Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θα τραβήξει τη σκανδάλη...

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Άρα; Άρα, θα φορολογηθούν εκ νέου οι επιχειρήσεις. Θα γνωρίζετε το «ουκ αν λάβεις  παρά του μη έχοντος»!  Και ποιος να πληρώσει; Οι μισθωτοί; Αυτοί κι αν έχουν! Όχι χρήματα, αλλά δηλώσεις πτώχευσης. Οπότε, αντιλαμβανόμαστε για ποιόν λόγο αποχωρείτε, κύριε πρόεδρε, και σας κατανοούμε πλήρως. Θα φύγετε επειδή δεν θέλετε στην πραγματικότητα να δώσετε λύσεις, αλλά να συντηρήσετε κι εσείς το κρατικοδίαιτο και κομματικοποιημένο κράτος.

Κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου θα τραβήξει τη σκανδάλη και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Οι γνωστοί πολιτικάντηδες που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τη χώρα με τις ρητορικές τους ανοησίες, θα σπεύσουν να δικαιολογήσουν πλήρως την απόφασή του. Θα μιλήσουν για «προδοτική στάση της αντιπολίτευσης» και θα προσπαθήσουν να μετατοπίσουν την προσοχή της κοινής γνώμης στα πυροτεχνήματα στον ουρανό από το σπίτι που ετοιμάζεται να καταρρεύσει μπροστά στα μάτια της. 

Αναγκαία η διόρθωση της οικονομικής πορείας

Τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας ενισχύουν την επιχειρηματολογία του προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά για επιλογή εκ μέρους της κυβερνητικής ηγεσίας της τεχνητής πολιτικής πόλωσης προκειμένου να καλυφθεί προσωρινά η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομική κρίση.
Όλα πάνε χειρότερα
Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του 2010 μεγαλώνει η διαχειριστική τρύπα που δημιουργεί εντυπωσιακή υστέρηση στα φορολογικά έσοδα. Η κυβέρνηση είχε θέσει στόχο για αύξηση των φορολογικών εσόδων το 2010 κατά 13,7%, τον αναθεώρησε προς τα κάτω, στο 8,7%, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα επιτύχει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 3%-4%.
Στην εντυπωσιακή αστοχία συμπυκνώνεται το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Η τρόικα και η κυβέρνηση κατάφεραν μέσω της υπερφορολόγησης της οικονομίας να εμποδίσουν την επίτευξη της προγραμματισμένης αύξησης των φορολογικών εσόδων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία φορολογική πολιτική που θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα της οικονομίας θα περιόριζε τη μείωση του ΑΕΠ και θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη αύξηση των φορολογικών εσόδων με μικρότερες οικονομικές και κοινωνικές θυσίες.

Την τύχη της κυρίας Μπακογιάννη θα έχει ο Βενιζέλος με τη 'νομιμοφροσύνη' του προς τας ...υποδείξεις Πάγκαλου

Στο δρόμο της Ντόρας βαδίζει ο Βενιζέλος, λένε πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -που στήριξαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη μάχη της ηγεσίας- με την 'υπάκουη' μέχρι τώρα στάση του.
Ιδίως οι 'χλιαρές' δηλώσεις του ως απάντηση στον κύριο Πάγκαλο, αλλά και η άποψη που εξέφρασε για το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενισχύουν την άποψη αυτή.
Η επιμονή του πρωθυπουργού για εθνικές εκλογές, ερμηνεύεται ως ανασφάλεια από πολλούς βουλευτές του. 'θέλει να μείνει στο πολιτικό σκηνικό και μετά τις εκλογές για να το ελέγξει όσο μπορεί' λένε. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη ...ΛΙΣΤΑ!
Πηγή : taxalia.blogspot.com

Κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας» προτείνει o Γιάννης Κεφαλογιάννης

Tη δημιουργία κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας» προτείνει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, ενόψει μάλιστα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλάει για το «δίλημμα» του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, κατηγορεί την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για την τακτική των εξεταστικών επιτροπών, προτείνει η εξεταστική για την οικονομία να ξεκινήσει από το 1981, «από όταν ξεκίνησε δηλαδή η κατάρρευσή της», όπως λέει, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως «η ίδια επέλεξε να τερματίσει τον πολιτικό της βίο».
Ο πρώην υπουργός μιλά, δε, και για τις υποψηφιότητες του Γιάννη Πλακιωτάκη και του Γιώργου Γιακουμάκη στις περιφερειακές εκλογές, εκτιμώντας πως ο κρητικός και ρεθυμνιώτικος λαός θα τους στηρίξει.



Πηγή : Κρητική Επιθεώρηση