Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κυριάκος Μητσοτάκης : "Επί δεκαπέντε μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων"


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Επί δεκαπέντε μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και η Αθήνα να γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με φόντο τόνους σκουπιδιών για να «ανακαλύψουν» -επιτέλους- τα συναρμόδια Υπουργεία ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Όπως στην οικονομία, έτσι και στο εκρηκτικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κανένας από την κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δήθεν δεν γνώριζε την πραγματικότητα και την έκταση του προβλήματος.

Αγροτικό εισόδημα ώρα μηδέν και ο Πρωθυπουργός μοιράζει καλάθια…όπως εξήγγειλε από το Ρέθυμνο


Την στιγμή που το μέσο αγροτικό εισόδημα στην Ευρώπη των 27 καταγράφει αύξηση της τάξεως του 12,3%, στην Ελλάδα ο αντίστοιχος δείκτης έχει πάρει την κατιούσα.
Η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας προβλέπει πτώση κατά -4,6% στο Ελληνικό αγροτικό εισόδημα, ποσοστό που αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη μείωση ανάμεσα σε 27 χώρες.
Ο αγροτικός τομέας στην Ευρώπη δείχνει σημάδια ανάκαμψης από την κρίση. Οι εταίροι μας έχουν καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, έχουν αναπληρώσει την αύξηση των τιμών των εισροών και κατορθώνουν να καταγράφουν κέρδη.

Περίεργη επίθεση στο Βουλευτή της ΝΔ, Κ.Καραγκούνη


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Ν Δ...
Μαθαίνω ότι ο βουλευτής κ.Καραγκούνης, φεύγοντας το πρωί από το σπίτι του δέχτηκε επίθεση από τραμπούκους, που επέβεναν σε αυτοκίνητο κλούβα χωρίς πινακίδες, οι οποίοι τον απείλησαν ανοιχτά για να σταματήσει να εκβιάζει το κόμμα της ΝΔ και άλλα τέτοια!
Το επεισόδιο καταγγέλθηκε από τον ίδιο το βουλευτή και στην Αστυνομία όπως μαθαίνουμε. Αργά το βράδυ μάλιστα ζήτησε ο ίδιος να διαγραφεί  από το κατάλογο των ομιλητών στη Βουλή.
Λέτε αύριο να έχουμε και νέα αποχώρηση και για να την εμποδίσουν κάποιοι εφαρμόζουν γνωστές παλιές μεθόδους;
Κάτι μου μυρίζει σε αυτή την ιστορία…

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα!!

Ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές ο Δημαράς

Φαίνεται πως το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών άνοιξε την όρεξη του Γιάννη Δημαρά. Παρά τις αρχικές προβλέψεις κάποιων που τον αναδείκνυαν νικητή για την περιφέρεια Αττικής, ο βουλευτής της Β΄Αθήνας πήρε τελικά ένα καλό ποσοστό που του έδωσε την τρίτη θέση.
Μάλιστα, το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών είχε βγει και είχε δηλώσει πως με το νέο έτος θα παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα.
Τελικά κάτι τέτοιο δε θα γίνει. «Εκείνο το οποίο πρυτάνευσε πριν από όλα στην τελική μου απόφαση είναι το εξής: εγώ έκανα ένα λάθος, από παρορμητισμό, από συναισθηματισμό κλπ και έκανα μια δήλωση.

Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει? Και όμως βγάζει...


Μαζεύουν στοιχεία για Πανάρετο οι Πρυτάνεις...
Στοιχεία για την οικογένεια του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου μαζεύουν οι πρυτάνεις και ετοιμάζονται να τα δημοσιοποιήσουν σε περίπτωση που προκληθούν κι άλλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του blog omikropolitikos, ο ... διώκτης της οικογενειοκρατίας έχει βολευτεί οικογενειακά (γυναίκα και κόρη) στην ΑΣΟΕΕ.
Προβλέπεται σκληρό ματς με ... απρόβλεπτες διαστάσεις.
Τελικά κόρακας κοράκου μάτι βγάζει…

Ο Αυγενάκης ετοιμάζει την προσχώρησή του στη ΔΗΣΥ μέσω συνέντευξης στην Ηρακλειώτικη εφημερίδα "Πατρίς"


Την απόφασή του να προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας περιγράφει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πατρίς" της Κρήτης ο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.
"Νιώθω προσβεβλημένος από τον τρόπο που με αντιμετώπισε η νέα ηγεσία της ΝΔ", δηλώνει στην εφημερίδα και προσθέτει: "Το 60-70% των πολιτών που μιλώ εδώ και εβδομάδες μου λέει ότι πρέπει να προσχωρήσω στη «Δημοκρατική Συμμαχία».

Ο Παπανδρέου... αντιγράφει τον Σημίτη και επιτίθεται στην Εκκλησία!


Και την Εκκλησία βάζει απέναντί του ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδοκιμάζοντας, μέσω του Γ.Πεταλωτή χθες, το κείμενο της Ιεραρχίας "Προς τον Λαό", που μοιράστηκε την προηγούμενη Κυριακή στις εκκλησίες και στο οποίο η Ελλάδα, χαρακτηρίζεται χώρα υπο κατοχή!
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να θυμάται ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός που τα έβαλε με την Εκκλησία ήταν ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος και προκάλεσε με το ζήτημα των ταυτοτήτων την οργή των ιεραρχών, με τα τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα...

Χαμένος ο Κεφαλογιάννης στο βούρκο που έχει δημιουργήσει...


Χαμένος κυριολεκτικά είναι το τελευταίο διάστημα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας τον είτε στη Βουλή είτε στο Ηράκλειο, όποτε προλαβαίνει να επισκέπτεται πιο χαλαρός πια μετά τη διαγραφή του Αυγενάκη.
Αποκορύφωμα όμως ήταν την Κυριακή στη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος όπου μιλώντας επί 45 λεπτά το μόνο επιχείρημα που επανέλαβε για να ενεργοποιήσει τα ελάχιστα γερασμένα στελέχη που βρέθηκαν στη μικρή αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy  ήταν: «εμείς δεν αφήνουμε το σπίτι μας και σπίτι μας είναι η ΝΔ…».

Κάτι πιο πρωτότυπο έχεις να μας πεις;

Η Νέα Δημοκρατία κήρυξε πτώχευση...


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του blog omikropolitikos, χθες το βράδυ έως και τις πρώτες πρωινές ώρες γινότανε στη Ρηγίλλης το έλα να δεις!
Ο κ Σκορδάς ως διευθυντής του κόμματος θεώρησε σωστό να ενημερώσει γραπτώς τη διεύθυνση γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων που το χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς την εταιρεία ξεπερνά τις 400 χιλιάδες ευρώ. Το έγγραφο έλεγε οτι το ταμείο είναι μείον και χρήματα δεν πρόκειται να πάρει μέχρι νεοτέρας...!

Α. Γεωργιάδης: Ευπατρίδης της πολιτικής ο Σαμαράς...


Στην πολιτική μπαίνεις για να κάνεις το σωστό και όχι να είσαι πολιτικάντης δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον real fm 97,8 και επισήμανε ότι ο ΛΑΟΣ έπραξε το σωστό υπερψηφίζοντας το μνημόνιο αν και η επιλογή αυτή τους έβλαψε.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο λαός πρέπει να αρχίσει να επιβραβεύει αυτούς που κάνουν το πολιτικά σωστό και όχι αυτούς που κυνηγάνε την καρέκλα.
Επιβράβευσε τη νέα τακτική του Αντώνη Σαμαρά που υπέστειλε το λάβαρο του αντιμνημονίου, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ευπατρίδη της πολιτικής, αν και θεωρεί πως οι σύμβουλοί του τον επηρεάζουν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, ενώ αποκάλυψε ότι τους αποκαλεί χαϊδευτικά «εθνικομπολσεβίκους».

H… «προσωρινή» πρόεδρος Ντόρα!


«Προσωρινή πρόεδρος» δήλωσε ότι είναι η Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, διορθώνοντας μάλιστα τους Καμπουράκη - Οικονομέα που την προσφώνησαν σαν... πρόεδρο!
Δεν πρόκειται φυσικά να τα «βροντήξει», αλλά όπως διευκρίνισε, τον «κανονικό» πρόεδρο θα τον εκλέξει το πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ.
«Ποτέ δεν ξέρει κανείς» τόνισε μάλιστα για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να εκλεγεί διαφορετικό πρόσωπο στην ηγεσία! Η συγκεκριμένη αναφορά θύμισε σε κάποιους ιστορικό περιστατικό με τον Ανδρέα Παπανδρέου προτού ακόμη ανέλθει στην εξουσία.

Δημοκρατική Αριστερά : 15 προτάσεις για να ξεφύγουμε από την κρίση


Ως... αντίδοτο στην αίσθηση αδιεξόδου για την πορεία της χώρας που έχει δημιουργήσει στους πολίτες η κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης προέβαλε τον αγώνα για ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση εξόδου από την κρίση. Πρότεινε 15 μέτρα για τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης αλλά για την ανασυγκρότηση της χώρας ενώ έκανε και 5 προτάσεις για τη διαμόρφωση ευνοϊκού για τους πολίτες ευρωπαϊκού και διεθνούς πλαισίου.

Απογοήτευση η Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Ηρακλείου, παρά την κινητοποίηση του Αγγελάκα, Γραμματέα του οργανωτικού



Σκούρα τα πράγματα για τη ΝΔ στην Κρήτη μετά και τη δεύτερη διαγραφή Κρητικού Βουλευτή από τον κ. Σαμαρά. Ενδεικτικό της απογοήτευσης του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι παρά τη σκληρή κινητοποίηση χθες Κυριακή, παρά την παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν άνω των 100 «στελεχών» του κόμματος, ενώ βέβαια η Νομαρχιακή Συνέλευση αριθμεί περί τα 700 άτομα!!!

Απογοητευτική εικόνα

Ο κόσμος τους γυρνά την πλάτη και εκείνοι ανακοινώνουν ότι θα ξεκινήσουν σεμινάρια  στα στελέχη του κόμματος για την προσέλευση ψηφοφόρων άλλων κομμάτων ακόμα και σε γάμους και βαφτίσια. Που ζούνε οι άνθρωποι…


Γ. Παπανδρέου: Ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος!


Όταν η χώρα βουλιάζει και χρειάζεται άμεσες και  γενναίες πρωτοβουλίες για να σωθεί, ο κ. Παπανδρέου οριοθετεί τη δράση του στη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών από τους Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες για την έκδοση ευρωομολόγων.  Η τέχνη της υποκριτικής επιβραβεύεται στο πάλκο, αλλά η ζωή μας δεν είναι θέατρο. Ούτε η πολιτική είναι απλά και μόνο μία υπόθεση των επικοινωνιολόγων. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που κυβερνούν τις τύχες μας αποδεικνύονται κάθε ημέρα κατώτεροι των προσδοκιών και των περιστάσεων...
Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να έχει μία εμμονή με τα εκατομμύρια. Εκλέχτηκε στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ένα εκατομμύριο ψήφους μελών, φίλων και συγγενών του σημερινού κυβερνώντος κόμματος και τώρα επιδιώκει τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για τα ευρωομόλογα.