η Ντόρα Μπακογιάννη ότι θα είναι το κόμμα της, την ίδρυση του οποίου θα ανακοινώσει την Κυριακή.
Οι πυρετώδεις προετοιμασίες κορυφώνονται, ενώ η προσοχή της Ρηγίλλης «αποσκιρτήσεις» βουλευτών της προς το νέο πολιτικό μόρφωμα. Γι' αυτό και συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι επαφές και τα σχόλια της κ.Μπακογιάννη στην κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.

Εκβιασμοί από το Καραμανλικό στρατόπεδο;


Δύο βουλευτές που πρόσκεινται στο Καραμανλικό στρατόπεδο ήταν έτοιμοι να φύγουν από τη Νέα Δημοκρατία και να προσχωρήσουν στην Ντόρα Μπακογιάννη αν το κόμμα τους δεν αποχωρούσε από την ψηφοφορία στη Βουλή για το Βατοπέδι.
Το θέμα ετέθη χθες στον Παναγιωτόπουλο ο οποίος το διέψευσε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς.
Η κατάρρευση ωστόσο του κατηγορητηρίου, βόλεψε και την Ρηγίλλης και τους καραμανλικούς.
Ο Σαμαράς πάντως είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποχωρούσε αφού δεν υπήρξαν στοιχεία σε βάρος των πέντε πρώην υπουργών όπως και αποδείχθηκε μιας και οι τρεις παραπέμφθηκαν για συναυτουργία σε απιστία κατά του Δημοσίου.
Καμία σχέση δηλαδή με τα περί διακίνησης μαύρου χρήματος και διασπάθισης δημοσίου χρήματος που έλεγε αρχικά το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή : parapolitika.gr

Εισήγηση σοκ του ΣΕΒ στον Όλι Ρεν


Πρόταση για εσωτερική αναδιάρθρωση του μνημονίου κατέθεσε στον επίτροπο οικονομίας Όλι Ρεν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του στις Βρυξέλλες.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση με τον Επίτροπο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν, όπως είπε, η πορεία και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο που οριοθετεί το Μνημόνιο.


Παρέμβαση Λ. Αυγενάκη για τις εξελίξεις στην τοπική ΝΔ

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις και τις δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης «στελεχών» των τοπικών οργάνων της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης συζητώντας με συνεργάτες και φίλους του, ξεκαθάρισε  ότι οι ευθύνες της ήττας είναι συνολικές, πως ξεκινούν από ψηλά και εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού. Και όσοι πεισματικά αρνούνται συνολικά τις ευθύνες και μπαίνουν στη διαδικασία να προσωποποιούν και να στοχοποιούν, είναι βέβαιο ότι εκφράζουν τις προσωπικές τους πικρίες, πιθανόν από τη μη εκλογή τους, ενώ από την άλλη πλευρά, αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος μετάθεσης ευθυνών. 

Κλείνει νοσοκομεία η κρίση




Δύο στρατιωτικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο με απόφαση ΥΕΘΑ και το προσωπικό τους μετατίθεται λόγω κρίσης... Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο στράτευμα, καθώς βρίσκονται σε ακριτική περιοχή και προσφέρουν απασχόληση και υπηρεσίες υγείας.

Ουδείς προφήτης στον τόπο του!


Διαβάζω τα διάφορα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα για τον Καρχιμάκη ο οποίος έχει γίνει πλέον ο από μηχανής θεός για το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο πίνουν νερό στο όνομά του...
Ακόμη κι ο Παπανδρέου δεν κάνει (κομματικό) βήμα πριν τον συμβουλευθεί αφού κατάφερε -λένε- μέσα σε 3 μήνες να ζωντανέψει ένα ψόφιο οργανισμό.
Που έχει λοιπόν το πρόβλημα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ; Μα, στον τόπο του, στο Λασίθι, όπου κάποιοι του κάνουν νούμερα, κάποιοι βάζουν τρικλοποδιές ειδικά όταν λείπει! Μήπως θέλουν να τον διώξουν από την Κρήτη;



Πηγή : cretalive.gr

Θα μπορούσε να λέει...



-Ντόρα, μήπως τώρα που έχω και το χαρτί της απαλλαγής πρέπει να αρχίσωνα κοιτάζω προςτην πλευρά σου; Μήπως να έρθω και στο κόμμα σου;

Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Πηγή : press-gr.blogspot.com 


Παραίτηση Παπανδρέου και Μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών, προτείνει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης


Η συμμετοχική και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει ανάγκη τους συμμετέχοντες, τους αντιπροσωπευόμενους και τους αντιπροσώπους τους. Τους πολίτες, τους ενεργούς πολίτες, όχι τους κρατίτες, τους πελάτες. Τα πολιτικά κόμματα όχι τα μη κόμματα, τις παρέες, τα προσωπικά – οικογενειακά λόμπι, τις κάστες.
Έχει ανάγκη την μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων εκλογέων πολιτών και όχι τις διαπλεκόμενες μειοψηφίες. Τους κυβερνώντες αλλά και αυτούς που θέλουν να κυβερνηθούν από αυτούς. Ούτε κεντρική ούτε τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να υπάρξουν χωρίς τους πολίτες, τους εκλογείς. Όταν αυτά απουσιάζουν επιβάλλεται η μειοψηφική κακιστοκρατία. Η κακιστοκρατία δεν είναι λειτουργική της Δημοκρατίας. Η τελευταία είναι συνώνυμη της αξιοκρατίας.

Συνάντηση σήμερα Αντώνη Σαμαρά με τρόικα


Την πάγια θέση του ότι τα πρόσθετα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση οδηγούν σε πλήρη απαξίωση την κοινωνία και την Οικονομία, θα επαναλάβει σήμερα στους εκπροσώπους της τρόικας ο Αντώνης Σαμαράς.
Κατά τη συνάντηση τους θα τεθεί θέμα στήριξης των μέτρων από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι η πολιτική των φόρων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συζητήσει όχι μόνο για πρόσθετους φόρους αλλά ούτε για απολύσεις και μειώσεις αποδοχών.
Το μόνα θέματα που δέχεται ο Σαμαράς είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας (σς άλλωστε δική του πρόταση είναι) και η περιστολή του Δημοσίου με γενναίες και διαφανείς αποκρατικοποιήσεις υπό τη δέσμευση ότι δεν θα περισσέψει ούτε μία θέση εργασίας.


Πηγή : parapolitika.gr

Μείωση τουλάχιστον κατά 30% των συμβασιούχων του Δημοσίου για το 2011


Μείωση τουλάχιστον κατά 30% των συμβασιούχων του Δημοσίου για το 2011 προβλέπει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο προϋπολογισμού για το νέο έτος, προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες περικοπές δαπανών.

Σταϊκούρας : "η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση"




Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις δύο ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να διαψεύσει δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ με τον προϋπολογισμού του 2011, υπογραμμίζοντας ότι «[…] πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε δεσμευτεί και στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού και στο μνημόνιο, τα 9,1 δισ. ευρώ, είναι μέτρα που είναι αρκετά […]» και πως «[…] όλα αυτά που έχουν ακουστεί, με τα νούμερα που έχουν ακουστεί, για τα παραπάνω μέτρα, π.χ. αν είναι 4 δισ. ευρώ κλπ, δεν ισχύουν […]» (Δελτίο Ειδήσεων Mega, 12.11.2010).

Iδού, πώς αντί προσλήψεων, απολύθηκαν¨ ήδη οι πρώτοι 3.000 νοσηλευτές το 2010


Κοροϊδεύουν τους νοσηλευτέςΣυνεχίζεται ακατάπαυστα το κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας και άκρατης εκμετάλλευσης, στο δράμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Κυβέρνηση, σε κάθε ευκαιρία «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» πως οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν εξαιρεθεί από το γενικό κανόνα του ¨παγώματος¨ στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, η Κυβερνητική δέσμευση για την πρόσληψη 3.000+3.000 νοσηλευτών μέσα στο 2010, ξεχάστηκε...
 οριστικά.

Σήμερα, ο Υπουργός κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, μόλις 1250 νοσηλευτές θα διαβούν την πόρτα του ΕΣΥ, τη στιγμή που έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 4.000.


Κίνδυνος αφανισμού της μελισσοκομίας στην Κρήτη από τη νέα ασθένεια «Nosema Cerana»


Λόγω της πρόσφατης ραγδαίας εξάπλωσης της ασθένειας «Nosema Cerana», η οποία και είναι η αιτία μαζικής θανάτωσης των μελισσών, η Κρητική μελισσοκομία αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο μιας ανεπανόρθωτης καταστροφής. Μάλιστα, ο μελισσοκομικός σύλλογος Νομού Χανίων «Η μέλισσα» έχει αναφέρει το γεγονός, ενώ σε ανακοίνωσή του καλεί τους μελισσοκόμους ενόψει της έξαρσης της νέας ασθένειας που εξαφανίζει τα μελίσσια αθόρυβα και χωρίς ορατά συμπτώματα, να στείλουν δείγματα μελισσών, στην διεύθυνση κτηνιατρικής υπηρεσίας για εξέταση και εξακρίβωση της νόσου. Ήδη στα Χανιά έχουν καταστραφεί σχεδόν στο 100% σμήνη μελισσών, ενώ η ασθένεια προχωρά ακάθεκτη και στους λοιπούς νομούς της Κρήτης.