Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Περιπολικά χωρίς συντήρηση και Αστυνομικές Υπηρεσίες χωρίς αναλώσιμα και γραφική ύλη στο Ηράκλειο !


Μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η οικονομική κατάσταση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νομό Ηρακλείου, καθώς τα περιπολικά κυκλοφορούν χωρίς συντήρηση ενώ οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν μείνει χωρίς γραφική ύλη και αναλώσιμα, γεγονός που βεβαιώνει με έγγραφό της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του ν. Ηρακλείου. 

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε άμεσα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις και να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και η κατάσταση απαξίωσης και αποδιοργάνωσης των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών. 
Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο σημειώνει ότι «σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου παρατηρούνται σημαντικές περικοπές κονδυλίων από τις Αστυνομικές υπηρεσίες.
                                                                                             
Και συνεχίζει ότι «όπως επισημαίνεται στην επιστολή, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουν την πλήρη απαξίωση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας από την Πολιτεία και ενίστανται στις περικοπές των κονδυλίων που αφορούν στη λειτουργικότητα των Υπηρεσιών και την ασφάλεια του προσωπικού». Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι «οι αστυνομικές υπηρεσίες του ν. Ηρακλείου έχουν μείνει χωρίς αποθέματα γραφικής ύλης, παρόλο που έχουν αιτηθεί την έγκριση πιστώσεων». 

Η Ν.Δ. έχει σήμα... σήμα κοτσάνα!


Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Νέα Δημοκρατία, έκαψε ό,τι έκαψε με τον πυρσό της (εκείνον το χονδροειδή πυρσό, το χουφτωμένο από το χέρι του γνωστού- αγνώστου δεξιού στελέχους) και πέρασε οριστικά στην εποχή του μοντέρνου, ηλεκτρικού «τζιζ». Εξ ου και η ρομφαία της ηλεκτρικής εκκενώσεως που κοσμεί το νέο της σήμα… το σήμα κοτσάνα… Το «κοσμεί» ωστόσο, είναι μάλλον ευφημιστικό, αφού ο κεραυνός μοιάζει περισσότερο να πέφτει εξ αριστερών πάνω στο μοδέρνο λογότυπο. Ευτυχώς μεσολαβεί ένα αλεξικέραυνο έλασμα, κακός αγωγός του ηλεκτρισμού, που τη σώζει από βέβαιο μπουρλότο. Το σωτήριο έλασμα είναι -κατά τον καλλιτέχνη- αφαιρετική απόδοση της βάσης του παλιού πυρσού .Είναι επίσης -καθ’ ημάς- μεταφορική απόδοση των σωτήριων παραθυρακίων του Συντάγματος και των παραγραφών… Χάρη σ’ αυτά, η παλιά π…… κερδίζει τη δεύτερη ευκαιρία της. Το κοντέρ της μηδενίζει, πάει να πει πως ξαναρχίζει. Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…
Σαν ιερόδουλη που κρατάει το όνομά της, αλλά αλλάζει ζωή, η Ν.Δ., μετακόμισε με τον Αντωνάκη της στη Συγγρού (ωχ! Αυτό μοιάζει με μήνυμα από το σύμπαν ότι οι κοσμογονικές αλλαγές δεν είναι όσο εύκολες νομίζουμε κι ότι το παρελθόν ενίοτε, μαζί με το ποιόν μας, μας παρακολουθεί με επίμονο τρόπο, όπου κι αν πάμε…), έσκισε φωτογραφίες των νταβατζήδων, έκαψε γράμματα των χρηματοδοτών και έβαψε τις κουρτίνες -εκτός από γαλάζιες και πορτοκαλί- στο χρώμα που μισούσαν κάποτε οι πελάτες της, δηλαδή στο πρασινάκι… (της οικολογίας το λέμε τώρα). Το νέο της αγόρι δεν έχει τέτοια ταμπού.
Το πρόβλημα είναι ότι οι λούμπεν ελληνικές κομματικές ταινίες τελευταία έχουν όλο και δυσκολότερα καλό τέλος. Η πρώην ιερόδουλη πρωταγωνίστρια, μετά το ασφαλές, αντιπολιτευτικό honey moon με το νέο «πρόσωπο» ξαναγίνεται ο εαυτός της. Κι ας φοράει αλλιώτικα ρούχα. Δεν ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που αμαρτάνουν λόγω ανωτέρας βίας. Της αρέσει να αμαρτάνει για τον εαυτό της. Είναι μαθηματικά βέβαια πως μόλις σφίξει λίγο η συγκυρία και το τεκνό που την έχει σπιτώσει, πάψει να φέρνει τα ποθητά νούμερα, εκείνη θα αρχίσει να νοσταλγεί την πιάτσα. Γιατί υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες χαλασμένοι αναπτήρες.

«Ενοχος δεν υπάρχει, καπνός...»


Οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής ολοκληρώνουν τις εργασίες τους, η μία μετά την άλλη: σκάνδαλο Βατοπεδίου, σκάνδαλο Siemens. Οπως σε πολλές ανάλογες εξεταστικές πριν από αυτές, τα εξετασθέντα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ουδείς πολιτικός παραπέμπεται, ουδείς τιμωρείται. Τα αδικήματα διαπράττονται, διαπιστώνονται, οι βουλευτές φωνασκούν, τα κόμματα δημαγωγούν, παζαρεύουν, κι ύστερα όλα τελειώνουν: τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. 
Γιατί γίνεται λοιπόν τόση φασαρία; Μα διότι τα δύο κόμματα εξουσίας τέτοια πολιτική παράγουν τόσα χρόνια: αλληλοκατηγορούνται, αλληλοπαραπέμπονται, και στο τέλος συμφωνούν στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, που είναι η επιβίωσή τους, χωρίς καν αμυχές. Κι έτσι επιβιώνουν πρόσωπα και μηχανισμοί, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, όλοι αλώβητοι, παράγοντας την ίδια διαφθορά και εξασφαλίζοντας διαρκή ατιμωρησία.
Είναι παλιά ιστορία η κομματική διαφθορά, η πολιτική των σκανδάλων, ο διχασμός, οι αλληλοκατηγορίες. Παλιά όσο και το ελληνικό κράτος. Και συχνά τέτοιες εμπλοκές καταλήγουν σε εθνικές καταστροφές. 

Μίκης Θεοδωράκης: "Νιώθω όπως ένιωθα στη δικτατορία"



Αισθάνομαι μόνος. Έχω το ίδιο και χειρότερο αίσθημα όπως και επί δικτατορίας" δηλώνει στον realfm 97.8 ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης μέσω της παρέμβασής του από τον realfm 97.8 κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών που συγκρότησε πριν από περίπου δυο μήνες, χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως «πραξικόπημα» και υποστήριξε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έπρεπε να είχε δώσει εντολή σύλληψης των εκπροσώπων της τροϊκας.
«Δεν είναι δυνατόν μία τέτοια συμφωνία να μην περνάει από τη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία ή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υπογράφεται μόνο από έναν υπουργό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.
«Νιώθω μόνος. Είμαι στην απέναντι μεριά γιατί δεν έχω θέση μέσα σε αυτό το σύστημα» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: «Έχω ακριβώς το ίδιο και χειρότερο αίσθημα όπως είχα και επί χούντας. Τότε ο κόσμος ακόμη και υπό τον φόβο της τυραννίας είχε το θάρρος να εκδηλώνει την συμπάθειά του προς τους αντιστασιακούς».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε επίσης πως η χώρα αντιμετωπίζει εκτός από τα οικονομικά προβλήματα και εθνικές προκλήσεις με πολλά ανοιχτά μέτωπα και διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. «Δεν είναι δυνατόν ο Ερντογάν να κάνει παράπονα στον κ. Παπανδρέου για το που πετάνε τα αεροσκάφη μας στον Αιγαίο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών δεν θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ο Γιάννης Δημαράς προχώρησε στην ίδρυση φορέα με τον ίδιο ακριβώς όνομα.

Όλα άλλαξαν και τίποτα δεν είναι όπως παλιά...



Εδώ πλέον και ένα χρόνο παρατηρούμε τη σταδιακή κατάρρευση της ΝΔ και την απαξίωσή της από τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά!
Είτε αυτό έχει να κάνει με πολιτικά πρόσωπα και στελέχη είτε με την ιδεολογία και ιστορικά σημεία του κόμματος.
Ξεκινώντας με τη συρρίκνωση του κόμματος, διαγράφοντας βουλευτές προκαλώντας παράλληλα με την στάση του παραιτήσεις εκατοντάδων στελεχών...

Υιοθετώντας μία ξεπερασμένη, στείρα πολιτική εσωστρέφειας, ενεργώντας με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες... 
Αλλάζοντας στέγη των γραφείων του κόμματος, φεύγοντας από ένα χώρο σημείο αναφοράς για χιλιάδες Νεοδημοκράτες… 
Έρχεται τώρα και αλλάζει και το λογότυπο του κόμματος, παραπέμποντας στα χρώματα της Πολιτικής Άνοιξης, σχηματίζοντας μία μουτζούρα…!!! 
Αλήθεια τι έχει μείνει να αλλάξει?

Τέλος στη συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας έβαλε η Δημοκρατική Αριστερά



Αρνήθηκε να μετέχει στη συγκρότηση κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ανεξάρτητων με σύμπραξη Δημοκρατικής Αριστεράς και Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Φ. Κουβέλης οποίος σήμερα απέρριψε επισήμως την πρόταση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Σε συνάντηση που είχαν 11 το πρωί στη Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Κουβέλης ενημέρωσε την κυρία Μπακογιάννη ότι απορρίπτει τη «συγκατοίκηση» ετερογενών πολιτικά δυνάμεων σε κοινοβουλευτική ομάδα ανεξαρτήτων. Για το θέμα ενημερώθηκαν και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές κ.κ. Ιω. Δημαράς και Βασ. Οικονόμου.
Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπράξει σε κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξαρτήτων, αν και είναι αναγκαία η αξιοποίηση των ρυθμίσεων του κανονισμού της Βουλής. Εκρινε ότι θα εξέπεμπε λανθασμένο πολιτικό σήμα προς την κοινωνία, μια ομαδοποίηση βουλευτών με τόσο διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις η οποία γίνεται για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων εκπροσώπησης και συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι από το καλοκαίρι είχαν γίνει διεργασίες για έναν άτυπο συντονισμό των ανεξαρτήτων βουλευτών, μετά την αποχώρηση βουλευτών από τα κόμματά και τη δημιουργία νέων, θα συνεχιστεί η προσπάθεια να διεκδικηθούν δικαιώματα και ρόλοι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει και ο κανονισμός της Βουλής.

Κάποτε με τον Γιώργο Γεννηματά



Για μένα ο Γιώργος Γεννηματάς δεν ήταν μόνο φίλος και σύντροφος σε κοινούς αγώνες. Ήταν κάτι σαν αδερφός και φωτοδότης της ζωής μου.
Γιατί τον θυμήθηκα σήμερα ξαφνικά;
Γιατί βλέπω όλη αυτή την ξευτίλα στη βουλή με τις υποθέσεις που «πνίγουν» βουλευτές και κόμματα και θυμάμαι τα λόγια του σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις μας.
«Ονειρεύομαι μια εποχή που ο βουλευτής θα ψηφίζει ότι πιστεύει και όχι ότι του πει ο κομματάρχης του, ο μεγάλος αρχηγός των ινδιάνων».

Ο Γιώργος δεν πρόλαβε να δει το όνειρό του (ή την ουτοπία του) να γίνεται πραγματικότητα.
Ευτυχώς που έφυγε νωρίς για να μην δει αυτή την ξευτίλα στη βουλή.

Τα δύο μεγάλα κόμματα να πνίγουν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και να συνεννοούνται μεταξύ τους πως θα πνίξουν και το σκάνδαλο της Siemens.
Τέτοια ντροπή και ξευτίλα δεν μας αξίζει. «Ματώνει» ηθικά αυτή η χώρα εδώ και 2 χρόνια με φοβερές αποκαλύψεις για πολιτικούς λαμόγια και στο Βατοπαίδι και στη Siemens και η βουλή δεν παραπέμπει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ σε ειδικό δικαστήριο.
Και ο Μαντέλης που παραδέχθηκε ότι τα πήρε;
Και ο Τσουκάτος πιο παλιά;
Και όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν και κατέστρεψαν πολιτικά τον Ρουσόπουλο, τον Βουλγαράκη, τον Μπασιάκο τι ήταν;
Πλάκα κάνει και περνάγαμε την ώρα μας;

Αλλά αφού είναι όλοι μπλεγμένοι και ο ένας κρατάει τον άλλον στο χέρι και τον απειλεί πώς να στείλουν στο εδώλιο κάποιον δικό τους;
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παζαρεύουν τις ευθύνες τους. Αυτή είναι η ξευτίλα της σημερινής βουλής και γι ‘ αυτό τέτοιες ώρες παίρνω οξυγόνο από τα λόγια του Γεννηματά.