Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Αθέατα» μέτρα 12 δισ. κρύβει το μνημόνιο...


Νέα «αθέατα» μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ για την τριετία 2012-2014 προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο, με πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο και λουκέτα σε ελλειμματικές κρατικές επιχειρήσεις και φορείς, καθώς και συμπίεση των κονδυλίων για παιδεία, υγεία και ασφάλιση. Ταυτόχρονα, από το 2011 έρχονται νέες αυξήσεις στον ΦΠΑ, στη φορολογία των ακινήτων και του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στους φόρους κατανάλωσης.αι του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στους φόρους κατανάλωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρήκε την ευκαιρία να σούρει τα εξ αμάξης στον πρωθυπουργό, χωρίς κανένας να τον διακόψει!

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, λέει ο θυμόσοφος λαός. Έτσι σκόνταψε σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος, πριν καλά καλά μιλήσει ο Τσίπρας, έσπευσε να του υπενθυμίσει την κατάχρηση χρόνου που κάνει συνήθως, αλλά πιάστηκε όμως αδιάβαστος, γιατί όταν χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος πραγματικά για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, είχε τελειώσει ο δικός του χρόνος! 
Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρήκε την ευκαιρία να σούρει τα εξ αμάξης στον πρωθυπουργό, χωρίς κανένας να τον διακόψει. 

Αχ, Λούκα!


Η Λούκα η σοσιαλίστρια επιμένει ότι μας έσωσε από την τρόικα.
Στην πραγματικότητα το πολυνομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή της οδηγεί στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην κοινωνική οπισθοδρόμηση και στην ουσιαστική κατάργηση των κεκτημένων πολλών δεκαετιών.

Συνασπισμός : Οι διαμάχες και οι σχέσεις Τσίπρα-Λαφαζάνη


Το λιοντάρι που... βρυχάται στην «αριστερή» πλευρά της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου δεν εμφανίστηκε ξαφνικά. «Αγρίεψε» με το βλέμμα στην οικονομική κρίση και, εν μέσω σπαραγμού μεταξύ ΣΥΝ και δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, απέκτησε χαρακτηριστικά εσωκομματικής απειλής, φέρνοντας «καινά δαιμόνια» στην κριτική για την ΕΕ ή και «κουκουέδικη», όπως τον κατηγόρησαν, αντίληψη στον ΣΥΝ. 

Η βοή των πλησιαζόντων


Οι φοιτητικές ταραχές στη Βρετανία, επί αρκετές εβδομάδες, αποτελούν συνέχεια σε ανάλογη αναταραχή που διατρέχει τους νεανικούς πληθυσμούς στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία. Σε όλη την Ευρώπη, στο πλούσιο κέντρο και την φτωχή περιφέρεια, η νεολαία πρώτη αντιδρά στην περιστολή του κράτους πρόνοιας, όπως αυτή εκφράζεται στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον κοινωνικό μισθό.