Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργο, Γιώργο τέτοια σπόρια σπέρνουν όλα σου τ' αγόρια...


Για ποια ικανότητα σύνθεσης μας μιλάνε οι σοφοί της εποχής; Αφού όλες οι πρόσφατες ελληνικές συνθέσεις έχουν μέσα τους το σπόρο της διάλυσης και της αλλοτρίωσης. Και δεν πρόκειται για ένα σπόρο που βρέθηκε εκεί λόγω του ανέμου, της βροχής ή των κάθε λογής κύκλων της ζωής και της εξέλιξης. Είναι ένας σπόρος που τον βάζει στο ενδεδειγμένο μέρος ανθρώπινο χέρι ή καλύτερα, εξουσιαστικός νους, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιμόλυνσης των αποτελεσμάτων.
Μες στην ανάγκη για διατήρηση της τάξης σπέρνεται φόβος. Μες στο φόβο ευδοκιμεί η ατομικότητα και η αυτοσυντήρηση. Μες στην ατομικότητα και την αυτοσυντήρηση ζει η αλληλοϋπονόμευση. Μες στην αλληλολοϋπονόμευση ρίχνουν θεμέλια τα επιχειρήματα των κρατούντων. Μες στα επιχειρήματα των κρατούντων απλώνει τις ρίζες του το τέλος της τάξης, όπως την ξέραμε.

Πιάστε τους 50άρηδες!


Πολύ θα ήθελα να συλληφθούν οι 50άρηδες που έδειραν τον Κωστή Χατζηδάκι. Προτάσσω την ηλικία γιατί κάποιοι αποδίδουν τον ξυλοδαρμό στους «κουκουλοφόρους». Καμία σχέση.
Ο Χατζηδάκις εδάρη ή από αγανακτισμένους ΠΑΣΟΚους ή από προδομένους Νεοδημοκράτες ή από αυτούς που πήραν τοις μετρητοίς τον «πόλεμο» της Παπαρήγα ή από Αλαβανικούς που έχουν δηλώσει ότι θα μπουν φυλακή για τα δίκια των εργαζομένων.
Να τους πιάσουν λοιπόν για να μάθουμε σε πια ρητορική πιστεύουν. Πού ζουν, πόσα παίρνουν, από ποιους έχουν ευνοηθεί στη ζωή τους.
Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και εμείς (και ίσως) και οι πολιτικοί αρχηγοί.