Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Ομάδα κρούσης» εν όψει των διαπραγματεύσεων για τον ευρω-μηχανισμό στήριξης


Σύσκεψη υπό τον Γ.Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργικού συμβούλου Λουκά Παπαδήμου, των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ.Δρούτσα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ.Ξενογιαννακοπούλου, έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μορφή που θα έχει ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης μετά το 2013, κάτι που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Τρελές πωλήσεις για τα "επαναστατικά" ιρλανδικά εσώρουχα : «Προτιμώ να κάτσω να με γ.... το ΔΝΤ»!


Την αγανάκτησή τους αποτυπώνουν πλέον ακόμη και πάνω στα εσώρουχά  τους οι Ιρλανδοί πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση, λανσάροντας μποξεράκια και στρινγκ με το σύνθημα "Προτιμώ να κάτσω να με γ.... το ΔΝΤ"!
Όπως φαίνεται η νέα collection θα κυριαρχήσει στις ανταλλαγές δώρων των Χριστουγέννων, καθώς η οργή των Ιρλανδών κορυφώνεται μετά την ένταξη της χώρας τους στο διεθνή μηχανισμό στήριξης.
   "Προσπάθησαν πολύ οι ηγέτες μας για να μας οδηγήσουν σε αυτό το χάλι", δήλωσε ο Τιμ Κέλι, συνιδρυτής του ιστότοπου Puckout.com που εδρεύει στο Κορκ, που ξεκίνησε την εκστρατεία με τη διάθεση εσωρούχων και πουκαμίσων, τα οποία εκτός από το προαναφερθέν λογότυπο διαθέτουν και το "Το ΔΝΤ με γράπωσε" και " Τί το ΔΝΤ;".




Πηγή : protothema.gr

Σχέδιο Ντόρας "βλέπει" η Ρηγίλλης, "ουδέν σχόλιον" λέει η Δημοκρατική Συμμαχία


Η απομαγνητοφώνηση από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Αυγενάκης στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ ο οποίος αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου. Ο κ. Σαμαράς πήρε την απόφαση έπειτα από σχετικές εισηγήσεις στενών του συνεργατών προκειμένου να προλάβει τυχόν νέες διαφοροποιήσεις βουλευτών για τη "Δημοκρατική Συμμαχία".
Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr o κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε για τη διαγραφή του από την τηλεόραση καθώς κανείς από τη ΝΔ δεν είχε επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί του.

 

Αυγενάκης : "Η διαγραφή μου ήταν προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση από το Σαμαρά"

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή διαγραφή του από την Kοινοβουλευτική Oμάδα της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Από την τηλεόραση ενημερώθηκα για τη διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η διαγραφή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προαποφασισμένης εκκαθαριστικής επιχείρησης του κόμματος από όσους Βουλευτές ο κ. Σαμαράς δεν θεωρεί απόλυτα υποταγμένους στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψή του για την πολιτική.

Η κυβέρνηση δεν έχει διακοσμητικό ρόλο


Νέο γύρο συζητήσεων αναμένεται να ανοίξουν όσα είπε σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στη Βουλή η Λούκα Κατσέλη, λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων.
Η υπουργός Εργασίας θεωρεί ότι βγήκε δικαιωμένη από τις εξελίξεις όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και μάλιστα τόνισε με νόημα ότι η παρέμβασή της απέδειξε πως η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις αυτές «δεν έχει διακοσμητικό ρόλο».
Φράση που εκτιμάται και ως αιχμή απέναντι σε άλλους συναδέλφους της και συνομιλητές της τρόικας, με πρώτο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.



Πηγή : newsbeast.gr

Δήλωση Ανδρέα Λυκουρέντζου για τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη


Ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

"Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση".

Διέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ το Λευτέρη Αυγενάκη


Τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη διέγραψε σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.
Προηγουμένως ο κ. Λ Αυγενάκης, με δηλώσεις του, άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αν θα συμμετάσχει στη "Δημοκρατική Συμμαχία". Ολα είναι ρευστά, επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για τις μελλοντικές του κινήσεις. Είμαι βουλευτής της ΝΔ, συνεχίζω να κάνω καθημερινά τη δουλειά μου, με ένταση και αγωνία για την πορεία του κόμματος τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, έχει να διανύσει πολύ δρόμο.

Η Ρηγίλλης έπαψε να σφυρίζει αδιάφορα και… Άρχισε ο καβγάς για τα κοινόχρηστα!

Μία ημέρα μετά την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η ΝΔ εγκατέλειψε την στάση αδιαφορίας και πέρασε στην επίθεση ανταποδίδοντας τα πυρά που δέχθηκε την Κυριακή από το Μπάντμιντον.

O Αϊ- Βασίλης πάει στους…εκπαιδευτικούς

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους συμβασιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ,οι οποίοι θα βάλουν τελικά «ζεστό» χρήμα στην τσέπη σύμφωνα με την υπόσχεση που έδωσε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

She’s got the look!

Λίγο πριν αφιχθεί η Ντόρα, τα μεγάφωνα έπαιζαν μια κρητική μαντινάδα. Αμέσως μετά ακολούθησε το «She’s got the look» των Roxette. 
Θα ήθελα να μείνουμε λίγο στους στίχους του τραγουδιού, γιατί είναι γεμάτοι νόημα. Μεταφράζω όσο πιο πιστά γίνεται: «Περπατώντας σαν άντρας και χτυπώντας σαν σφυρί, είναι ένα νέο κόλπο (scam), ποτέ της δεν τα παράτησε. Γευστική σαν τη σταγόνα της βροχής... Εχει την εμφάνιση... Το έχει! Τι στον κόσμο μπορεί να κάνει μια καστανομάτα να μελαγχολήσει;». 
Ελα μου ντε! Αν υποψιαστώ ότι είναι ο Σαμαράς, θα πεθάνω!


Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Πέρασε ο εκβιασμός της Τρόικα

Οι διαρθρωτικές αλλαγές του δημόσιου τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Tρόικα, κατά την συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών.
Η πολύωρη συνάντηση έκλεισε με συμφωνία των δύο πλευρών για την επικαιροποίηση του μνημονίου στο διαρθρωτικό σκέλος, με τα δημοσιονομικά μεγέθη να έχουν ήδη καθοριστεί με το νέο προϋπολογισμό. Τα στελέχη της τρόικα έχουν ήδη επιμείνει στην κατεύθυνση των αλλαγών στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε αλλαγές στην αγορά εργασίας με έμφαση στις επιχειρησιακές συμβάσεις καθώς και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.