Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή δικογραφίες κατά Σηφουνάκη και Κεφαλογιάννη


Δύο ποινικές δικογραφίες, αφενός κατά του τέως υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και νυν αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Σηφουνάκη και αφετέρου του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατατέθηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Η πρώτη δικογραφία αφορά έγκληση της Marfin Investment Group κατά του κ. Σηφουνάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Ανδρέα Βγενόπουλου δια του Τύπου και από το βήμα της Βουλής.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη διάθεση, εκ μέρους του κ. Κεφαλογιάννη, υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Λιμενικού Σώματος με οδηγό για την προσωπική εξυπηρέτησή του συνεργάτη του, Ηλία Φιλιππακόπουλου.


Θ. Καράογλου: Θα υπάρξουν και άλλες διαγραφές αν....


Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ σχολίασε νωρίτερα τις αποχωρήσεις της ΝΔ. Προέβλεψε ότι θα συνεχιστεί μάλιστα και μίλησε για την υποχρέωση να σταματήσει το «μαρτύριο της σταγίνας». Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουν το δικαίωμα μια ολόκληρη παράταξη, μια μεγάλη παράταξη η οποία βρήκε την ηρεμία της, η οποία βρήκε τον βηματισμό της και πέτυχε πολύ θετικά αποτελέσματα  στις αυτοδιοικητικές εκλογές να την έχουν συνέχεια με το μαρτύριο της σταγόνας, αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει».

Η πρώτη διαγραφή της Δημοκρατικής Συμμαχίας...

Ο ...Χρήστος Μαυρίκης θα έχει αυτή τη «διάκριση»

Ο γνωστός για την ανάμειξη του στην υπόθεση των υποκλοπών, Χρήστος Μαυρίκης, εμφανίστηκε την Κυριακή στο Μπαντμίντον (στεκόμενος μάλιστα δίπλα σε ένα πανό που έγραφε... διαφάνεια!). Χαλαρός και άνετος, δεν πέρασε απαρατήρητος. Οι συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, έκαναν λόγο για  «προβοκάτσια».

 Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μαυρίκης υπέγραψε την διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα γίνει δεκτός ως ιδρυτικό μέλος οπότε θα είναι και η πρώτη διαγραφή του νέου κόμματος.

Επίθεση Γ. Οικονόμου σε ....Μ. Κεφαλογιάννη


"Και ποιος νομίζει ότι είναι τελικά;" 

Αυτό είπε ο Γιάννης Οικονόμου σε συζήτηση με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.  Ο Γιάννης Οικονόμου είναι ενοχλημένος από η στάση του Μανόλη Κεφαλογιάννη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου θεωρεί ότι ήταν σκανδαλώδης η πριμοδότηση σε σταυρούς του συγγενή του Μ. Κεφαλογιάννη, Κώστα Κεφαλογιάννη που επίσης κατέβαινε με το συνδυασμό του Γ.Πλακιωτάκη. Οι πληροφορίες μου μιλάνε για έντονο καβγά έξω από το ξενοδοχείο GALAXY ανάμεσα στους δύο άνδρες. ΤΙΠΟΤΑ δεν ξεφεύγει από εδώ!!



Ευθύνη του πρωθυπουργού


Είναι σπάνιο να ταυτίζεται ένας υπουργός με τόσες επικίνδυνες αστοχίες μιας κυβέρνησης. Ακόμη δε πιο σπάνιο, ο πρωθυπουργός να μην μπορεί να βρει την απαιτούμενη πυγμή για να τον αποσύρει.
Η σημερινή υπουργός Εργασίας βρισκόταν πίσω από την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπανδρέου είχε αντιληφθεί το πρόβλημα, την απομάκρυνε από το υπουργείο Οικονομίας αλλά της ανέθεσε το κρίσιμο υπουργείο Εργασίας, από το οποίο μπορεί εύκολα σήμερα να ξαναθέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.
Επιτέλους τι είναι αυτό που κάνει τον πρωθυπουργό να μην μπορεί να πάρει την πρόδηλη απόφαση; Ελλειψη πυγμής ή αδιαφορία για τον κίνδυνο χρεοκοπίας που διατρέχει η χώρα;


Ο Αντιπρόεδρος δεν έχει υπογραφή...


"Ο Αντιπρόεδρος δεν έχει υπογραφή".

Με αυτή την κυνική δήλωση στην τηλεοπτική εκπομπή του CRETA CHANNEL ο Μανόλης Κεφαλογιάννης προσπαθεί να καλύψει τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ Ν. Αντωνακάκη για τα σκάνδαλα της παραλιακής στο Ηράκλειο. Ομολογεί λοιπόν ότι τοποθέτησε τον κ. Αντωνακάκη σε θέση που δεν προβλεπόταν από το οργανόγραμμα του Ο.Λ.Η. για να μην έχει κάποια νομική ευθύνη, ενώ χρησιμοποιούσαν ως πειθήνιο όργανο το διευθύνοντα σύμβουλο κ Καπετανάκη για να βάζει τις υπογραφές. Αυτά οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στον κατήφορο των δέκα μονάδων από το ΠΑΣΟΚ και στην απαξίωση της στη συνείδηση των πολιτων.  



Ετοιμάζονται για φυγή δύο (ακόμη) βουλευτές


Δύο ακόμη βουλευτές ετοιμάζονται να την κάνουν από τη Ν.Δ. Μάλιστα, όπως, πληροφορούμαστε δεν πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους. Η σχετική πληροφορία έχει φτάσει στ' αυτιά του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα. Γι' αυτό και χθες το βράδυ, κάλεσε όσους έχουν αποφασίσει να προσχωρήσουν στο κόμμα της Ψηλής, να φύγουν και να μην περιμένουν την διαγραφή τους.



Πηγή : parapolitika.gr

Τα «κινήματα» κλειστού χώρου

Οτι το Μνημόνιο, με την οικονομική και πολιτική βία του, θα λειτουργούσε σαν ιδεολογικός εμβρυουλκός, είχε επισημανθεί εξ αρχής. Τα όσα συνέβησαν σε άλλες χώρες που βρέθηκαν υπό την ασφυκτική «προστασία» του ΔΝΤ μάς προϊδέαζαν ότι το κομματικό σκηνικό δεν θα παρέμενε για πολύ το ίδιο. Στο εξάμηνο του Μνημονίου αυξήθηκαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, κλονίστηκαν τα κόμματα έως τα θεμέλιά τους, δημιουργήθηκαν νέα. Και πολλαπλασιάστηκαν βέβαια οι πιέσεις για «υπέρβαση της πολιτικής» με το τέχνασμα της συγκρότησης κυβέρνησης «εκ προσωπικοτήτων», η οποία θα αντλεί νομιμοποίηση όχι από τη λαϊκή ψήφο, που κρίνεται περιττή (και ύστερα αναρωτιόμαστε για τα ποσοστά της αποχής), αλλά από την αίγλη, που ως χειραγωγούμενο κοινωνικοπολιτικό σώμα θα αναγνωρίσουμε σε κάποιους αυτόκλητους ή ετεροπροσδιοριζόμενους «εκλεκτούς».

Μήπως ο Σαμαράς αυτοπαγιδεύτεται με τις διαγραφές;


Η μάλλον βιαστική διαγραφή από την Κ.Ο. της ΝΔ του βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη με προσωπική απόφαση του Α. Σαμαρά "χαρίζει" έναν ακόμα βουλευτή στο νέο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη το οποίο αισίως φτάνει τους τέσσερεις.
Πολλοί θα πείτε ότι ίσως ο κ. Αυγενάκης είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του και με τις θετικές δηλώσεις για την "Δημοκρατική Συμμαχία" που έκανε σε ραδιοφωνικές συνεντευξεις του προκάλεσε τη διαγράφη. Και ίσως να έχετε δίκιο. Ομως η σκληρή στάση που έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς και παράγει διαγραφές χωρίς καν απολογία έχει προφανώς στόχο να καταδείξει την αποφασιστηκότητα του. Δεν είναι διατεθειμμένος να ανεχθεί το παραμικρό. Οποιος "κουνήθει" θα φύγει αμέσως. Ετσι θα εξασφαλίσει ένα μικρότερο αλλά "καθαρό" κόμμα. Χωρίς φωνές αμφισβήτισης και εσωκομματικές τριβές.