Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι ‘’καημενούληδες’’ της Νομικής


Σκέφτομαι τους λαθρομετανάστες στη Νομική, λυπάμαι απίστευτα αυτούς τους καημενούληδες και σκέφτομαι ότι, πραγματικά τους χρησιμοποιούν όλες οι πλευρές και όλα τα κόμματα, είτε για να λύσουν το θέμα του ασύλου, είτε για επαναφέρουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης.
Αυτοί οι ίδιοι, που κάνουν απεργία πείνας δεν έχουν ιδέα για το πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται στην πλάτη τους ενώ δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους για ρατσιστικές κορώνες.
Με ανησυχεί ότι, με το κλίμα ξενοφοβίας που έχει καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα, βλέπω απλούς ανθρώπους να φανατίζονται εναντίον των λαθρομεταναστών και να μην καταλαβαίνουν, πως πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές.
Δεν είμαι υπέρ της ανεξέλεγκτης ροής λαθρομεταναστών αλλά το γεγονός πως, τόσα χρόνια δεν έχει ακολουθηθεί μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, ότι δεν καταγράφονται και δεν φτιάχνουν νόμιμα χαρτιά με ευθύνη της πολιτείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους φερόμαστε σαν να είναι ζώα.
Σίγουρα η Νομική δεν είναι χώρος για να καταφύγουν, αλλά δεν πήγαν μόνοι τους και το πιθανότερο είναι ότι δεν ξέρουν τι είναι η Νομική.

Το μπαρμπούτι θα μας σώσει...


Υπό την πίεση της τρόικας (το Ευρωδικαστήριο μας  ρίξει στα αυτιά υψηλά πρόστιμα, όταν τα απαγορέψαμε ) όπως συνηθίζει να λέει  πάντα  η Κυβέρνηση επαναφέρει τα φρουτάκια στη ζωή μας, τα οποία έκλεισαν σπίτια, κατέστρεψαν οικογένειες  και λίγα λέω… Ωστόσο ο μοναδικός τους στόχος  δεν είναι άλλος από το να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.
Υποστηρικτές του παράνομου τζόγου να γίνει νόμιμός, ήταν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο  ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος… Από δίπλα συμφωνούσε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, , ώστε να μην πηγαίνει όπως είπε «ο κάθε μεθυσμένος και να χάνει τα λεφτά του»!!!

O Βλάχος, ο Σπηλιωτόπουλος και οι "ντιντίδες"


Η κόντρα μεταξύ Βλάχου και Σπηλιωτόπουλου καλά κρατεί... 
Επεισόδιο σημειώθηκε προχθές με πρωταγωνιστές τους δύο άνδρες στο καφενείο της Βουλής... Ο δημοσιογράφος λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, τα έσουρε...άσχημα στο γνωστό βουλευτή της Ν.Δ. με εκφράσεις όπως "λαμόγιο", "καραγκιόζη" και "ντιντή".
Το επεισόδιο όταν έγινε αντιληπτό απο μερικούς βουλευτές, έσπευσαν να απομακρύνουν τον δημοσιογράφο.. Ο Βλάχος κατηγορεί τον Σπηλιωτόπουλο ότι ηγείται προσπάθειας για την πολιτική αποκατάσταση του Θόδωρου Ρουσόπουλου και την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και όλα αυτά ενόψει της δικαστικής απόφασης για την αγωγή που είχε καταθέσει ο κύριος Ρουσόπουλος κατά των Βλάχου, Αυτιά και Ντάσκα.

Να καταργηθεί το άσυλο ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου υπερασπίστηκε -όπως προ ενός μηνός- ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, μετά την κατάληψη της Νομικής. Ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της δεξίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, έθεσε και πάλι το θέμα της κατάργησης του ασύλου, λέγοντας: «Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί». 

Το θέμα συζητήθηκε σε σύντομη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπούλια και τον Πρωθυπουργό, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «κατάχρηση που πρέπει να εξεταστεί», ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον υπάρχοντα νόμο που ψηφίστηκε επί Ν.Δ. και προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την άρση του ασύλου. Στην ίδια δεξίωση ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης μίλησε για δυσάρεστο γεγονός που «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος».
Νωρίτερα, η Ν.Δ. υιοθέτησε μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθ. Νάκο να επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης και να μιλά για πρωτοφανή αδράνεια και παροιμιώδη σιωπή του αρμόδιου υπουργού κ. Χρ. Παπουτσή. «Η στάση αυτή δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει το νόμο και την τάξη καινα προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών» σημείωσε.

Με (μη) τελικό σκορ 8 - 7...

Τυπικά το παιχνίδι έληξε με σκορ 8 - 7. Πράσινοι προς διερεύνηση 8 - Γαλάζιοι 7.
Το πρώτο παράδοξο είναι ότι οι δύο ομάδες είχαν τον ίδιο χορηγό επικοινωνίας (και άλλων τινών), τη Ζίμενς, μια γενναιόδωρη επιχείρηση που ενισχύει προθύμους σε όλο τον κόσμο, χωρίς ιδεολογικές ή φυλετικές διακρίσεις.
Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι οι δύο ομάδες δεν ανταγωνίστηκαν, αλλά συνέπαιξαν, συμπρωταγωνίστησαν στο ίδιο κάκιστο θέαμα, και από κοινού ενέπαιξαν όσους εύπιστους περίμεναν κάτι διαφορετικό· έλπιζαν δηλαδή ότι ο διαιτητής δεν θα είναι πιασμένος ούτε το ματς στημένο, σικέ, κατά το καγχαστικό σύνθημα «κατς - σικέ - απάτη όλα» που γραφόταν κάποτε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όταν παλαιστές από τα πέρατα υποτίθεται του κόσμου έδιναν τον αγώνα τον καλό μέχρι τελικής πτώσεως.
Το τρίτο παράδοξο είναι ότι στον συγκεκριμένο αγώνα το οχτώ δεν υπερτερεί του εφτά.
Και τούτο επειδή ούτε το οχτώ ούτε το εφτά είναι τιμητικά, αφού ο στόχος ήταν το μηδέν, όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση: ούτε να δεχτείς γκολ (ή «φιλοδώρημα») ούτε να σκοράρεις, γράφοντας έτσι το όνομά σου στη λίστα των δωροληπτών. Κατά συνέπεια, δεν έχουμε εδώ «ηθικό πρωταθλητή», όπως λεγόταν ότι είχαμε προ ετών στο καθαυτό ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα.
Παράδοξο τέταρτο. Μολονότι το σκορ ήταν 8 - 7, το παιχνίδι δεν έληξε. Θα υπάρξει παράταση. Και αυτό γιατί, ανάλογα με τις σκοπιμότητες, είναι πιθανό να αλλάξει το σκορ, με εκ των υστέρων ακύρωση κάποιων τερμάτων (δηλαδή απόσβεση κάποιων ονομάτων) και κατακύρωση άλλων που δεν είχαν μετρήσει στην κανονική διάρκεια. Το σωστό λοιπόν είναι να μιλάμε όχι για παράταση αλλά για παράσταση, για συνέχιση της παράστασης, ώστε οι παίζοντες να μπορέσουν να αναδείξουν όλο τους το υποκριτικό ταλέντο· τι, μόνο οι ποδοφαιριστές κάνουν θέατρο για ένα πέναλτι;
Πέμπτο παράδοξο: Παρ’ όλα αυτά, οι αρχηγοί των δύο ομάδων επιμένουν ότι «θα ματώσουν τη φανέλα» ώστε να υπάρξει κάθαρση και να ξαναβρεθεί η χαμένη αξιοπιστία. Αλλά ποιος, τώρα πια, το μετράει αυτό στα παράδοξα;

Η Αθήνα σε κατάσταση αποσύνθεσης


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής επενδύει επικοινωνιακά στο λεγόμενο τείχος του Έβρου, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης υπόσχεται να βάλει τάξη στο παρεμπόριο και να αποτρέψει την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών της πρωτεύουσας. Όπως συνήθως συμβαίνει, οι πολιτικές δηλώσεις δεν δεσμεύουν την πολιτική που εφαρμόζεται, πολύ περισσότερο την κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται.
Προκλητική κατάληψη
Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες που διεκδικούν την παραμονή τους στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής και κατέλαβαν ένα μέρος των κτιριακών της εγκαταστάσεων, προκειμένου να οργανώσουν το διεκδικητικό τους αγώνα.
Στην προβοκατόρικη αυτή ενέργεια διευκολύνθηκαν από μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού και φοιτητικές παρατάξεις του χώρου της ανανεωτικής Αριστεράς. Οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες ήρθαν στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου ζουν και εργάζονται σε συνθήκες παρανομίας, και προβάλλουν την άποψη ότι πρέπει να έχουν «ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους, εργαζόμενες».
Να δούμε πώς θα αντιδράσουν η κυβέρνηση και η νέα δημοτική Αρχή στην κλιμάκωση των διεκδικήσεων των παράνομων μεταναστών. Ήδη έχουν καταλάβει ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η Αθήνα τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Διαλύεται η κοινωνική συνοχή, υποβαθμίζεται η οικονομική και διοικητική λειτουργία της Αθήνας, απαξιώνεται ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας μας.