Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πλακιωτάκης : "Aπίστευτη και σίγουρα ακατανόητη η πολιτική της Κυβέρνησης ως προς τις άγονες γραμμές"


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πραγματικά απίστευτη και σίγουρα ακατανόητη η πολιτική της Κυβέρνησης ως προς τις άγονες γραμμές. Ένα σοβαρότατο ζήτημα, όχι μόνο για την οικονομική ζωή των νησιών μας, αλλά για την κοινωνική συνοχή και συχνά επιβίωση των νησιωτών.
Απτή απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής είναι το γεγονός ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό (που με φυσιολογικές διαδικασίες θα έπρεπε να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από τον Ιούνιο) τρεις μεγάλες γραμμές έμειναν ουσιαστικά στον αέρα, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ποια η οδός της αλήθειας;



«Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στον λαό, που δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις μόνο και μόνο γιατί είχε στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας. Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού». Κάποιος απονήρευτος διαβάζοντας το παραπάνω, στοιχηματίζει ότι πρόκειται για απόσπασμα από ανακοίνωση κόμματος μονίμως αντιπολιτευόμενου ή ενός πολίτη με αποκρυσταλλωμένη, οργισμένη θέαση των πραγμάτων. Ομως όχι. Η διάγνωση περιλαμβάνεται στο φυλλάδιο «Προς τον λαό», φέρει την υπογραφή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διανεμήθηκε την περασμένη Κυριακή στο εκκλησίασμα και αξίζει να διαβασθεί με προσοχή και όχι αποκλειστικά από αυτούς που αναγνωρίζουν την Εκκλησία ως τη μόνη σωστική κιβωτό.

Ψάχνουν για "κοριούς" στη Ρηγίλλης…


Μετά τις τελευταίες διαρροές στα blogs περί της αισχρής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, άρχισαν να ψάχνουν εκνευρισμένοι οι συνεργάτες του Προέδρου για "κοριούς" στο γραφείο και γύρω από αυτό, όπου διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας η εντονότατη συζήτηση με γνωστότατο ιδιοκτήτη εταιρείας δημοσκοπήσεων. 
Δεν βρέθηκε βέβαια να τους πει κάποιος ότι οι φωνές τους ακούγονταν από το δρόμο και όχι μόνο υπάλληλοι της Ρηγίλλης ή άνθρωποι της ασφάλειας, αλλά και πολλοί περαστικοί έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες όσων συνέβησαν…

Σωπάτε γιατί ο Καλαφάτης ξύπνησε...!

 Μετά το πρόσφατο άδειασμα που του έκανε ο Σαμαράς έρχεται τάχαμου τάχμου δριμύτερος και κάνει τις παρακάτω φοβερές δηλώσεις στην ομιλία του στο Προυπολογισμό. 
«Ο Προϋπολογισμός του 2011, στη δυσχερή αυτή ιστορική συγκυρία της χώρας, αποκτά βαρύνουσα σημασία, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα που αντί να δίνουν, αφαιρούν οξυγόνο από την Ελληνική Οικονομία.
                       

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια στη Ρηγίλλης και ο «ανασχηματισμός» διαρροές…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του blog omikropolitikos, τώρα που τα χρήματα στέρεψαν στο πάλαι ποτέ υπερήφανο «μαγαζί», όλοι ψάχνονται για το που πήγαν τα λεφτά… Μάλιστα και εν όψει του «ανασχηματισμού», κάποιοι ή κάποιος δεν διστάζει να δώσει πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν κάτω από το τραπέζι σε γνωστά ανώνυμα blogs  για να περάσουν τα … «παραπολιτικά» που τους συνέφεραν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μόλις δουν κάτι να γράφεται σε blogs οι γνωστοί συνεργάτες του προέδρου, τρέχουν να απαντήσουν από τα γνωστά blogs. Το βέβαιο είναι ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια και ο «ανασχηματισμός» ανοίγει πολλά στόματα…
Και που να δεις τι θα γίνει αργότερα. Οφείλουμε τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε ότι ποτέ τέτοια φαινόμενα δεν είχαν παρατηρηθεί επί Καραμανλή!! Ίσως επειδή κάποιοι που κατοικοεδρεύουν σήμερα στο νεοκλασικό, τότε δεν περνούσαν ούτε το κατώφλι του…
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί και από μούτσοι έγιναν κάποιοι καπετάνιοι. Έχετε όμως το νου σας, γιατί ο τροχός γυρίζει…

Πρόταση Αυγενάκη για παράταση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας μέχρι το τέλος του 2011


Πρόταση να υπάρξει εκ νέου παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών των ακινήτων έως το τέλος του 2011, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών, κατέθεσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής.
Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος Βουλευτής σημειώνει στο έγγραφό του ότι «οι οικονομικές δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών είναι φανερές, ενώ η υπερχρέωση έχει οδηγήσει αρκετά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής». Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι «με το άρθρο 19, παρ. 1, του νόμου 3869/2010 απαγορεύθηκε ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της κύριας κατοικίας, στα πλαίσια της αναγκαστικής εκτέλεσης, μέχρι τις 3-2-2011, επιπλέον δε και του μοναδικού ακινήτου του οφειλέτη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, εφόσον κατοικεί ή διαμένει σε ξένο ακίνητο».

Μελαγχολία και γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ. Σε βαρύ κλίμα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός


Σε πρωτοφανές για κυβέρνηση βαρύ κλίμα ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο προϋπολογισμός για το 2011, καθώς υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πυροβολούν κατά βούληση την πολιτική και τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου, αμφισβητώντας ακόμη και την ίδια την συνταγή, που εφαρμόζει, κατά απαίτηση της τρόικας.
Η σκληρή κριτική, που δέχθηκε ο προϋπολογισμός, προσωπικά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνηση συνολικά έχουν προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου, που περιμένει με ανυπομονησία την αποψινή ψήφιση, ώστε να τελειώσει, προς το παρόν έστω, το μαρτύριο των τελευταίων ημερών.

Υπευθυνότητα και ψυχραιμία



Ολοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά θυμωμένη. Αν όμως ο θυμός παντρευτεί με την ανεξέλεγκτη βία, η χώρα όχι απλώς δεν θα λύσει τα προβλήματά της αλλά θα βυθισθεί στο χάος και σε μακρά περίοδο μιζέριας και στασιμότητας. Τελευταία πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια: η επίθεση στον κ. Χατζηδάκη, η χρήση οριακά βίαιης φρασεολογίας από πολιτικούς και συνδικαλιστές, τα επεισόδια στην Κερατέα, αλλά και σε πολλά αθλητικά γεγονότα. Πολλά μέσα ενημέρωσης παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά, προτρέποντας σχεδόν τους Ελληνες πολίτες να... «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους». Διαμαρτύρονται όταν συλλαμβάνεται ένας πιτσιρικάς επειδή πέταξε μολότοφ στην αστυνομία ή θέτουν δημοσίως το ερώτημα κατά πόσον ήταν δικαιολογημένος ο προπηλακισμός του κ. Χατζηδάκη. Και όλα αυτά σε έναν αγώνα δρόμου ο οποίος υπαγορεύεται από τα νούμερα της τηλεθέασης. Οι έμποροι του πόνου και της οργής θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φραγμός, κανένα όριο στον λαϊκισμό τους.

Καρχιμάκης: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε... Σιωπάτε γιατί ο Μιχάλης εμίλησε!


«Τα δύσκολα έχουν περάσει. Βεβαίως έχουμε ακόμα δρόμο, έχουμε και άλλα δύσκολα μπροστά μας. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρουμε», ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επιτιθέμενος στη ΝΔ, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μισές αλήθειες, μεγάλα ψέματα και πρωτοφανή επίδειξη έλλειψης μνήμης».
«Είναι κουτοπονηριά να ισχυρίζεστε ότι "δεν θα έτρεχε τίποτα" αρκεί να κρύβαμε την πραγματική κατάσταση της χώρας, να δανειζόμαστε και μετά να λέγαμε την αλήθεια. Ξέρετε ότι αυτό θα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Και είναι υποκριτική η στάση σας για το μνημόνιο: Εντός των συνόρων είστε πολέμιοι του. Μόλις βγαίνετε έξω, βάζετε πολύ μνημόνιο στο κρασί σας» τόνισε.


«Δημοκρατική Συμμαχία», Συνέδριο και προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών


Προς το τέλος της άνοιξης του 2011 αναμένεται να διεξαχθεί το ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος. Υπό την προεδρία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έγινε μια αρχική συζήτηση για την οργάνωση του συνεδρίου, αλλά δεν οριστικοποιήθηκε ο τόπος διεξαγωγής του, ενώ συζητήθηκε η δομή της Οργανωτικής Επιτροπής του, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη αναμένει την προσχώρηση και επίσημα στο κόμμα της των ανεξάρτητων βουλευτών, των κκ. Γ. Κοντογιάννη και Ελ. Αυγενάκη. Ήδη, ο κ. Κοντογιάννης έχει αναλάβει δράση στο κόμμα και του έχει ανατεθεί η οργάνωση του κόμματος στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ο κ. Αυγενάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου, προανήγγειλε ότι «με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών», οδηγείται στη «Δημοκρατική Συμμαχία».

Ξέρει προς τα πού πέφτει η Εκλησσία ο γνωστός θαμώνας του Κολωνακίου Μάκης Γιακουμάτος...? Παρόλα αυτά υπέρ της πρωτοβουλίας της Εκκλησία... Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο!


Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να βγάλει φυλλάδιο προς το λαό αναφορικά με την κρίση δεν έχει διχάσει μόνο τους ιεράρχες και το λαό αλλά και τον πολιτικό κόσμο.
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επέκρινε την απόφαση της Συνόδου. Σε αντίθετο μήκος κύματος εμφανίστηκε όμως ο βουλευτής της Β΄Αθήνας, Μάκης Γιακουμάτος.
«Όχι δεν με ενόχλησε. Η Εκκλησία οδηγεί το ποίμνιό της. Λέει τις απόψεις της. Δεν με ενόχλησε. Αν το αποδέχομαι είναι δικό μου θέμα. Δεν με ενοχλούσε και με τον αείμνηστο, τον Μακαριστό Χριστόδουλο και δεν με ενοχλεί και τώρα.

Καταδρομική επιδρομή της κυβέρνησης κατά των πολυτέκνων


Με το  σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γίνεται μια άνευ προηγουμένου: 
            ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ          Ειδικότερα:  
Επί του άρθρου 42 «Οικογένειες με τρία τέκνα». 
            1)      Με την παράγραφο 1 θέτει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου, ηλικίας έως έξι (6) ετών, όπως το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ μεικτά δηλ. καθαρά περίπου 30.000 ευρώ.
            2)     Με την παράγραφο 2 στην μητέρα που έχει τρία τέκνα και με την προϋπόθεση του ίδιου παραπάνω ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος των 40.000 ευρώ καταργεί τη χορήγηση επιδόματος, εφ΄ όσον έχει τέκνο ηλικίας μέχρι 6 ετών, των 44 ευρώ μηνιαίως, που ελάμβανε για κάθε ένα από τα άλλα δύο τέκνα της.  
           Επίσης, στην περίπτωση που τα τέκνα της είναι άνω των 6 ετών η μητέρα θα λαμβάνει για κάθε τέκνο, ηλικίας μέχρι 23 ετών, μηνιαίως 44 ευρώ (δηλ. 3 Χ 44). Όταν το τέκνο θα συμπληρώσει το 23ο έτος το επίδομα θα μειώνεται για τα δύο τέκνα σε 88 ευρώ μηνιαίως και με το ένα τέκνο κάτω των 23 ετών σε 44 ευρώ μηνιαίως!!! Ενώ μέχρι σήμερα το επίδομα αυτό δεν μπορούσε, σε κάθε περίπτωση, να είναι μικρότερο των 178 ευρώ και ήταν αφορολόγητο (άρθρο 6 παρ. 1 Ν.3631/2008), ενώ τώρα με τη νέα διάταξη καταργείται το αφορολόγητο.

Συγκεκριμένες προτάσεις για ρυθμίσεις στον Καθορισμό Ενισχύσεων και Διαδικασιών του Μέτρου 1.3.3 του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013, καταθέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης


Συγκεκριμένες ελλείψεις στο Μέτρο 1.3.3. που αφορά στην «Ενημέρωση – Προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της Γεωργίας και της Δασοκομίας» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» διαπιστώνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, ενώ καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστική βελτίωση του μέτρου.

Το πρόγραμμα τους μάρανε εκεί στη Ρηγίλλης! Θα μας τρελάνουν τα παλικάρια...


Από την τρέχουσα ειδησεογραφία:
"Την έναρξη της διαδικασίας κατάρτισης του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου, ο γραμματέας προγράμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος."
Μπράβο παιδιά, ο Ευριπίδης αποτελεί εγγύηση για την κατάρτηση ενός σύγχρονου, φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστικού προγράμματος. 
Επιτέλους, η ΝέαΝΔ21 μπορεί πλεόν να ανασάνει!

Ξεκίνησε αργά μεν αλλά σταθερά δε η διαφοροποίηση του Βενιζέλου!


Πριν τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου είχαμε τις πρώτες μας πληροφορίες και επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και εμμέσως πλην σαφώς διαφοροποίησε την στάση του από τον Γιώργο Παπανδρέου όταν είπε πως χρειάζεται συναίνεση με την κοινωνία και όχι με τα κόμματα!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πιέζεται έντονα από τους βενιζελικούς βουλευτές και σιγά - σιγά αρχίζει να το δείχνει προς τα έξω.
Το θέμα είναι που θα σταματήσει... Μήπως γεννιέται νέο κόμμα στα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, είναι της μόδας τελευταία...

«Η Κομισιόν αναγνωρίζει τη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση καταστρατηγεί κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου». Θα μας τρελάνουν οι Ευρωπαίοι «φίλοι μας»…!


"Η Κομισιόν αναγνωρίζει τη σημασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση καταστρατηγεί κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου" - Απάντηση Επιτρόπου Andor σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών Κ. Πουπάκη και Γ. Κουμουτσάκου.
    "Η Επιτροπή πιστεύει ότι ο κοινωνικός διάλογος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των αγορών εργασίας και στην αποφυγή των εργασιακών συγκρούσεων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται από το FOCUS!


Αυτό είναι πράγματι από τα αμίμητα.
Το γερμανικό περιοδικό FOCUS, τα εξώφυλλα του οποίου είχαν προκαλέσει εθνική αγανάκτηση, προβάλλει τους «Καλύτερους του 2010» σε διάφορους τομείς δραστηριότητας. Στην κατηγορία «Οι επτά καλύτεροι διαχειριστές κρίσεων του 2010» την 4η θέση καταλαμβάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «Σωτήρας των Ελλήνων».
Γράφει το γερμανικό περιοδικό:
"Ο 58χρονος Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε το 2010 αντιμέτωπος με έναν ηράκλειο άθλο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έπρεπε να αποτρέψει την χρεωκοπία της Ελλάδας, κάτι που στις αρχές του έτους φαινόταν μάλλον απίθανο. «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», τόνισε ο Παπανδρέου απευθυνόμενος στη συνείδηση των συμπατριωτών του.