Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μια άλλη προσέγγιση του εκλογικού αποτελέσματος απο την ΝΔ


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τον παραπάνω εκλογικό  χάρτη  στον οποίο έχουν χρωματιστεί όχι οι περιφέρειες αλλά οι νομοί και στον οποίο φαίνεται ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει κερδίσει στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στους περισσότερους νομούς της χώρας.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Συναίνεση με Εξεταστικές Επιτροπές


Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν σχετικά με τη στρατηγική που θα υιοθετήσει ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας από το Παρίσι για να μπορέσει να εφαρμόσει τα δύσκολα μέτρα που έχει μπροστά του.
Μια θεωρία που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες μέρες είναι αυτή που λέει ότι θα επιχειρήσει τη συνεννόηση με τη Ν.Δ., έτσι ώστε να υπάρξει συναίνεση. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν και για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάποιοι άλλοι, μάλλον καλύτερα ενημερωμένοι, υποστηρίζουν ότι αυτά τα περί «συναίνεσης» είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα και το εξηγούν ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης : "Άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του ερυθρού τόνου"


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   
«Τα επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο ερυθρός τόνος έχει πλέον καταστεί είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας της υπεραλίευσής του.
Παρά το γεγονός ότι έχει ανοίξει μια συζήτηση, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του, η Ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να προσυπογράφει αυτές τις πρωτοβουλίες. Πριν από λίγες ημέρες, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας, κ. Διαμαντίδης, συμμετέχοντας στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., απέρριψε την πρόταση για μείωση της αλιείας του ερυθρού τόνου και για την προστασία των περιοχών αναπαραγωγής του. 


Πού είναι η ολική επαναφορά της ΝΔ;


Μετά και τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δεν ήταν λίγοι αυτοί στη Ρηγίλλης που έσπευσαν να τονίσουν πως ήταν λάθος του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να βγει και να κάνει λόγο για ολική επαναφορά του κόμματος.
Με ποσοστό και απόλυτο αριθμό ψήφων μικρότερο ακόμα και από τη χειρότερη ήττα της ΝΔ, στις εθνικές εκλογές του 2009, αλλά και με χαμένους τους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για θετικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον, με μόνο 5 περιφέρειες κερδισμένες και με την Πελοπόννησο χαμένη, όπου ήταν η περιφέρεια από όπου έλκουν την καταγωγή τους τόσο ο πρόεδρος, όσο και οι αντιπρόεδροι αλλά και ο γραμματέας της ΝΔ, τα μηνύματα που πρέπει να λάβουν στη Ρηγίλλης είναι πολλά...

Εμφύλιος ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά…


Ο παρασκηνιακός πόλεμος που υπήρξε στο κυβερνών κόμμα για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά δημιούργησε μεγάλα τραύματα, που δεν κατάφεραν να επουλωθούν ούτε μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Η αποτυχία του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα να εκλεγεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη σύγκρουσή του με τον Παναγιώτη Φασούλα. Μάλιστα, οι δηλώσεις του κ. Μίχα ότι υπάρχει δήμαρχος μειοψηφίας παρά το γεγονός ότι έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Μιχαλολιάκο δείχνουν ότι δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης.  
Μένει να φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του κ. Μίχα, ωστόσο, η δικαίωση του Παναγιώτη Φασούλα ήρθε γρηγορότερα από ότι κάποιοι ανέμεναν.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

Γερό χαστούκι στο "Πελοποννησιακό μπλοκ" της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας



Τι έχουν να πουν για το αποτέλεσμα  τα συγκεκριμένα στελέχη; Μήπως τελικά από εκεί πρέπει να ξεκινήσει την ανασύσταση ο κ. Σαμαράς;


Μήπως δεν ήταν έκπληξη η αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο της Αθήνας;


Για τους καλά γνωρίζοντες, το αποτέλεσμα στο δήμο της Αθήνας δεν αποτελεί έκπληξη. «Η στήριξη από το ΛΑΟΣ δεν ήταν και τόσο ένθερμη, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί στη Ρηγίλλης που δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να έβλεπαν το Νικήτα Κακλαμάνη να εγκαταλείπει το δημαρχιακό θώκο», τόνιζε χθες, στέλεχος του επιτελείου του γαλάζιου δημάρχου. Η αλήθεια είναι πως τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ήταν ενδεικτικά.



Πηγή : cretalive.gr

«Δεν χάσαμε στην Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε…» λέει η Ρηγίλλης


Το ακούσαμε και αυτό…
Τελικά «ο Νικήτας απέτυχε μόνος του που δεν εξελέγη», είπαν ηγετικά στελέχη της ΝΔ και άρα δεν ήταν ήττα του κόμματος…
 Απορώ, αν κέρδιζε θα ήταν νίκη της νέας Νέας Δημοκρατίας;

Έπεται πάντως συνέχεια από τον κ. Κακλαμάνη, που δεν θα αφήσει να περάσει έτσι η στάση της Ρηγίλλης…

Νότης Μηταράκης : "Αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010"


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα αύξηση του αναμενόμενου ελλείμματος του 2010 στο 9,4%. Όπως, επίσης, ανακοίνωσε την τέταρτη κατά σειρά (!) αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4%.
Ήδη, την 5η Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι “η αύξηση του ελλείμματος του 2009, όποια και αν είναι αυτή, έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στο έλλειμμα του 2010”.
Κατά συνέπεια, όποια νέα μέτρα ληφθούν, θα είναι αποτέλεσμα αστοχιών στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010, αστοχιών που η Νέα Δημοκρατία είχε έγκαιρα προβλέψει. Αστοχιών, όπως η μη αύξηση των φορολογικών εσόδων, λόγω της ασφυξίας της αγοράς».

«Τις πταίει» στη Θεσσαλονίκη; Κατηγορίες στον Καραμανλή


Συνεργάτες του Γκιουλέκα επιρρίπτουν ευθύνες για την εκλογική ήττα δήμο της Θεσσαλονίκης στο ρόλο που έπαιξε το Καραμανλικό μπλοκ. Βεβαίως, ο Γκιουλέκας δεν μπορεί να αποδώσει απευθείας ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό ως Βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά όλα δείχνουν πως η Ρηγίλλης δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια…

Πολύ περίεργος είναι και ο ρόλος του Καραμανλή και στις Σέρρες όπου ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ υπέστη δεινή ήττα από τον πρώτο γύρο…

Το κόστος της καθυστέρησης


Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πέρασε μια φάση άρνησης της πραγματικότητας («λεφτά υπάρχουν») και κατόπιν μπήκε σε crisis mode, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις και κινδυνεύοντας τώρα να πέσει έξω στον στόχο για το έλλειμμα. Μέχρι στιγμής η μείωση του ελλείμματος επιτεύχθηκε κυρίως με ταμειακά μέτρα συμπίεσης των λειτουργικών δαπανών και οριζόντιας περικοπής μισθών και συντάξεων, ενώ το μπαράζ νέας φορολογίας επιβάρυνε υπέρμετρα όσους ήδη πληρώνουν τους φόρους. Αλλά οι οριζόντιες περικοπές δεν αποτελούν βιώσιμη λύση καθώς η ισοπέδωση των αμοιβών μειώνει τα κίνητρα για παραγωγική εργασία. Χρειάζονται επειγόντως διαρθρωτικά μέτρα μόνιμης περικοπής και εκλογίκευσης των κρατικών δαπανών.



Πηγή : Εφημερίδα Καθημερινή

Τσίπρας : "Μήνυμα κατά του μνημονίου"


Σαφέστατο μήνυμα κατά του μνημονίου έστειλαν οι πολίτες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα,  ένα μήνυμα, που όμως δεν το κατανόησε ο πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή εμφανίζονται δύο φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις να ερίζουν για το ποιος επικράτησε ξεχνώντας πως κερδίζουν με τη συμμετοχή του ενός τετάρτου των ψηφοφόρων και μόνο επειδή οι δυνάμεις της Αριστεράς εμφανίζονται κατακερματισμένες.
Ο Αλέξης Τσίπρας τέλος, σημείωσε ότι οι πολίτες καταδικάζουν την πολιτική του μνημονίου και πως η επόμενη μέρα θα είναι ανηφορική και δύσκολη τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και για την κοινωνία.

Καρατζαφέρης : "Εικονική πραγματικότητα οι αναφορές του Σαμαρά περί ολικής επαναφοράς της ΝΔ"


Ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να αντιλήφθηκε το μήνυμα των εκλογών και άφησε μία χαραμάδα, ενώ επέκρινε παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά για τη δήλωσή του περί ολικής επαναφοράς της ΝΔ, λέγοντας ότι ο Σαμαράς δε θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, ειδικά με την απώλεια της Αθήνας μετά από 25 χρόνια και τις άστοχες επιλογές υποψηφίων στις περιφέρειες  Αττικής και Πελοποννήσου.
Τόνισε, ότι αν είχαν γίνει σωστές επιλογές η παράταξη θα είχε δύο κερδισμένες περιφέρειες ακόμη και ότι η κατάσταση της χώρας απαιτεί σύνεση, σοβαρότητα, δουλειά και διάλογο και όχι κοκορομαχίες οι οποίες δεν αρέσουν πια στον ελληνικό λαό.

Παπαρήγα : "Συστηματική αντεπίθεση απέναντι στα σκληρά μέτρα που έρχονται"


Η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα δήλωσε ότι αντανακλούν τη δυσαρέσκεια του λαού για την επιδείνωση της θέσης του και την απώλεια των όποιων κατακτήσεων, λόγω του μνημονίου αλλά και με πρόσχημα το μνημόνιο.
Τόνισε ότι δυναμώνει το κύμα δυσαρέσκειας και το ΚΚΕ είναι έτοιμο να συναντηθεί με όσους καταψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και κάνουν αποχή, με σκοπό να χτιστεί ένα ρεύμα πάλης στους τόπους δουλειάς και κατοικίας.
Τέλος πρόσθεσε ότι το αυριανό συλλαλητήριο αποτελεί έναυσμα για αγώνα, γιατί πρέπει πρώτα από όλα να οργανωθεί συστηματική αντεπίθεση απέναντι στα σκληρά μέτρα που έρχονται, καθώς τα μέτρα θα είναι αδυσώπητα, τόσο που δεν μπορεί να τα φανταστεί ανθρώπινος νους.

"Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα που βγήκαν από τον πρώτο γύρο", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα των εκλογών τόνισε ότι οι πολίτες (μέσω και της αποχής), ζήτησαν αλλαγή πορείας, από την πολιτική που οδηγεί σε ασφυξία την οικονομία και σε απόγνωση την κοινωνία.
Η ΝΔ πήρε το μήνυμα και από αύριο θα είναι στην πρώτη γραμμή, προσθέτοντας επίσης ότι η ΝΔ βγήκε ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη από τις εκλογές αυτές.

Παπανδρέου : "Οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα"


Σχολιάζοντας αργά το βράδυ τα εκλογικά αποτελέσματα, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι από αύριο καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, χωρίς παιχνίδια, ακρότητες και πράξεις ανευθυνότητας.
Τόνισε, ότι είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση που θα πάει τη χώρα μπροστά και υποσχέθηκε σε όσους εξελέγησαν σήμερα και την προηγούμενη Κυριακή, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα βρεθούν δίπλα τους στο σημαντικό έργο που έχουν να επιτελέσουν.
Τέλος επεσήμανε, ότι στην πορεία σωτηρίας της χώρας μέχρι σήμερα ο λαός έκανε μεγάλες θυσίες και η προσπάθεια αυτή πρέπει να αναγνωρισθεί από όλους, ενώ υπογράμμισε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά για τις μεγάλες αλλαγές που θα επιτρέψουν στη χώρα να ανασάνει.
Ο σκοπός, όπως τόνισε, είναι εθνικός και αφορά στη σωτηρία της χώρας.