Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την προσχώρηση του Λευτέρη Αυγενάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζουμε στη Δημοκρατική Συμμαχία, την προσχώρηση ενός νέου και αυτοδημιούργητου συναδέλφου, του πρώτου  βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης με  τις πρωτοβουλίες του μέσα στη Βουλή, τον πολιτικό του λόγο και τη συνεχή του παρουσία δίπλα στον κόσμο που τον ψήφισε, τιμά την εντολή των συμπατριωτών του.
Η συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμμαχία θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας, για τη διαμόρφωση  ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος».

Γιακουμάτος: Ο Παυλόπουλος είπε ψέματα

«Είχα κάνει, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και τότε, δυστυχώς, ο κ. Παυλόπουλος είπε ψέματα. Και του είπα και δημόσια στη Βουλή τότε, όταν στη σελίδα 45 του Προϋπολογισμού είναι 26 δισ. για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων, είναι 1.200.000 υπάλληλοι και μου έλεγε ότι ήταν 700.000. Τελικά, απέδειξε η απογραφή ότι ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας είναι 1.200.000 υπάλληλοι...», απάντησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ερωτηθείς για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Παράλληλα συνέχισε την επίθεση προς το κόμμα του όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Κρανιδιώτη λέγοντας ότι «ο κ. Φαήλος δεν έχει επίσημη ιδιότητα, δεν είναι θεσμικό όργανο, άρα δεν συζητάω. Δεν μου κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη, αυτά που γράφει».
«Οι ''βασιλιάδες'' και τα ''βασίλεια'' έχουν πέσει από τους βασιλικότερους του Βασιλέως. Οι γλείφτες, οι κολαούζοι και οι βασιλικότεροι του Βασιλέως - τώρα θα κάνω και αίτηση στη Βουλή, μόλις ανοίξει, 10 του μηνός, να ζητήσω από το Υπουργείο Οικονομικών να βγάζει Α.Φ.Μ. και στους κολαούζους. Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι κολαούζοι, που το επάγγελμα αυτό στην Ελλάδα σήμερα είναι το μόνο που δεν έχει ανεργία .Εγώ, λοιπόν, για κολαούζους δεν θα συζητάω...», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι «οι μηχανισμοί, η ευνοιοκρατία, η παρεοκρατία, δεν συνιστούν πολιτική δράση και πράξη. Απλά πράγματα. Την ευνοιοκρατία, την παρεοκρατία και την παρεούλα ευνοεί το καφενείο. Εγώ δεν υπηρετώ καφενεία...».

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε ο Λ.Αυγενάκης


Παρουσία πολλών φίλων του αλλά και πρώην στελεχών της ΝΔ ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία -το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη- εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόφασή του για το πολιτικό του μέλλον είναι συλλογική, αλλά η ευθύνη προσωπική.
Ο βουλευτής, μετά τη διαγραφή του, αφού πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στο νομό Ηρακλείου την οποία και ολοκλήρωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και αφού συζήτησε με πολίτες -υποστηρικτές του και μη- πήρε τις οριστικές αποφάσεις του και τις ανακοίνωσε το μεσημέρι, μαζί με την πολιτική τοποθέτησή του.
"Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς", επανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, ενώ απαντώντας για άλλη μια φορά σε όσους τον καλούν να εγκαταλείψει την έδρα που πήρε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε:
"Η έδρα μου ως βουλευτής Ηρακλείου δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, σε όσους με στήριξαν, σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά μου".
Οπως σημείωσε, τα τρία τελευταία χρόνια εκπροσώπησε στην Ελληνική Βουλή τον τόπο του "με βαθύ συναίσθημα ευθύνης, από τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας και όταν αυτή βρίσκονταν στην κυβέρνηση και όταν ήταν αντιπολίτευση. Και πριν και μετά την αλλαγή της ηγεσίας".

Δεν έχει τέλος το παραλήρημα Πάγκαλου!

Οι "κοπρίτες- δημόσιοι υπάλληλοι" του Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και η "σοφία" του ότι "μαζί τα φάγαμε", δεν αποτελούν σημερινές εμπνεύσεις του αντιπροέδρου! Τον περασμένο Μάιο, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο κ. Πάγκαλος δυσφήμισε όσο "καλύτερα" μπορούσε" τη χώρα μας, σε μία εποχή που δεχόταν πιέσεις από παντού για την υπογραφή του Μνημονίου!
Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, απευθυνόμενος σε ξένους ακροατές, δήλωνε ότι " στην Ελλάδα κατοικούν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του Περικλή. Όλοι αυτοί ζουν σε μια χώρα που εφαρμόζει τις αρχές της κοκκινοσκουφίτσας η οποία αποφάσισε λάθος να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος και έτσι έπεσε πάνω στον κακό λύκο!".
Στη συνέχεια ο κ. Πάγκαλος αποκαλούσε τους επαναστάτες του 1821 " ένα μάτσο αγράμματους και αδαής χωριάτες οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά, που αμέσως
μετά την απελευθέρωση, ψήφιζαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους", εξηγώντας με τον τρόπο αυτό ότι για το ρουσφέτι δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά οι έλληνες πολίτες που "το έχουν στο αίμα τους" από τότε!
"Δεν είναι οι πολιτικοί που βγαίνουν ψάχνοντας σε ποιον θα κάνουν “εκδούλευση”, αλλά οι πολίτες που πάνε να τη ζητήσουν", κατέληγε ο κ. Πάγκαλος, συμπληρώνοντας την άποψή του για τους έλληνες που ο ίδιος εδώ και δεκαετίες ζητάει την ψήφο τους!

Ιδέες υπάρχουν. Πολιτική;


Είναι γνωστή η τακτική του Γ. Παπανδρέου να υιοθετεί διάφορες ρηξικέλευθες ιδέες και προτάσεις που του παρουσιάζουν οι κατά καιρούς συνεργάτες του. Μόνο που πολλές φορές οι ωραίες ιδέες δεν είναι κατ' ανάγκην ούτε πρακτικές, ούτε κυρίως υλοποιήσιμες, με συνέπεια να μένουν για κάποιο διάστημα οι εντυπώσεις, αλλά επί της ουσίας να μην αλλάζει τίποτε. Πολύ φοβάμαι ότι και η ιστορία της συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου υπογραφών για το ευρωομόλογο εντάσσεται και αυτή στη χορεία των εντυπωσιακών αλλά αναποτελεσματικών ιδεών που γοητεύουν προσωρινά τον Πρωθυπουργό για να εγκαταλειφθούν στη συνέχεια...

Δικαιοσύνη καλεί Μαντέλη για ψευδή «πόθεν έσχες»


Την παραπομπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, εισηγείται, με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών, η εισαγγελέας Εφετών, κα. Αργ. Χουρδετσανάκη.
Η εισαγγελέας μελέτησε το φάκελο που σχηματίστηκε έπειτα από έλεγχο περιουσιακών στοιχείων του κ. Μαντέλη, που έγινε με αφορμή την ομολογία του ότι έλαβε χρήματα από τη Siemens το 2000, σε λογαριασμό που άνοιξε σε ελβετική τράπεζα προς εξυπηρέτησή του ο κουμπάρος του, Γ. Τσουγκάνης, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Α. ROCOS». 
Ο Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση της Siemens, ελέγχθηκε και εντοπίστηκε να έχει ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» τα τελευταία χρόνια.
Έτσι, η εισαγγελική λειτουργός ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει σε δίκη τον πρώην υπουργό για πράξεις που αφορούν την τελευταία πενταετία, καθώς πράξεις που τελέστηκαν πριν το 2005 έχουν παραγραφεί.

Χαμογελαστά φερέφωνα, ανόητοι και ψεύτες


Θα θέλαμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Πρωθυπουργού και να ζωγραφιστεί αυθόρμητα ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για την «νέα πορεία ανάπτυξης» στην οποία εισέρχεται η χώρα. Δεν μας το επιτρέπει, ωστόσο, η πραγματικότητα των αριθμών. Τους αριθμούς αυτούς μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με χαμόγελο είτε οι ψεύτες, είτε τα φερέφωνα, είτε οι ανόητοι. Ας τους ρίξουμε μια ματιά, καθώς με την ακρίβειά τους περιγράφουν με σαφήνεια την (προδιαγεγραμμένη) πορεία της χώρας προς τη «συντεταγμένη» πτώχευση.
  • Με το ξεκίνημα του 2011 τα spread (το χάσμα του επιτοκίου δανεισμού Ελλάδας και Γερμανίας) για τα ελληνικά ομόλογα σκαρφάλωσαν στις 950 μονάδες. Αυτό, πολύ απλά σημαίνει ότι η Ελλάδα δανείζεται με επιτόκιο πιστωτικής- καταναλωτικής κάρτας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 12,46%!
  • Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιανουαρίου η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει χρήμα στις αγορές καθώς λήγουν γραμμάτια που πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν ύψους πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κρυμμένο βλέμμα του νέου έτους

'

Γεμάτα λέει τα μπαράκια και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και ξέφρενο το γλέντι στην Αράχοβα: Πιστά στις συνήθειές τους ορισμένα κανάλια, έδειχναν μέχρι κορεσμού εικόνες από έναν «κόσμο που δεν καταλαβαίνει τίποτα», δεν καταλαβαίνει από κρίση δηλαδή, και γλεντοκοπάει μέχρι πρωίας. Πιθανόν επέλεξαν να στολίσουν τα δελτία τους με τέτοιας κοπής υλικό για να πικάρουν τους διεθνείς επιτηρητές μας ή για να ντοπάρουν ψυχολογικά το κοινό τους. Φαντάζεστε λοιπόν τι είχε να γίνει αν είχαν πέσει στα χέρια τους στιγμιότυπα με τον πρωθυπουργό να χορεύει πρωτοχρονιάτικα στην Κηφισιά το ζεϊμπέκικο της μη ευδοκίας: «ο χορός της εθνικής υπερηφάνειας» θα έλεγαν οι φίλα προσκείμενοι, «γλέντι πάνω στ’ αποκαΐδια» θα αντέλεγαν οι αντιπολιτευόμενοι.